AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
278Cevap
Hayatımı paylaşacağım insanla soyadına takılmazdım. Kimin soyadı daha güzelse onu kullanmaya devam ederdik :)
kadın topluma mal olmuş bir kişiyse siyasetçi artist v. s o zaman olabilir ama keyfi olarak yapmam çok istiyorsa kendi soy ismini de kullansın ben kendiminkinden memnunum
Yav kız buldukta soyadı kaldı erkek olsaydı soyunu yürütseydi banane :D benim soyadımı alsın ya da benim soyadımıda almasın ama çocuklarımız benim soyadımı alıcak o kesin !
Kadının soy adını alan erkek ev işlerinedee baksın, mesela bulaşık yıkasın, çamarşır yemek yapsın, cam silsin falan hatta çocuk bile yapabilir iler mi gittim ne?
Bayanlar icin bu cok sacma gelebilir bazisinda solebi dusunce var ben. Neden soyyadimi deyistiriyorunki gibi erkegin soy adini almanis sizin. Evli oldugunuzun bir kanitidir. Ve bir arkadasin dediyi gibi ( KADINA ERKEGIN SOYADI YAKISIR )
Soyadımı alacak olanla evlenebilirim. Bence soyadım çok bir güzel 😅
Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Böyle bir şey düşünmem bile.
eğer böyle bir durum söz konusu olursa boşandığında da nafakayı erkek talep etmeli.
Yahu memlekette yeni yeni icatlar çıkıyor. Ataerkil bir toplumuz kardeşim biz ya D:
Erkek soy yürütür. . Kadına erkeğinin soyunun adı yakışır. .
kadın soy yürütmez mi?
genler ortak
ikiside tek yürütemez
beraber soyu devam ettirirler
Tamam seni mi kırcaz hayat müşterek deriz:)
@kediavcısı
tamam onu anladımda, erkek soy yürütür demeniz ilginç geldi
Eig seçilen görüş durumu özetliyor. . Toplumsal kurallar. .
@kediavcısı
çok saçma erkek benım soyadımı nıye alacak : ) daha neler cıkacak merak edıyorum*.*
benim soyadım da güzel , ama onun soyadını almak istiyorum.
valla kafasına göre takılacak eşim olacak kişi her kim olacaksa ki soy adı nedir gayet basit bişi
eeh alsan ne almasan ne sanki dna ile birlikte alıyosun :D
Cift soy ismi iyi ama ilerde cocuklarin cift isimleri olmamali ozmn cok uzun olur ya cocuk ilk okulda hep zorluk ceker
asla almam kendi soyadimla dogdum kendi soyadimla olurum
tamam işte sende evlenme olur biter zorla evlen diyende yok kendi soyadınla ölüp gidersin kapiş :)
konuyu iyi anlamadin galiba evlenirsen alirmisin diye soruyorlar
Kendi soyadının yanında isterse eşinin soyadını da kullanması yeterli. Erkekler için gereksiz adım.
Benimki zaten delibalta kurtulmak istiyorum birde ona mi vericem bunu :) ben onunkini alirim
ortasını bulalım. cüzdan da ikisinin de soyadı olsun.
çocuğu da biz doğurak, evin işlerini de biz yapak, hatta kadın programlarını da biz izleyek.. dünyanın en saçma işi yaa.
Eşim kendi soyadını da aldı ve şu an çok pişman, sürekli iki soy isim söylemek yazmaz zorunda.. yani pişman..
Erkek değil kadın erkeğin soy adını almalı sadece. İsterse kendi soyadını kullabilir kadınlar ama erkeğin soy adını değiştirmesi abes geliyor.
Eğer soy adını alacağım kadın zengin ise bir de öldükten sonra yüklü miktarda miras bırakıyorsa neden olmasın
Yanlis cevap verdim bnde erkeğin soyadı nın verilmesinin tarafindayım bayanınki bnce abez olr bnce ama bir byn olarak grsum bu
burada olumlu bakıyorum diyen erkeklerinde 99%100 u da eminim kabul etmez evleneceği kişinin bu teklifine. Yavşaklığı bırakıpda biraz adam olun
Soy erkekde devam eder İslam inanışında
Sadece yahudilerde soy kadından devam eder
Bu yeni Trend i kimler bilinçaltına sokuyor simdi anlasiliyor
Ben yapmam. Verilen örnekler hep parası olan kadınlara yönelik. Para konuşuyorsa bu işlerde soyadını bırak adını bile alanlar olur.
Benim soyadıma soyat eklememde o eklesin önce böyle saçmalıklar yoktu nereye gidiyorsan onu soyadını alıyordun soyadı nı bırakıyorsun evlenirkek kelleni degil
Gerek yok benim soyadım yüce soyların TAŞKIRAN. Türkiye'de neredeyse yok daha iyi soyadı olan varsa belki alırım :)
Benim eşimin soyadı yabancı ama kendisi türk olduğu için bdnim soyadımı kabul etti hiçte takıntı yapmıyor.
Cok sacma bence o zmn kim kimin neyi belli olmaz ki cocuklar da mi annenin soyadini alacak ıyyk scma bence
yanlislikla olumsuza bastim galiba ama olumlu bakiyorum
Yalnız şaştım kaldım erkekler daha olumlu bakıyor bu duruma kadın kadının düşmanıdır diye boşuna dememişler :D
Bunu kabul edecek erkek çok azdır bence en iyisi erkegindir günümüze kadar böyle olmuş
Bende kendi soyadimi almasini isterim açıkçası güzel olur
Kız bekarken, babasınındır.
Evlenince kocasının olur.
Yani sokayım o yeni trende.
Yani hiç bir zaman bir birey olamaz
Yani kadın hiç bir zaman bir birey olamaz
Eşinin soyadını almak istemeyen bir kadının eşine olan bağlılığına güvenemem.
O ne be babamın soyu değil senin babanın soyu yürüsün gibi
Yakinda erkekler kadinlarin altina yatar cocuguda emzirmesi hakkinda ne dusunurdunuz
Gerek yok. Eşimin soyadı çirkinse benimkini alabilir çünkü ben onunkini almam :D
tabi tabi, kadinin yerine hamile bilene kaliriz zaten dogumu da biz yapalim anasini satiyim :D
Ben almam bence herkes kendi soy adını kullansin :)
Soyadim ofsayt oldugundan kabul edilebilir bir durum benimkisi
Kendi soy adımı seviyorum. O yüzden degistirmek istemiyorum
Ben kocamın soyadını alırım , trend diye yakında cinsiyette değiştirecekler keyfî.
Erkekler bence sevdiğinden alıyor karısının soy adını
bence herkes kendi soyadını kullansın. Adı üzerinde soyadı. hangi soydan geldiğini gösteriyor.
neden herkes kendi soyadını kullanmıyor
Aile olduğunu nasıl anlayacaksın illa ki şart yani ben böyle düşünüyorum
10 seneye kalmaz öyle olacak zaten ama büyük saçmalık
hatta benimkinide verim o domaltsın beni!!! töbe töbe adamın asabını bozuyorlar:D
olumsuz en doğal hale dönmeliyiz bu söylediğimin altını koyu kalemle çiziyorum
Kadın erkeğinin soyadını alabiliyorsa Erkekte Kadınının soyadını alabilir mümkündür neden olmasın?
Ben yapmam. Eğer isterse kızda almayabilir sorun yok
Şu hayatta birinin "soyadın, soyadım olsun" demesi kadar güzel bir şey var mı ya?
Ha benim soyadim ha onun farketmez.. huzurlu mutlu bir yuvam olsun yeter.
kendi belirlediğimiz ortak bir soyadı kullanabiliriz. sorun edilcek bir durum değil
soy adı nedir ya alasan ne olur almasan ne olur...
saçma şeyler evlilik gibi
Tamam. Erkek soyadini kadindan alsin. O zaman bosanildigi zaman da nafakayi kadin versin.
Adamin biri zengin karisindan nafaka alabilmek icin yipranma davasi acmisti aklima birden o geldi
Değişimden yana olanlardanım. Eşim isterse onun soyadını alırım.
hem kendi soyadımı hem de eşimin soyadını kulanıcam
hukukta zaten kadının soyadı yoktur diye geçer. sıkıntı yok benim için aman nolcak:)
O değilde çift soyada karşıyım ben kadınlarda direk kadının feminist erkek hegomanyasını kabul etmeyen biri olarak görürüm
Ne güzel işte. Gerçi Türk erkekleri böyle zeki kadınlardan korkarlar.
Zeki kadın değilde feminist kadınların uysal olmayacağı kanısındayım sözüm onlara yani bir örnek sen