Bende böyle düşünüyorum ne var yani çok kıskanıyosak ya sevdğimizden, sevmiyoruz da ondan mı kıskanıyoruz sanki. Birde sizin görüşlerinizi alalım bakalım ?
Not: Hİper kıskancım :D
Not: Hİper kıskancım :D
Bu soruya farklı örneklerle (ve rahatsız edici derecede somutlaştırarak) yanıt vermeyi seviyorum.
Neyi kıskanırsın? Başarılı bir iş adamını, lüks araba kullanan yakışıklı bir erkek, X işini yapan biri vs Ulaşamadığın ve ulaşamayacağını düşündüğün için kıskanırsın.
Be güvensiz arkadaşım (topic alevlensin), kız zaten seni seviyor, seninle beraber, mutlu mesut yaşıyorsun. Hayatının içine kıskançlık denen negatif naneyi neden sokarsın? Kaybetme korkusu? Başka yanıtı var mı, var?
Toplumun sana kodladığı "seven kıskanır" mottosu. Etrafına bir bak bakalım aldatma - terk edilme vakalarının kaçında kıskanma var, kaçında yok.
Kaybetmeyi göze alan, hayatta mutlu olur. (bkz.ölüm gerçeği)
Kıskananlara sabır, kıskanmayanlara mutluluklar.
Kıskançlık ölçülü olduğunda sevgi ve sahiplenme göstergesidir. Aşırılığında, ya kendine ya sevdiğine güvenmemektir. Daha da aşırısı psikolojik arıza durumudur artık.
Kiskanmiyorum. Kiskanamiyorum. Kiskananlari anlayamiyorum.. Seviyor muyum evet, ama su kiskanclik olaylarini sevemedim gitti.. Beni kiskandigi icin de biyere cikarmamasi, elbiselerime karismasi vs vs kiskandigini dusundurup beni mutlu etmez hicbirzaman. Bu, yerine gore ne yapacagini, nasil davranacagini bilmiyorsunun bir aciklamasidir bana gore..
Bir farklı görüş daha :) Senin düşüncedeki kızlar beni deli etti hep :D
sende bendensin...:)
:)
aynen katılıorm sana
vay be varmıymıs böyle kıskanılmaktan sıkılmayan kızlar :)
süperrr ya böyle kıskanılmaktan sıkılmayan birini istiyorum :D
inşşş ya
Cevap
8Cevap
Sevgi fazlalığı. Bir sevgilim olsaydı ve bana dışarı çıkalım mı deseydi ben ona " hadi gel balkona çıkıyoruz " derdim. bu güven eksikliğinden mi? hayır sevgi fazlalığından :D
dalgamı geçtin ne yaptın anlamadım kafamı karıstırdın, bugün bi tuhafım zaten :D:D
hee tuttum seni :D bugün bişeler oldu da bana akşam 7 ye kadr uyudum yatakdan kalkmak istemedim kafam yerinde değil halen :D
hayatımda ilk defa bu kadar yatakdan çıkmadım yaa :D
Hiper kiskancmi :)
Bende kiskancim hemde cok ama gostermem..ben kiskanildimmi boguluom..onuda bogcam diye korkuom..
aha bi hiper kıskanc buldum :D sen kıskancsan karsı tarafı kıskandığında o da sana aynı şeyi yaptığında empati yapman lazım boğma yani :D
boğma zaten , ha boğacaksanda o senin kıskandığında onun seni boğmasına izin ver :D
Birisi tarafından el üstünde tutuluyorsan neden kıskanasın ki? Belki karşı taraf sana gerçekten hak ettiğin değeri vermediğinde bu sende şüpheyle birlikte kıskançlığa yöneltiyordur. Kıskançlığın nedeni şüphedir.
Senin düşüncen tabiki, ama katılmıyorum bu görüşüne.
kıskanılır ama bu kıskanclık usanc verıcı oluyorsa sevgiyi zedeler cok sukur mıdemız genıs degıl ama kıskandıgımı bellı ettıgımde dusunurum
İşte çok kıslanç olunca kendini frenlemek hiççççç kolay olmuyo.
bak ben kıskanclıgı sevgılıme degıl cevreye yaparım sıkıysa baksın ıkı dakıkada adamı gay yaparım o yuzden yanımdakı bayanı sıkmam
O da ayrı bir durum kardes.
ıyıde pantolon gıyme etek gıyme cok kısa cok uzun ruj surme dugme acma senın zevkını gosterebılırsen bayan saten sana gore gıyınır dıger turku kısıtlamaya gıdersen saten ıcınde varsa engel olamassın bosyere kıskanclık trıplerıne gırer kendınıde onuda mahvedersın aynı durum erkek ıcınde gecerlı ben denıze asık bır ınsanım bılırsın denızde bır suru bıkınılı bayan var normalde yolda gorsen doner bakarsın ama denızde ılgı uyandırmıyor herkes aynı sevgılım denıze gıtmemı ıstemezdı kıskanclıkdan
ne deyim bilemedim...
ben sana soylıyımmı sureklı kıskaca aldı telefon ıncelemeler kıskanmalar asırı denız yasagı arkadas yasagı ayrıldım gıttı benı bu kadar kıskanan ınsan benı defalarca aldatmıs ıspatlı delıller bana ne gelıyor bılıyormusun kıskanclık ınsanın ıcındekı karsı tarafda yapıyordur yanı neler oldugunu bıldıgı ıcın o sebeble asırı kıskanclık
O kadar kıskanmasına rağmen seni aldatmışsa sen bi yerde yanlış yapmıssın.
ben yapmadım bana gosterdıgı ılgıden sevgıden cok daha fazlasını verdım vurdumduymaz bırı degılım bu sucluluk piskolojisidir insan hatasını bır sekıl ortmeye calısır oda kıskanclıkla ortmeye calıstı belkıde...
O Farklı bir kişilikmiş valla.
he wallah ama atın ıntıkamı vardırya ole bıse oldu aradım acık bırakıp bır kızla tanıstım hepsini dınledı sonra manısada 2 ay yattıgını duydum neyse hayırlısı ya :p
aynen hayırlısı o tip kişilerde binde 1 denk gelir heralde
bızı akıllısı bulmazkı nerde delısı var o bulur ama nazar degmesın sımdıkı sevgılım super onun ustune ılac gıbı geldı valla ıkı seneyı gectı tek kavga yok kıskanclık yok bana ben bılmedıkden sonra aldatabılırsın dedi kaç sefer sımdı merak edıcen aldattımmı dıye boyle bır ınsan aldatılırmı... hıc dusunmedım bıle ızın verıldıgı halde...
ya öylede niye aldatabilirsin diyo ki yani aldatmazsın orası ayrıda. Onu bana biri dese ciddi ciddi düşünürüm acıkcası...
cınsel yonden gucluyum her ıstedıgımızdede olmuyor yer mekan ayarlamak lazım
ne alaka la :d
sevgi fazlalığı kesinlikle! edit:bende ultrakıskancım
iştee adamımm aynı ben :D
Kıskançlık içten otomatikman gelmekle birlikte bence fazlası güven eksikliğini gösterir. ya kendine ya da karşısındakine. hiç öyle ben sevgilime güveniyorum da etraf kötü falan demeyin kimse kimsenin başına silah dayamıyor!
öle diyosan öledir.
Kıskançlık güven eksikliği değil, sevgi fazlalığıdır bana göre böyle :D
aynen conin waynen :d
ben sevdiğim kızı çok kıskanıyordum çok rahatsız oluyordu ama nedense şuan ayrıyız zaten
bizde ayrıyız
1.5 ay oldu yalvardım etim mesajlarıma cevap vermedi. 5 gündür mesaj atmayı kestim bilmiyorum artık ne yapcagımı falan
hiç atma yolda gördüğünde falan görmezlikten gel, varsa facende mutlu şeyler paylaş bak nası delirecek onaylandı...
faceden engeledi ask.fm diye birşey var ordan büyük ihtimal beni takip ediyor nasıl davranayım geri dönmesini istiyorum
sürekli görüyomusun onu ?
hayır hiç görmüyorum ama evi çok yakın 3 sokak yukarımızda hemen
hımmm sürekli karsılasma durumu olsaydı hiç bakmasan görmezlikten gelsen falan ben yapmıstım deli oluyodu yani sonra tıpış tıpış gelmişti ha yine ayrıldık orası ayrıda. Sizin durumu bilmiyorum yani biz ayrılırken hayatına kimsenin giremeyeceğini yalnız yaşamak istedğini, seni bıraktığım için pişmanım hep pişman olacağımı biliyorum ama kimseyi istemiyorum demişti. Ha sözünde durdu dediklerini yapıyo.
benden ayrıldıktan 10 gün sonra biriyle çıktı 14 gün sonra ayrıldılar bana en son şunu dedi en güzel günlerimide bana sen yaşatın en kötü günlerimide sen yaşatın bana dedi ama ayrılmızın çoğu suç bende yalvardım etim her gün mesaj atım yok ne cevap verdi ne bişey bende mesaj atmayı kestim 5 gündür atmıyorum atmıcamda
bide bi derdin olursa sana ihtiyacım var yaz cevap vermeye çalışçam dedi
yok bu öyle bişey yapamaz yapmaz. Atma aynen kardes akışına bırak bakalım nolacak.
tamam kardeşim öyle yaptım zaten ask.fmde mutlu gibi davranayım mı yoksa ask.fmye falan girmiyim mi hiç
girmesen ayrı birşey mutlu davransan ayrı bişey. Söyle bişey var kızın halen sana karsı bişeyler hissettğini bi umut falan görüyomusun ?
hiç görmüyorum ben yokmuşum gibi davranıyor ve mutlu gözüküyor
Arkadası falan varmi senin tanıdığın bi sorustursana laf al ağızlarından
varda arkadaşlar onun en yakın arkadaşları arada soruyordum hep gayet iyi mutlu vs onun gibi şeyler söylüyordı
yerine göre sevgi fazlaligi yerine göre güvensizliktir. Bence duruma göre degisir.
Seven kıskanır, arkadaş, kim ne derse desin!
vay vay benim gibi düşünenler artıyooo :D
ay mutlu oldum :D
Bu aralar mutsuzum ama inş artırır. Amen :D
inş inş ... :)
Kıskanmadan sorumlu bakan ol sen herkese aşıla bu duyguyu :D
bence kesinlikle güven eksikliği en azından bende öyle :S
kişiden kişiye değişiyo işte.
hımmm :D
:)
sıradan olcak kızma ama belli bi düzeye kadar sevgidir ama belli bir düzeyden sonra özgüven ekşikliğidir
valla sende kendi açından haklısın kardes.
kıskanclık kimi zaman sevgiyi kimi zaman özgüven eksikliğini kimi zamanda karsı tarafa güven eksikliğini gösterir :)
Herkesin düşüncesi farklıdır tabiki :)
ben kıskanılmaktan hoşlanmıyorum sorunlumuyum acaba
Sorunlu demeyelim ama bence fazla sevgiyi haketmiyosun.
haketmediğimden değilde kıskançlık yüzünden kısıtlama oluyo ve ben baskı olunca sinirleniyorum o yüzden sanırım
e olacak tabiki ya kısıtlama neden olmasın. Seviyosan katlanacaksın ne yani sırf kısıtlanıyosun diye varsa tabi güzel ilişkini bitirmek daha mı iyi ?
hadi canım ordan güldüm gece gece:))
ya ben ne konu açsam sen hep zıt fikirlerde cevap verdin :):)
Asırı kısknaclık hastalıktır belırıtısıdır
Ben hastamıyım yani ?
Sadece gerçekten sevdiğim insana asırı hatta very very aşırı :d
Hastayım hasta canım ister pasta.
aşırı derece de kıskanma kızlar yanlış anlıyor
evet işte onu diyorum sanki sevmediğimizden yapıyoruz deli ediyo öyle kızlar.
Ama işte yapamıyorum ki insanın davranışını değiştirmek çok zor
bende kıskanılmaktan sıkılmayan birini bulurum napım haci :)
eşini kızkanmayan canlı domuzdur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar