merhaba arkadaşlar. ben de bundan 5 ay önce internet üzerinden bir bayanla tanıştım. kendisi tıp okuyor şu anda ben ise normal bir işçiyim ve bana seni tanımak istiyorum dedi. ben de aramızda bir kariyer farkı var ve bu ileride sorun olur dedim, istemedim. ama kız bunlar benim için sorun değil, önemli olan insanlık dedi. ben de kabul ettim teklifini. o günden bu yana 5 aydır görüşüyoruz ama şimdi aklımı karştıran kızın ailesi beni kabul etmez sanırım. sonuçta kız tıp okuyor ve doktor olacak o kim ben kim. tabii bu kız için önemli değil ama dediğim gibi ben ailesinin ileride sorun çıkaracağından korkuyorum ve çok da üzülücez ikimiz de böyle bir sorun çıkarsa. şimdi sizlerin de düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar. sizce devam mı etmeliyim yoksa yoksa ben işçi o doktor deyip bırakmalı mıyım?
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle seni tebrik etmek istiyorum bir bayandan sirf tip okudugu icin ondan korkmadan onunla bir iliski baslattigin icin yani..bu cok super birsey! neden diye sorarsan ,cogu erkek yüksek okuyan kadinlardan,basarili kadinlardan korkmaya basliyor,kendilerini yetersiz görüyorlar, ama bunlarin hic alakasi yok. insan her ne okursa okusun yinede insan oluyor.
helede bir sevgi dolu iliski icin bu seylerin hic önemi yok
kiz cok hakli konusmus,sende kizin düsüncelerini savun ve öz güven kazan! senin ondan hic birseyin asagi degil ! birbirinizi seviyorsunuz bu bir kalp meselesi. nice insanlar var doktor olupta köpek gibi geziyorlar.
bence kizi ne kadar sevdigine bak önce. en önemlisi bu. istersen biraz daha zaman isteyebilirsin ailesiyle tanismadna önce bir birbizinizi iyice taniyin. insan sirf is hayatina bagli degil .ama sunuda bil.
tip okuyan insan yaptigi isini seviyordur!insanlar icin önemlidir doktorlar ve ileride evlenecek nisanlanacak olursanizda cok calisacaktir diye düsünüyorum.bunlara katlanabilecekmisin? onu yinede sevebilecekmisin? bunlari düsün.
ya bebegim artik dilim kurudu söyleye söyleye : en önemlisi sevgidir :)) annesi babasi tabiki biraz kizacaktir yada ne bileyim sana karsi biraz itici olabilirler. ama büyüklerin gönüllerini almak onlari razi etmek bizim görevimiz.:) her zaman iyi davran onlarada ve sana karsi kullanacaklari birsey verme ellerine. iyi insana kimse birsey demez bukadarrr24 Yorumla- +1 yıl
afferin sana bak,senin inancini ve sevgini yitirmek isteyen insanlara izin bile verme :) bol bol sanslar
En İyi Cevaplar
gercekten kendim yasamıs gibi yazmak istiyorum ve çok samimiyim. buradaki çogu soruları verilen cogu yorumlar malesef cok ciddiyetsiz ve öylesine seyler.. o yuzden ciddi oldugumu bilmeni isterim..
Ne yazıkki bu ilişki devam etmez.. eger ederse beş yıllık evlilik biter. yanı ilerki zamanlarda muhakkak biter. bunu görmek zormu sizce de.. hersey çok açık. siz akıllı birisinizki bunu sımdiden farkedip soruyosunuz aslında bu soruyu bize değil kendinize sorup bi karar vermek istediniz degğilmi..
içinizinde dedigi gibi malesef sevgiler birçok nedenle ikinci planda kalıyor. bi iki tane örnek bu genellemeyi bozmuyor malesef ve mutlu mesud bi yaşam olmuyor. hayatın gercegi bu. bir doktor ile bir işçi anlaşamıyor . lutfen en ayrıntısına kadar dusunun mesela eşiniz oldugunda iş arkadaşlarına sizi tanıtmasından tutun en ince detayına kadar düşünün.. inanın bunun farkında olmayp aşk gözünü kör etmiş çogu kişi malesef evlenip bosandılar. bu olmadan daha ilk bikaç ay ken size her yönden uygun birini bulun.
asla derece farkı yok ama sadece uygun kosullarda degğilsiniz. bunu kaldırmakta çok çok çok zor. kendinize güveniyormusunuz..
allah yardımcınız olsun güzel karar alırsınz inş01 Yorumla- +1 yıl
samimeyetize teşekkür ederim ama doğrusunu söylemek gerekirse gerçekten doğru yazmışsınız ama gönül bu işte bi kere sevdinmi vaz geçemiyor şimdi diyorum keşke bu işin başındayken daha kabul etmeseydim teklifini şimdi ondan ayrılmak istesemde oda istemiyor çünkü bunu teklif ettim ona kabul etmedi ve ayrılırsakta gerçekten çok ama çok zor olcak benim için yorumunuz için teşekkür ederim
+1 yılkardesim ben de su an cok benzer durumdayım :) su durumda o kadar co ihtimal var ki. ailesi seni istemeyebilir yerinde bir dusunce ama bu nasıl insalar olduklarınada baglı. daha endişe veren durum kız simdi ne derse desin sonucta ögreci. ilerde aynı fikirde olacak mı bakalım. iş hayatına girince değişebiliyor insanlar. ilerde sindiremeyecegin sekilde davranırsa cok uzulursun.
yine de ikinizin birbirinize olan tutumu sevgisi ve SAYGISI su an senin için önemliyse bu riski al derim. ama alırsan cok dikkatli olman lasım. ilerde buluttan nem kapma ihtimali de var. olursa cok saglam durmalısın. gereksiz komplekslere kapılmaman lasım. kendimden biliyorum insan bazen olmadık seyleri sorun edebiliyor. cok hassas konu yani. onunla bu konuyu etraflıca konusman lasım. simdi sorun değil demek kolay. ondan bu ilişki ilerlerse ne beklediğini, neyin seni rahatsız etcegini acıkca belirtmelisin. umarım her sey gonlunce ve hayırlısı ile gerceklesir. kelin merhemi olsa kendi basına surermiş bakalım ben ne yapacam. ben daha acılmadım bile kıza..02 Yorumla- +1 yıl
kızı seviyorum oda beni seviyor buna eminim ayrılmak istedim olmaz dedi beni bıraksanda hep aklımda olucaksın ve seni unutmuycam dedi bende dayanamadım bu laflarına ayrılmadım şimdilik dediğin gibi kız için hiç birşey sorun değil ama bunun ilerisi var kısmet ne yapalım gittiği yere kadar gidicek sonunda üzülmek olsa dahi yorumun içinde teşekkürler
- +1 yıl
rica ederim... umarım gittiği yer ikiniz içinde hayırlı olur ;)
Üzerime vazife değil ama yorumlarınızdan gayet iyi niyetli ve kendini iyi ifade edebilen birisine benziyorsunuz..Cümlelerinize bakılırsa aranızda herhangi bir kültürel fark görünmüyor..Ben hep insanların birbirine yetebilmesi taraftarıyım..Bu sağlandığı sürece eğitim iş gibi farklılıklar çok da mühim değildir..Siz bize kendinizi ifade ettiğiniz gibi müstakbel gelinimizin ailesine de edin:)bence bir sorun yok..
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
9Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayır devam et ama kendini mutlaka koru. yani olur ki insanlar tuhaf tepkiler verdi, ters birşeyler söyledi, her tür insan var hayatta bilemezsin, önyargıları olabilir vs. sen psikolojik olarak kendini koruduktan sonra sorun olmaz. kendine daha fazla güvenmelisin. kız ses çıkarmamış sen onu büyük görüp olmaz demişsin demek ki senin kendinle ilgili güvenemediğin şeyler var. bunları halletmeye çalış. bir insanın kendine güveni varsa kimse tek laf edemez. ver herkes saygı duyar bunun işle güçle alakası yok.
01 Yorumla
+1 yılDostum diplomayla ne kültür gelişir, ne adam olunur. Önemli olan kültürlü olman, akıllı olman, kadınına sahip çıkman, kadınını sevmen ve iyi bir insan olman. Diploma dediğin şey belirli bir alanda uzman olmak demektir. Oturup kulak-burun-boğaz konularını konuşmazsınız olur biter. Sen kendine güveniyorsan ve sevgilinle mutluysan; o bu durumu sorun etmiyor ve seninle evlenmek istiyor ise: Kime ne?
21 Yorumla- +1 yıl
gerçekten doğru söylüyorsun ama kimi insan vardır ben okuyorum ve büyük bir insan olucam neden gidipte şimdi çulsuzun tekiyle hayat kurayım diyor ve bence önemli olanda insanlık ve anlaşa bilmek anlaştıktan sonra gerisi boş zaten snnde dediğin gibi yorumun içinde teşekkür ederim
kız samimiymiş bi kere. ayrıca sorun değil diyor. zaten siz tanıştıkça görüştükçe ya sorun olursa aşılır, yahut bi karara varılır. devam et. hem nedenmiş de soruyorsun, sen işçiysen ne olmuş! arada kültür farkı bilmem nesi falan diyorsan emin ol, sevdiğin daha hayata atılıp senin kadar bilgi sahibi olmamıştır. birbirinizi tamamlarsınız. sevgi herşeyin üstesinden gelir. aşamayacağın yol yok. e sevdiğin de istiyor. çocuk değil, tıp okuyor, gayet mantıklıca. tabii ki devam et.
11 Yorumla- +1 yıl
zaten hayatında ilk defa birini sevmiş oda ben oldum gerçektende beni seviyor bunada eminim zaten sorun olucağını düşünmüş olsaydı benim gibi birini seçmezdi ben demiştim ona zamannda neden okumuş bir insan seçmiyorsunda beni seçtin oda okumuş yada okumamış bu benim için ö değil önemli olan anlaşa bilmek ve iç güzellik dedi yorumunuz için teşekkürkr ederim sağolun
- Aşk İlişkileri konusunda 784 cevap paylaştı.
+1 yılbence devam etmelisin kesinlikle..ne olmus yani o tip okuyup sen isci olduysan..herkes hayatinda farkli seyler yapar, kimisi maddi yönden daha fazla para kazanir kimi daha az..önemli olan kadin ve erkegin bu durumu kabullenmesi ve aslinda bukadarda tuhaf görmemesi..önemli olan sadece birbirinize olan sevginiz, gerisi gelip gecici seyler..
04 Yorumla- +1 yıl
bence bu sevginin pesinden git sonuna kadar hemde...mutluluklar dilerim ALLAH bozmasin beraberliginizi insallah :)
- +1 yıl
sendende :)
+1 yılçok zor bir durum gerçekten ama eğer birbirinizi çok seviyorsanız bu durum aşılabilir. hayatta kimin ne olacağı,nerelere geleceği belli olmuyor.çevremizde bunun örnekleri var. mesela sen de bir üniversite okuyabilirsin en kötü ihtimalle açıköğretimden bitirebilirsin.eğer onu gerçekten seviyorsan kendini yetiştirmenin bir yolunu bulmalısın. ama başkası da olabilir bu aşk zamanla geçer diyorsan birbirinize daha fazla bağlanmadan ayrılman belki onun için de senin için de daha hayırlı olur.
01 Yorumladevlet dairesinde kadrolu bi işçiysen maaşın fena olmaması lazım. statü sahibi olmak mutlu bi evlilik getirmiyor. sen bu insanı gerçekten seviyor ve değr veriyorsan ilerde doğacak sorunlara ( ailevi değil de senden yüksek maaş alması mesleğini bi tartışmada dile getirmesi yada senin kendini kötü hissetmeni yetersiz hissetmeni sağlayacaksa sen kendi mutluluğun için uzak durmalısın) göğüs gerebilecek kuvvetteysen devam et. hayatı bi kere yaşayacaksın seni ne mutlu edecek ne mutsuz onu düşün..
01 Yorumla- +1 yıl
kız için ne iş yaptığım bile önemli değil şu anda işsiz biri bile olmuş olsam beni kabul eder o kadar iyi niyetli ki bazen şaşırıyorum bu kadar iyi insanlarda varmı doktorluk okumasına rağmen normal bir insanı seçmesi gerçekten kendisinide tbk ederim bu bakımdan yorumunuz içinde teşekkür ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılİyi tama herşey şimdi çok guzel herkes pembe gözlüklerle bakmış masal dıyarlarında bıle evlendıler sonrası yok..
ya sonrası ne olacak bu ılıskının dıkkatlı ol kör aşık olma.. ya gun gelınce duyacakalrın senı ıncıtmesın.
Sevıyorsan devam et tamam da bu kızın ayrın öburgun sana sunacagı bahanelere de hazır ol..
Zor ılıskı. Senı ıncıtmek ıcın yazmıyorum ama endıslserın tek aıle olmasın. yarın öburgun kızında degısecegını unutma.. Bıraz macera sızın kı..00 Yorumla
+1 yılkıza bu düşüncelerini aç ve ailesinin ne düşündüğünü öğren belki gerçekten de önemsemezler. bizim bir aile dostu var kendisi avukat, kızı öğretmen ve damadında aradığı özellik ahlaklı ve düzenli bir işi olması. sen işçi demişsin nasıl bir işte çalışıyorsun bilmiyorum memur filansan problem olmaz bence.
06 Yorumla- +1 yıl
kız arkadaşın aklı başında biriyse ve problem olmaz diyorsa olmaz ozaman.
- +1 yıl
evet aynen öyle böyle şüphe ile hareket edip ilişkiyi bitiremessin sen çabala o okurken askerligini yap ve para biriktirmeye bak.
- +1 yıl
o zaman para biriktirme kısmına yoğunlaş :)
kendisi için olmasa bile ailesi için gerçek bir sorun olacaktır...ayrıca kendisi şuan için sorun olmadığını her ne kadar söylesede ileride kesinlikle problem olacaktır...maalesef siz onu, oda sizi anlayamayacaktır...
bence devam etme...ileride üzüntü var...02 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=E_wzWNuNv7oemekçi kardeşim benim bu link sana bişiler anlatacaktır..
00 YorumlaElbet bu ileride de olsa sorun olacaktır. Kazanç farkı ileride real olarak sorun yaratır. En azından bunu sen sorun yaparsın. Ama karışık ve yorum açık bir durum.
02 Yorumlaerkek olmak zor iş bişeyler yazmak isterdim seni teselli edecek ama bende senin dahil olduğun karakterler grubundayım dostum ...
01 YorumlaKız istiyorsa sende iste paranın ne zaman kimde olacağı belli olmaz bu gün sende yarın bende olur.
02 Yorumla
+1 yılKariyer farkının sorun olması (çok) muhtemel. Kızın sorun yapmaması garip ama. İyi birisiymiş demek ki. Her yerde bulunmaz bir karakter.
02 Yorumla- +1 yıl
Her zaman mutlu olursunuz inşallah.
Gizli Üye(30-35)+1 yılne durumdasınız şuan çok merak ettim..bende benzer bi durum içerisindeyim napıcam bilmiyorum :(
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılnasıl oldu?
- +1 yıl
kısaca anlatayım bz nettn tnştık bnnla online br oynda her gece bna davet atrdı oynrdık zmnla bna açlmaya bşladı teklif etti seni tnmak istyrm ddi ben istmdm sonradan kbl ettim msn cam açıyrduk ve bna seni ailemle tnştrcam ddi 4cü ayımzda bnde tamam ddm ama ben ne zmn hadi bni ailnle tnştır dediğim zaman bahaneler blyordu ddm söle ailenmi istmyor hç bişi dmyordu bu böle gitti 9ncu aya kdr en snnda bna ailm sni istmyor dedi ama razı edcm ddi ailmi bnuda yapamadı sabır et falan drkn hbrsizce yok oldu
Cevap sahibi+1 yılyazık olmuş emeğine..eden bulur merak etme yanına kalmaz!
Cevap sahibi+1 yılbende 3 ay önce burda tanıştım 2 hafta sonra ilk defa görücem..çok ilgili gelecek planları var..kafa yapımız çok uyuşuyo ama ben mühends olucam o işe işçi..bigün bana ezik hissedyrm kendmi deyip gitmesinden korkuyorum :(
- +1 yıl
onun gidip gitmemesi sana bağlı en ufak bir tartışmada sinirlenipte sen kim oluyorsun falan gibi bişeyler dersen hemen alınır bence bu sebebten karşındaki kişiyle bir olmalısın ikinizde bir seviyedeymiş gibi yaşamalısınız sonuçta büytülecek birşey yok sen mühndis oda farklı bir konumda sadece sen ondan fazla kazanırsın o senden az kazanır bunları iyi bir şeklde baş başa konuşun sonuçta hiç bir erkek bayann kendisinden fazla kazanmasını hoş karşılamaz örnk benim için bu sorun dğl ama snnkni blmyrm
Cevap sahibi+1 yılnasıl sorucam bilmiyrum ki yanlış anlamasından korkuyorum bide ben bu durumda hesap ödetemem ona
- +1 yıl
ne alaka snn yüksek mertebede olman hesabı ona ödetmemek mi oluyor yanlış düşünüyorsun hesap gelince biraz bekle zaten o ödüyecektir hesabı afedersin okadarda öküz değildir asıl sana ödetirse hesabı o erkekten kork derim işte ve 3 ayda pek uzun zaman değil asıl realde tanımak dikkat et diyorum sadece çeşit insan var snçta snnle buluşucak cebinede illa parasını koyucaktır borç olsun yada aileden olsun parasız gelicek hali yok yanına
Cevap sahibi+1 yılhaklısın aslında fazla irdeliyorum herhalde
Aşk İlişkileri konusunda 517 cevap paylaştı. bu konuda haklısın bence
02 Yorumlainş sıkıntı olmaz
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgilim tıp okuyor, ben işçiyim. Ailesinin sorun çıkaracağından korkuyorum. Aklım çok karışık!
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım