• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Kapali birini sevmek evlenmekle ilgili fikriniz?

Gizli Üye
Gizli Üye
(36-45)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Kapali biriyle sevgili olurmuydunuz evlenirmiydiniz
Kapali birini sevmek evlenmekle ilgili fikriniz?
Sevgili Soruları Sevgi Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Sen muhtemelen erkeklerin cevabını önemsemissindir de ben de yazayım.(şahsen ben erkeklerinkine onemserdim)
    Sevmek ve evlenmekle kapalılığın hiçbir alakası yok bence. Bazılarının özel tercihleri olabilir o onların kararı. Beni istemeyeni ben de istemem zaten
    Ha bir de sevgililik günah, yani tanışmak arada görüşmek demiyorum. Milletin yaptığı vıcık vıcık ilişkileri diyorm.
    Ben de kapaliyim ve kendime bu tarz kısıt koymuyorum. Sen kişiliğini koyarak tanisiyosun zaten kapaliligini ortaya koyarak değil.

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Haklisin ama bazilari oyle önyargılıki. artik sanki başörtülü olanlar nefret eder gibi bakiyorlar. bazen başörtüsünü kendine engel goren evlenemeyecegini begenilmeyecegini dusunen kizlarda bir sekilde guzel görünmeye çalışıyor ve tartisma konusu oluyor, tum kapalilar itham ediliyor. hepimiz insaniz dogrularimiz ve yanlislarimizla ama kimse anlamiyor sanki

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Çok ta seyyapmamak lazim yaa. Allah kiminle evleneceğini yazmış zaten. Sen nasil yaşaman gerektiğini dusunuyosan öyle yaşa.
      Ben şahsen erkeklerle de konusurum, sadece fazla samimi olmam. Onlar da mecburen bir yere kadar muhabbeti ilerletebiliyolar. Sevgili olayına karşıyım bu yüzden evde mi kalıtım dediğim oldu hatta 😄 ama o is öyle olmuyo ya. Olması gereken kişi karşına geldiğinde bir şekilde olur zaten.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bazıları nefret eder gibi bakıyor dedin ya. Onların gözüne gözüne ortumu sokasim geliyor. Başlarını duvara surtup kıvılcımlar cikarasim geliyor. Kendi yaptıkları pisliklerle ilgilensinler once. Oyy fena oldum. Etrafında başörtüsü yasagini yaşamış yakının ve kendin yaşamış şan anlarsın suanki ruh halimi. Ablamın hıçkırıkları aklıma geliyo

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Haklisin takmiyorum. kismet meselesi. sadece merak ettim nefret eden istemeyen cokmu dur diye

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Cammy24
    Cammy24 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 45%
    +1 yıl

Sevgili olmazdım evlenirdim ama Kapanan bir insan kendini karşı cinsten korumak için kapanır erkekle gezecekse o tesettüre gerek yok çünkü İslama göre hareket ediyorsun madem islamda evlilik ve tanışma nasıl olur açıp okumanı tavsiye ederim

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sevgiliden kastim evlilik oncesi.. keşke erkeklerde islama göre evlenmek ve tanismak istese

Yorumla
    • Cammy24
      Cammy24
      +1 yıl

Var kendi kuzenim ama nedense çocuga yobaz derler bazen böyle erkek kaldı mı diye şaşıyorum sevdigi kız buna zina teklifinde bulundugunda gitmedi ve ondan ayrıldı ev aldı iş sahibi oldu sonuç yalnızlık...

Yorumla
  • namazvedua38
    namazvedua38 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 34%
    +1 yıl

mektup sahibine özeldir...
    yani mektupu sadece sahibi okur :) , açık bir mektubu herkes okumuş demektir... tesettürlü bir bayanda aynı kapalı mektup gibi sahibine özeldir , onu sevmeden öteye gidebilirim çok severim eşim yaparım hanımım yaparım , evimin hanımı olur...

6
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Aklı başında, karşısındakine saygı duyan, tam olarak örtünmenin ne olduğunu haram ve helali bilen biriyse evlilik maksadıyla kurallarına uymak şartıyla görüşmek ve anlaşabilirsek evlenmek isterim.

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İstediğim özellikleri yazdım. Yine de eig için teşekkürler.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

44

Cevap

• entelman
    entelman Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 36%
    +1 yıl

Açık ya da kapalı olmasından ziyade o kişinin karakteri, güzelliği, görgüsü, kariyeri, eğitim seviyesi vb. kavramlar daha önemlidir. O yüzden büyük konuşmamakta fayda var.

2
    0 Yorumla
  • Ayaz_AYDEMIR
    Ayaz_AYDEMIR Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 41%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 304 cevap paylaştı.

Dış görüntüsünün kapalı oluşu, kalbinin de kapalı olduğu anlamına gelmez. Evlenilecek insansa, en önemlisi insansa kesinlikle evlenirim. Neden olmasın ki...

2
    0 Yorumla
  • İffetlimuvahhid
    İffetlimuvahhid Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

Kur-anda saçı örtme diye birşey yok kardeşim o yüzden ALLAH'ın emirlerine uysun yeter.

1
    126 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

O konuya katilmiyorum ben.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim ayeti inkar mı ediyorsun yani kanıtlayayım istersen doğrusunu öğrenebilirsin istersen?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kuran var sunnet var , peygamberin hayati var. o bize ornek ve yol gosterici degilmiydi. O yanlışmi anladi Kurâni yani. yanlışmı yasadi anlattı

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Şimdi kardeşim Kur-andan haberin olmadığı için Peygamber üezrinden insanların uydurdukları emir ve yasakları kabul etmişsin muhtemelen.. Fakat bilmediğin birşey Peygamber sadece Vahiy'e uyar ve Vahiyi insanlara tebliğ ederdi... Bilmediğin o kadar çok şey var çünkü bende eskiden senin gibiydim ALLAH'a şükür beni hidayet yoluna ulaştırdı.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hadislere inanmazmisin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Peygamber kurani yasamadimi vahye uyduysa ve kapanmayi soylediyse o zaman neden inanmayayim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sadece kurana bakarim diyenlerdenmisin. ama kurani bize anlatan onu hayata gecirip yasayarak ornek olan bir peygamber bir elçi var. o zaman herkes anladığı gibi yapardi. biz tam olarak bir peygamberin anladigi gibi dogru anlayabiliyormuyuzki Kurâni

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim peygamber vahiye uydu ve vahiyde saçı kapatmak diye birşey yok kardeşim bak kanıtlayayım öğrenmek istiyorsan ama eğer bildiğin gibi devam etmek istiyorsan hiç boşuna uğraştırma beni çünkü faydası olmayacak. Ben Ahsenel Hadis yani sözlerin en güzel olan Kur-ana iman ediyorum kanıtıda Zümer SUresi 23

(Allah, mana ve lafızları birbiriyle uyumlu ve ikili anlatımlı kitabı, sözlerin en güzeli olarak indirmiştir. Rabblerine saygı duyanlar onu okuyup dinleyince tüyleri ürperir. Sonra bütün benlikleri ve kalpleri Allah'ı anmaya yumuşar. İşte bu kitap, Allah'ın doğru yoludur. Onunla, dileyenleri doğru yola iletir. Allah kimi saptırırsa, artık ona doğru yolu gösterecek hiçbir kimse yoktur)

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Okumazsan nasıl anlayabilirsin ki kardeşim? Peygamber '' ÖLDÜ '' ve ölmüş biri sana nasıl Kur-anı öğretebilir ki? Keyf Suresi 27
      (Rabbinin kitabından sana vahyolunanı oku! O'nun kelimelerini değiştirecek kimse yoktur. O'ndan başka bir sığınak da bulamazsın.)
      Şimdi peygambere Hadis oku kafana göre sözler söyle demiyor ki kardeşim
      Enam Suresi 50
      (De ki: “Ben size, ‘Allah'ın hazineleri benim yanımdadır' demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size ‘ben bir meleğim' de demiyorum. Ben, sadece bana vahyolunana uyarım.” De ki: “Kör ile gören hiç bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?”) O yanlızca kendine vahiy edilen kur-ana uyuyor
      Araf Suresi 203
      (Onlara bir âyet getirmediğin zaman, “Sen bir tane derleseydin ya!” derler. De ki: “Ben ancak Rabbim tarafından bana vahyolunana uyarım. Bu kitap, Rabbinizden gelen göz açıcı belgeler olup, inanmış bir topluma rehber ve rahmettir.”)

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

AHkaf Suresi 9 (De ki: “Ben peygamberler arasında türedi biri değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. Ben sadece bana vahyedilene uyuyorum ve ben apaçık bir uyarıcıyım)
      Yunus 15 (Âyetlerimiz onlara açık açık okunduğu zaman bize kavuşmayı ummayanlar, “Bundan başka bir Kur'ân getir veya bunu değiştir” dediler. De ki: “Onu kendiliğimden değiştiremem. Ben ancak bana vahyolunana uyarım. Doğrusu, Rabbime karşı gelirsem, büyük günün azabından korkarım)
      Dikkat er kardeşim burada Başka kur-an getir diyor al sana insanlar hadis kitapları getirmişler ALLAH'ın sözüne karşılık?
      Tevbe 129 (Yüz çevirirlerse de ki: “Bana Allah yeter; O'ndan başka ilâh yoktur. Ben sadece O'na güvenip dayanırım. O, yüce arşın sahibidir)

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Zümer 3 (Dikkat ediniz, saf din Allah'a aittir. O'ndan başkasını tanrı edinenler; “Bizi sadece Allah'a yaklaştırsınlar diye onlara kulluk ediyoruz” derler. Şüphesiz ki Allah, ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Elbette Allah yalancı ve inkârcı kimseyi doğru yola iletmez)
      Dikkat et kardeşim ALLAH'tan başka tanrılar insanlar şu an dünyada... ALLAH'a yakınlaştırsın diye bir takım kişilerin getirdiği kitaplara hadislere inanıyoruz diyor insanlar. Bak bakalım ALLAH nediyor?
      Casiye 6 (İşte bunlar, Allah'ın âyetleridir. Bunları sana gerçek olarak okuyoruz. Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar)
      Bu kadar ayet yeterli olacak diye sanıyorum canım kardeşim...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bak ayni seyi soyluyoruz ama sen beni anlamiyorsun. eger peygamber sadece vahyi soyledi ve ona uyduysa ve o kapanmayi soylediyse demekki vahiyde bu varki böyle söyledi.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim bak ben bütün iddalarımı kanıtladım Kur-an ile seninle aynı dilden konuşuyorsak buyur kanıtla... EĞer saç örtmeyi iddia ettikleri ayet hangisi diyorsan Nur Suresi 31 Bu surenin yanlış yorumlanmasını da video ile kanıtlayacam ve 2 ci videodada kur-ana iman ettiğini söyleyen 2 kişinin Nur SUresi 31 ci ayeti yorumlamalarına bakacağız mantıklı olana karar ver fakat videolar 30dklık.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hadislere inanmiyorsun ama bu insanlarin yorumlarina inaniyorsun oylemi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bisey kanitlamadinki ama

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Peygamber sadece vahyi haber verir ona uyar buna ben inanıyorum zaten

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Yorum değil kardeşim Ayet bunlar ayeti kelime kelime açıklıyorlar peki kanıtlayım...
      https://www.youtube.com/watch?v=l09xqqMNI6A
      Buda farklı bir görüşte biriyle karşılaştırma.
      https://www.youtube.com/watch?v=DMicL2rP4e0

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Peki o zaman kardeşim peygamberin emretmediği birşeyi neden emretmişçesine konuşuyorsun onu anlamadım? Duydunuz mu?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ayeti kelime kelime acikliyorlarsa iki farkli görüş olmasi mümkün olmamali dimi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sahih hadislere inanmazmisin sen. o zaman namaz kilarkende kapatmasin kimse başını. madem yazmiyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben emrettigini bilmiyorsam o zaman sende emretmedigini bilmiyorsun dimi.. nolcak şimdi

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kanıtla kardeşim?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben duymadim emrettigine dair sahih hadislere inaniyorum. sende kuranin ayetlerini aciklayanlardan kendince mantikli olana inaniyorsun. herkes istedigine inanabilir ben acigim kanitla ama aklima yatsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Oku diyorsun ya. açıp okuyabilirsin bulursun buraya hangisini yazayim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ebu Davûd, Libâs, 31). “Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez”

(İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim biz seninle aynı kafadan konuşmuyoruz sadece peygamber kur-ana iman etti okey diyorsun bana başka kaynaklar getiriyorsun benden bu kadar.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hadis dedim hadis yazdim sana baska kaynak degil
      Buda ayet
      “Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır.

Başörtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Ziynet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler.

Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin” umduğunuza nail olasınız”
      (en-Nûr, 24/31)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben açığım dedimde sen açık degilsin kabul etmeye

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Saç nerde kardeşim ben bu ayetleri yutalı çok oldu bak sen kendi düşünceni zorla kurana dayatmaya çalışıyorsun fakat dayanağın yok?

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Peygambere iftira atıyorsun kapanmamı emretti diyorsun nerde kanıt hadi kanıt yo?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hadisleri oku soyluyorum sana. ben iftira atmiyorum. pek cok sahih hadis bunu söylüyor. sende emretmedi diyerek iftira atiyorsun o zaman.
      O ayetteki ziynet yerlerinden sen ne anliyorsun. işte herkes bisey anliyor dimi. ben sac boyun kol ve bacaklar olabilir diye dusunuyorum mesela..
      Iste ordada peygamberin kurani anlatmasi giriyor devreye..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Senin gorusune gore kadinlar basi acik kollari ve bacaklari acik namaz da kilsinlar yani

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Tamam bak tartismayalim o zaman. istedigin gibi inaniyorsun zaten. ikimizde

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim sana o kadar ayet attım peygambere neye dayanıyor diye sen diyorsun ki yok peygamber kur-an dışı şeyler söyledi bak sana zinet yerlerini atayım daha sonra başka birşey yazmıyacağım..

https://www.youtube.com/watch?v=l09xqqMNI6A Aha da kanıtı istersen ALLAH'ın ayetlerinin yanında bir takım sözler getir umrumda bile değil... Sen Peygambere uymuyorsun insanların uydurduklarına uyuyorsun... Hala anlamıyorsun ki Peygamber yanlızca vahiye uyardı kelimesi ne anlama geliyor... BEn senin zekanın tam olarak bunları algılayamıyacak şekilde düşük olduğunu düşünüyorum çünkü muhteşem kanıtlar verdiğim halde hala allahın ayetine karşılık olarak bir takım sözler getiriyorsunuz bana :D 2 tane video attım izlemediniz bile...

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Zinet yeri zinet eşyaları takılan yerler kardeşim bunu algılayamıyor musun? Namaz kılarken örtünün diye bir ayet yok bu arada :) Ben inanmak istediğime değil ALLAH'ın kitabına uyuyorum...

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Zümer Suresi 3 ) Dikkat ediniz, saf din Allah'a aittir. O'ndan başkasını tanrı edinenler; “Bizi sadece Allah'a yaklaştırsınlar diye onlara kulluk ediyoruz” derler. Şüphesiz ki Allah, ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Elbette Allah yalancı ve inkârcı kimseyi doğru yola iletmez )
      Tevbe 31 (Yahudiler Allah'ı bırakıp bilginlerini, hahamlarını; Hıristiyanlar da rahiplerini ve Meryem oğlu Mesîh'i rabler edindiler. Halbuki onlara sadece tek ilâha kulluk etmeleri emrolundu. O'ndan başka tanrı yoktur. O, bunların ortak koştukları şeylerden uzaktır.)

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Maide Suresi 44 (Gerçekten Biz, içinde bir hidayet, bir nur bulunan Tevrat'ı indirdik. Kendilerini Allah'a teslim etmiş peygamberler, yahudilere onunla hükmederlerdi. Bir de Allah dostları ve ilim adamları da Allah'ın kitabını muhafaza etmekle görevli olmaları ve üzerine şahit olmaları dolayısıyla onunla hüküm verirlerdi. Artık insanlardan korkmayın, Benden korkun ve Benim ayetlerimi birkaç paraya değişmeyin! Ey hakimler, her kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hüküm vermezse, onlar hep kafirlerdir.)
      Bak Kim ALLAH'ın hükümleriyle hüküm vermezse kafirdir diyor sen bana hadis ile geldin direk kafir oldun kardeşim.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Maide 45 (Biz, onda onların üzerine şöyle yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, dişe diş, yaralamada ödeşme. Kim de bu hakkını sadakasına sayarsa, o, günahlarının bağışlanmasına vesile olur. Her kim de Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, onlar hep zalimlerdir.)

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Maide 49 Ve şu emri indirdik: "Aralarında yalnız Allah'ın indirdiği ile hükmet, onların keyiflerine uyma ve onların Allah'ın indirdiği hükümlerin birinden seni şaşırtmalarından sakın! Yine yüz çevirirlerse bil ki, Allah, onların bazı günahları sebebiyle, başlarına bir bela getirmek istiyor. Her halde insanlardan birçoğu Allah yolundan çıkmışlardır.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Enam Suresi 57 (Ve şu emri indirdik: "Aralarında yalnız Allah'ın indirdiği ile hükmet, onların keyiflerine uyma ve onların Allah'ın indirdiği hükümlerin birinden seni şaşırtmalarından sakın! Yine yüz çevirirlerse bil ki, Allah, onların bazı günahları sebebiyle, başlarına bir bela getirmek istiyor. Her halde insanlardan birçoğu Allah yolundan çıkmışlardır.)

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Yusuf Suresi 40 (O'ndan başka taptıklarınız, sizin ve atalarınızın takmış olduğu bir takım kuru isimlerden ibarettir; yoksa Allah, onlara öyle bir saltanat indirmemiştir. hüküm ancak Allah'ındır. O, size kendisinden başkasına tapmamanızı emretti. Doğru ve sabit din budur, fakat insanların çoğu bilmezler.)

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Rad 37 (Ve işte Biz o Kur'an'ı Arapça bir hüküm olmak üzere indirdik. Andolsun ki eğer sen, sana vahiyle gelen bu ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, sana Allah'tan ne bir dost vardır, ne de bir koruyucu.) Eğer peygamber kur-an dışı birşey söyleseydi ALLAH peygamberi yapa yanlız bırakırdı bu ayetten sonra nasıl hadis diyebiliirsin?

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Mümin suresi 12 (
      Bunun sebebi şudur ki, "Siz tek Allah'a çağırıldığınız zaman inkar ettiniz, O'na ortak koşulduğunda da inanıyordunuz, işte hüküm O ulu, O büyük Allah'ındır.")

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Al kardeşim bak ayet

Tahrim Suresi 1 (Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.)

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Maide suresi 48 49

48. Sana da önünde bulunan kitapları doğrulayıcı ve onlara bir şahit olmak üzere bu hak kitabı indirdik; onun için sen de aralarında Allah'ın indirdiğiyle hükmet, sana gelen gerçekten ayrılıp da onların arzuları arkasından gitme! Her biriniz için bir kanun ve bir yol tayin ettik. Allah dileseydi, hepinizi bir tek ümmet yapardı, fakat sizi, her birinize verdiği şeylerde imtihan edecek. O halde durmayın, hayırlı işlerde yarışın. Nihayet dönüşünüz hep Allah'adır. O zaman O, hakkında ayrılığa düştüğünüz şeyleri size haber verecektir.
      49. Ve şu emri indirdik: "Aralarında yalnız Allah'ın indirdiği ile hükmet, onların keyiflerine uyma ve onların Allah'ın indirdiği hükümlerin birinden seni şaşırtmalarından sakın! Yine yüz çevirirlerse bil ki, Allah, onların bazı günahları sebebiyle, başlarına bir bela getirmek istiyor. Her halde insanlardan birçoğu Allah yolundan çıkmışlardır.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim Yazdığım Ayetleri Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın adıyla oku (ALAK SURESİ 2-3) İNşallah hepsini okursun ve ALLAH sana hidayet ederde doğruyu görürsün. Burada apaçık peygamberin hüküm koyma yetkisi yokk.. ALLAH böyle diyor benim amacım senin düşünceni çürütmek değil ALLAH'ın emrettiği ile hüküm etmek... Eğer ki daha da kanıt istersen sana binlerce ayet getiririm bu konuyla ilgili... Diyebilirsin ki kopyala yapıştır yapıyorsun bilmediğim bir ayeti nasıl bulup sana kanıt olarak getireyim ki Kur-anda 6236 ayet var teker teker hepsini okusam saatler alır...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allah askina lütfen yapma. bu yazdiklarinin hangisinde kadinlarin giyimine ziynet yerine dair bir ayet var.. bu ayetleri yalanlayan ya da inanmayan yok zaten. sen baska ayetleri bana kanıt gosteriyorsun. neye hangi mantığa dayanarak bilmiyorum. sen peygamberin yasintisina dair birseyler biliyormusun. kurani vahyi anlattigina ikimizde inaniyoruz dimi. kimsenin kurandan baska biseye inandığı yok zaten. senin anlamadigin bu ve benim aklima laf ederek kucumseyerek nasil musluman oluyorsun sen şimdi

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim ben burada peygamberin hüküm koyamayacağını kanıtladım... Zinet i zaten açıkladım fakat dikkatli okumuyorsun... Dİyorsunuz ki ikimizde vahiy e uyuyoruz peki o zaman neden ALLAH'ın emirlerinden başka kaynaklar getiriyorsunuz bana? Yok yani bu ayette herşey %100 açık ve anlaşılır iken neden hala baş örtüsü sırf sen var diye bildiğin için ayeti çürütüp başka bir takım sözlerle destekleyip zorla baş örtüsü çıkaracaksın? AKIL DOĞRU ile YANLIŞI ayırt edebilme yeteneği fakat siz Kur-an ile bir takım sözleri ayırt edemiyorsunuz üzgünüm ama bende insanım yani ve herşeyi inkar edebilirsiniz herşeye kanıt getirirsiniz aama KUr-ana asla?

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Müslüman müslim yani '' ALLAH'a teslim olan '' biriyim.. Evet müslümanım fakat şu dünyada hiçbir muvahhid'in affedemeyeceği ve sinirleneceği tek şey Ayetleri inkar ya da Ayetlere karşılık bir takım söz getirmek? İşte buna ben dayanamıyorum kardeşim anlatabiliyor muyum?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yazdığın seyler ayete uyun baska şeye uymayin diyor amenna peki Allah (c. c.) peygambere uymayinmi diyor. peygambere bize yol gosterici elçi ogretici ve örnek degilmi kardesim. bizim anlgilayamadigimiz anlayamadigimiz sekilde kurani dogru sekilde bize anlattiysa ben Kurani anlamaya calisirken onun sozlerine ve onun hayatina bakmakta hatalimiyim simdi. senin bu inancin varsa sende inkarcisin o halde

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kurani inkar eden kim kardesim. Allah askina yapmayin ya. Hadis ne demektir. sende peygamberimi inkar ediyorsun. haşa ben kurani inkar etmiyorum. kurani dogru anlamaktan bahsediyorum

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim kesinliklikle ve kesinlikle peygambere uyun diyor ve peygamberde ben vahiye uyuyorum diyor ve peygamber öldü. Peygamber Kur-anı bıraktı gitti şimdi sadece uyabileceğimiz ALLAH kaldı canım kardeşim benim yani Kur-an... Şimdi Ölmüş biri adına söylenen bir takım sözlere mi inanalım?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bunun icin kendi aklimla yorumlayarak belki yanlışa dusmektense Peygamberin sozlerine ve hayatina bakmayi tercih ediyorum.
      Ayrica sen benim okumadigimi nerden biliyorsun. bak onyargiyla yaklasarak rencide ederek konusan sensin. lütfen

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Hadis '' Söz '' demek.. Şerif ise '' en yücesi '' demek... Sence sözlerin en yücesini ALLAH Söylemiyorsa kim söyleyebilir? ZÜmer Suresi 23

ALLAH en güzel hadisi, tutarlı ve ikişerli bir kitap halinde indirdi. Rab'lerini sayanların derileri ondan dolayı ürperir. Sonra derileri ve kalpleri ALLAH'ın mesajına karşı yumuşar. Bu, ALLAH'ın yol göstermesidir; dilediğini ve/veya dileyeni ona ulaştırır. ALLAH'ın saptırdığı bir kimseye rehber bulunmaz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ayette baslarini saclarini ortmesinlermi diyor anlamiyorumki

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben ortsunler diyor diyerek inkar etmis olayim. belki söylüyor biz anlamiyoruz diyorum. Kurani en iyi anlayanin hayatina bak diyorum. belki söylüyor ve sen soylemiyor diyerek inkar ediyorsun bana görede şimdi

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim Kur-anı en iyi yaşayanın hayatı Kur-anda anlatılmış zaten. Kur-an harici hiçbir kaynağa güvenemezsin neden diye sorarsan sen bir konuyu birine anlat o aynı konuyu başkasına imkansız aynı şekilde anlatamaz. İşte peygamberin hayatı hakkında binlerce kitap ve farklı görüşler var Fakat Kur-an tek? Benim anlatmak istediğim sahip olduğumuz teknoloji ile Kur-an ayetlerini öğrenmemiz ve kelimleeri karşılaştırmamız mümkün. Sana attığım videoyu izlersen cevabı orada izlede bu tartışmayı bitirelim. Şimdi ALLAH peygamberi Kur-anı tebliğ etsin ve kur-anı bıraksın diyemi gönderdi yoksa o ne yaparsa onu yapın ve onun yaptıklarına bakın diyemi gönderdi? Ben demiyorum peygamberin yaşantısına bakmayalım ama ALLAH o zamanı gözümüzün önüne getirseydi anlardık öyle birşey olmayacağına göre bizim tek dayanağmız Kur-andır

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim tabiki inkar ediyorsun diyebilirsin bana ama bak ben kanıt sundum ve bu konuyu çooook araştırdım canım kardeşim ve bu konuda var ve yok diyen 2 insanın karşılaştırmasına ve açık oturumda tartışmasını da izledim sonuç ortada bir humuri-hinne örtü demek örtü... Yere serersen yer örtüsü kola takarsan kol başa takarsan baş örtüsü olur Türkçedeki gibi. Fakat örtün kelimesi yakalarızın altına diyor Saçlarınızdan aşşağıya demiyor ve Kur-anda örtünmesi gereken zinetler için hiçbir şekilde baş ve saç geçmiyor lütfen videoyu izleyin.
      https://www.youtube.com/watch?v=l09xqqMNI6A

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Peygamberimiz her haliyle bize örnektir. O zaten tum hayatini kurana göre yaşamıştır. lutfen. Onu incitici sozler soyleme. Rabbini seven Onu sever Rabbine uyan Ona uyar ve inanir zaten. ona uyan Rabbine uymustur diyorum ben. Kuranda Peygamberimizin tum yasantisini bulamazsin fakat onun doneminde yaşamış ve onu görmüş olanlarin naklettikleriyle biz Onun tüm hayatini ogrenebildik. ben kurani anlamak konusunda yetersiz oldugumu kabul ediyorum ve suanki teknolojiyede ben guvenemiyorum. kuran mana iman kalp ile anlaşılır diyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Akil diyecek olursan sanirim akıl yonundende en ustunumuz yine O idi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben kuranada hadislerede inanmaya devam ediyorum. sahih hadisler disinda kurandan farkli olan birsey varsa senden once ben inkar ediyorum onlari. ayni dili konusuyoruz kirmayalim

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim bende diyorum ki Kur-ana göre yaşayan ve bütün hayatını bunu öğrenmeye adamış ( BEN ) Peygamberin hayatını Kur-andan daha iyi öğrenemezsin ve piyasada anlatılan hikayelerin %99 U Kur-an ayetlerine aykırı olduğunu söylüyorum. Sana ayet yağdırdım inşallah hepsini okumuşsundur
      Zuhruf Suresi 44 (Doğrusu Kur'ân, sana ve kavmine bir şereftir. İleride ondan sorumlu tutulacaksınız) Hiçbir şekilde peygamberin hayatından ve uydurulmuş sözlerden sorumlu tutulmayacağız... kardeşim 1 saat önce yatmam lazımdı konu kur-an okunca akan sular durur inşalllah emeklerim boşa gitmemiştir diye düşünüyorum ve yeterli olduğunu düşünüyorum ben yatıyorum ALLAH'a emanet olun tartışma için teşekkürler kızdığım ve sinirlendiğim konular için Özür ve AFF diliyorum görüşmek üzere...

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim ayet gönderdim ama :Z Bu kur-an dışında başka bir takım sözlere mi inanırsınız diye? İyi okuyalım ayeti
      Zumer 3 (Dikkat ediniz, saf din Allah'a aittir. O'ndan başkasını tanrı edinenler; “Bizi sadece Allah'a yaklaştırsınlar diye onlara kulluk ediyoruz” derler. Şüphesiz ki Allah, ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Elbette Allah yalancı ve inkârcı kimseyi doğru yola iletmez) Ondan başka tanrı dedikleri hadis alimleri bir takim alimler vs hepsi yani hepsi Onlar hiçbir zaman seni ALLAH'a yaklaştırmayacak.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sahih hadisler sahabelerden nakledinler haric inandigim birsey yok. kurana aykiri olan hicbirseye iman etmem. bende teşekkür ederim konusma icin

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Casiye Suresi 6 (İşte bunlar, Allah'ın âyetleridir. Bunları sana gerçek olarak okuyoruz. Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?)

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

ALLAH'ın sözü haric herşey Kur-ana aykırıdır kardeşim bıktım ayet atmaktan başarılı olamıyacağım tebliğ görevinde ki hiçte kolay değil... Sen bildiğin yoldan git ben bildiğim yoldan yapacak birşey kalmadı artık uyyayım müsade ederseniz :(

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ya bak bunlara iman ediyorum ben zaten. kuranda diyorum ziynet yeri diyor, bana göre saçada ziynet takarsin ayak bileginede takarsin kulagada takarsin boyunada takarsin gobegede takarsin belede takarsin,. simdi kulagini nasil kapatacaksin o zaman. ziynet takilan yer diyorsun. orda yorumlamak gerekiyor iste.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bu arada uyu diye gec yazdim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=TS4lbBbccsk
      sende bunları izleyebilirsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=DXycJMnaChw

kardeşim hadisleri ve peygamberi inkar etme

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=jDYLH-ovPDw
      şimdi sen o hadise uydurma diyen adama inanıyormusun yani

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim bana Kur-anın aksini söyleyen bir takım sözlere uyan ve Açıkça şirk koştuğunun videları ve 120 tane cinsel içerikli filmi olan adamı bana cevap olarak mı gösteriyorsun? Yazıklar olsun ya ben sana sadece ALLAH'ın ayetlerini anlatan insanları kanıt gösterdim... O zaman ben kafirim sen müslüman olarak ALLAH'ın ayetlerinden bihaber bir şekilde yaşamaya devam et. Abi ayete karşılık neden bir takım sözleri savunuyorsun? Kur-ana iman etmek zaten peygambere iman etmek... Peygamberin söylemedikleri şeylere uymamamak PEygamberi inkar etmek değil ama Kur-anı okuyup akıl yeteneğin yeterince gelişmediği için Ayet ile birtakım sözlerin mukayesesini yapamıyorsun...

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Al sana Cübbelinin şirk koştuğu videolar...

https://www.youtube.com/watch?v=ldNTzGJnFNg

https://www.youtube.com/watch?v=m0C_4UxAMfU

https://www.youtube.com/watch?v=xr35V0ckqrs

https://www.youtube.com/watch?v=pB_nFSQXI38

Bu videoları izlemezsen konuşmayalım kardeşim ben seninkileri izledim ve Kur-ana aykırı şeyler sölüyor ayetlerle kanıtlamaktan sıkıldım çünkü kabul etmiyorsun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

konuşmayalım peki o zaman sende inanmıyorsun o zaman senin aklın sana benim aklım bana, kapalı olmak diyince ben sadce saçımı örtmekten bahsetmedim, sen saçı örtmek yok dedin sonra hadisleri inkar ettin, sünneti inkar ettin. ben tek hocaya inanmam genele bakarım, kurana aykırı birşey söyleyen uyduranlar varsa Allah onları kahretsin, ama ben Kuranı eksik aklımla eksik ilmimle eksik imanımla kendimce yorumlamaktan sakınırım, Kurana imanım olduğu kadar Kuranı bildiren Peygamberin sözlerinede inanırım inkar etmem.. bunları söyleyim,, videolarıda izlerim fakat sadce Ahmet Hocaya değil pek çoklarına bakıyorum sende bazı kimselerin anlattıklarına bakıyorsun,,

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim ben Kapanmak konusunda birtek saç yok diyorum göğüs , kalça , boyun , bel , bacak bölgesi kapanması gerekiyor Kur-ana göre. Ben sadece Edip Yüksel'e değil Bayraktar Bayraklı , Abdülaziz Bayındır , Mustafa İslamoğlu , Caner Taslamana bakıyrum fakat hiçbirine %100 iman etmiyorum hepsiyle anlaşamadığımz yönler var... Şimdi hepsini saç örtme hakkında videolarını izledim En mantıklısı ve en güzel açıklamayı Edip Yüksel yapmış... Ben Hadisi Sünnet inkar ediyorum kesinlikle doğrudur , bunu açıklamış olmam 2 miz açısından hiçbir fayda sağlamıyacak Çünkü AKLIM KUr-an dışında bir takım şeylere inanmayı mantıklı bulmuyor ve ben Yanlızca Vahiy'e uyarım diyen peygamberin bir takım sözler uydurmasına hiç aklım ermiyor...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

şimdi bu söylenene itibar ediyorsan yalnızken çırılçıplak namaza dur, kaç rekat kılınacağı kuranda bildirilmiyor Allah onu bizim insiyatifimize bıraktı diyerek kafana göre namz kıl..
      ben inanmadım kardeşim sen inanıyorsan dedim ya senin inandığın sana benim inandığım bana

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kur-anda kaç rekat kılınması bize bırakılmış fakat sadece savaşa özgü 1 rekat namaz kılınıyor yani minimum 2 rekat kılnması gerketiği buradna anlaşılıyor. Beni çıplak yaratan ve gizli saklı herşeyimi bilen ALLAH'a çıplak namaz kılsam ne olur ki çarpılır mıyım? Ölünce mezara çıplak girmiyor muyuz kardeşim?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kardeşim o zaman Kuran ayetlerini bize ulaştıran Peygamberin vahiy dediğine inanıyorsun diğer söylediği bunu şu şekilde anlayıp uyguladığı söz ve fiillerine gelince peygamber uydurmuşmu oluyor kafasından,, onlara inanmıyorsun o zaman sen peygambere yarım inanıyorsun,, kuranda namazın rekatları haccın şeklide yok.. bize fiiliyle kuranda söylendiği gibi ona verilen hikmetle bunu gösteren herhaliyle bize örnek olan peygambere bakıp öğreniyor ve anlıyorsak sen Ona yalancımı diyorsun, peki bu peygamber vahyi getirdi sonra özel hayatında kendi halinde yaşadı, onun yaşantısı bizi ilgilendirmez biz Kurana bakalım Onda yazan ayetleri kafamıza göre yorumlayıp yaşayalım,, herkes bu insanların sözlerine baksın namazıda herkes anladığı gibi kılsın diğer tüm herseyide ben böyle anladım diyerek yaşasın,, ne diyim tartışmayalım,
      sen diyorsunki ben peygamberi kulağımla duymadan gözümle görmeden inanmam bunları söylediğine,,, o zaman aynı peygamberin Kuran ayetlerini söylerkende yanında değildin, Onada inanma

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Bak kardeşim Kur-ana iftira ediyorsun şu kur-and yazmıyor bu kur-anda yazmıyor diye. Dinin tek kaynağı kur-an iken ALLAH'ta siz kur-andan sorulacaksınız ve Dinin ölçüleri bunlardır dediği halde neden Hala İslama Kur-an dışında bir takım şeyleri sokmak istiyorsunuz? Hac Konusu bakara suresinde açıkça anlatılmış fakat okuyanlar için anlatılmış okumayıp iftira atanlar için değil... Peygamber dine hüküm koyma harama helal deme helala haram deme ve ALLAH'ın hüküm vermediği şey hakkında hüküm verme yetkisine sahip değil. Peygamber yanlızca Kur-anda yazılı ALLAH'ın hükümlerini anlatabilir sadece... BEn diyorum ki O hadis diye inandığınız şeyleri PEygamber söylemedi insanlar uyurdu dikkat et Peygamber uydurdu demiyorum Çünkü peygambere ALLAH açıkça diyor bu kitabın dışına cıkarsan ne bir dost ne bir yardımcı bulabilirsin diye... Bu ayetten sonra peygamber nasıl olurda Ayetlerin dışında bir takım birşey söyler? Kur-anı indiren , peygamber gönderen ALLAH Kur-anı bu zaman a getirdi..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ya bak aynı şeyi söylüyoruz Peygamberin öyle yetkileri yok ve öyleyse söyledikleri kurandan ibaret diyorum

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Peygamber sadece KUR-AN SÖYLEDİ ise HADİSLERİ KİM UYDURDU BU SÜNNETİ VE BİNLERCE İNSAN NEDEN KUR_ANA DEĞİL BUNLARA UYUYORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ya Peygamberi gönderende Allah değilmi

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Hadis tarihini hem hristiyanlıkta hem müslümanlıkta bilen biri olarak yazıyorum bunu :) 2 Sindede PEygamberden 200-300 yl sonra yazılıyor bu kitaplar ve Ana kitap terk ediliyor... Hala da öyle hristiyanlıktata islamdada.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

ALLAH Peygamber Kur-anı Tebliğ etsin ve onu yaysın diye gönderdi kardeşim peygamber ölünce arkasından ona iftira atarak bir takım sözler uydursunlar peygamberde bunları kabul etsin diye değil ki oda 40 yaşında öğrendi peygamber olduğunu :)

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Peygamberin söylediklerinin Kur-andan ibaret olduğuna inansaydın Hadis denen saçmalıklara değil ALLAH'ın ayetlerini baz alıp ona göre yaşardın kardeşim kendinle bir çok kez çeliştin bu konuşmamızda..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kardeşim bak senin inandığın sana sen peygamberin hayatı beni ilgilendirmez Kuran vahiylerini ben kendim anladığım gibi yaşarım diyorsun yaşa,, ben buna ilmim ve imanım yetmiyor diyorum kafama göre yorumlayamıyorum,,, tartışmayalım,, Kuranada peygamberinede imanım var elhamdülillah

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Nisa suresi 136 (Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberi'ne, ona indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman ediniz. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyamet gününü inkâr ederse tam anlamıyla sapıtmıştır)

Kardeşim Kur-anı öğreten ALLAH bilmiyorsun bunu... Ben Kur-andan ne anlıyorsam bana onu öğreten ALLAH ve Kur-anı Anlamak için üstün bir zeka değil '' İSTEK '' LAZIM. Sen kur-anı anlamaya ilmim yetmez deyip kur-anı bırakmışsın ve kolaya kaçıp sana anlatıla hikayelere uymayı kabullenmişsin... Ben 15-16 aydır kur-anla tanışıyorum sürekli okumasamda okuğum hiçbir ayeti unutmuyorum bütün insanlar gibi sana burada yazdığım ayetlerin var olduğunu okuduğum için biliyordum üstün zekam olduğu için değil eğer bilmseydim sana en az 50 ayet yazmadım her konuşmana kanıt olarak.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Enam Suresi 114 (Allah'tan başka bir hakem mi arayacağım? Halbuki size kitabı açık olarak indiren O'dur. Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, Kur'ân'ın gerçekten Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. Sakın şüpheye düşenlerden olma)
      Nisa Suresi 127 Senden, kadınlar hakkında fetva istiyorlar. De ki: “Allah, size onlar hakkında hükmünü açıklıyor: Kendilerine yazılmış olanı vermeyip kendileriyle evlenmek istediğiniz yetim kadınlar, zavallı çocuklar ve yetimlere karşı adaleti yerine getirmeniz hakkında kitapta size okunan âyetler de Allah'ın hükmünü açıklamaktadır. Yaptığınız her hayrı, muhakkak ki Allah bilir.”)

Bak bu ayette peygambere soru soruyorlar oda Ayet ile cevap veriyor hükümü allah vermiştir ve açıklamıştır diyor bir hadis uydurmuyor !

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ayrıca ben kurana iftira etmiyorum, Kuranda “Sana da kendilerine indirileni insanlara açıklayasın diye Kur’anı indirdik”16/44 şeklinde ifade buyurmaktadır.
      Yine Kuranda “Nitekim içinizden size bir peygamber gönderdik o size ayetlerimizi okuyor, size kitabı ve hikmeti öğretiyor ve size bilmediğiniz şeyi öğretiyor.” 2/151
      “Allah sana kitabı ve hikmeti indirmiş ve sana bilmediğini öğretmiştir.” 4/113
      Kim Allah’a ve resûlüne karşı gelirse apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.” Ahzab, 33/36
      “Sizin için Allah’ın Resûlünde –alınacak- güzel bir örnek vardır”Ahzab,33/21

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

EE kardeşim bak ne güzel ayetler varken neden bazışeyleri açıklamak için Kur-anı yeterli bulmuyorsun? Kur-ana attığın iftira ise hac ibadetinin nasıl yapılacağını namazın nasıl kılınacağının yok demesi... Bu ayetlerin hiçbirinde peygamber kur-an dışı birşey söyle demiyor hepsinde Kur-anı işaret ediyor ona uyan birine örnek olun diyor Zaten Peygamber Kur-ana umayacak olsa peygamber olamaz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kardesim bende sana onu diyorum. hadis dediginde Peygamber sözü. peygamberde zaten Kurani anltiyor. soyluyor. ayni seyi soyluyoruz.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

O zaman peygamberin Kur-an dışı birşey söyleyeceğini nasıl iddia ediyorsun sayın kardeşim? Aynı şeyi söylediğimizi söylüyorsun fakat yanına peygamber bunları da dedi diye ekliyorsun ?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kuran disinda söyledi diyen kim sen soylediklerinin kurandan oldugunu kabul etmiyorsun.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Sizsiniz hadisleri savunarak... Hala algılamak istemiyorsunuz Nur Suresi 31 de baş ve saç kelimesi geçmiyor fakat nasıl başı kapatmayı algılıyorsunuz açıkça ben size kanıt attım fakat algılamak istemiyorsunuz :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Gecmiyor siz ceviride onu gormuyorsunuz ama peygamber o ayeti öyle uygulatmış bende bunu söylüyorum.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Heh tebrik ediyorum sonunda kabul ettiniz... Pardon da peygamberin nasıl uygulattığını görmek için 1400 sene önce yaşamış olmak lazım siz Reenkarnasyon mu yaşadınız yoksa '' TAYYİ ZAMAN '' ilmi mi verdi ALLAH size?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nerden biliyorsunuz imanimin ölçüsünü. imanen çok üstün belkide zaman ve mekan otesinde peygamberle birlikte tayyi mekan ile kabeye giden tayyî zaman ile peygamberi goren nice müminler gelmiş. ilmini soylememislerse tanınmışlar. bu insanlarin sözlerine güven olurmu sizce

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Böyle ilimlere sahip olan insanlar zaten asla belli etmez ve Kur-ana-ı yetersiz gören ve Kur-anı Dinin ana kaynağı olmayan kimselere böyle ilimler verilmez sen merak etme :) Ne zannediyorsun Tayyi zaman ile peygamberin yanına gidip Sana hadis söyleyeceğini mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kimsenin Kuranı yetersiz gördüğü tek kaynak olarak kabul etmediği yok,, siz sadece Kuranı gözünüzün gördüğünden ibaret olarak realist yaklaşarak küçümsüyorsunuz diyorum ben,, Kuran en büyük mucizedir. benim başından beri söylediğim Kuran anlamak realisizmden daha öte iman ihsan ilim aşk ister,, beni anlayın artık,, sizde bizde bu yoksa olan insanın onu nasıl anlattığına gözünüzü kapatmayın diyorum,, Onun sözünü bize aktaranlarda sözüne güvenilecek iman irfan sahibi kişilerse hala ne arıyorsunuz,, gözümün görmediğine inanmam diyorsunuz,,

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

sizin için böyle insanlar yok mu artık,, bir gün Onu görmek bana da nasip olur inşallah,, ben sizin gibi ümitsiz değilim,, sizin yaptığınız tamamen realist içi boş islami bilgiyi tatbik etmek,, aşk yok sizde sanki, sevgi yok inanç yok gibi,, neden zannetmeyim olamazmı,, olmamışmı,, siz Allah'ın rahmetine ortakmısınız,,

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Keşke tartıştığım kişiler biraz '' ZEki '' ve '' Bilgili '' olsaydı da bu tartışmadan keyif alsaydım :D Öfkeniz boyunuzu aşmış bu kelimeleri yazarken :) Kur-anı tek kaynak olarak görmediğim yok diyorsun ama Hadis olmadan din yaşanmaz anlayışını benimsemişsin. Kendinizle onlarca kez çeliştiniz benimle konuşmanız da :D Kur-anı gözle görmekten bahsediyorsun Zaten 2 Türlü Kur-an öğrenirsin bir dinleyerek 2 okuyarak okuma göz ile görerek olur. Kur-anı ben okuyup öğrendikten sonra örnekler halinde ALLAH benim karşıma çıkarıyor ve yaşıyorum Tabiki sizin Kur-an bilginiz 0 olduğu için sadece varsayım ve zanlar üzerine konuştuğunuz için bunları yaşamıyor ve bilmiyorsunuz :D Ben Kur-anı yaşayan ve Kur-anı ALLAH'tan öğrenen biri olarak bana birsürü iftira attınız , hakaret ettiniz fakat ben Kur-anı nasıl öğrendiğimi biliyorum Tegabun 4 (Göklerde ve yerde olanları bilir. Gizlediklerinizi ve açığa vurduklarınızı da bilir. Allah, sinelerde olanı bilendir.) Benim sinemde olanı allah bilir siz değil

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Gözümün görmediğine inanmam derken Ayetten bahsetmiyorum çünkü peygamberi görsemde ayetten başka birşey söylemeyeceğine %100 Eminim :D ben herşeyden çok ALLAH'a ulaşmak ve kısmet olursa onu görmek istiyorum. Peygamberi ilahlaştıran insanların onu görmek istedikleri gibi :D Bana realizmden bahsediyorsun fakat realizim hakkında ne bir makale ne bir yazı okumuşluğunuz ne de fikriniz var :D Kur-andaki ilmin nasıl öğrenildiği ve kimin öğrettiğini dahi bilmiyorsunuz bana ilim diyorsunuz :) Taha Suresi 114 (Gerçek hükümdar olan Allah yücedir. Kur'ân sana vahyedilirken, vahiy bitmeden önce tekrarlamakta acele etme ve “Rabbim, ilmimi arttır!” de!) Bu ayettende bir habersin :) Benim gözüm açık Kur-anı bana öğreten ALLAH ve ben hiçbir kimseye %100 inanmıyorum ALLAH'tan başka... Sırf sizin yerleşik islam inancınızın hadislerle Kur-anın önüne çektiğiniz duvarı inkar ettiğim için daha ne kadar saygısızlaşabilirsiniz merak ediyorum :) Sen heralde tanrısın benim kalbimdekini biliyor ve iftira atıyors

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kusura bakmayın benim kızdığım yok bende sizin aklınıza ve bana söylediklerinize anlamamakta olan ısrarınıza şaşıyorum,, tabi siz Kuranı sadece gözünüzle gördüğünüz ve size göre şuanki teknolojiyle kelimelrin birebir çevrildiğine güvenerek kendi anladığınızla sınırlı sanıp öyle yaşadığınız için anlamıyorsuuz,, keşke sizde biraz kalbinizi açarak aklınızla beni anlamaya çalışsanız,, kalkıp bana kuran 2 şekilde öğrenilir diyorsunuz,, ben bunumu söylüyorum size ALLAH AŞKINA,, bumu sizin zekanız

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allahu teala size kuranı en açık şekliyle tüm sırlarıyla açmış ne mutlu

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Bana Kur-anı öğreten kim biliyor musun? ALLAH... Ben öğrenmek için okuyorum ve o bana açıklıyor? Teknoloji felan hikaye uyduruyorsun Ben seni anlıyorum yerleşik islam inancını savunuyorsun ve ALLAH'ın kitabını yeterli gördüğünü söyleyip yanında hadislerede inanmamız gerektiğini çünkü onları peygamberin getirdiğin söylüyorsun? Bak Akıl hakkında bir kaç ayet yazayımda benim aklım neye göre çalışıyor bir görün :)
      Yunus 100 ( Allah'ın izni olmadan hiç kimse inanamaz. O, akıllarını kullanmayanları murdar kılar.)
      Bakara 164 (Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanlara yarar şeylerle denizde akan gemide, Allah'ın yukarıdan bir su indirip onunla toprağı ölmüşken diriltmesinde, üzerinde deprenen hayvanları yaymasında, rüzgarları değiştirmesinde, gökle yer arasında boyun eğmiş bulutta akıllı olan bir topluluk için elbette Allah'ın birliğine deliller vardır)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

sen ne diyorsun ALLAH aşkına benim bilgim ve ilmim hakkında iftira etmeyi küçümsemeyi ve kendini büyük görmeyi bırak artık,, ben sana karşı hiçbir zaman böbürlenmedim,,, KArdeşim bak Benim Allahın Habibim dediği peygambere sevgim saygım Allah onu sevdiği içindir,, seninle konuşmak istemiyorum çünkü herşeyi çarpıtıyorsun, bir söz vardır anlattığın karşındakinin anladığı kadardır diye,, sen anlamadıkça ben ne desem boşş, bari kalbimdeki sevgiye dilini uzatma yeter artık,, bilgime dil uzattın aklıma dil uzattın,, inancıma dil uzattın,, söylediğin sözlerin farkına var önce ve sus dedim ya sen erkeksin kafanıda kapatmıyorsun, ben kapattığım için günaha girdiğime inanmıyorum,, ne RABBİMLE arama girmeye kalk artık ne inancıma ne de aklıma laf etme,, senin aklın sana benim aklım bana,,
      selametle

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Bakara 170 (Onlara: "Allah'ın indirdiğine uyun." denildiğinde, "Hayır, atalarımızı neyin üzerinde bulduksa ona uyarız." dediler. Ya ataları birşeye akıl erdirememiş ve doğruyu seçememiş idiyseler?)
      Bak bu ayet senin inandığın ataların için inmiş :D Yani Hadisi sana emreden ve uyduran ataların.
      Bakara 242 (İşte akıllarınız ersin diye Allah, size ayetlerini böyle açıklıyor.)
      Bak Kur-anı kim açıklıyor?
      Bakara 269 (Dilediğine hikmet verir. Hikmet verilene ise çok büyük bir hayır verilmiş demektir. Bunu ancak temiz akıllılar anlar.)
      Ali imran 190 (Kesinlikle, göklerin ve yeri yaratılışında ve gece ile gündüzün ardarda gelişinde vicdanları temiz akıl sahiplerine gerçekten deliller vardır.)
      Yunus 42 (İçlerinden seni dinlemeye gelenler de var; ama akılları da yokken sağırlara sen mi duyuracaksın?)
      Bak ben sana ayetleri okuyorum ama sen sağırsın ayetleri anlamıyorsun.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Hud 87
      Onlar: "Ey Şu'ayb, atalarımızın taptıklarını terketmemizi veya mallarımız hususunda dilediğimizi yapmamamızı sana namazın mı emrediyor? Herhalde sen çok uslu ve akıllısın !" dediler.)
      aha bak sadece atalarının dinine inanan sen değilmişsin ve ALLAH onları terketmeni söylüyor Kur-anın sana yeterli olduğu ve apaçık bir şekilde anlatıldığını anlatıyor. BEn Kur-an imanı ile imanımı sağlamlaştırmış , isteğim ve ALLAH'ın rahmeti üzerine hidayet yolunu bulmuş ve bu yol üzerine yürüyen , Herşeyi ALLAH'tan öğrenen biri olarak nasıl benim ilmimi , zekamı , imanımı sorgularsın?

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kur-anın düzgün çevirildiğine ve ayetlerin açıkça anlaşılamıyacağını düşünüyorsanız terk edin Kur-anı hadislerle yüzmeye devam edin :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

sen benim kalbimdekini biliyormusunda küçümseyip iftira atıyorsun,,

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Kardeşim sen gerçekten aklını kullanmıyorsun :D Kur-anda peygamberin hayatı zaten var AMa SÜnnet ve hadis yok :) ANlıyormusun bak kanıt gösterdim niye inkar ediyorsun Kur-anın tek başına indiği ve hiçbirşeyin ona ortak olmadığını ve ibadetin sadece ALLAH'a mahsus ve ALLAH'ın emirleriyle olduğunu... Peygamberin yanlızca Kur-anı tebliğ etmek ve yaymak ile görevli olduğunu... Kendi söyledikleri ayet dışı şeyleri din emiri haline getirip onun rızası için namaz ve ibadet edilmesini neredenden uyduruyorsun :D Sen Sapıksın kardeşim Kur-ana iftiralar atmaya devam ediyorsun ve ALLAH'ın indirmediğini ALLAH indirdiği bu dindir diyorsun Şimdi hangimiz aklını doğru kullanamıyor?

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Ben herşeyi açıkça ayetlerle açıkladım :D Sen ALLAH'ı bırakıp peygamberi sevmişsin ve ona tanrı gibi tapıyorsun onun söylediği varsayılan herşeyi Ayetten üstün tutmuşsun :D Benim gibi inanan 50.000 kişi varsa senin gibi inanan 2 milyar insan var en azından :) Ben seni o kadar iyi anlıyorum çünkü bende eskiden senin gibiydim fakat sen beni anlamamakta ve seni anlamamakla suçluyorsun :D ALLAH'a ve Peygambere iftira ediyorsun daha ne anlayayım :D Senin kalbindeki ben bilmem ALLAH bilir ve ALLAH kur-anda ALLAH'tan başka tanrılar edinen başka sözlere uyan ve peygambere iftira atanları anlatmış :D Sen hepsini yaptın zaten ve ALLAH aşkı diyorsun da nasıl bir aşk bu ALLAH'ı yetersiz görmek Kur-anı yetersiz görmek ve ALLAH'ın hakkında hiçbir delil indirmediği kelimeleri peygamber söyledi diye insanlara aşılamaya çalışmak... AÇıkla Kur-anda başka bir söz yok Sünnet yok Hadis yok Ve Kur-an inkar ediyor onları :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

allah aşkına sus ya,, yeter artık,, benim Rabbim bana yeter benim kalbimi görendir bilendir, sen asıl peygamberi sevmiyor ve küçümsüyor gibisin,,
      artık sus sapıkta ettin vebalimi senden sorsun Yaradanım,,
      kim sapık ahirette belli olur orası,,, yalancı ve iftiracı olanları Allah Kahr ismiyle kahretsin,, hakkımda suizanla konuşmayı terketmezsen senin kalbin hakkında söylediğin her sözü kendin yalanmaya devam edersin,, Kuranda peygamberin hayatı var diyorsun sünnet dediğin nedir Kuranda olması mümkünmü,, sünnet zaten farz ibadetle bir tutulmaz hiçbir zaman,, yeter sus,, hakareti ve imanıma laf etmeyi kes artık,, sana hiç sapık demedim,, kalpleri bilen ancak Allahtır,, iftiralarını asla kabul etmem,,

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ayetlerle açıkladığın nedir senin ya Allah aşkına,, yeter insanı çileden çıkardın,, sen Kurana iman et bende ediyorum,, ben kuranı keşke tam olarak anlayabilsem,, mesela hurufu mukattalrın manasını anlamayı öyle isterdimki,, anlıyormusun kardeşim,, Rabbim anlayış versin Rabbim ilim versin irfan versin ihsan versin,, Onu anlamyı nasip etsin herkese,, Kuran bizim en kıymetli emanetimiz hazinemiz,, kendini övmenden dolayı sana karşı soğudum k. bakma kardeşim,, ben istemiyorum daha fazla konuşma benimle,, ben haşa kendimi ne büyük görürüm ne böbürlenirim,, imanımı herkesinkini olduğu gibi ancak Allah bilir ama kimseye de laf söyletmem,, k. bakma..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

çok şükür ayetin ne demek olduğunuda bilirim hadisinde,, farzında ne olduğunu biliyorum sünnetinde ne olduğunu biliyorum,, neyin neye üstün olduğunuda,, inkar ettiğim bişeyde yoktur,, ayette geçenleri nasıl ifa edeceğim konusunda peygamberin nasıl yaşadığına bakıyorum sadece anladınmı,, herneyse hepsinin önemini neyin neye üstün olduğunu biliyorum çok şükür,, inkar ettiğim yok, heleki kuranı inkar etmek , peygamberi ilahlaştırmak bunlar büyük iftira,, seninle tartışmak istemiyorum anladığın aklını kullandığın gibi yaşa,, bana yeterki dilini uzatma lütfen,, çünkü anlamamkta ısrar eden sensin,, ben seni anladım, görmediğime inanmam diyorsun bende sana kendi düşüncemi ayetlerle açıkladım ,, artık uzatmayalım,, iftiraya ve kalp kırmaya gerek yok

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Ben gayet rahat bir şekilde seninle konuşurken ağzından köpürürcesine öfkelenmen benim suçum değil :) Sünneti savunuyorsun ya Hadislerde Kadın sünneti var kestir '' KLİTORİS '' ini de görelim ne kadar müslümansın :D Kur-anda ALLAH'ın kanunlarına SÜNNETULLAH denir ALLAH'ın kanunudur ve hiçbir şekilde peygamberle alakası yoktur tabiki sen bunuda bilmiyorsun :D Sen Kur-ana ortak koştukça bir takım hadis ve sözleri ALLAH'ın rızası yerine ölü birinin rızasını kazanmak için uğraştırça hurufu mukatların zerresini öğrenemiyeceksin... Kur-an ayeti yazdım diyorsun ayeti göster dedim yok :D Olmayan bir ayeti bana mı yutturacaksın?,
      Casiye 6 (İşte bunlar Allah'ın ayetleridir. Sana onları hakkıyla okuyoruz. Artık Allah'ın ayetlerine inanmadıktan sonra hangi söze inanırlar.)
      Kur-anı daha okumamışsın ayetlerden haberin yok fatihanın anlamını bilmiyorsun bana Kur-an Kur-an diyorsun sonra hadisi çakıyorsun arasına :D Kur-andaki Tevhid inancında kesinlikle ALLAH'ın ortağı yoktur

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Yazmak istemiyorsan yazma ben seni zorla yazdırmıyorum ağzından öfke ve kibir akıyor :D Hakaret diyorsun ALLAH senin gibi düşünenlere Kur-anda ne demiş ayet ile açıkladım ben :D Peygambere iftira atıyorsun hadis ve sünnet uydurmakla ALLAH'ın kitabı yanında bir takım kitap ve söz uydurmakla ve ALLAH'ın emirlerinin yanında bir takım emirler uydurmak ve haram helal belirleme yetkisi vermekle... ALLAH biliyor ki Ahirette PEygamber bunları inkar edecek ve yapayanlız kalacaksınız Şeytanlarınızda size diyecek benim bunlarla hiçbir alakam yok ayette diyor bunlar fakat siz ne bilirsiniz ki ayeti hadis varken :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ofke ve kibir doylemi. senin hakaretlerine karsi duydugum üzüntü sadece. bir yeniside sonunda beni köpek etmekmi. sen din kardesine bunlari soyluyorsun. Üstü kapali imalarinla kendi degerini ortaya koyuyorsun. sana nekadar sakin ve anlayisla yaklassam kendini begenmis ve asagilar bir sekilde bana yaptigin hakaretler neysede imanima dilini uzatma yeter dedim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kibrinde su koydugun sacma gülen suratlardan okunuyor zaten. benim imanima dil uzatma baska birsey istemiyorum

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Din kardeşimi dediniz pardon kardeişm ama ben Kur-anı eksik ve yetersiz gören bana peygambere ve ALLAH'a iftira atan Kur-anın dışında bir takım sözlerin peşinden giden ile aynı dinden değilim... NE oldu haklı olduğumu anlayınca hemen savunma için karşı atağa geçtiniz? Gülücülk koyuyorum çünkü gülüyorum delirmiş durumdasınız çünkü ben sizin atalarınızın dinini inkar ediyorum?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ben susunca sen haklı olduğuna inanacaksan varsın inan senin kadar kaba kırıcı kendini beğenmiş ve aşağılayan saygısızca hakaretler eden biriyle konuşmak istemiyorum,, istediğini yazabilirsin herkesin aklı var,, herkes istediğine inansın.. kalbimin katılaşmasından gözümün körleşmesinden sadce Allah'a sığınırım,, galip gelmiş havalarla böbürlenebilirsin istediğin kadar,, hakikati bilen Allahtır

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Bende hakikati biliyorum demedim ve sana sadece ALLAH'ın ayetlerini yazdım :D Fakat ayetler senin hadis düşüncene karşı olduğu için dışlandın ayetlerden dolayı sen beni kaba olmakla suçuyorsun ki senin nasıl sinirlendiğini tahmin edebiliyorum :D İşine gelince hadise sığın işşine gelince ALLAH'a sığın ne güzel iş :D Ben haklı değilim ALLAH haklı ve açıkça Kur-anda sizin inancınız yok :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ayetler benim hicbi dusunceme ters degil sen oyle olmasini istedigin icin surekli dogruymus gibi konusup duruyosun. hakkimda bilmedigin seyleri dogru olmayan seyleri tereddüt etmeden dogru gibi inanip konusman ne kadar doğru. varsayim pesinde kendini hakli cikarmaya calisma... yazdigin ayetlerle bisey ispatlamis degilsin. ayetlere imanim sonsuz sadece benim anladigim senin anladigin gibi degil. ve sen bana hakaret edemezsin. hele imanim hakkinda neye inanip inanmadigim hakkinda konusamazsin. ve yeter dedim hâlâ mesnetsizce hakkimda yazmaya devam ediyorsun. bu nasil insanlıktir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Herseyi kaynağı Allahtir. ben sahih hadislere inanirim Allaha siginirim. sen artik zanlarla konusmayi birak. sinirlenmem hakkinda bile iftira atiyorsun. senin hakaret dolu sozlerine kim olsa sinirlenir oyuzden boyle eminsin sanirim. bu sozler icin sad3ce uzulurum fakat hicbirini himaye etmiyorum kabullenmiyorum. senin bukadar kaba ve hakaret ederek alaya alarak iftira ederek konusma seklin bana senin hakkinda cok seyi anlatti zaten.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Ayetleri inkar eden ve anlamak istediğin gibi algılayan birisin. Kur-an apaçık Bu sözden başka hangi söze inanırlar? Diye ayet var ve Furkan 30 (Ve elçi dedi ki '' Şüphesiz ümmetim Kur-anı Terk etti '' dedi ) Bunun anlamı Kur-anı bırakıp başka kaynaklara uyman yeterli Kur-ana uysanda ana kaynağın kuran olmadıktan sonra iman etmiş sayımlıyorsun :D Seninn hadislerine göre alemlerin efendisi peygamber , herşey onun yüzü suyu hürmetine yaratıldı , haram helal etme yekisi var , şefaat ediyor , onun sidiğini içenin bütün günahları aff olunuyor , Kılını yününü öpüp kokluyor ağlıyorsunuz , ALLAH'ın evinde ona salavat , selam getirip ALLAH'a ortak olarak anıyorsunuz Cin Suresi 18 (Şüphesiz, mescitler yalnız Allah'ındır. Allah ile beraber hiçbir kimseye yalvarmayınız)
      ALLAH birdir kelimesinin yanına muhammed onun elçisidir diye ekleyen hadisler , Kur-anda allahın isminin yanında en ufak bir isim bile anılmamışken siz peygamberi allahın yanında anıp ona ortak etmişsiniz.

Yorumla
    • İffetlimuvahhid
      İffetlimuvahhid
      +1 yıl

Ben istediğimi yazarım ALLAH beni özgür yaratmış senin kalbinde olanı bilmem ama konuştuklarınla Kur-ana , peygambere , bana iftiralar attın ve Kur-anı yetersiz bulup yanında bir takım kaynaklara uyup Kur-an hükmünü yetersiz bulup bu kaynaklardan hüküm alıyor ve emir alıyorsun. Hadislerin ne olduğu değil hadis mantığı Kur*an aykırıdır ve Hadis söz Şerif ise en şereflisi en yücesi demek Hadisi şerif Eğer bir insanınsa zaten ALLAH'a şirk koştun en alasını :D
      Zümer Suresi 23 (ALLAH en güzel hadisi, tutarlı ve ikişerli bir kitap halinde indirdi. Rab'lerini sayanların derileri ondan dolayı ürperir. Sonra derileri ve kalpleri ALLAH'ın mesajına karşı yumuşar. Bu, ALLAH'ın yol göstermesidir; dilediğini ve/veya dileyeni ona ulaştırır. ALLAH'ın saptırdığı bir kimseye rehber bulunmaz)

Bak bakalım Sözlerin en şereflisi kimin :) Yazmak istemiyorsan yazma kardeşim sen bu konuşmadan sonra zaten hidayate ulaşacak değilsin hiçbir şekilde doğru yoluda göremiyorsun.

Yorumla
  • SAblaK
    SAblaK Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 42%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.

olabilir tabi neden olmasın eğer seviyorsam ve evlenmeyi oda isterse evlenirim tabiki de

2
    0 Yorumla
  • allemkallem
    allemkallem Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

olur, eder inşAllah vs diyen dinci kardeşlerimizşin birçoğu da buralaardan karı kız düşürne peşindeler. sorsan hepsi on numara müslüman, hepsi bakirelik, kapalılık derdinde. kalkınj gidin l*n :D

2
    0 Yorumla
  • hsdfkh
    hsdfkh Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 56%
    +1 yıl

Bende kapalıyım. burada ıyy diyenler felan olmuş. Herkes karşısındakine saygı göstermelii. ;) sırf bunun için görüş paylaşmak istedim.

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

bende tesettürlü dini mübin bir hayat arkadaşı arıyorum... nasip kısmet artık

6
    0 Yorumla
  • knk59
    knk59 Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 888 cevap paylaştı.

gerçekten allah için kapandıysa sıkıntı yok ama kafa kapalı dötü acıksa işim olmaz

3
    0 Yorumla
  • ipekyolu
    ipekyolu Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 45%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.

Hayır kesinlikle istemiyorum..
    Zaten çevreden birçok kişi tanıdıkları kapalı kızları benimle tanıştırmaya çalışıyor.. İsteseydim elimin altında seçenekler hazırdı yani..

0
    0 Yorumla
  • Aequitas35
    Aequitas35 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 479 cevap paylaştı.

evet olurdum ve evlenirdim herşey dışgörünüş değildir onemli olan uyum ;)

2
    0 Yorumla
  • Ruzgar_58
    Ruzgar_58 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

Siyasi düşünenler genelde red eder aşağıda mal mal yazanlar gibi. Hani gerici diyolarya bize burdan bakınca kim gerici belli oluyor işte.

3
    0 Yorumla
  • CagatayAvcı
    CagatayAvcı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 38%
    +1 yıl

Biri ile evleneceksen her haliyle onu seveceksin. Dış görünüşte bir yere kadar arkadaş

1
    0 Yorumla
  • gercek_oguz
    gercek_oguz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Asla olmazdı kapalı kadın kendini ifade edemeyen cahil ezik bir rol oynuyor gozumde kadın dediğin özgür benim diyebilen biri olmalı saçma kumaş parçası arkasına saklanmamalı

1
    0 Yorumla
  • RüyaGemisi
    RüyaGemisi Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

şu an istediğim şey tam bu :) seviyeli arkadaşlık sonra nikah :)

4
    0 Yorumla
  • dguiza
    dguiza Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

ne biçim soru diyecektim cevaplar daha da iç yakıcı. ot beyinliler sizi. kapalıdan kasıt başörtüsü ise kapalı açık farketmez insanlığına diğer davranışlarına bakarım. ama bir gün kapanmasını da isterim.

2
    0 Yorumla
  • esma512
    esma512 Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

Kızlara ilgi duymuyorum maalesef yoksa kendime anında nikahı basardım ://

2
    0 Yorumla
  • mMaxcodeRİMm
    mMaxcodeRİMm Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.

sevilebilir şefim edep namus kapalı açık insan farketmiyoki

1
    0 Yorumla
  • genccilgin
    genccilgin Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Kapalılardan Nefret ettim ben
    Her kapalıya sözüm yok ama genelinden nefret ediyorum

1
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran

Nedenki

Yorumla
    • genccilgin
      genccilgin
      +1 yıl

Iki yüzlü olmuşlar artık
      Pisliklerini örtülerinin ardına saklamışlar
      Ama Allah görüyo hepsini diğer tarafta açıklardan beter olacaklar haberleri yok

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Genelleme yapma istersen. ortam herkes icin zor degilmi.. herkes bozuluyor.

Yorumla
    • genccilgin
      genccilgin
      +1 yıl

Hepsi bozulsun umrumda değil
      Ben neyse onu söylerim
      Kapanacaklarsa adam gibi kapansınlar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Haklisinda yanlisa dusmek hata yapmak her insan icin gecerli. keşke olmasa ama cabalayanlar var en azindan. böyle konusma lutfen

Yorumla
    • genccilgin
      genccilgin
      +1 yıl

Ben gördüğümü konuşuyorum
      Eskiden açıklara kızardım gördüm ki kapalılar daha beter olmuş
      Ben kapalıları sevmiyorum kapalılığa karşı değilim edebiyle kapansın gelsin başımın üstünde yeri var
      Diğer türlü ayağımın altına bile almam çünkü orası onlardan daha değerli
      Giyinik Şeytanlar diye bana demiyo peygamberimiz

Yorumla
  • inferno41
    inferno41 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Rabbim öyle birini nasip eder inşAllah..

3
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Amin

Yorumla
  • emsalsizzKARA
    emsalsizzKARA Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

sevgili olur ve evlenirdim.
    zaten benim olan birinin saçının telini benden başkasının görmesine müsaade etmem..

1
    0 Yorumla
  • Hasanhorasanlı
    Hasanhorasanlı Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Ici iyi oldugunda kendine birde bakimliysa neden olmasin hepimiz Allahin kulu degil miyiz sonucta?

1
    0 Yorumla
  • YüceMajeste
    YüceMajeste Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Aşık olursam neden olmasın

6
    0 Yorumla
  • denizliefesi20
    denizliefesi20 Takip Et
    Master Yaş: 42
    +1 yıl

ne alaka kapalılar öcü mü?

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Demi ama

Yorumla
    • denizliefesi20
      denizliefesi20
      +1 yıl

Tabiki

Yorumla
  • Şekeroğlan
    Şekeroğlan Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.

olabilir neden olmasın

5
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

ben olurdum sonuçta artık toplumda türbanlı fantazisi diye birşey gelişti, kapalılığın sınırına bağlı :)

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Sadece kapalı biriyle evlenirim

5
    0 Yorumla
  • mertizm34
    mertizm34 Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

Insan degilmi onlar neden olmasin

2
    0 Yorumla
  • Ghost65
    Ghost65 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33
    +1 yıl

Tabiki evlenirim neden olmasın.

2
    0 Yorumla
  • buyurkızım
    buyurkızım Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Memesi varsa sorun yok

1
    0 Yorumla
  • Besonen
    Besonen Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

Evet Favorimdir... İlgi alanıma giriyorlar..

0
    0 Yorumla
  • Cuyende
    Cuyende Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Flört haram diye biliyorum?

0
    0 Yorumla
  • Tavuk_Götü
    Tavuk_Götü Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Öyle birinin benle olacağını sanmam erkek olsam

0
    0 Yorumla
  • Donbaskan
    Donbaskan Takip Et
    Yoda Yaş: 46
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Öyle bir kısmet gelirse hemen evlenicem 😊

2
    0 Yorumla
  • energy
    energy Takip Et
    Yoda Yaş: 37
    +1 yıl

Olurum neden olmayayım ki.

1
    0 Yorumla
  • -Peace_
    -Peace_ Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Acik biriyle ayni fikirdeyim neden olmasin

0
    0 Yorumla
  • Donner
    Donner Takip Et
    Bilge Yaş: 40
    +1 yıl

Olurumda rvlenirimde

2
    0 Yorumla
  • psksebahattin
    psksebahattin Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.

sevgili de ourum evlenirim de

2
    0 Yorumla
  • -çagatay_
    -çagatay_ Takip Et
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.

Ne sevgili ne evlenmek isterim bana ters.

1
    0 Yorumla
  • Booşkooy
    Booşkooy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

Evlenirim severim de

4
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Erkek olsam tercih etmezdim ıyyyyy

0
    0 Yorumla
  • Bluecrown28
    Bluecrown28 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Kapalı iyidir

2
    0 Yorumla
  • Auxerre
    Auxerre Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

işim olmaz..

0
    0 Yorumla
  • SystemOFDown
    SystemOFDown Takip Et
    +1 yıl

Evt ne varki bunda

3
    0 Yorumla
  • tonyyavuz
    tonyyavuz Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

imkansız

1
    0 Yorumla
  • yldrmcn
    yldrmcn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı.

evet

2
    0 Yorumla
  • Güvenilirbiri5
    Güvenilirbiri5 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Evet evlenmek isterm

2
    0 Yorumla
  • SARSAN
    SARSAN Takip Et
    Xper 2 Yaş: 46
    +1 yıl

İnşallah

1
    0 Yorumla
  • Esmerr07
    Esmerr07 Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

Evet isterdim

1
    0 Yorumla
  • Tatli_ayicikk
    Tatli_ayicikk Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Evlenirdim.

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kapali birini sevmek evlenmekle ilgili fikriniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Gezmeyi çok seven biriyle evlilik düşünür müsünüz? 38 cevap verildi
Saf biriyle sevgili olup evlenmeyi gerçekten düşünür müsünüz? 9 cevap verildi
Görücü usulu biriyle evlenir misiniz? 22 cevap verildi
Karşınıza dogru biri çıksa evlenmeyi düşünüyor musunuz? 18 cevap verildi
Durumu orta biriyle evlenmek? 7 cevap verildi
Aşık olduğunuz biri varken başkasıyla evlenmeyi düşünür müsünüz? 39 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sadece el işi yaparak ev geçindirmek mümkün müdür?
  • Sizce bastırması daha zor duygu hangisi, öfke mi yoksa özlem mi?
  • Hangi cümleyi duymaya ihtiyacın var?
  • Sadece sokak kedileri dolu bir gezegen olsa oraya kalıcı olarak gitmek ister misin?
  • Hiç salçalı yumurta yediniz mi?
  • Honda mı Hyundai mi daha iyi, hangisini tercih etmeliyim ve neden?
  • Land Rover Vs Volvo Hangisi Tercih Edersiniz Hangi Otomobil Daha İyi Suv Olarak?
  • Bir ürün pahalıysa ona o parayı verenler yüzünden mi?
  • El emeği ürünler yapıp satmak için günde ortalama ne kadar ekstra vakte ihtiyacınız var?
  • Dünyayı gezmek ister miydiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨