Evlendikten sonra erkeğin, eşinin soyadını alması hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz yapar mıydınız?

Türkiye'de bu konuda en bilinen örnek, evlendikten sonra eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in adını alan Türk mühendis Özer Çiller (kendi soyadı Uçuran'dır).

Evlilikte kadının soyadını almak, dünya genelinde de bir trend halini alıyor.

Amerikalı oyuncu Zoe Saldana'nın eşi Marco da evlenince eşinin soyadını alanlardan. Saldana bu nedenle sosyal medyada bir sürü tepkiyle karşılaşınca, Facebook sayfasından tepkilere yanıt vermiş: "Bir erkeğin eşinin soyadını alması neden bu kadar şaşırtıcı, şok edici, olay yaratan birşey?"

Zoe Saldana "Erkekler, eşinizin soyadını aldığınızda yok olmayacaksınız. Aksine değişimden yana olan bir erkek olarak anılacaksınız" dedi.

Türkiye'de durum nedir derseniz: Doğumla gelen soyadını kullanmak için eşine dava açan evli kadınlar, bekarlıktaki soyadlarını kullanma hakkı elde edebilse de yasalar şu anda kadına sadece eşinin soyadını kullanmayı şart koşuyor. (BBC Türkçe)
Olumlu bakıyorum, ben de yapabilirim.
Olumsuz bakıyorum, ben yapmam.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Evlendikten sonra erkeğin, eşinin soyadını alması hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz yapar mıydınız?