O Ateist ama ben Muslumanim, sizce bu iliski yurur mu.. ? =/
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle Merhaba kardeşim. Sorunun cevabı aslında biraz da sana bağlı. Bundan sonraki hayatını nasıl geçirmek istediğinle yani. Eğer müslüman olup Islami bir hayat tarzı istemeyenlerden olacaksan sıkıntı daha az yalnız hassas bir müslüman olmak istersen ciddi sıkıntılar çıkar.(soruyu sorduğuna göre tam olarak Islami olmasa da temiz bir yaşantın var.) Yanlış anlama seni yargılamıyorum bu söylediklerimi de herkese oturduğu tavsiye verip ahkam kesen birinin lafları olarak algılama. Yalnızca senin dünya hayatını ve ebedi yurdun olan ahiretini düşünen kardeşin olarak gör beni. Şimdi gelelim asıl meseleye. Eğer bu çocuğu çok seviyorsan onun hakiki bir müslüman olmasını Allah'tan istemelisin. Ona saldırgan bir dil kullanmadan neden böyle düşündüğünü sorman gerek. Ikna etmek için Youtube'da Sözler Köşkü, Çay House, Çınaraltı gibi kanallardan videolar izleyebilir araştırıp bunları ona anlatabilirsin.(Senden ricam bu videoları izlerken önyargıyla izleme, çok katı olduklarını düşünebilirsin aslında araştırınca hiç de öyle değil.) Hem kendin de dininden haberdar olmuş olursun. Eğer inadından kör olmamış biriyseAllah'ın izniyle hidayete erecektir. Allah izin vermezse yapacak bir şey yok. Ikna olmazsa bence aşkını kalbine gömmelisin. Çünkü Islam'a göre müslüman ile ateist-deist-budist birinin nikahı olmaz. Ister erkek olsun bu kişi ister kadın. Yalnızca erkekler ehli kitap yani kendilerine kitap getirilmiş hanımlarla evlenebilirler.(Müslüman-Hıristiyan ve Yahudi gibi) Bunun sebebi ise ayrıcalıklı olmaları değil çocuk yetiştirme konusunda söz sahibi olmalarındandır. Evlendiğinizde nikahınız olmaz zina sayılır ve bir de çocukları yetiştirmede üstüne baskı kurabilir. Sana sorun çıkmaz diyemem çünkü birbirini gerçekten seven insanların kalpleri hayatları birbirine karışır, ister istemez birbirinizin inançlarına saygı gösteremezsiniz, bir süre sonra huzursuzluklar başlar. Kaldı ki eğer müslüman olmazsa dinen nikahınız geçerli olmaz, ömür boyu zina etmiş olursunuz. Umarım 2000 karakterin hakkını verebilmişimdir
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılArya Can aşk engel tanımaz <3
Aşk varsa başka bir şeyin önemi yoktur sen sıkma canını..54 Yorumla
Soran+1 yılOyşh <3
Cevap sahibi+1 yılYerim <3
Soran+1 yıl:-***
Arkadaşlıklar yürüyor da hiç ateist bir sevgilim olmadı fakat sevdiğim kadında inancının benle aynı olması aradığım bir özellikte değil. Hatta aksine herhangi başka bir dine inanıyor olsa yardımcı olmaya çalışırım ibadetlerine veya yapması gerekenlere. İnanç, siyasi görüş tarzı şeyler iki insanın asla arasına girmemeli. Çünkü her insanın doğrusu farklıdır. Sevdiğin insanın doğrusu senden farklı diye ondan vazgeçemezsinki. Doğrusu seni alakadar etmez. Tabiki burada iki kişininde saygılı olması lazım. Yoksa geçimsizlik olur. Birde faraza evlendiniz ve çocuğunuz oldu, bu bence çocuğun da kendi seçimini yapabilmesi için bir fırsat. Bence yürür, neden yürümesinki? Karşılıklı sevgi ve saygı olduktan sonra her şey yürüyebilir. Aşkı bir ateistte bulacaksam varsın sevgilim ateist olsun. Sevdiğim kadın o benim. Küçüklük hayalim. Ne inancı ne dili ne rengi onu benden uzak tutmaya engel olamaz.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 818 cevap paylaştı. Müslümanlık bir kitaptan çok öte bir yaşam tarzıdır. Allaha inancı olmayan bir kişide ne mutluluk nede huzur bulabileceğinizi düşünüyorum uzun vadede. Merhamet allah inancı sizin için önemli değilse benim evimde bereket olmasada olur diyorsanız siz bilirsiniz. Sevgilerimle
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
51Cevap
+1 yılKardeşim Müslüman ne demek acıklayayım sen müslüman olup olmadığına karar ver önce? Müslim yani ALLAH'a teslim olan demek. ALLAH'a teslim olmak ALLAH'ın emirlerine uyup ALLAH'ın yolu üzerinde yürümektir. İlk inen Ayet Alak Suresi 1 ) Rahman ve Rahi olan ALLAH'ın adıyla ; '' Oku '' ''IKra''dır sen daha Kur-anı açıp okumamışsın bu soruyu sorduğuna göre nasıl müslüman oluyorsun ki?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 44,3b cevap paylaştı. Çocuklar yarı özel yarı devlet gibi ortada kalmasınlar sonra
91 Yorumla- +1 yıl
"Yahudiler, 'Uzeyir Allah'ın oğlu.' dediler, Hıristiyanlar da 'Mesih Allah'ın oğlu.', dediler. Bu onların kendi ağızlarıyla uydurdukları sözlerdir. Daha önce inkâra sapmış olanların sözlerine benzetiyorlar. Allah onları kahretsin, nasıl da saptırıyorlar!" (Tevbe, 9/30)
- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yıl2 kişi birbirinin DİNİNE karışmıyorsa yürür ilerde sen namaz kılmak istersin o karşı çıkarsa olmaz bunu başta konuşun anlaşın
2 gönül birleştimi gerisi gelir..10 Yorumla Yürütürseniz yürür. Bu ne demek siz birbirinizi sevip sayarsanız tabiki yürür. Din ya da başka bişeyle alakası yok sadece sevgi ve anlayış.
10 Yorumla
+1 yılKardeşim müslüman olsa ne olacak? Allahı inkar edenle evlenen zina eden sevgili olanlar var olgun müslüman degil ama seninle evlenırse ilişki devm ederse dinden cıkar
bilgisi olsun00 Yorumla
+1 yılPatlıcandan bile reçel oluyor, sizden neden olmasın =//
08 Yorumla
Soran+1 yılPatlicandan recel mi oluyormus? =( iyk
- +1 yıl
+ bu kişi benim tahmin ettiğim kişi, değil mi?
Umarım odur, başkasına vermem seni !!! - +1 yıl
Bak ya dikkat nasıl dağılmış, len orda dikkat etmeniz gereken patlıcan reçeli değildi :P bu arada patlıcan reçeli yedim 1kez, Iğdır'lı bir arkadaşın annesi yapmış. Çok ilginç birşey sert jelibon gibi sadece şeker tadı aldım, patlıcan tadı gelmiyor :D
Soran+1 yılO <3 <3 <3
Rem, yinede musluman olaydi iyidi asd- +1 yıl
Baktın olmuyor, bakmaya devam et. Psikolojik baskı sonuç getirir =//
- +1 yıl
Sen şimdi saskinliktan bayilacaksin
AMMA
karpuzun bile reçeli var:d
Soran+1 yılRem, ne yorum yaptın ama, herkes damladı =//
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. yurumez diririririm
sen diyeceksin namaz kilacagim o diyecek ki ne kadar da salak bir kiz
o diyecek ki allaj yok sen diyeceksin ki ne kadar da salak bir erkek...00 Yorumla
+1 yılArkadaşınız islama göre kafirdir. Nikah düşmez size :/
00 Yorumla
+1 yılateist değilim ama ateistlerde gordugum sey gerckten çok guzel seviorum onları insana saygı duymaları hele
00 Yorumla
+1 yıl@-Arya- Dini Açıdan Evlenmeniz Yasak.. (Hıristiyan Yahudi Musevi Olsaydı Yine Evlenmeniz Yasak) Erkek Olsaydınız Evlenmeniz Serbest..
113 Yorumla- +1 yıl
Erkek olunca nasil serbest oluyormuş?
- +1 yıl
Müslüman Bir Erkek (Ateist) Dinsiz Hariç Hıristiyan Yahudi Musevi Kadınlarla Evlenebilir.
- +1 yıl
Müşrik kadınlarla evlenilmez. Hristiyanlar Hz. İsa'ya Allah'ın oğlu dediklerinden, Yahudiler de Hz. Üzeyir'e Allah'ın oğlu dediklerinden müşriktirler ve kadınlarıyla evlenilmez. Aksini iddia eden Kuran ayetine karşı gelir.
Hristiyanlarla evlenme Osmanlı döneminde politik ve uçkuri sebeplerden fetva ile desteklenmiş bir olaydır ve İslam'a terstir. Arap toplumlarında kolay kolay göremezsin Hristiyan veya Yahudi bir kadınla Müslüman erkeğin evlendiğini. - +1 yıl
Kendisinin Hristiyan veya Yahudi olduğunu söyleyen bir kadınla evlenemk caizdir; yapılan nikah geçerlidir. Ancak kimliğinde Hristiyan yazdığı halde kendisi ateist olan bir kadınla evlenmek caiz değildir.
Müslüman kadın ve erkek, müşriklerle evlenemez. Müşrik kadın, Allah'a başka şeyleri ortak koşan, örneğîn puta, yıldızlara, ateşe ya da hayvana tapan kadındır.
Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: - +1 yıl
"Ey iman edenler! Allah 'a ortak koşan kadınlarla, onlar iman etmedikçe evlenmeyin...
- +1 yıl
Bir Müslüman erkeğin Yahudi veya Hristiyanlardan bîr kadınla evlenmesinde bir sakınca yoktur. Bu konuda ulema icma etmişlerdir. Ayet-i kerimede şöyle buyuruluyor:
"... Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden yine hür ve iffetli kadınları, mehirlerini verip nikahlayınız, onlar size helaldir. "
Ehl-i kitap olan bir kadınla evliliğinin mubah olmasındaki hikmet; bu kadının Müslümanla evlenmesi sebebiyle Allah'a, peygamberlere, ahiret gününe, iman etme ihtimalidir.
Müslüman Bir Kadının Müslüman Olmayanla Evlenmesi
Müslüman bir kadının bir kâfirle evlenmesi icma ile haramdır. - +1 yıl
"Müşrik erkeklerle, iman etmedikçe onlara mümin kadınları nikahlamayın.
Çünki böylesi bir evlilikte, mümin kadının küfre düşmesi korkusu vardır. Koca, karısını kendi dinine çağıracaktır. Kadınlar genelde erkeklerine uyarlar ve onların yaptıklarından etkilenirler ve onları dinlerinde tahrik ederler. (4)
Bir kadın, kız kardeşi, halası veya mahrem kadınlardan biriyle bir nikâhta toplanamaz... Bir erkeğin iki kız kardeşi ya da kadın ile halasını veya teyzesini bir nikâhta toplaması haramdır. Allah Teâlâ evlenilmesi haram olan kadınları açıklıyor:
"Ve iki kızkardeşi birlikte nikahlamanız da haramdır. Ancak cahiliyet devrinde geçen affedilmiş geçmiştir,"
Hadislerde de bu konu genişletilerek açıklanmıştır:
"Kadın ile hala ve teyzesi bir nikâh altında toplanamaz."
Birbirine çok yakın olan kadınlarla aynı anda evlenmenin yasaklanmasının hikmeti, daha çok ahlakidir. Bu tür evliliklerde birbirine yakın akraba olanları (yani iki kızkardeşi veya yeğenle teyze veya halası) aynı and - +1 yıl
BAKARA 221 :Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle elbette ondan daha hayırlıdır. Onlar sizi ateşe davet ederler, Allah ise, kendi izniyle cennete ve mağfirete davet ediyor ve âyetlerini insanlara açıklıyor. Umulur ki onlar hatırda tutup, öğüt alırlar.
- +1 yıl
@Joseph1976 ALLAHA İnanan Hıristiyan Yahudi Museviler Var..
- +1 yıl
"Şüphesiz ki: "Allah ancak Meryemoğlu İsa Mesih'tir", diyenler kâfir olmuşlardır. Ey Muhammed! Deki: "Allah, Meryemoğlu İsa Mesih'i, anasını ve bütün yeryüzündekileri helâk etmek istese, O'na kim engel olabilir? Göklerin, yerin ve ikisi arasındakilerin mülkiyeti yalnız Allah'a aittir. O, dilediğini yaratır. Allah her şeye kadirdir." (Mâide, 5/17)
- +1 yıl
God, Diyen bunlar müşrik değildir.
- +1 yıl
"Yahudiler, 'Uzeyir Allah'ın oğlu.' dediler, Hıristiyanlar da 'Mesih Allah'ın oğlu.', dediler. Bu onların kendi ağızlarıyla uydurdukları sözlerdir. Daha önce inkâra sapmış olanların sözlerine benzetiyorlar. Allah onları kahretsin, nasıl da saptırıyorlar!" (Tevbe, 9/30)
- +1 yıl
@Joseph1976 Aralarında ALLAHA İnananlar ile evlenmek serbest..
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİlişki de saygı önemlidir. Ateist olup her hangi bir Allah cümlesi geçen ya da ezan okunduğunda kendini saptıran ve düşük anlamlı kelime üreten de var saygı duyup destekleyen de var.
00 Yorumla
+1 yılyürümez
ateist birinden hoslanmistim
böyle bayagi aşık olacakken
dedim dur. sıkıntı çıkarır muhakkak ileride
ya da sen yavaş yavaş ödün verirsin00 YorumlaBirbirinizin seçimlerine karışmadığınız sürece sıkıntı olmaz.
00 Yorumla
+1 yılNeden yürümesin? Siyahla beyaz nasıl güzel duruyorsa.. :)
00 YorumlaMüslüman kadın ateist erkekle evlenemez dinen uygun değil
00 Yorumla
+1 yılDini konulara girmezseniz iyi gider. Ya da birbirinizin görüşlerine saygı duyduğunuz sürece bir şey olmaz. Önemli olan iişiliğiniz sonuçta, görüşler farklı olabilir. Neden olmasın
00 YorumlaOlmaz. Çoluk çocuk büyütemezsiniz siz. Şimdi olmasa ileride şiddetli geçimsizlikten ayrılırsınız.
00 Yorumlaİmkansız eğer imanın güçlüyse dinine sıkı sıkıya bağlıysan
00 Yorumla
+1 yılYürür hem de nasıl yürür. Taaaa ki cehenneme kadar :D
00 Yorumla
+1 yılHer turlu yurur yeterki siz bir birinize guvenin ve din hakkinda baski yapmayin bir birinize
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılyürüsede evlensenizde çocuga nasıl yapcaksınız. ateist abim benim düşündüğüm gibi bırakırım kendisi secer dicek sen buna katıla bilecekmisin.
00 Yorumla
+1 yılCanım müslüman bir kadına gayri Muslim erkekle evlenmek haram sen bilmiyosun galiba.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılKanka hic Cübbeli ahmet hoca ile Stephan hawking bir arada olur mu? ^^
20 Yorumla
+1 yılİki kişi birbirine karışmadıktan sonra bal gibi de yürür. En azından ateist açısından yürür.
10 Yorumla
+1 yılkalbinde Allah'ın sevgisi olmayan birini sevmek? acizce.
00 Yorumlaikinizde saygıda tavan yapmış kişile olursanız belki
00 YorumlaNeden yürümesin ki? Sonuçta din önemli bir faktör değil birbirinizi tamamlamanızda
00 Yorumlaikinizde mezara ayrı girecekseniz.. hesap ta ayrı sorulacak.. zorlanırsın ama karar senin
00 Yorumla
+1 yılŞiddetli geçimsizlikten ilişki sonlanır;
Yürümez.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye yürümesin ki iki tarafta birbirine saygılı davranırsa.
00 Yorumlayürümez arya evlenemizi bir kenara bırak cocgunuz oldugunu dusun gider onunda beynnini yıkar
00 YorumlaMuslumanim diyosan evlilikte dini nikah dusmicegini ve hergun zina olcaginida biliyosundur
00 Yorumla
+1 yılYürümez seni hep alaya alır ve Müslüman biri bunu yapmaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılmüslüman birinin ne işi var dinsiz imanaız biri ile
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyürür niye yürümesin müslümanlardan daha ılımlıdır ateistler
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayır yürümemeli çünkü çocuklarına dini öğretmene izin vermeyecektir
00 Yorumla
+1 yılDini takıntın fazla yoksa evlenebilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılYürür. Herkesin inancı kendine
10 YorumlaAşkın dini imanı olmaz.
00 Yorumla
+1 yılBirbirinize saygınız varsa bal gibi de olur.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. emeklemez bile yürümeyi bırak
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılSize bağlı. İstiyorsanız koşar bile.
00 Yorumla Sen ateist o müslüman olsaydı da yürümezdi =/
00 Yorumlaİsteyince felç bile yürüyor. ;)
10 YorumlaIsterseniz gayet yürür
00 YorumlaYürümez. Dinen zaten evlenemezsiniz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. yurumucegini sende biliyorsun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 398 cevap paylaştı. Sanmıyorum eğer bağnaz bir ateistse çok zor
00 Yorumlasaygı duyduğunuz sürece her şey yürür
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıldini araya katmazsanız yürüyebilir
00 Yorumla Saçma bir soru daha
00 Yorumla
+1 yılsonrası felaket olur sizin için bence bitir
00 YorumlaYürümesinden ziyade sana haram.
00 Yorumla
+1 yılHaram
04 Yorumla
Soran+1 yılHadi ordan
- +1 yıl
Münafık seni
Cayır cayır yanacaksın ama cehennem mi yakar ben mi yakarım orası sürpriz
Soran+1 yılÖnce sen <3 gerisi umrumda degil
- +1 yıl
O zaman seni cennetime alip doga ustu zevkleri tattircam
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmaz.! Öyle bir evlilik haramdır. Yoktur.
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın gayette iyi yürür😊😌☺
00 Yorumlabu dünya mı ahiret mi? tercih senin
00 YorumlaOlabilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılZike zike yurur
11 Yorumla
Soran+1 yılKaybol hayvan
Problem çok çıkar.
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!