genelleme yapıyorum ama bütün kızlara değil bu sorum.
Kızlar neden çıkacağı erkeğin kendinden büyük olmasını ister?
Kızlar neden çıkacağı erkeğin kendinden büyük olmasını ister?
Ben sana söyleyeyim nedeni ni... Erkeği direk tahtalı köye erkenden postalamak istiyorlar. Benim anneannem, dedemden önce öldü. Dedemin ömrü 10 sene daha fazla uzadı mesela, kafa rahat adamın.
Şaka maka kadın erkekden daha önce olgunlaşır olayları hikayeden ibaret. Büyük ölçüde doğru olabilir ama bir genellemeye mahal verecek kadar büyük bir oranı yoktur. Aksine...
Kızlar hep kendi hayallerinin peşinden koşar ve hayallerini gerçekleştirmek için her yolu mübah sayar. Tabi genellemiyorum erken olgunlaşanları söylüyorum. Erkek ise hayallerini gerçekleştirmek için herşeyi yapmaz. Nufüsunu herşeye yayar, sadece bir amaca odaklanmaz. İlgilendikleri başka şeylerde vardır. Ama o yaştaki kızlar kendilerini çok olgun zannediyorlar, ama yaptıkları şey hayalleri için her yolu mübah sayıp etrafında olan bitenleri görememek, uyarıları dikkate almamak ve bilimum herşey...
Zaten tvlerde, radyolarda, gazetelerde görüyoruz olgun bayanları... Ya sokaklara düşmüşler, ya olgun erkek diye koca dayağı yiyorlar, anne sözü dinlemedim diye ağlayanlar. Kısaca olgun olduklarını zannedip, aslında etrafını göremiyor o yaştaki kızlar.
Olgunluk seviyesi için en az 20 yaş diyorum. 20 yaşında bayanlar yavaş yavaş akıllanmaya başlar. Erkekleri bilmem. Tabi genele yaymıyorum bunu, ben 20 yaşındayım ve kendimi 30 yaşında gibi hissediyorum. Bu benim erken olgunlaştığıma delalet olabilir.
Bayanlar içinde böyle birşey olabilir. Ama benim gördüklerim, çoğu olgunlaştıklarını zannedip olgunlaşamayanlar ve hayalleri için her yolu mübah sayanlardır.
Yapı gereği erkekler daha geç olgunlaşır kızlardan.Ee aynı yaş olunca kendinden daha çocuksu biriyle birlikte olmuş gibi olur.Yani çıtayı yükseltiyolar ki durumu eşitlesinler.Öyle düşün..
erkekler daha geç olgunlaşıyorlar bazı şeyleri anlayamıyorlar ama kızlardan büyük olunca o zaman görmüş geçirmiş oluyorlar gelişmiş oluyorlar yani bütün erkekler olmasa bile çoğu erkek böyle ama kızlar erkeklere göre daha erken olgunlaşıyorlar ... 18 yaşındaki bir kızın 15 yaşındaki bir erkekle çıkması bana doğru gelmez çünkü 15 yaşındaki bir erkek daha yeni gelişiyor kendinin daha farkında bile değil aşkın ne olduğunu tam olarak bilmez etrafında gördüğü şeylerle hareket eder çoğunlukla ama 20 yaşındaki bir erkek artık bazı şeylerin farkında we kendini ifade ebilen bir olmuştur bu yüzden bizden büyük olmak iyi oluyor ..
Şöyle bir gerçek var bayanlar gelişme çağını erkeklere oranla daha hızlı yaşıyor buda beyine yansıyor haliyşr durumların eşit olabilmesi için erkeğin bayandan en az 2-3 yaş büyük olması gerekiyor bu uzmanlar tarafından kanıtlanmış bir gerçek okumuştum.Düşündüğünüz zaman ne kadar mantıklı olduğunu anlıyorsunuz.
Cevap
7Cevap
Biraz sekilci oldugumdan olabilir.. Yasitlarimin genellikle benimle ayni boyda olmasi sogutuyor beni.. Ciddi düsünebilecek yasta degilim.. Ve ciddi düsünebilmemi saglayacak erkeklede karsilasamadim. Bu yüzden en önce baktigim yer icinden cok disi yani; bakimi, tarzi, gülüsü, bakisi falani filani.. (:
kızlar kendinden olgun isterler karşısında. küçücük bi dalgada dağılmayacak kadar güçlü. tutup kolundan sen benimsin diyebilecek kadar ağır ve aklı başında. kim çoluk çocukla bişeyler yaşamak ister..
bak genelde erkekler daha çocuksudurlar.. kızlar daha çabuk olgunlaşırlar istisnalar her zaman vardır. ve hep olgun olucak diye bi kaide de yok yani her insanın içinde bi çocuk vardır ara ara onunda nefes almasına izin vermek isteriz bizler.. bu yüzden her kızı hepsi aynı diye yargılayamayız. kişilik meselesi
o ayrı.. onla bunun bi alakası yok
yaşta önemli değil içi olgun olsun.. ruhu olgun bedeni değil... anlayabildin mi ? ;) yani sevmeyi bilsin acı çekmeyi de bilsin. yeri geldiğinde suss bu konuda haksızsın deyip savunacak fikirleri olsun. çocuk ruhlu biri tam olgunlaşamaz kaslı sakallı 25 yaşında ama hala çocuk sokakta 15 yaşındaki cocuklarla oyun oynayan biri gibi düşün. bide aynı kriterde yaş kalıp falan ama oturmasını kalkmasını bilen bi üniversteli :)
İlla olsun demem. Ama bugüne kadar, yaşça küçük biriyle birlikte olmadım. Öyle gelişti.
İlla büyük olsun diyen kızların da düşüncesi, beni koruyup kollasın, çocukça davranışlar göstermesin arayışları olabilir.
çünkü erkekkler kızladan daha geç olgunlaşıyor bi de bayan yanında biraz daha olgun birini ister
Erkekler geç olgunlaşıyor kızlara nazaran belki ondan olabilir.
eee napalim anca kafamiza uygun ve olgun olabiliyorlar :D
benim kafama uygun olmak olgun olmak demektir ;)
soru sordun bende fikrimi söyledim..herkesin kendine göre konuya farkli bir bakis acisi vardir, benim bakis acimda böyle..
estagfurullah önemli degil, hakli olmak icin söylemedim, benimde senin düsüncene saygim var..
ben sahsen 4 5 yas, yas farkı olmasını ısterım nedenı ıse daha anlayıslı oluyorlar ve erkekler geç olgunlasıyor zaten bu nedenle
kafa kafaya uysun + 5 -5 insanlar birşey kaybetmez...
ama güzel ülkemde genelde hanım kızlarımız kendilerinden yaşça büyük beyleri seçiyorlar yapacak bir şey yok ...
Erkeklerin daha geç olgunlaşmasından ve bizim kızlarımızın olgun erkeklerden hoşlanmasından olabilir. Yaşıtım olmasını tercih ederim hatta benden küçük bile olabilir kafalar uyuşsun yeter :)
Bunun altında psıkolojık sebepler çeşit çeşittir..
ama moda çıtır erkeklerden yana:)))))
sevgilim 20 yaşında, bunu öğrendiğinizde, tepkinizi yumuştmak için yer hazırladım. cevabının satır arası bu mu?:)
sevgilim benden buyuk :)
ama aynı kişi 20 yaşında olsaydı yıne de onu seçerdim.
ben büyük olmasını ıstemem..benden kücük olabılır.cocuk ruhlu oldugum için küçük yastakılerle daha iyi anlaşıyorum.yetişkin olsun yeter.
istedigi gibi topuklu ayakkabi giyebilsin diye :D cünkü erkek herzaman kadindan uzun olmalidir, komplekse girmemesi icin
gec olgunlastigimiz icinmis ben benden 3-4 yastan daha kucukleri nedense hep cocuk gozuyle bakiyorum ciddi bisey konusamiyorum
Çünkü erkekler geç olgunlaşıyor. Genelle yapmak gibi olmasın ama kızlar çocuk avutmak istemez.
Yaşıtlarının olgun gelmemesi...
Büyük yaşlarda ise biraz daha farklı boyura geçiyor.
Ben zaten yaşıma göre olgunum sevgilimde benden olgun olsun arkadaşım ..
olgun olsun die ister ama olgunluk yaşta değil başta..gördük...
Benimkiler sadece tesadüftü. Özellikle büyük olsun demiyorum. Kader.
Hayır. Benden 1 yaş küçük sevgilim de oldu.
erkekler hep çocuk olduğu için bari benden büyük olsun diyorlar herhalde
beyin olarak geç olgunlaşıyorsunuz ondan..
erkekler geç olgunlaşıyorda o yüzden
siz çok mu erken olgunlaşıyorsunuz nasıl olgunlaşıyorsunuz
ortaya bir idda atılıyor herkes de inanıyor
evin geçimini erkek sağlıyor korumayı erkek yapıyor bakıyorum ağır işlerde kafalı işlerde kadınları göremiyorum sizi bizden daha olgun yapan ne?
çıkarken tutunmak için :D
küçük ama benim olsun diyenlerde az değildir.
olgunlaşma hızları..
ben mutasyon geçirdim :P
Bana tuhaf geliyor.
bazen öyle ister
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar