Sonuç= İstersen 1 hafta düşün dinlen sonra gel.. dedi..
Eğer çıkarsan da tazminatını da veririm dedi.. :) bu iyi haber işte :)
Öncelikle konuşacağın kişi ne olursa olsun patronundur.Bu yüzden nezaketi ve saygıyı elden bırakmaman gerekir.(Saygın sana bir sonraki işlerinde REFERANS olarak geri dönecektir.)
Kendisinin normal hali, çakır keyif halini düşünmeksizin yüz yüze yada telefon ile görüşme talep etmelisin.
Bu senin kararlı olduğunun göstergesi olacaktır.
End_enter ın dediği gibi
Sizinle 1 dk görüşebilir miyiz lütfen? demen yetecektir.
Görüşmende kararlı bir konuşma yaparak (KEM KÜM EDİLİRSE kararsız olduğunuz anlaşılabilir.Ve muhtemelen taviz verilir.) patronunuzun gözünüzde BU PERSONELİ KAÇIRMALI MIYIM YOKSA KAÇIRMAMALI MIYIM ? sorusunu sordurmalısın.
Ve ne olursa olsun konuyu özelleştirme(bana şunlar yapıldı, bana şunlar söylendi tarzında olma.)
"Firmanızda çalışmaktan memnunum ancak bir başka firmada daha uygun koşul ve şartlarda kariyerimin daha iyi olacağını düşünüyorum diyerek kararını açıklamalısın.(Ve istifanı elinde yazılı olarak tutup önüne doğru uzatırsın.)
Patronunda bu konuşmaya bağlı olarak TAMAM KARAR SENİN DİYE BİLİR.yada OLMAZ SENİ KAYBEDEM MAAŞINA ZAM gibi sözlerle seni vazgeçirebilir yada senden şartlarını duymak isteyebilir.
Teşekkürler, çok iyiydi..
Bana yakın bir firmada iş buldum, şartları daha iyi geldi.. Kendimi daha iyi gelişştirebileceğim ve yol sorununun olmayacağını bildiğim bir firmada çalışmak isterim.. Desem olur mu.. Yani bir iş buluğdumu söylim mi sence?
Tabiki iş bulduğunu söyleyebilirsin.Ve ihbar süresi olan 15 gün sonunda (eger 3 yıl gibi uzun süre çalışıyorsan bu süre uzaya bilir.)işe başlaman gerektiğini söylemen yerine bir personelin seçilmesi veya alınması için uygun bir süre olacaktır.Gerekçe istemediği sürece yolu bahane etme hiç bir gerekçe söyleme.Çünkü; hani istemeyiz ama bir gün zor durumda kalırda eski işimize dönmek istediğimizde bu gerekçemiz dogrultusunda başvurumuz red edilebilir.
buraya geri dönemem, işe giriş çıkış saatleri, yemek , yol ücreti vs çok iyi.. ama niyet kötü.. bu da hepsini gözardı etmeme neden oluyor
hey patron olmuş ama insan olamamış insan sana söyliyeceklerim var:
ebesinin nikahında bulunan işyerinizde _/__/__/__ tarihleri arasında bu yana çalışıyorum . ayaklarıma kara sular indi, her gün beş otobüs değiştirmekten. bir servis tutmadınız allah belanızı versin. söz konusu çalışma sürem kıçınıza girsin. sizde ne kadar hakkım varsa da haram zıkkım olsun, ahrette iki elim yakanızda olsun, sapık herif, işyerinizden şerefsizliğinizden, namertliğinizden dolayı kendi isteğimle ayrılıyorum. arkamdan laf edenin, işlem yapanın allah belasını versin. der ve noktayı koyabilirsin..
Vuhuuu, süper :D
zaten çıkıcaksın yapabildiğin kadar artistlik yap bence, dik dur, çat kaşlarını kendinden emin ben işten ayrılmaya karar verdim de
mektup diyince... yine şeytanlar dürttü beni neyse suscam ben :D
Ne mektubu kız :D
istifa mektubu yazmışsınya bacım ordan yine esti bana :D
:) içinde kalmasın canım, estir sen de
bilmiyomusun ya işim gücüm hinlik boşver :))
Cevap
17Cevap
Mevcut çalışma şartlarının, seni fiziksel ve psikolojik olarak etkilediğini; kazancına karşı sunduğun işgücünün sana göre yetersiz olduğunu, şirket içerisindeki personel ile ilişkilerinden memnun olmadığını belirtmelisin. Aldığın bir teklifin, gerek çalışma şartları, gerek finans, gerekse kariyer hedeflerin doğrultusunda sana daha uygun bir seçenek olduğunu belirterek (ve ayrıca sana bu şirkette çalışma şansını verdikleri için minnetini belirterek) istifa dilekçeni uzatmalısın. Sana sorulara vereceğin cevaplar kesin olmalı ama hiçbir zaman nezaketini kaybetmemeli.
Teşekkür ederim, ayrıntılı güzel bir cevap :)
''bu şirkette .. aydan/yıldan beri çalışıyorum lakin her işin bir sonu oldugu gibi elbette bu da benim icin sona erecek,ben genç bir bayanım,iş hayatımda kariyerimi yükseltmek için birçok fırsatım olacak,beni anlayışla karşılayacagınızı umarak işyerinden derhal ayrılmak istediğimi belirtmek isterim,şayet beni hala çalışanınnız olarak görmek istiyorsanız size bunun pek imkanlı olmadığını söylemek mecburiyetindeyim çünkü...''
bu iyi bir istifa konuşması olabilir mi sence?
Güzel :) ancak bu kadar uzun cümleyi tek nefeste kullanabilir miyim bilemem :) teşekkürler
çıkar sözlü ya da yazılı olarak işi bırakmak istediğini söylersin, sebep vermek zorunda da değilsin. 15gün öncesinden yaptığın bildirim sonrası işi bırakıp gitmek sana yasal bir yaptırım getirmeyeceği için yazılı olarak isteğini arz edersen hem elinde teblğin olur, hemde minimum muattap olmuş olursun.
Bunlar güzel haber...Ama kararlı bir tavır takınmalısın.
1 hafta dinlenmek iyi olabilir.
Sonra kararını daha iyi veririm diyebilirsin.
geri dönmeyi istemiyorum .. Nefretediyorum artık ordan.
Tazminat istemedim ben zaten, ben hakkını vericem dedi.. Yok dedim 1 seneyi bile doldurmadım 8 ay oldu dedim. Yok dedi muhasebeye biz çıkartır gibi söylicem tazminat verelim sana dedi.. kendini suçlu hissediyor .. amacım da zaten hatasını anlamasını sağlamaktı.. :)
zaten ben istifanı kabul ediyorum ancak 1 hafta yine de düşün.. istersen gel yine, biz burdayız, telefonum sende.. sen bilirsin ben saygı duyuyorum dedi..
Öyleyse varım :)
:d hakımı versin, başka bişey istemiyoum :D
Kafm şişti :D
''İstifa etmek istiyorum ve zorluk çıkatırsanız soluğu çalışma bakanlığı'nda alacağım'' diyebilirsin.
:)) sözleşme yapmadım, sorun çıkamaz
müsait iseniz bişey söylemek istiyorum
evet dinliyorum gibi bir cevap
çalışma şartları ve evime uzak olması nedeniyle iş yerinden ayrılmak istiyorum gerekirse yeni biri gelene kadar bekleyebilirim diyebilirsin
söyledikten sonra 15 gün den sonra çıkabilirsin yasal hakkın gelmeyebilirsin
artı yazılı olarak da bildirebilirsin
Yaptığım sözleşme yok, direkt çıkış yapıcam.
valla benide aynı şekilde kullanıyorlardı bende bir gün işe gitmedim telefonlara cıkmadım 5-10 defa aradılar sonra gittim patrona direk selam ben istifa ediyorum dedim. hiç bir şey demedi istersen 1 hafta daha dene dedi yok saolun dedim paramı aldım geldim bu kadar :D
Maasinin 2 kati zam iste :D
-Maasina zam isine son yanitini bekle canim :)))))
Ya tamam olur derse :)
:D yok yok bunlar arap, ne yapacakları belli olmaz, adamın zaten bende gözü var, 3 kat da yapar yan,i zammı.. ben en iyisi ayrılıyom ben yaa diyyim çıkıyim
H: Sizinle 1 dk görüşebilir miyiz lütfen?
M:Tabii buyrun
H:Yeni bir iş bulduğum için ayrılmak istiyorum.
Böyle bir durumda ister ayrılırsın ister maaş zammı teklifini kabul eder çalışmaya devam edersin :)
Kiravatindan tut keline bir saplak at sonra dekolte kafa havada bulut seni beni unut cav bebegim de
Piyangodan para cikinca ilk yapacagim sey bu olacak hep hayalini kurarim :))
Amiinn :))
Yikildimm 😅😅😅😅
Dİrek yüzüne karşı ben işi bırakıyorum de. Deneyime ne gerek var özel davranısları var diosun kafanıda kırarak diebilirsin hatta
tazminat almadıktan sonra istifanın bi anlamı var mı ? ve patronundan nefret ediyorsan. bas git umrumda olur mu de gelme bi daha.
sen işten ayrılmak istediğin tarihten 15 gün önce ihbarda bulun gerisini boşver.zaten seni zorla çalıştıramaz ki...
çıktım bile, ihbarda bulunmadım
maaşını tam alamayabilirsin ama.
tazminat da verecek
bu tarz yorumlarımımı begenmiyorsun:))))
bunda birşey yok.
ah keşke hatamı söyleseydinde benim görmediğim şeyi gösterseydin.
şuan işyerinde misin yoksa evde mi?
seninde verecegin işinde ... al işini ... bi yerlerine gibi ola bilir
Seni kaybetmeyi istemeyeceklerdir eminim.Bu tür bir cevaba da hazırlıklı ol derim.Yeni şartlar vb.
maaşımı 2 katına da çıkarsa istemiyorum.. Adam tacize yelteniyor
O zaman hiç durma, konuşma hazırlamayı düşünmeye bile gerek yok.Kibarlığa lüzum yok.
Sevindim senin adina :)
İstifa dilekçeni bırak çık
Ausfahrt von der Arbeit
geçmiş olsun :))))))))))))))
... sallama !
Gayet ciddiyim canlar.. :)
Ha sözü diyorsanız yoköylebişey :)
hiçbişey belli değil daha :) haber veririm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar