Sinirlendiğim zaman kendimi kaybediyorum

Arkadaşlar çok sinirli ve herşeye stres yapan bir yapım var.Çok çabuk sinirleniyorum.Herşeye stres yapıyorum stres yaptığımda da bu olay sinire dönüşüyo ve başa çıkılmaz bir hal alıyor.Sorunu çözemediğim zaman da başlıyorum kendime zarar vermeye duvarları yumrukluyorum telefonumu yere vuruyorum vs.Kendime hem maddi hem manevi hemde sağlık açısından zarar veriyorum.1.5 yaşında bir oğlum var ve onun başına en ufak bir şey geldiğinde yanında duran kişi kimse(eşim,annem,kayınvalide,baldız) hiç farketmeksizin avazım çıktığı kadar bağırıp azarlıyorum.O sırada onları kırdığım gibi oğlumuda daha çok korkutuyorum.Burdan sizden yardım istememin sebebi dün gece biraz fazla fevri davrandım daha doğrusu davranmışım tamamen kontrolden çıkmışım o anki 30-40 sn tamamen yok .Evde yaşanan olay şöyle her akşamki kahve faslı sırasında ben yine defalarca uyarılarımı yapmama herkese dikkatli olun dememe ramen benim zıpır oğlum teyzesinin kahvesini üstüne döktü.Eşimin yandı çocuk demesiyle bende film koptu.Aslında kahve oğluma tattırmak için soğutulmuş herkes kahve soğuk diye bağırırken ben onları duymayıp sadece onları azarlamak la meşguldum ki hiç birşeyi hatırlamıyorum.Psikolaga belki gidebilirim ama psikiyatra gitmek istemiyorum ilaç kullanmadan bunu nasıl çözebilirm bu sinirimi nasıl yenebilirim.Psikolog dışında baska tavsiyesi olan varmı
Sinirlendiğim zaman kendimi kaybediyorum