Neden kızlar kendilerinden büyük erkeklerden hoşlanırlar? Ssebeplerini söyler misiniz?
Bu kendini bilerek ezdirmek gibi gelmiyor mu?
Bu kendini bilerek ezdirmek gibi gelmiyor mu?
Yaşıtlarım olan erkekler hep arkadaşımdır. Hoşlandığım ya da aşık olduğum erkekler ise benden daha büyük oluyor. Neden böyle bilmiyorum. Yaşıtım olupta benle aynı olgunlukta bir erkek görmedim daha. Çok çocuk ya da fırlama tipler oluyorlar. İler de tam tersi durum olur mu bilmiyorum. Yani küçük erkeklerden hoşlanır mıyım bilmiyorum :)
Ama bana 10 yaşa kadar büyük bir erkek çok daha aşık olunası geliyor bazen. Hele ki çocuk ruhlu bir büyük ise tadından yenmez :) Anlayışı, kendini tamamlamış olması, bazı şeyler yaşamış geçirmiş, tecrübeli olması, seni prenses gibi hissettirmesi, kendini senin kollarına bırakması, şekerliğini daha çok sevmesi, çocukluğunu sevmesi, daha kültürlü olması vs vs bu tarz şeyler bana onu daha seksi gösteriyor.
Ha tabikide illa benden büyük olsun diye bir kriterim yok. Ama genelde yaşıt çevremin dışında 4 yaş, 6 yaş büyük arkdaşlarımla daha kaliteli ve keyifli zaman geçiriyorum.
Yalnız bir de benim gözlemim var; erkekler genelde mesela gençken kendi yaşıtları kızları çok çekingen, utangaç vs görüp büyük kadınlara daha çok ilgi duyuyorlar. İlerki yaşlarda ise bu sefer genç kızların o tecrübesiz halleri hoşlanıyorlar gibi gibi.
Ha ha :D anlamadın sen. Çok uzun olmasın diye belirtmedim. Demek istediğim şu:
kaprisler yapmak, küsmeler, afralar, tafralar, olaylar karşında bir çocuktan farkı olmamak...bunların hepsi çok çocuksu. yaşıtlarım erkeklerde bunu çekemiyorum.
Ama olaylara karşı olgunken bazı durumlarda çocuklaşabilen, örneğin ben salıncağa bindiğimde saçmala demeyip yanımdaki salıncağa binebilen biriyle çok eğleniyorum. olaylara karşı çocuksu, büyümemişlik davranışlarından ziyada anlık mutlulukları yakayalabilen:)
Bu sorun aklıma Ayşe Özyılmazel ve Ali Taran evliliğini aklıma getirdi.
Bir genelleme yapacak olursam arada +20 yaş olan genç kadın olgun erkek ilişkilerindeki söz konusu durum basitçe şudur:baba şefkatinden yoksun büyümüş hanım kızlarımız gelecekteki koca adayına da bir nevi baba gözüyle bakmak isterler.
Şimdiii diğer olgun erkek genç kadın ilişkilerinin nedeni de şudur:Kadınlar güçlü erkeklerden hoşlanır bu bir gerçek.Güçlü derken yalnızca fiziki anlamda konuşmuyorum.Ruhen güçlü olmalı.
İşte kendi yaş gruplarında karşılaştıkları erkekler böyle değildir.İş bulma sorunu,eski yaralarının kanaması,hala küçük bir çocuk gibi ilgi beklemeleri...vs.
Neden sorunsuzu varken,başka bir erkeğe annelik yapsın ki?
Eski bir konuyu hortlatmak istemem ama bunun cevabını ben sana açık ve net söyleyim dostum. Para çünkü olgun tabir edilen erkekler işini gücünü eline almıştır. Ben 22 yaşındayım tıp okuyorum ve 26 sına mezunum bir sıkıntı olmazsa düşünsene 21 yaşındaki bir kız direk 27-28 yaşlarında işini gücünü eline almış bir adamla evlenebilir. Ha olgunluk diyorsan birçok 27-28'i cebimden çıkartırıp fikirler belli bir yaştan sonra yaşla olgunlaşmaz düşüncelerini nasıl yönettiğin ilgi alanların hayata bakış açın vs. sen olgunlaştırırsın.70 yaşında da cahil adam var 17 yaşında üniversitede kürsü sahibi olanda bu olay fikir olgunluğu falan değil money money money 30 yaşındaki adam işini gücünü eline almış arabası var evi var karışanı edeni yok. Ama ben öğrenciyim kıza verebilebileceğim sevgim ve cebimdeki harçlığın yettiği kadarı ha ben 30 yaşında 10 bin kazanan başarılı bir cerrah olursam 20 lik kızlara ne kadar bakarım bilmiyorum :))
Bu soruya kızlar açısından verilecek cevap "onlar olgun oluyor, bizim yaşımızdaki erkekler daha çocuk oluyor..."
Duyan da sanki olgun erkekden falan anlıyorlar falan sanır. Sen nereden bilecen erkeğin olgununu, olmamışını. Bilsen zaten erkek arkadaşım şöyle kötü böyle kötü diye ağlaşan tipler dolanmazdı ortalıkta...
Çocuk ile olgun arasındaki fark nedir ayrıca? Ne açıdan olgunluk? Cinsel açıdan mı? Erkek büyük olunca kızı daha iyi kullanabilir, daha ileri gitmek için daha cürretli olur bu konularda. Belki de bunun bir bilinç altı yansımasıdır bayanların aradığı şey...
Bu olgun erkek mazereti kızlar tarafından kullanılan en büyük yalanlardan biridir. Ha bir de kızlar daha erken olgunlaşırmışmış... En basitinden olgunlaşmış kız "preneses olma" çabasına girmez bir kere... Sonra dönüp bir de bizim yaşıtlarımız olgun değil diye çamur atarlar. Hadi oradan...
Cevap
3Cevap
onların daha çok paraları,daha iyi imkanları vardır...onlara naz yapabilir,onlardan istediklerini almaları olasılığı yüksektir...
yaşıtı olupta babadan harçlık alan gençten ne talep edebilir ki?...
bakın bu gün kü basın ve yayındaki haberlere...kendisinden 27 yaş büyük,babası yaşındaki reklamcı adamla evlenen sözde gazateci ve şarkıcı kızımız düğün hediyesi olarak ilk aldığı şey siyah range rover jiip...insan 27 yaş büyük adamda ne bulabilir ki?yarın o adam bitecek ve tükenecek yahu...belkide şidide bitiktir,kimbilir...bunu kimse uyum filan diyerek geçiştirmesin...arkadaşlar siz iyi niyetli olabilirisniz ama kabul edin lüten bu işler böyle yaniii...
aslinda ruhu olgunlaşmiş erkeklerl-den hoşlanirlar. ve hangi yaşta olursa olsun kadin mantik terzisinden geçirmeyi sever ilişkilerini bu yüzden hayatini düzene oturmuş erkek ister risk almamak için ilişkisinde. ee bunu da zamanda yol almiş erkeklerde bulduklarindan tercih oraya kayiyor sevgili arkadaşim:) dost selamlarimla...
Bunun olgunlukla az bağlantısı var bence.
Bu bir kimyasal fiziksel ve ruhsal bir çekim... Çünkü doğa bunu gerektiriyor bence.
Ama herkesin yaşaması gereken bir şey..
Tutkulu ama içi boş bir tecrübe. Tamamen. Zaten bunun için tutku var..
"Death in Love" dan bir cümle:
"Yaşlı bir adamla birlikte olmanın sana hiçbir getirisi olmaz inan, bilgiden başka.."
Hiç öyle takıntım benımde yok .
Ama bak su sitedekı xper bıle olgun yasdakı kişilerden
neden aslında cok basıt ,genç erkek kadından anlamıyor
tecrübesızlığınden ,o kadına nasıl davrancagını bılemıyor
çünkü daha kendını bılemıyor tanımıyor.
Karsımda çocukca hareketler yapan ,sevmeyı bılmeyen erkekle
ne dıye vakıt kaybedelım kı
Kızlar erkeklerden daha çabuk olgunlaşır bu yüzden onun yaşındaki erkekler ona çocukça gelebilir kızda bu yüzden çareyi yaşından büyük erkeklerle çıkarak bulur Olgun erkek her zaman iyidir düşünce açısında fln... ezdirmekle ne alakası varrr ...hiçte öyle bi durum hissetmiyorum
yani birinr bağlanıp onun etrafında dönmektense..birinin senin etrafında dönmesi daha iyi dğilmi
ebruliank a katılıyorum.
ebruliank gerekli yorumu yapmış. aynen bu sebepten.
ayrıca kendinden büyük bir erkek her konuda daha tecrübelidir. 25 yaşındaki bir erkek bişeye dellenip ağzına geleni hemen sayabilir ama 30 yaşına geldiğinde daha sakindir. artık kadınları biraz daha iyi tanıyıp tolere edebilir... hiç bir zaman yaşıtlarıma ilgi duymadım. çünkü her zaman ben daha olgun kaldım yanlarında.
erkekler kadınlardan gec olgunlasır bu yuzden kadınlar yasıt oldukları erkeklerle uyusamazlar yasca biraz daha buyuk erkekler anlasmak icin uygun olabilir.
Olgun olmasından dolayı. Dusuncelerı benden daha olgundur veya yasıtlarımdan. Bu yuzden hep onunla iletisim kurmak isterim dusuncelerini merak ederim sonucta benden tecrubeli bi yasantısı olmus
Ancak Oidipus kompleksi varsa yaş farkı ezdirmek anlamına gelir belki. Niye ezmiş olalım yaşça küçük sevgililerimizi, anlamadım.
En basiti kadınlar sana birşeyi direk söylemezler senin çözmen lazım olgun erkeklerde bu sorunu yaşamazlar kadın hiçbirzaman istemez sen hissetmelisin
ben hıc kendımden byuk bırınden hoslanmadım gercı ama bence bunun nedeni erkeklerin kızlara gore gec olgunlasmasından kaynaklanıyordur.
bende böyleyim ve ne bileyim kendi yaşıtımdakiler çocuk gibi oluyor düşünceleri bana uymuyor fikirleri falan ama bir 30 yaş iyi olur ya çıktığım olmuştu sşidflşdkg
hoşlanmadım hoşlanmıyorum hoşlanmayacağım..çok büyük konuşdum..başıma gelecek var:))
yok öyle bişey ,büyük olması şart değil kendine güvenen ,ayakları üzerinde duran olmalı..
Hiç öyle bir takıntım olmadı.
Babasiz buyuyen kizlarda sık görülür.
olgun erkek takınıtsı canım ne olabilir)
sende benim soruma yakın tarzda sormuşun :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar