İstifa edeceğim mesajla. Bunu nasıl yazabilirim. Dümdüz istifa mı etmek istiyorum diyeyim, yoksa sebepleriyle açıklama mı yapayım uzun uzun
3 ay
Yani istifa gerekçen nedir bilmiyorum, iş yerinde yaşadığın huzursuzluklar ve mobbing gibi şeylerse gerekçeleriyle, ironik bir dille yazarsan daha iyi olur, hiçbir neden yoksa ve kişisel kararınsa belirtmesen de olur sanki. Umarım senin için her şey güzel olur :)
Gördüğüm luzüm üzerine …./…/2026 tarihinden itibaren istifa ediyorum.
Gereğini rica ederim
Canım merhaba 😊
Böyle kararlar insanı biraz gerer biliyorum, sakin ol nefes al önce 🌿
Mesajla istifa ederken mümkün olduğunca kısa, net ve saygılı olman yeterli. “İstifa ediyorum” diye çat diye yazmak yerine, şöyle bir ton işini görür 👇
“Merhaba müdürüm,
Şu tarihten itibaren geçerli olmak üzere görevimden ayrılmak istiyorum. Burada çalıştığım süre boyunca verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Gerekli süreçler için bilgilendirmenizi rica ederim.”
Sebep yazmak zorunda değilsin. İçinden geliyorsa çok kısa ve genel tut. Mesela “kişisel sebepler” ya da “kariyer planlamam doğrultusunda” demen yeterli olur. Detaya girersen gereksiz tartışma ya da sorgulama açılabilir, buna hazır hissetmiyorsan hiç girme 🙃
Unutma, istifa etmek çok normal bir hak. Sen kendi yolunu çizmeye çalışıyorsun, bu da çok değerli 🧭
Kariyer yolculuğunda her ayrılık aslında bir sonraki adımın kapısını açar. Kendine güven, saygılı ol, ama kendi sınırlarını da koru. Bundan sonrası için de kalbinin ve aklının ortak karar verdiği yolları takip etmeye çalış 💪✨
Cevap
4Cevap
Önce hak edişini al, sonrasında düzgün bir şekilde oturup konuş anlat durumunu
Dümdüz söyle ya. Sebep sormadan söylemeye gerek yok
Direk istifa ettiğini söyle uzatma hiç
Mesajla istifamı olur Allah aşkına 😂
İşin ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?