Aşık olduğunuz biri varken başkasıyla evlenmeyi düşünür müsünüz?

Olur mu böyle bir şey sizce? Yaşanmış örnekler var. Ama kolay olmaz herhalde. Siz böyle bir şey düşünseniz bunu yapmak için neleri gerekçe olarak görebilirsiniz?
Aklıma gelen olasılıklar
1-Beni bekle demedi
2-Aile/çevre beklentisi (umursamaz insanlar çok takmayabilir)
3-Evini yuvasını bilme isteği (aidiyet duygusu çoğu kişi için önemlidir, belki de en önemli gerekçe bu olabilir)
4-Çocuk sahibi olma arzusu
5-Cinsel ihtiyaçlar (bunu sadece işini görmek için kullanma olarak algılamak doğru mu bilmem, "Evlenen imanının yarısını kurtarır")
6-İlerleyen yaşlarda yalnız kalmak istememe (Anne-baba-dayı göçer gider Allah gecinden versin, kardeş kendi yuvasını kurar gider, arkadaşlar yine aynı hepsi evinde kendi işinde gücünde senle mi uğraşacaklar, uğraşsalar bile kendini ortama yabancı, monte edilmiş bir fazlalık gibi hissetme olabilir)
7-Çoğaltılabilir..
Güncellemeler
+1 yıl
Bunu düşünürken ağlıyorum, söylemekten utanmıyorum. Durumu eş adayından saklayacak kadar ve kocamın yanındayken başka bir erkeğin hayalini kuracak kadar sütümün bozuk olmadığını sanıyorum. Yine de bu gerçekten ağır bir yük olurdu. Çünkü ister istemez güven sorunları yaşayabilir karşıdaki kişi. Ama şunu unutmayalım yalnızlık Allah'a mahsus. Ve hayat biz planlar yaparken başımıza gelenler...
Aşık olduğunuz biri varken başkasıyla evlenmeyi düşünür müsünüz?