Günümüz ilişkileri sosyal ağlarda başlayıp, sosyal ağlarda bitiyor ya da gerçek hayatta başlıyor ama yine sosyal ağlarda bitiyor. Sosyal ağlar çiftler arasında kıskançlığa, güvensizliğe, kavgalara ve hatta boşanmaya bile neden oluyor. Peki sizce sosyal medya hesaplarının şifresi sevgiliyle paylaşılmalı mı? Şifresini paylaşmak istemeyen taraf, ilişkide ihanet eden taraf mı?
Evet, paylaşırım.
Hayır, kesinlikle paylaşmam.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sosyal medya hesaplarınızın şifresini sevgilinizle paylaşır mısınız?
Istesin kredi kartima kadar veririm sevgilime tabi eger guveniyorsam ve şu an ki sevgilime herseyi verebilirim. Yalniz kendisi boyle seylere son derece karsi biri... Bende birbirimize vermemiz gerektigini dusunuyorum. Niye diye sorarsanizda burada olay birbirimize guvenmememiz teftis etmemiz icin degil tabikide. Sonuc olarak versek ne kaybederiz. Kizsal konular sirlar ozel konusmalar varsa bana der esra ile olan konusmaya bakma lutfen diye bakarsam serefsizim. Bu da bahane degil anlayacagin. Bana sifresini vermediginde benden birsey saklamasindan cok benim kiskancligima guvenmemesi geliyor haliyle ufak bir seyden sorun yaratabilirim ve bu da strese sebep olur. Bubihtimali en yuksek tutsamda yine de beni tatmin etmiyor. O sifre bende dursun askim ben giriyorum haberin olsun diyip girerim o da olmadi giricem bir sakincasi var mi derim ozelin felan aciklar ona gore takilirim. Kisacasi bana sifresini vermemesi benim ona olan guvenimi degistirmesede bana guvenilmemesi beni ziyadesiyle bozuyor bu sefer bu meseleyi kafaya takiyorum. Ben kafaya takma mevzusunda kendimi stoplamaya calissamda şu an hala niye vermiyor diyorum. Bir yamuk yapmicani bilsemde duzgun bir aciklama yapilmadan sadece vermiyorum denmesi insanin icindeki merak duygusuna 3 5 odun atarak korukluyor. Bu her gecen sefer articagi gibi bir gun guvensizlik dogurmasindan da korkuyorum. Simdilik ondan daha fazla guvendigim bir insan yok ama bu durum eskisi gibi degil artik. Sosyal aglar yasamin buyuk bir parcasi. Insanin kendisine guvenilmedigini hissetmesi kadar yaraliyici ve sinir bozucu bir durumda yok. Sana guvenilmediginde aranizda hic mesafe yokken basit bir sosyal sifresini kavga etmeyi kusmeyi hatta ayrilmayi. goze alip vermiyorsa insan bir hayirdir demiyorda degil. Bence guvenilmediginizi dusunmeden once eger sevgilinize guveniyorsaniz verin. Zaten siz verince ya hic girmez ya da girmeden bir soyler ya da sorar normal biri. Tercih sizin bence kirici birsey
@Ölümde_var hiç sormadan şifrelerinin 123456 olduğu biliyorum inceliyorum. bende. veriyorum kızdığı zaman yazışmalaıma sonra onun facedini sçıp ya önce kendi yazışmalarına bak diyorum
Erkek arkdasim face hesabında ilişki durumunda yok yazıyor defalarca söylememe rağmen duzeltmedi hesabı açıktı kilitledim dedi ama ilişki durumu hala aynı şifreyi bana ver düzeltip çıkayım dedim ısrarla unuttuğunu söyledi yeni şifre oluştur dedim beraber yaparız dedi sen yap dedim hala aynı meessengerda çok fazla vakit geçiriyor
Şimdi burada bu yoruma baya kufur edenler olacaktir oncelikle merhaba kimse asalakliga yatmasin kizi olsun erkek olsun bu anlattiklarimi yapmayan varmidir vardir onlara saygim binlerce sonsuz ama bu yazacaklarimi dikkatle okuyun. Sosyal medyada nelerin dondugunu gayet iyi biliyoruz şimdi gelelim asil konuya TÜM sevgililerimle ciktigimda hepsinin gmail history lerine baktim tum e posta sifrelerini kirabildiklerimi kirip baktim telefon numarasiydi ve faceboku maile mesajlari atmayi acik birakmis birtane erkege o kaslari nasil yaptin ya bide gulucuk mesaji :D aynen boyle bir mesaj instagramdan bir cocuk saclarin cok guzel tsk ederim cevabi askim sen benle. cikiyoken hic cinsel seyler izledinmi? Soruma ben oyle seyler izlermiyim hic hem sen varsin kalp gmail history bilmiyor tabi bir kaci bakiyorum oooda ooo bir scren shout yapiyorum whatshaptan bir cakiyorum ekrsn goruntusunu pat sok oluyor :) ikincisine gelelim şu an kimse kimseye guvenmesin buna inanin sizle cikan insana sosyal medya sifrlerini vermeyen sevgilinize soyluyorum nelerle yazişti kimler mesaj ati kimlere kasin guzel dedi oran guzel dedi yeni modern gecnlik işte kimse bana kizmasin hepsi dogru ! Arkadaslarimin gmail historylerine bakiyorum 4 yildir cikiyolar neler izlenmiş. Ama sorsan sevgililer guveniyolar toplum nereye gidiyor arkadaş bunu bana bir soyleyin bir kizla cikiyorsunuz kiz instagraminizi bilmiyor sifresini kizlarin fotolarini begenkyorsunuz faceden gizli mesajlar kizlar sizede soyluyorum hic ummadiniz insanlarin taşlari baş yariyor kimseye guvenmeyin 10 20 kişinin historysine sahit oldum bilenlerbilir elime aldigimher telefonun historysinede bakarim. Acik net bunuda burdan soyluyorumki gerçek aşki gercekten yasayan var mı bana kimse masal. anlatmasin hadi eyvallah
Ve daha bircok ciktigimin face sifresini vermeyen ciktigimin hep birseyler sakladigina sahit oldum hareketler dokumune baktigmda erkeklerin fotograflarini begendigine sahit oldum unuttugunda benimle. cikarken tanisaimi mesajinia yanitlar hemde 2 yillik ciktigim evet dedigini gordugum bircok insanin sifresini vermeyen insaninneler karistirdigina sahit oldum kimseye guvenmeyin abi kimseye benden size soylemesi o a aslaga yatan bircok insan po rnoda izliyor kizlara mesajda atiyor kixlarda begendkgi erkege faceden mesajda atiyor bukadar basit dahada birşey demiyorum isteyen milyon tane eksi koysun şuanki modern ve gelişmiş cag adetleri bunlar
İnternet & Teknoloji konusunda 2,6b cevap paylaştı.
Burada var olan ilişkiden beklenti ve karşı tarafa hissedilenlerin derinliği ve ciddiyeti de önemli bence. Sadece sevgiliye şifre vermek olarak bakılmamalı. Sosyal medya hesaplarım, cep telefonum benim özelimdir. Her sevgili benim özelime dahil olabilecek vasıfta değildir ve olmamalı da bana göre.
Hayatım boyunca sosyal medya hesaplarımın şifresini paylaştığım ve telefonumu karıştırmasına izin verdiğim tek kişi son iki yılı aşkın süredir beraber olduğum şahıs oldu. Çünkü gerçek anlamıyla, biz olabilecek, özel hayatıma dahil olabilecek, kendimi duygusal anlamda tamamen ona teslim edebilecek denli bir tek onu sevdim ve güvendim. O da ilk defa benimle paylaştı bu bilgilerini aynı şekilde.
Gerçekten birbirini seven, birbirine bağlı iki insanın birbirinden bağımsız bir özel hayatı elbet olamaz. Ama her birliktelik aynı değerde değildir. Dolayısıyla doğru kişi geldiğinde, evet verilebilir. Ama çok da derin olmayan bir ilişkide de sırf onun egosunu doyurmak adına böyle bir şey yapılmasını da uygun bulmuyorum.
İnternet & Teknoloji konusunda 8,4b cevap paylaştı.
Guven sifre verince saglaniyorsa yerim oyle guveni ben. Vermem sifremi... ondan da istemem. Guveni sosyal hesap sifresinde arayan insanlar kadar yuzeysel biri degilim.
''Şifreni ver bakayım, seni denetleyeceğim.'' tarzı bir yaklaşım çocukçadır, saçmadır. Sağlıklı ilişki yürütebilecek insanın kalkışacağı şey değildir.
Zaten amaçlanan şeyi de sağlamaz. Güvenilir görünmek için şifresini veren kişi başka hesaplardan, platformlardan da istediğini yapabilir. Sadece kendini güya güvende hissederek tatmin olmaya yarar. Bu kadar saf olmamalı.
'Sevgilinden ne gizli saklın olabilir ki? Kesin başkasına yazıyosundur o zaman. :s varoşluğuna ise girmek bile istemiyorum.
Elini sımsıkı kapatmış bir Ilkokul çocuğuna "elinde ne var?" dediğimiz zaman elinde bir şey sakladığını ve bu sakladığı şeyden dolayı korku içinde olduğunu biliriz. İnsan bir şey sakliyorsa mutlaka sakladığı herhangi vir şeyden dolayı korku içindedir.
Şifre paylaşma konusu biraz kritik bir konu. Şifre istendiğinde ani tepkiler veriliyorsa, telefonlar özene bezene saklanıyor, sessize alınıyor ve Ahmet'ten (!) bir arama geldiği zaman hemen mekan değiştiriliyorsa, o işte bir sıkıntı vardır. "Onun özelidir ne de olsa vermek zorunda değil" deyip geçmek isteriz, ama kimse aptal yerine konmak da istemez. Şöyle de bir şey var ki, arkadaşlarımla konuştuğum mevzular kimi zaman sevgililerin alınma konusu olabiliyor. Ortada hiç kötü niyet yokken kötü niyet varmış gibi algılanabiliyor. Facebook yüzünden çıkan kavgalar sadece aldatma mevzusu yüzünden olmuyor... Aslında facebook olmasa hayat daha güzel olurdu :)
Ben paylaşıyorum. Sevgilim benim en yakın arkadaşım gibi ondan gizlim saklım yok. Mesajlara girebilir kız arkadaşlarımla dedikodu yaptığımı görebilir, erkek arkadaşlarımla seviyeli muhabbetlerimi okuyabilir. Girip okusun ondan saklı birşeyim yok ki bende aynı şekilde onunkini biliyorum. Haa siz sifrenizi vermeye bile güvenemeyeceğiniz biriyle sevgiliyseniz aşık değilseniz adı "çıkıyoruz" olsun diye birlikteyseniz, sizin her halinizi bilimiyorsa, her halinizi görmesinden tereddüt ediyorsanız şifreleri saklamanız normal.
ben şifremi vermem ondanda istemem. herkesin bir özeli var. sevgiliden ziyade ciddi bir nişanlı dönemi ya da evlilik olursa ortak bir hesap açılır. kıza verdik şifreyi girdi baktı, ordan uzun zaman görüşmediğin bir kız ya da erkek yazdı diyelim durduk yerde tartışma başlar. arkadaşımla sarhoşken küfürlü, iğrenç bir muhabbet yaptık diyelim tuttu bunları okudu bu bile kötü bir durum. aynı şey erkek içinde geçerli. evlenirsem zaten bunu herkes duyar ona göre davranır diyip o zaman veririm şifremi. herşeyin bir zamanı var :)))
yaa şimdi beraberliğin olmazsa olmazı olmuş bir sorunsal. Bu kadar kasmaya gerek yok bence. Birde bu bilgi ilk isteyen genelde tüm verileri silmiş düze cıkmış arkasında iz eser emare bırakmamış taraf oluyor. diğeri de garibim hiç birseyden habersiz biranda bu soruyla karşı karşıya gelince sudan cılmış balığa dönüyor. Sonuc olarak ya onceden haberleşin su tarihte sifreni alcam diye (ki bu istenilen sonuca varılamayacagını gösterir) ya da boşverin ya önemli olan karşılıklı güven degil mi madem güveniyosun neden bu senn icin sorun oluyo? ya da güvenmiyosan neden hala birliktesin öyle değilmi yani?
Sevgilim olsa ben de paylaşırım. amma onun şifremi merak etmemesini beklerim. hatta istememesini umursamamasını. açar ben gösteririm girdiğim yerleri en uygunsuz düştüğüm muhabbeti anlatırım. ama o güvensizlik hissedercesine merak etmesin. korkmasın. o ki ben sevgilime bencilce değil gönülden bağlanırım bir gönül dostu gibi. hatta gönül dostluğu temeline kurarım ilişkimi. o bir erkekle dahi konuşuyorsa güvenirim. güveneceğim kadar sevgime teslim olmuşsa zaten sevgiliyizdir. anahtar teslimiyettir. gönül olunca teslimiyet olur. bencil çıkarcı tutku ve insanca sevgi varsa her an bir yıkılma olasılığı üzerine kurulur ilişki. gönül başka bişey. ama kime değer verdimse gönülden, şefkat güzellik, içtenlik görüp ya sömürdü ya korktu kaçtı. sildi.
Gerçek hayatını paylaşıp sosyal hayatında macera peşinde koşacak kadar iki yüzlü ve ödlek bi' gevşeksen paylaşma zaten şifreni. Yoksa kafanı kırar eline verir er ya da geç karşındaki. Yalancının mumu titrer en ufak esintide. Bir insan "hayatım, canım, bitanem" deyipte kendine rahat davranabileceği bir alan bırakıyorsa ne hayatıdır ne canıdır ne de bitanesidir karşısındaki. Oyuncağıdır sadece. Burada zavallı olansa oyuncak değil, halen çocuk aklıyla oyun peşinde koşandır. Nasılsa önünde sonunda o oyuncak da kırılır, oynayamazsın gönlünce.
Şifresini özellikle istemem ya da o özellikle isterse rahatsız olurum. Ama saklamak içinde ayrı bir çabaya girmem. Yani umursamama taraftarıyım. İnsan bir şifrenin peşine düşmemeli. He ama geçen onun telefonunda hesabım açık kalmış. Noldu ölmedim ya.
Telefonu elinden alıp dur şifremi ben giriyimde demem. Sesli söylerim o yazsın bide klavyeyle mi uğraşıyim. İnsanlar böyle dandik olayları kafaya taktıkça sorun yaşıyor. Tabi karşınızdaki dandik biriyse şüphe etmenizde de hak var.
En iyisi sosyal hesaplara bağlı yaşayan insanlardan uzak durmak şahsi görüşüm bu.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,7b cevap paylaştı.
Şifre vermek mi? Sevgilisi olanın sosyal medyayı kullanmasının amacını anlayamıyorum. İnstagram da orasını burası gösteren veya bu kişileri takip eden, facebookta doğru düzgün muhabbeti bile olmadığı yüzlerce insana ufacık bir "durum yazarak" tüm psikolojisini açığa vuran, ask. fm veya benzeri anonim yolla mesajlaşılabilecek herhangi bir platformda her türlü insan ve uygunsuz durumdan rahatsız olmak yerine egosunu tatmin eden insanların sevgisi ne denli gerçek olabilir?
Sosyal medyası çok önemliyse ve bu durumlar onun vazgeçilmezi ise, ne biriyle çıksın nede gelecekte biriyle aile kurmaya çalışsınlar. Zira onlara tek eşlilik yeterli olmayacaktır. Nitekim günümüzde aldatmaların yegane sebebi de budur.
Sorunun cevabı; Paylaşmam, çünkü ilişkim varken sosyal medya hesabı kullanmam, kullandırtmam.
En nefret ettiğim şeydir. Kimene benim şifremden hesabımdan. Kendime ait mailim kendime ait şifrem sosyal medya hesapları kişiye özeldir ve güvenlik açısındanda şifrelerin paylaşılması sakıncalıdır bence. Bugün sevvgili olduğun adamla yarın kavga edersn sonra başına iş alırsın Benim anam babam akrabalarm var bu hesaplarda arkadaşlarım var hayatınızı riske atmayın derim bazı manyaklar çıkıyor hesaptaki bütün akrabalara mesajlar atıyor abuk subuk paylaşıımlar yapıyor ya da 5 senelik arkadaşınızla kavga ediyor pat diye siliyor. Eskiden vermiştim şifremi böyle bir dangalağa ordan biliyorm :)
"Kesinlikle paylaşmam" çok aşırı bir ifade ama şahsen kurcalamak için istiyorsa, yani ne bileyim farklı bir durum yoksa keyfi bir sebep içinse ben şifremi paylaşmam. Bunun asla saklayacak bir şeyim olmasıyla falan ilgisi yok. Bu hem karşındakinin sana hem de senin kendine duyduğun saygıyla ilgili bir şey. Bir insan sürekli benim sosyal medya hesaplarıma girip mesajlarımı okuyacaksa, şurada niye şöyle yaptın, bu fotoğraflar nerede çekildi, niye buna böyle yazdın, diyecekse zaten bana güvenmiyordur, içinde güven olmayan hiçbir ilişki de sağlam temeller üstüne kurulmaz. Sürekli osunu busunu kurcalama gereği duyacağınız biriyle değil de, her şeyden önce güveninizi kazanan biriyle birlikte olursanız hiç böyle saçma sapan şeylerle uğraşmaya gerek kalmaz.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
insanların birbirine saygısı olmalı. asla ve asla ne eşim ne de ben bu şifrelerimizi sormasık sormayız. asla ne ben onun çantasını ne de o benim ceplerimi karıştırmaz.
bahsettiğimiz şeyler mahremdir. yani kişiye özeldir. eğer bu kişisel duruma eşlerin saygısı yoksa o durumda evlilikten söz edilemez.
Kıskançlıkla alakası yok. Çocuk muyuz biz? Yapacak olan feyk hesap açıp yapamıyor mu alla alla. Örneğin ben arkadaşımla sıkıntı çektiği bir konuda konuşuyorum, bana içini boşaltıyor. Sevgilime ne benim arkadaşımın derdinden? Ben sevgilimle farklı konuşuyorum, başkalarına farklı. Benim başkalarına olan tavrımı neden okusun, görmesi ve canlı olarak şaşırması senin bu tarafını görmemiştim deyip gözüne bakması var bir de okuyup haa demesi var. Aşşağılara çektiniz her şeyi. Başkaları yapıyor diye yapacağım diye saçmalamaya başladınız. Hesabımı dondururum, vermem. Vermem arkadaş hackleyebiliyorsa hacklesin.
Şahsen sosyal medya dedimi buzamana kadar sevgilisi olmustur herkezin ben hepsine vodofone sifresinden sosyal ağ sifresine kadar vermişimdir. Yalnız onlardan istemedim.
Gizli gizli izlemek varken haberı yokken hep takip etmısımdır. Mobese olsun :D Sosyal ağ sifreleri olsun bilgisayarı olsun.
Ama bu hayatta sevgilinizi izlemek kadar nefret kötü illet birşey yok cünki. Diyorsun bugun ne yaptın? Sana diyor ki gözüne baka baka hiçya evde ders yaptım :D Halburki hanfendi çakma face acmıs milletle chatlesiyor :D Ah bir bilse :d o chatlestigi benim :D Ve su da vardir ki. Affedersiniz kalbi uzun sevgili.. İnsanı Hacker Yapar.
Ben şifrelerimi vermem ve ondan da istemem. Bunların istenmesi güvensizlik belirtisidir bana göre ve sevgilime güvenmiyorsam o benim sevgilim olarak kalmaz zaten. İlişkinin temel taşlarından biri eksik kalır. Hem herkesin kendine ait bir özel alanı olmalı ve bu alana saygı gösterilmeli. Tabi iki tarafta şifreleri paylaşmak konusunda istekliyse kendileri bilir. 😊
Şifreyi veririm, bir şey esirgediğimden ankette reddetmiş değilim ama isteyiş tarzına bağlı. Olay güven konusundaki bir eksiklikten mi çıktı mesela?
Bana dese ki "şu beni engellemiş, senin hesabından bakabilir miyim" şifreyi on saniyeye ezberlemiş olur. Ama gelip "şifreni vermezsen seninle konuşmam" veya başka türlü bir trip durumuna düşersek hoş olmaz. Bir kişi şifre istiyorsa arkasında bir sebep yatıyordur, bunu bilmek isterim.
Bu taleple gelen tarafin asiri guven problemi ya da kiskanclik sorunu var denileblir. Dolayisyla.. boylebir kisilikle iliski baslatildigi taktirde... bir takim problemler yasanilmasina ve ayrilik yaşanmaya gebe bir ilişkiye adim atildigi dusunuleblir. Böyle bir taleple bana gelen sevgili hakkinda olumku şeyler dusunez.. direk red ederdim sanirim.
Açıkçası ikimzde birbrmze gözümüz kapalı güvendiğimiz için şu zamana kadar hiç istemedik, ki zaten güvenmeseydk/yalan-dolan ie ilişkimiz olsaydı çocukluktan beri varolan bu ilişkimiz olmazdı.. Gerek duymuyorum kısacası, yüreği seninleyse gözüde senden başkasını görmeyeceği için..
Ben vermem. Sevgilime değil, eşime yine vermem. Ondan da istemem. Tamam müşterek bir hayat içerisine giriliyor evet. Ama yine de kendi özel alanlarımız olmalı. Bu ondan bir şey saklayacağım için filan değil. Dediğim gibi o benim özel alanım. Sevgilim de olsa, eşim de olsa farketmez.
Biz sevgili dediğimizde evimizi hayatımızı kalbimizi kısacası bütün herseyimizle bağlanan millet olarak... milletçe yalnış yapıyoruz herkesin ozeli olabilir arkadasiniz ile muhabbetinizin ayrıntılarını yazismalarinizin ayrıntılarını sevgilinizin kocanizin bilmesine gerek var mi... hayat sadece sevgiliden koca dan ibaret mi... tabiki hayır... insanların ayrı olarak sosyal hayatları da olmalı... gereksiz buluyorum.. cıvık cıvık ilişkileri..
Şudurki biz birbirimize özel olmalıyız çünkü o demek ben demek ben demek o demek o yüzden eskideki bütün sosyal medya hesaplarını kapatıp ikimizin ortak kullanacağı hesaplar açmayı tercih ederdim böyle yapmayı tercih etmeseydim eğer cevabım gene evet olurdu yani verirdim şifremi ama şunuda unutmamak lazım geçmiş ile insanin eline hiçbirşey geçmiyor önemli olan gelecek sen ve o geriye kalan hersey yalan.
Sevgilisi varken diğer erkeklerle de aşna fişna yapıp konuşmasına ayar veremeyen arkadaşlarımızdır genelde şifresini vermeyen, ben veririm valla sıkıntı yok, birini seviyorsam ona aitimdir başka erkek falan olmaz, ha eğer yakın arkadaşlarımla kızsal olur onların özelleri olur o cinsten konuşmalar varsa da siler veririm orası ayrı ama veririm şifre bu ya basit bişi bir sosyal medya hesabı alt tarafı bunu bile veremiyorsa o ilişki yürümez
hayır paylaşmam. sebebi gizli saklımın olması değil, güven meselesi. ergenler gibi birbirimizin hesabına girip, ortak hesap açmak da neyin nesi? ikimiz her ne kadar çift olsak da, kendimize ait işimiz, arkadaşlarımız var. beni sevip güvendiği için mi sevgilim? yoksa trip atıp hesap sormak için mi? zaten çok fazla sosyal medya kullanan biri değilim. o yüzden sosyal medyaya bu denli önem veren biri benim için ergendir. öyle kişilerle işim de olmaz.
Sevgilim bana güvenmeli. Ne yani Facebook şifremi verdim diyelim ne olacak. Belki benim eş, im dostum abkaramba bir özelim var açıp okuyacak mı? Sonuçta seni aldatsam bile Facebooktan mı yaparım bunu? Benim için Facebook şifreni verir misin demek sövmekle eşdeğer gibi. Ama bir yerden sonra verebilirim tabi. Mesela aşırı kıskanmıyorsa herkese ileri geri konuşmuyorsa veririrm. Ama bana güvenmediği için istiyorsa hayatta vermem.
Güveniyorsa istemez zaten istersede veririm kalbımdeki kişiyle yeri gelir ömrümü paylasırım sosyal medyanın pek önemi yok birşeyler saklamanın ve bunun sosyal medya uzerınden yapılmanın zaten olgunlugu tartısılır saklayacak bır seyi olmayan ınsan rahattır oda verırse sevınırım ya da ortak bır hesap kullanabılırız :)
Ben eşime vermiyorum o da istemiyor. Tıpkı benim ondan istemediğim gibi. Kafasında pislik olanı sosyal medya ile mi kontrol edeceksiniz :). Evli arkadaşım "temiz" hesabının şifresini vermiş karısına, "piyasa" hesabını çatır çatır kullanıyor facebookta. Yapacak olanı tutamazsın evladım der susarım :)
bence şifreyi paylaşmalı biri eger vermıyosa muhakkak bı boklar yiyordur yanı.. ama şöyle bişey de var hani yapacak olan havada da karada da yapar anlamazsın ama bnece şifrede bı sorun görmüyorum verilmeli zaten gizlin yoksa sorun etmezsin şifreyi ediyosanda vardr bir sıkıntı
birebir istediğinde kesinlikle vermem. ama istemeyen bir sevgilinin yanında şifremi girerim. hatta onun bilgisayarında dahi hesabım açık kaldığında, terleme gibi durumlar yaşamam. yani istemeyen bir sevgiliye her şekilde sosyal medya hesap şifrelerimi veririm. isteyene ise maalesef.
Gerek görmüyorum, bir ilişkinin sağlığı bir şifreye bağlı kalacak ise hiç olmasın daha iyi her şey güven ile alakalı bir şey karşısındaki insana güvenen bir kişi ilişki sağlığı için dahi olsa sosyal medya hesabının şifresini isteme gereği duymaz her şeyden önemlisi güven, sadakat meselesi.
Şifremi istemesi bana güweni olmadığının kanıtıdır. Böylece yanımda warlığınıda anlamsız kılıyor. Bana güwencini hissetirdiğinde ben nasılsa şifremi werme gereğini mutlaka duyucaktırım. Çünki güwen tek kişi tarafından oluşmaz karşı tarafın hareketleriyle belirlenebilcek bişedir.
vermem tabiki ondan da istemem karşılıklı güven varsa böyle telini karıştırmak gibi hesabını didiklemek gibi şeyler hoş değil sınırlarını bilmeli insanoğlu ben babamın teline bile alıp bakmam ki erkek arkadaşımınkini karıştırayım ;/ gözüm görmesin bilmeyeyim duymayayım eğer ki çok seviyorsam bilmemek isterdim şahsen
İnternet & Teknoloji konusunda 339 cevap paylaştı.
⚠⚠⚠Hayır paylasmam onunkini de sormak fakat mesajlarımı okumasına ses çıkarmam ki bunu saçma kıskançlık paranoya haline gelmesin hayatta en önemli şey güvendir bunu saglayamıyorsan iradesiz ve olgun degilimdir bu yola çıkmam zaten öyle birşey olursa. Ve kıskandığım zaman söyler durumu anlatırım saçma oyunlarla sevdiğimi kaybedemem
sevgilim değil eşimle bile paylaşacağımı sanmıyorum. güven benim için önemli beni tanıyana bana güvenene kadar bazı şeyleri hoş görebilirim ama bir yerden sonra bu gibi istekleri bana güvenmiyor olarak algılarım. beni yeterince tanıyan birinin bunu isteyeceğini de düşünmüyorum
Emin olfn sevgili gecip gidicidir ayrıldınmı biter Ama bir ane dostun olsun oda senin gibi olsun onla yrılma lmadığı için dostluk vğ arkaslık asla bitmez. O yüzden şifremi sadece en iyi arkadasıma rveririrm sevgilime vermem sizi nasıl rezil etceği hic belli ollmazzzz.
Aslında bu durum iki ucu boklu değnek. Şifreyi versen geçmişte ve bu günde arkadaşlarınla yaptığın dostane veya esprili sohbetleri okuyarak paranoyaklaşmasına sebep oluyor. Şifreyi vermesen bir şey saklıyormuş imajı doğuyor. Bence çiftler birbirine güvenmeli ve kişiliğine saygı göstermeli. Ben sevgilimden şifresini istemeyi ona hakaret gibi görüyorum, aynı şekilde onun da benden bunu talep etmesi bana hakaret etmesi demektir.
Vermemesi birşeyler saklıyor olmasının göstergesi bence girip sürekli takip edicek Değilim ama vermesi güvenmem için yardımcı. Gerçi yapmak isteyen insan hertürlü yapar şifrelerini bilmek sadece oralardan yapmamasını sağlar. Gizli gizli öğrenilmeli bence en iyisi bu bildiğimden haberi olmamalı 😇
Hböle basit bişi için güvensizlik olsun istememm kesinlikle veririm o vermese veririm fakat oda vermeli yani hak veriyorum istersede sonuçta neler yaşanıyo sosyal hesaplar üzerinden insanların birbirine oluşan güvensizligi dogru bu yüzden veririm veya ikimizde kapatırız kafamız rahat olur aşkıma sahip çıkacaksam trip atarak zorlayarak veya aglayıp sızlayarak güvensizlik yaratarak çıkmam çocuk degiliz sonuçta evcilik oyunuda degil keyfimizi kaçırmaması için veririm.
Sosyal medya hesabı kisiye aittir be olursa olsum vermem. Gizli sakli olan biseyden degil benim hesabim sonuçta. Sifre isteme sebeeplerini biliyoruz mesajlara bakayim suma bakayim sosyal medya ayrilik getirir karistirmayin iliskinize. Herkesin hesabi kendine. Güvenmiyosa olmaz o iliski zaten. Sifre istemek degil güvenmek gerek.
Kusura bakmada güven zamanla olur güven o kilinin senin için bir şeyler yapmasıyla olur yeni bir kızla tanıştın diyelin seni tanıması için bazı şeylerine izin verilmesi lazım hiç bir şeyine izin vermeyipte bana güvenmiyorsan gidebilirsin demekte yanlışbirine güvenmek için zaman lazım onun sana yaptığı fedakarlıkları güven getirir
Birinin birine güvenmesi için illaki sosyal medya hesabinin sifresini vermesi gerekmez. Bahsetmek istedigim şey budur. Sosyal medyamın şifresini neden vereyim?
Sifrelerimi vermem. Tüm sosyal medya hesaplarımı açar kurcalamasını aklına gelen tüm soruları sormasını isterim. Telefon rehberimdeki herkesi sorabilir, tüm smsleri okuyabilir. Kafası rahat olsun, güvensin isterim. Guven yoksa hiçbir şey yok demektir. Şifre istemek müdahale etmek istemek kontrol altına almak istemektir. Merak etmek gayet insani bir durumdur. Her insan ilk zamanlar güvensiz şüpheci ve meraklıdır.
En nefret ettiğim şey şu şifre paylaşılması durumu... Ben istesem farklı bir hesaptan da aldatabilirim, kafama koyduktan sonra. Ayrıca arkadaşlarımın bana danışacağı, acil söylemesi gereken özel birşey de olabilir. Ne ben isterim, ne ben şifreyi veririm.
O benimle sevgili olurken zaten bunları göze alması lazım. Ben kendimi ona verdim zaten. Bu tür basit şeylerle ilişkimizi zedelemesin. Güven yoksa ister o zaman bitsin ilişki daha iyi
O mesajlar tek bana ait değil insanların sırları var. Arkadaşımla bişey konuşurken ailevi şeylerini benle paylaşabilir. Bunu sevgilime okutmak istemeyebilirim kızlarla olan mesajları okumıcagına emin olursam verebilirim ama böyle bir insan oldugunu sanmıyorum
ben çok verdim de o halde değerimizi bilen olmadığı için pekte bı anlamı yok şifre vermişsin vermemişsin.. sonuç itibariyle ilkin güvenmek ister verirsin, sonrada baktı elindesin çok iplemez artık seni ve elimde nede olsa mantığıyla başkalarına bile yönelebiliyorlar..! çok rastgeldim sahte sevgilere...
bu saçmalıktan başka bişey değil ulan benim kendime ait sosyal yaşantım var arkadaş çevrem dostlarım var onunda aynı şekilde nedir bu kısıtlama. Güven demeyin bana insan bence sevdiği için güvenmeli kalbinde hissetmeli belgeye ihtiyaç olmadan yapmalı bunu sosyal medya şifresi ya da telefon şifresi ile değil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlendiğim zaman veririm çünkü o kurumun kutsallığına inandığımdan sosyal hesapların da ortak olması gerektiğine inanırım. Ama sevgilimse vermem. Böyle ufak şeylerden ilişkinin zedelenmemesi hem de verirsem bu kez osuruktan nem kapçak ki devamlı bişey açıklayıp bişeyleri kanıtlama ihtiyacı kafayı yorar. Akıl pamuk ipliğine bağlı...
İlişkinin ilk başlarında çok sağlıksız bence. Sonuçta daha tam oturmamış bir ilişki var ortada ve insan ne görse kıllanır, rahatsız olur. İlişki 1-2 seneyi geçtikten sonra zaten ister istemez öğrenmiş olur iki tarafta. Öğrenmemiş olsa bile rahat rahat bilgisayar ya da telefondan giriliyordur zaten. Bence bu kendiliğinden olmalı. "şifreni ver, o kim, bu kim" tripleri bir kere başlarsa sonu iyi bitmez.
paylaşırım çünkü güvenmemesinden korkarım ondan gizli iş yaptığımı düşünür bunları düşünceğine alır bakar içi rahatlar :) bende isterim sevdiğime güvenirim ama etrafta çiftleri ayırmak isteyen o kadar kız var ki o yüzden sevdiğime güvenirim ama etraftaki kızlara asla güvenmem
İnternet & Teknoloji konusunda 4,7b cevap paylaştı.
Benim zaten burası hariç kullandığım başka bir yer yok. Sevgilim olursa buranın da şifresini veririm. Gizlim saklım olmaz.
8
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Erkeklerin bulduğum aldım sanmaları beni güldürür. Sanki NİKAHLI eşleriymiş gibi davramaları... Sonra görüşüp görüşemeyeceği insanlara sınırlama getirmeleri Önceki hayatını ona göre değiştirmeyi istemeleri 5-6 ay sonra gerçek yüzlerinin ortaya yavaş yavaş çıkması..
Neden paylaşmak gereksinimi duyayım... Sosyal medya kullanmamı istemiyorsa eyvallah derim ama lakin kişiye özel şifresi ve kullanıcı adı olan hesap.. adı üstünde şifre... Senden başka kimsenin bilmemesi gereken hani kendi özeline tecavüz değilmidir.. Konu güvenle alakalı ise düzgün ve yılları devirmiş bir birliktelik ise zaten istemeye gerek duyulmayacak şeydir.. Taraflar birbirine o hatayı yapmaz.
sosyal medya hesabınızın şifresini vermemeniz, bunu direk söylemek yerine birde bahaneler üretmeniz saçma. o kadar iltifat ediyorsunuz, 'kalbimin şifresi' bla bla bla, öyleyse bir şifreyi vermek zor olmamalı. hesabınızı ele geçirmeyeceğiz, merak etmeyin. bir sevgiliden de bu beklenmez zaten yok daha neler. kısacası, şifrenizi vermeyişiniz ya da başka bir konuda da açık konuşmamanız, geçiştirmeniz, bahane üretmeniz, her türlü bir şey sakladığınızı gösterir.
İnternet & Teknoloji konusunda 7,3b cevap paylaştı.
Şifremi verirsem eski yazışmalarımı görür.. Oysa ki eskiler kimseyi ilgilendirmez.. O yüzden "karşımdaki kızı da rahatlatmak için" sosyal medya hesaplarımı komple silerim.. Yorgan gider kavga biter.. :)
Ben bunu cok denedim ama gu en kazanmak yerine guven kaybettim yani bunu durustluk olarak algilayamiyor karsi taraf ve sadece acik arama medyasi olarak kullaniyor herseyide sonunda basina kalkiyor
Ortak hesap kullanma çözümü burada devreye giriyor zaten. :) Eğer bir gizlim saklım yoksa sevgilimden neden birşey saklama gereği duyayım ki. Zaten vermiyorsa öğrenmemden çekindiği birşey var o hesapta diye düşünürüm.
En İyi Cevaplar