Çok takıntılıyım galiba... "Eğer şunu satın alırsam şöyle olacak" gibi...

çok saçma korkulara kapılırım sık sık. yersiz korkularım var. atıyorum en çok korktuğum şey merdivenlerden yanlışlıkla düşüp ölmektir. ne yaparsam hep bununla ilişkilendiririm. mesela eğer yolda yürürken sağdan gidersem biri beni öldürecek ve sola geçiyorum. tecavüze uğramaktan korkuyorum. "eğer şu ayakkabıyı girersem bu başıma ghelir" diye düşünürüm ve kıyafeti değiştiriyorum. ya da kanser olmaktır. pasta yemek istiyorum ama "eğer pasta yersem bu başıma gelir" düşünerek vazgeçip kek yiyorum pasta yesem de endişeli oluyorum. hatta ve hatta "eğer saçlarımı at kuyruğu yaparsam biri bana şöyle yapar" gibi saçma korkulara kapılırım. yersiz ve saçma olduklarının farkınayım ama alamıyorum işte kendimi. aklıma en çok korktuğum şeyler geliyor ve genellikle yapmak isteyip de korktuğum şeyi yapmak istiyorum bilmem anlatabildim mi. bunu nasıl yenebilirim? psikolog psikyatrist demeyin o kadar da zengin değilim. ne yapabilirim?

Güncellemeler
+1 yıl
ve eğer "eğer şunu yersem çocuğum olmayacak" gibi korkularımda yine de o yemeği satın alırsam korkulara kapılırım. bu korkular zaman zaman değişiyor önce tecavüz edilme şimdi sakat kalma
Çok takıntılıyım galiba... "Eğer şunu satın alırsam şöyle olacak" gibi...