Erkek arkadaşım imam nikahı kıymak istiyor ama bir şeyler yaşamak için değil elimi tuttuğunda öptüğünde günaha girmemek için. İlişkiye girmek gibi bir durum söz konusu değil. Ben hanefiyim o alevi. Ne düşünüyorsunuz? Resmi olarak evlenmemiz için şartlar müsait değil. Yani okul askerlik maddi durum falan...
Cevabın nedir?
+1 yılTabii ki yapma!
Sirf seninle sevismek icin istiyor ee sorsan da ee gunah islemiyoruz dini nikah bu helal
Diyecek.
Sonra istedigini alonca da boş ol boş ol boş ol diyecek
Oyle kalicaksin orta da. Ayrica aileden izinsiz nikah nikah sayilir mi sence?
Yani bu nkadar mi körsün bu kadar mı aşıksın bu adama bize soruyorsun!
Kaç yasindasin merak ediyorum01 Yorumla
Soran+1 yılBenimle istese de ilişki yaşayamaz. İstemez de zaten. Nikahın kabul olmayacağı konusunda haklı olabilirsin. Ben 20 yaşındayım o 25
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılIliski yasamayacaksiniz kiyin , en azından gunaha girmezsiniz ama sonradan bosanma soz konusu olmayacagina inaniyor iseniz..
08 Yorumla
Soran+1 yılİlişki yaşamayacağız. Başka bir sakıncası yoktur değil mi?
Cevap sahibi+1 yılHayır yok , ama ileride evlilik düşünüyorsanız kiyin dalga gecmis gibi olmasın :) Rabb'im daim eder insaAllah
- +1 yıl
Akıl veriyim derken insanları yanlış yönlendirme lütfen. Öyle bir durum yok islamda gizli nikah hakkı da şansı da yok imam nikahının belli başlı şartları vardır mesela nikahlanacak kızın velisinin vekilinin yani anne baba falan bunların hazır bulunması gibi. Bilmiyorsanız yorum yapmayın en azından insanları yanlışa sürüklememiş olursunuz
Cevap sahibi+1 yılHanefiyim diyor kiz safiyim demiyor. Ayrıca ailemden giZlide dememis. Hanefi mezhebinde veli zorunlu degildir. Dogru kkonusmusum demek ki
Soran+1 yılHanefiyim ama ailemin haberi bir süreliğine olmayacak
Cevap sahibi+1 yılIsterseniz Arastirin guvenemiyirsaniz. hhanefide veli Zorunlulugu yok
Soran+1 yılBende öyle biliyorum.
- +1 yıl
Arkadaşım nikahın belli başlı şartları vardır ve bu şartlar mezhepler yokken konulmuş şartlar temel kuralları mezheplere göre değişmez. Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: “Hangi kız/kadın, velisinin izni olmadan nikahlanırsa onun nikahı geçersizdir!” burada mezhep ayrımı yapmadan söylenmiştir bu hadis.
+1 yılResmi nikah olmadan imam nikahı kıymak ve kıydırmak suçtur yasaktır. Hadi yaptınız diyelim. İmam nikahı öyle basit bir şey değildir hepsini saymayacağim ama sizi ilgilendiren şartı ;'' Kızın babasının nikahta hazır bulunmasıdır.'' Sanırım başka bir şey bilmene gerek yok.
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın.
- +1 yıl
Bu arada özür dilerim çocuğun Alevi olduğu kısmına dikkat etmemiştim. Bu hususta da şöyle bir durum var Müslüman biri dinen müslüman olmayan biriyle evlenmesi kesinlikle mümkün değildir burada ki ince nokta Alevilik başlı başına bir din değildir. Ehl-i Sünnet dışı bir mezheptir, Şîa’dan türemiştir. İslâm’la, dinle bir ilgilerinin olmadığını söyleyen Aleviler olduğu gibi, kendisini Müslüman olarak bilen, Allah’ı, Peygamberi tanıyan, Kur’an’ın bütün hükümlerini kabullenen ve elinden geldiği kadar bunları yerine getirmeye çalışan Aleviler de vardır. Çocuğun bu 2 tür Alevi gruptan hangisine mensup olduğudur.
Soran+1 yılBu konuyu çok araştırdım onu ve ailesini çok tanımaya çalıştım. Bunu anlayabilmek için ona ve ailesine çok ince sorular sordum. Sonunda 2. söylediğin gibi olduğuna karar verdim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılolmaz öyle şey,
imam nikahının amacı bu iki kişi evlidir diye duyurmaktır, etrafın vesvesesine engel olmak için yapılır.
öyle gizli olmaz. hele ebeveynlerin rızası olmadan yapılan hiçbir işin geçerliliği yoktur.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
22Cevap
+1 yılSana tavsiyem ailenden habersiz hiçbir iş yapma, şimdi sana masum olarak gelebilir ama ileride başına büyük dertler de gelebilir her erkek tabi ki öyle der ama şöyle bir şeyde var ''nikahlıyız istediğimi yaparım'' unutma hiçbir erkek 4/4lük mükemmel değildir. Aileni geçtim kesinlikle kendine yazık edersin.. Ailene danış yaşınız uygunsa onlar onaylar zaten
00 Yorumla
+1 yılİlişkişe girmek gibi bir durum söz konusu değilmiş... Salla o ayakları sen, hep böyle derler. Sakın imam nikahı kıydırma, bir dediğini iki etmemen gerekir yoksa yine günaha girersin, senden cinsellik istediğinde yapmazsan da melekler sana lanet okur. Hiç nikah işine girmeyin şimdiden, zaten meshep farkından ailen de izin vermeyebilir ilerde. Zamana bırak.
05 Yorumla
Soran+1 yılİmam nikahı yapınca cinsellik günah değil mi?
- +1 yıl
Değil ama ailenin bilmesi şart bu nikahı, çok kafanı duvarlara vurursun bizi dinlemezsen.
Soran+1 yılİlişki yaşamayacağız. O da istemeyecek.
- +1 yıl
Şeytan sağdan yaklaşıyor ama durum böyle olmayacak, sakın kıyma demeyeceğim ne yaparsan yap, herkes kendine yapar iyisiyle kötüsüyle.
Soran+1 yılEvet öyle. Teşekkür ederim.
+1 yılvallah alevi olmaktan utandim şu an . o nasil bir is arkadas. olurmu öyle sey? kötü niyetli oldugunu düsünüyorum. ama aklim almiyor. biz aleviler normalde hic sorun etmeyiz öyle seyleri imam nikahi nerden cikti te allammm.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden utanıyorsun ki? Günah olduğunu düşünmesi iyi bir şey.
Seni anlıyorum... Ama bunu yapma... Seviyorsa beklesin... Dokunmadan sevmek... Okul askerlik falansa ailelerinize söyleyin söz nişan vs. O zamana kadar istediğiniz gibi görüşürsünüz.
05 Yorumla
Soran+1 yılİstediğimiz gibi zaten görüşüyoruz. Ailelerimiz biliyor görüştüğümüzü ama yine de bana sarılması öpmesi günah. Derdimiz bunların günah olmaması
Soran+1 yılİmam nikahı da olsa ben cesaret edemem ilişkiye girmeye. Ya bir şey olursa diye. O da edemez. İşi resmi ye dökemiyoruz ışte daha 3-4 sene var. Söz nişan olsa bile beni öpmesi yine haram hem
+1 yılSonradan aglayamacaksan yap ama unutma aileden haberisz nikahta olmaz ayrıca nikahıda duyurman lazım öyle kafanıza göre dini alet etmeyin kendi uçkurlarınız yüzünden
08 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama biliyorsun ona bakmam bile haram. Dini nikah olursa günah olmaz seninle vakit geçirmem diyor. Ama ilişki yaşamak söz konusu değil.
- +1 yıl
Adam seni boşamadan evlenemeyeceksin bunuda biliyorsun dimi ayrıca aileden habersiz kıyalan bir nikahında geçerli olmadıgını bütün hocalar der
Soran+1 yılBoşanma olmayacak garanti veremem ama zaten evlilik düşünüyoruz istiyoruz sadece şartlar müsait değil.
- +1 yıl
Sonradan üzülmeyecegine inanıyorsan istedigini yap inşallah pişman olmazsın
Soran+1 yılİnşallah ama zaten karar vermedim.
- +1 yıl
İyi düşün dönülmez bir yola giriyorsun zamanını bekleyin derim size sadece
Soran+1 yılHaklısın ama neden dönülmez
- +1 yıl
O insan seni boşamadan boşamazsın bunuda unutma bir çok insan böyle madur oldu bir çok alim ve hocalar nişanlılık döneminde bile dini nikah kıyılmasına uygun görmemiştir çünkü kadın boşayamaz erkek boşarsa boşar boşamazsada evlenemezsin kimse ile ilişki yaşamasan dahi başka insanla evlenirsen zaten yaptıgın zina olur evlilik değil bile bile kendini ateşe atma
+1 yılakıl var mantık var kimsenin haberi olmadan kendi aranızda kıyacağınız bir nikahın günahsız free seks dışında ne faydası olacak size aynı evde mi yaşayacaksınız hayır aileler biliyor mu hayır öyle evlilik mi olur...
01 Yorumla
Soran+1 yılİlişki yaşamayacağız. Derdimiz günah işlememek.
Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı. Saçmalamayın yaa sapıklığa lüzum yok.. Ailenden habersiz sakın öyle gereksiz adımlar atma.
08 Yorumla
Soran+1 yılSapıklık ne alaka.
Soran+1 yılHayır öyle bir amaç kesinlikle yok.
Soran+1 yılNasıl yani?
Soran+1 yılIllaki artar ama ilişkiye girmeyiz.
+1 yılyapma sakınnn saçmalık resmi olmadan yasak... yerler kızım seni imamla bir kocan kimvurduya gidersin
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır önce imam nikahı sonra resmi nikah kıyılır. Yasak değil.
Gizli Üye(36-45)+1 yılMuta miydi neydi zina olmasin diye hayat kadinlarina nikah kiydirip 1 aylik 2 aylik kiraliyorlardi iranda nedense o geldi aklima..
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var?
+1 yılsakın öyle bir mallık yapma seni hamile bırakıp brakır ailen haberi olcak önce dini sonra resmi nikah yap
02 Yorumla
Soran+1 yılHamile falan bırakamaz.
- +1 yıl
niye
Ailelerin haberi olmadan kıydığınız nikahın, bir hükmü olmaz
00 Yorumla
+1 yılAlevi adam imam nikahı yapmaz bence seni kekliyor aganigi yapmak için ortam yaratıyor
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden yapmasın onun ailesi yapıyor imam nikahı. Abisi sünni bir kadınla evli. İmam nikahı da yaptılar.
- +1 yıl
Abisi evli siz değilsiniz birde benim okadar alevi arkadaşım var hiç birinin el tutmayı öpmeyi günah saydığını görmedim hem günah değil günah olan cinsel ilişki zina ama sen bilirsin iştediğini yap
Soran+1 yılAlevi adam imam nikahı yapmaz dedin ya. Abisi alevi ama yaptı. Sadece zina değil ömek elini tutmak ta tabiki günah yanlış biliyorsun.
- +1 yıl
Sana öğretilecek yanlış aç kuranı öpmek ve elini tutmak günah diye bir ayetmi var uydurma. Sözlerle hareket etmeyin ben görmedin kuranda öyle birşey bırakın urafeleri
Soran+1 yılSacmalama ya beni yabancı bir erkeğin zaruri olarak görmesi bile günah
O nikah hükümsüzdür. Ebebyn rızası şart saygılarımla
03 Yorumla
Soran+1 yılKabul olmaz mı yani? Hanefilerde şahitlerin bilmesi yeterli diye okumuştum.
Soran+1 yılNe isteyebilirim?
- Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
+1 yılbidaha bırakmaz diyim. pişman olucağın şeyler yapma
01 Yorumla
Soran+1 yılBırakmasın zaten
+1 yılImam nikahini şarti herkesin duyması aleni olmasıdır
03 Yorumla
Soran+1 yılHanefilerde şahitlerin bilmesi yeterli diye okumuştum. Doğru olup olmadığını bilmiyorum.
- +1 yıl
Olmaz bunu kendinize uydurmayin lütfen aleni olnayan hekeki anne babdan gizli hic olmaz
Soran+1 yılHaklısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılSacmalamayin .. kaldı ki o nikahı duyurmazsaniz geçerliliği yoktur aileniz bilmeli ki geçerli olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılHanefilerde şahitlerin bilmesi yeterli diye okumuştüm.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsakınnnnn haaa.. öyle bir hata yapma.. ya sonrasını hiç düşündün mü
07 Yorumla
Soran+1 yılSonrası?
Cevap sahibi+1 yılsonrasında senden ayrıldıgında ki öyle olucak buyuk ihtimalle.. sen dul kalıcaksın.. ne demek aileden gizli öyle saçmalık mı olur.. yük sende erkek için bişi degişmicek kötüsünü düşün. hayatta senin beden de nasıl istersen öyle yap sen bilirsin yinede
Soran+1 yılNeden ayrılalım ki bu zamana kadar ayrılmamışız. Beden benim ama bir ilişki yaşamayacağız.
Cevap sahibi+1 yılhayır benim söyledigimi baştan aşagı yanlış anlıyosun.. ben sana ayrıl demedim. böyle gizli bir nikah kıyımına izin verme dedim. madem o dürüstse ciiddiyse eger gelir seni ailenden ister. aranızda bir nişan olur yüzük takar. sonra durumu soyler ailende uygun görür kabul ederse.. nikahınızı kıyarsınız.. ama böyle gizli kapaklı yapılan işlerden pek hayır gelmez senin açından ve ailen açısından da.. ailene karşı yarın bir gün bir yanlış duruma düşdügünde niye boynunu bükük bırakacaksın kendini rezil ediceksin.. kendi şerefin yoksa ailenin demi hiç onuru yok.. sen bunları yaparken herşeyi ayaklar altına almış olmuyomusun.. bir düşün
Soran+1 yılOna gel beni iste desem şu an ailesini alıp gelir. Ama benden kaynaklı evlenemememiz. İmam nikahı olsa da ilişki yaşamayacağız.
Cevap sahibi+1 yılhesabını sildirmezsen benim yazdıklarım burada.. açar bir daha okursun ihtiyaç duydugunda.. ama şu var ki bu huyumdan nefret ediyorum benn.. kimseye nasihat akıl verme diye yüzbin defa tekrarlıyorum yine vermeye çalışıyorum.. arkadaşım ben kimsenin akıl hocası degilim.. bir insana nasihat vermektense onu yaşayıp ögrenmesi gerektigini savunuyorum
Soran+1 yılHaklısın çok teşekkür ediyorum. Zaten imam nikahı kiycam demiyorum. O istiyor bende araştırıp fikir almak istedim
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer yakınlaşma amaçlıysa bile sanmayın ki zinaya girmez
00 Yorumla
+1 yılIki gün sonra iliski ister nasilsa karimsin diyip
06 Yorumla
Soran+1 yılAynı evde yaşamayacağız. İsteyemez. Zaten istemez de.
- +1 yıl
Ayni evde olmaniz sart değil zaten. Kimseye böyle güvenme hataya dusersin. Ayrica imam nikahinin alenilik sarti vardır yani sizi taniyanlarin bilmesi gerek
Soran+1 yılHanefilerde şahitler bilse yeterli diye duymuştum. Doğru olup olmadığını bilmiyorum.
- +1 yıl
Ben en azından yakin çevrenin bilmesi gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca mantıklı düşün ileride bu adamla hic mi kavga etmeyeceksin belki seni aldaticak kotu davranicak soguyacaksin nasil bosanmayi düşünüyorsun? Imam nikahinda erkek bosuyor sadece. Hadi kafayi takti sana bosamadi o zaman napicaksin. Iki opme el ele tutsma icin nikah kiyilmaz tabi sevgilin de senin kadar masumsa.
Soran+1 yılResmi nikah kıysak bile imam nikahı da gerekiyor. O zaman aldatsa nasıl boşanacağım?
- +1 yıl
O durumda en azından ailen bilecek neden başkasıyla olamayacağını. Böyle gizli saklı kimseye derdini anlatamazsin. Fazla saf ve dik kafali düşünüyorsun kendini kandiriyosun bir yerde. Bunca insan boşa konuşmuyor allah katinda kocansa iliski istememesi icin hiçbir sebep yok. Ama biz uyaririrz gerisi sana kalmış nihayetinde çekecek olan sensin.
- Aşk İlişkileri konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen hristiyanım de. Kurtul. :):
10 Yorumla yapın gitsin nikahı :)
11 Yorumla
Soran+1 yılDi mi 😊
Evlenme zamanından önce kıymayın.
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılHaklısın.
salla ımam nıkahı yapıp sen benımsın dıcek
15 Yorumla
Soran+1 yılKötü niyetle demiyor.
Soran+1 yılNas yani biraz açar mısın?
Soran+1 yılElimi tuttuğunda öptüğünde günaha girmeyeceğiz bu değişecek.
sakın böyle bir şey yapma
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
+1 yılAileden habersiz kötü
00 Yorumlasakın yapma derim.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
aynı hatayı yapan bir çok arkadaşım oldu aynı hikaye aynı son. evlenmek tamamen ona adamak kendini ayrıca sana bir yanlışı olduğunda düşünsene ayrılamıcaksın ona bağlı olucaksın her şekilde çünkü sadece o boşayabilir seni. ailenede söylemiceksin zorda kalsan çünkü kocan o senin bilmesinler diceksin iyice içe kapanıcaksın. yapma yazık etme kendine
+1 yılaileden gizli yaptırma
00 Yorumlayapsın ki daha rahat sıksın uyanık
00 YorumlaKafana göre takıl
11 Yorumla
Soran+1 yılSağol iznin için.
+1 yılyapın bence
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden? 😊
- +1 yıl
günaha girmemiş olursunuz ondan.
helal olun
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊
- +1 yıl
rica ederim.
Yapma
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılOlması şart mı? Resmi nikaha şartlar uygun olduğu zaman haberleri olsa olmaz mı?
Soran+1 yılBence de
karışıkmış bayağı
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet biraz.
+1 yılPapaz nikahı yapın.
01 Yorumla
Soran+1 yılHı hı tamam.
+1 yılİmamı sen bul derim
06 Yorumla
Soran+1 yılBeni kandıracak hali yok herhalde.
- +1 yıl
ben imamım diyen kisi sonra okuldan veya isten arkadası cıkmasın yani
sen beni dinle imamı sen tut :))
Soran+1 yılBöyle bir şey yapması ona ne kazandırabilir ki
- +1 yıl
sen evlenmek istiyormusun?
Soran+1 yılBen resmi olarak evlenmek istiyorum o da istiyor ama şartlar müsait değil. İmam nikahı konusunda kararsızım o istiyor
- +1 yıl
resmi sartlam musait değil diyosun da nıkah kıydırmak belediyede cok para değilki, askerlik te sorun olmuyor orda... mesele istemek neyse
İmam nikahı yaparsan resmen ALLAH önunde karı koca oluyosunuz karar sizin
Gizli Üye(30-35)+1 yılyapma
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
İmam nikahı şart
04 Yorumla
Soran+1 yılŞart ama resmi nikah için daha 3-4 sene var.
Soran+1 yılHaklısın.
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Erkek arkadaşım imam nikahı yapmak istiyor. Ailelerimizin haberi yok. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler