Polis eşi olmanın zorlukları nelerdir avantajları ve dezavantajları nelerdir? Aramız da Polis eşi veya çocuğu varsa cevaplaya bilir mi 😊
Cevabın nedir?
+1 yılPolisliği basit bir meslek sanan insanlar var. Ama polislik göründüğü kadar basit değil. mesela eşi özel harekatçı olan bir bayan düşünün. kocası göreve gittiğinde neyle karsılasacagını bilmeyen bir bayan. bu bayan gece nasıl rahat bir şekilde uyusun. kocasınn eve sağlam geleceğini bilmeden. acaba başına bir şey gelirmi diye düşünürken rahat uyuyabilir mi hayr. Başka bir örnek trafik polisleri adamlar hergün trafiğin içinde uygulama yapıyorlar. en yakın örnek radar kontrolü. hız sınırını aşan aracı yolun ortasına eçip çevirmek cok tehlikeli bir sey. allah korusun kaza geçirme olasığı var. polisliğin dezavantajların saymakla bitiremeyiz. ama avantajlarını sayabiliriz. her ay düzenli olarak maaşın yatıyor. hastaneye gittginde muayeni rahat rahat olabiliyorsun. ş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl*12/24 çalışır polis, bir gün gündüz bir gün gece şeklinde. Yani 1 gün yanında eşin olur diğer gün çalışır.
*Tayin'i çıkarsa doğuya gidersiniz şark görevi için oda 10 yıl olabilir bu genelde 7-8 sene güneydoğu 2 sene doğu olur.
*Maaşı 2500'den başlar. 20 yıl çalışma zorunluluğu vardır. 55 yaşına kadar çalışma hakkı vardır. Buda 25 yaşında polis olduysa 30 yıl çalışabilir.
*Sana dezavantajı yok, polis çalışır vatandaşın kahrını çeker eve gelir hissettirmez.
*Aldatır/Aldatmaz diyemem, polis bu. Alışıksa gider pavyona bir şekilde.
şu an tam açıklayamıyorum aklıma gelmiyor.117 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHiç mi yok aklında soracağın birşey? ya da bir teşekkür :D
Soran+1 yılEşin veya baban mı Polis ya da arkadaşın?
Cevap sahibi+1 yılBabam polis, 30 yıl olacak neredeyse.
Soran+1 yılBabanın polis olmasıyla gurur duyuyor musun ya da annen?
Cevap sahibi+1 yılGurur duymaz mıyım ! Bende polis olmak isterdim bazı şartlar el vermedi.
Kürtlerin üzerine atmak vardı o biber gazlarını. FAŞİSTİM MİLLİYETÇİYİM !
Çocuğum olursa polis olmasın, bu devirde polis, polisin kuyusunu kazıyor.
Soran+1 yılŞimdi gurur duydum 😊 nişanlım da birazcık siz gibi nasıl desem fazla milliyetçi onun için korkum daha fazla
Cevap sahibi+1 yılonun içinde ne fırtınalar kopuyordur, ana haber bülteni başında az küfretmiyoruz vatan hainlerine !
Ulan yapma bacım bana böyle şeyler, açacam ölürüm türkiyemi, son ses. birde pederden laf işitmeyelim :D
Bu ülkede korkacak birisi varsa oda vatan hainleridir, inine inip s.. ikecez onları. dert edinme. Gerçi doğudan tayininiz çıksın batıya, o zaman hiiç bir şeyi düşünme.
Soran+1 yılYa gerçekten hepiniz aynısınız arabada sürekli son ses ölürüm Türkiyem dinliyor 😄 ana haber bültenlerinde hdpyi görünce televizyon u kapatıyor daha neler neler 😄
Cevap sahibi+1 yılDaha ötesini konuşmayalım, hiç cezaevine giresim yok :D Kendimi tutamıyorum.
Soran+1 yılArtık şüphem kalmadı sende polis çocuğusun çok güzel yetişmişsin 😊
Cevap sahibi+1 yılParalel yapıdan sonra bizde artık böyle :)
Yaşın daha genç, sende eşinden birşeyler görerek ; çocuğunu vatan aşkını aşılayarak yetiştireceksin :)
Soran+1 yılO paralel yapı dediğin cemaate bağlı bir insanım yalnız
Cevap sahibi+1 yılBen onlar için kötü bir şey demedim zaten, yazık ettiler onca memur'u. Sadece o meselelerden dolayı kendimi geri çekiyorum bu konulardan. Uzak durmaya çalışıyorum.
Cevap sahibi+1 yılBu arada o polisler için bir lafım yok yalnız rte neyse fethullah gülen'de o.
Eğer eşiniz milliyetçiyse sıkıntı olabilir aranızda, büyük olasılık MHP'lidir. ya da CHP'li.
Soran+1 yılVe nişanlımın bundan haberi yok çok tepki verir mi sizce tahmin ederseniz
Cevap sahibi+1 yılKızar ama ayrılmaz. Bunu diyebilirim, o sizin meseleniz.
Soran+1 yılGörev yerimiz hakkari orayı düzeltene kadar kalıcakmış o derece milliyetçilik var babası akp yi desteklediği için 1 senedir konuşmuyo hiç söylemesem daha kötü
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle ben 20 yaşındayım babamda 22 yıllık polis memuru. Doğdum doğalı 11 ev ve 5 şehir değiştirdim. Halada gurbetteyiz. Kötü yanı taşınma, eşyaların çok çabuk eskiyor. Babanın birimi malum birimlerdense endişe duyuyorsun. Çok okul değiştiriyorsun bu senin eğitim hayatını etkiliyor. Arkadaşlıkların kısa sürüyo. Bir şşehire alışman 1 yılı buluyor. Doğuda bir yerse bu süre daha da uzuyor. İyi yanıysa değişik kültürler, şehirler görüyorsun bu kadar ☺☺
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca çalışma sistemi de 12/24, bir boş bir dolu olabiliyor. Birimine göre değişir.
Soran+1 yılBaban seninle ilgileniyor mu eksikliğini hissettiğin oldu mu?
Cevap sahibi+1 yılBoş olduğu zamanlarda evet hepimizle ilgilenir.
Soran+1 yılPeki doğu da Polis kızı olduğunu söylemek zor oldu mu?
Cevap sahibi+1 yılİlk doğumuz Erzurum du orada bir sıkıntı olmadı şimdi 2. şarkı yapıyoruz güneydoğuda bir şehirde ama burada söylemiyorum gerek yok. Zaten çevren hep polis, öğretmen, asker oluyor. Hakla arkadaşlık kuran az. Öyle..
Soran+1 yılPolislere çok hakaret ediliyor bu seni fazla üzüyor mu?
Cevap sahibi+1 yılE yani üzüyor ama içimden küfürü basıp geçiyorum.. Yukarıdaki şahıslara da söyle bütün polisler akpli ya da cemaatçi değil.
Soran+1 yılYa paralel damgası vurup vatan haini muamelesi yapıyorlar ya da akp yandaşı seçip haram yemekle suçluyorlar ne acı
Cevap sahibi+1 yılAynen.
bir hafta gece bir hafta gündüz çalışırlar tuhaf bı çalışma sıstemlerı var bazı geceler yalnız kalırsın o sabah işten gelır uyur akşama kadar sadece bu zorluğu olabılır :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
+1 yılha şu hani göz göre göre insanların kollarını kırıp kafalarına gaz fişeği atanlar mı?
8 kişinin katili olanlar mı,
g*t korkusundan o kadar bağırmamıza rağmen, kasklarını ve joplarını çıkartıp teke tek gelecek kadar delikanlı olmayanlar mı?
3 kuruş için halkına ihanet edenleri mi?
yoksa o halkı 3 kuruşa muhtaç edip düşmanlaştıranlardan mı?04 Yorumla
Soran+1 yılyalakalık için sesini çıkaramayan rütbeliler yüzüne, kendini bilmeyen halkı düşman gören birkaç kuruyemiş bıyıklı yüzüne yıllarca görevini yerine getiren, hükümeti eleştirdi diye ordan oraya atılan polisler mi suçludur?
- +1 yıl
teşkilatlanmayı görüp ağzını açmayan, orduya kumpasa izin veren polislerden mi yoksa vicdan-ı Ret haklarını bile kullanamayacak kadar basiretsiz olanlardan mı bahsediyoruz? yok ikisinin de cevabı bende aynı da ondan, direk konuya gelelim istersen.
Soran+1 yılO gezi olayın sa yapılanların faturasını bütün polislere kesmen yanlış.
- +1 yıl
pekçok örneğini görebilirsin dünyada polislerin de eylemcilere katıldığını.. burada sorun neydi?
+1 yılIlk polislik yıllarıysa zaten Doğuda yapacak ilk görevi. sonra tayini nere ister veya nere çıkarsa. çalışma saatlerini bilmiyorum ama Şekli var polisliğin en az 2'800 Maaş.
14 Yorumla
Soran+1 yılŞu an da Kastamonu da diğer görevi doğu
- +1 yıl
şu an Doğuda faZla olay olmuyo zaten çevik kuvvetse zaten işi zor. polisler olayı görse bile bişey yapmayo zaten yinede Allah yardımcınız olsun. hayırlı görevler.
- +1 yıl
Tamam büyüksün :)
Sevgilim polis evlenmeyi düşünüyoruz çalıştığı yere göre zorluğu değişiyo ama önemli olan aşk sevgi :)) meslek olarak ayırmak çok yanlış
20 YorumlaHiç sevmem polisleri. Sanki başka bir varlıklarmış gibi geliyolar bana
10 Yorumla
+1 yılkimsenin eve geri dönme kesinliği yok ama polis birazdaha fazla gibi heleki bu dönemde (saçma bir cümle oldu sanırım) :)
10 Yorumla
+1 yılHer gün kapıdan çıkarken dönmesinin %50 oldugunu düşünmen yeter. Allah korusun
20 YorumlaEmir kulu gizlisi saklısı ayıbı olmayan sıradan bir herif işte.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayatın boyunca kulağını çınlatıcaz kaynananla birlikte. hazır mısın buna
010 Yorumla
Soran+1 yılsilopide kendine atılan molotofa rağmen çıkıp türk bayrağını sallayan ve "bayrak yanacağına biz yanalım" diyen polis
polis bayramında akm'yi türk bayrakları ve atatürk resimleriyle donatıp "vatan sana canım feda" sloganı atan Polis hala kötü olan Polis sizi anlamak güç.
Cevap sahibi+1 yılher gelen yönetime ağam paşam çeken polis , maaşına zam isteyen işçi miting yaparken biber gazı makinası taşıyan arkadaşının ensesinden tutup sanki karşısında ki gevurun çocuğuymuş gibi sık ulan sık diyen polis sırf anakraliçenin arabasını tekmeledi diye ( ki o araba o adamın verdiği vergilerle biniliyor ) maden işçisini it kovalar gibi kovalayıp sonrada gevura vurur gibi cop vuran gene polis , 1 mayıs mitinginde türke biberi dayayan ama molotof atan pkk lıya sesini çıkartmayan polis... daha sayayım mı susman için yeterli mi?
Soran+1 yılbingölde görevden evine ailesine dönerken mayına düşüp şehit olan 8 polis
dörtyolda kandil günü oruçluyken, görevinin bitmesine 1 saat kala şehit edilen 4 polis
gecenin bir yarısı uyandırılıp göreve giden ve 2 gün haber alamayıp cizrede leş cenazesi için çıkan olaylar için göreve gittiğini öğrendiğin adam
dağlarda günlerce bekleyen özel harekat polisleri
görev arkadaşı şehit oldu diye "o şehit olmuşken, eşini kızını yalnız bırakmışken benim yemek yemek neyime" diyen adam
maç günü saat sabahın yedisinde stada dikilip gece 1 den önce evine gelemeyen polis mi
haksızlık karşısında halkın suçladığı ilk insan olan polis mi
çocuğunun mezuniyetinde görevde olup yıllarca okutan ama tek bir gün için izin alamayan polis
bayram sabahı herkes ailesiyle bayramlaşıp gezmeye çıktığında, hala babası gelsin de kurban kesilsin diye bekleyen, evden çıkamayan çocuklara sahip polis mi kötüdür geçiniz efendim geçiniz.
Cevap sahibi+1 yılbak ne güzel dedin. bunların bir çoğu desteklediği daha doğrusu koruduğu yönetim yüzünden başına gelen polis. azcık akıl olsa korumaz. bunlarda başına gelmez. ben bir üst çerçeveden bahsediyorum sen küçük çerçevenin içerisinde dolaşıyorsun. geçiniz efendim geçiniz. bu mantıkla 1 arpa boyu yol alınmaz...
Soran+1 yılSen sadece yönetimini koruyan tarafa bakıyorsun sen bir de polisliği babası şehit düşmüş çocuğa sor.
Cevap sahibi+1 yılözellikle günümüz türkiyesinde yönetimi korumayan polis kaldımı sence. hepsi tasviye edilip işine geldiklerini aldılar.
Soran+1 yılBenim nişanlım var kaldı.
Cevap sahibi+1 yıltasviye edilmesi yakındır emin ol. edilmezsede bil ki gizli ampuldur
Soran+1 yılMesleğe başlayalı 2. Senesi 4 şehir gezdi. Her polis aynı değildir.
Cevap sahibi+1 yılsonunda hepsi aynı olur. kurum türkiyenin en yozlaşmış kurumu
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,4b cevap paylaştı. normal bir hayat işte koca bir gun evde birgün görevde
00 YorumlaGöre yeri ve hangi şube olduğuna göre değişir.
00 Yorumlapsikopat oluyo diyolarr haa
00 Yorumla
+1 yılpolis mi istiyor seni
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
tamam vver
gecesi gündüzü yoktor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcinsel yasam sıkıntılı aile ve sosyallik bitik
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı. süperdir
00 Yorumla