Tıp okuyorum mezun olmama var tipim gayet iyi ailemin gönderdiği parayla (ayda 1000 TL gönderiyorlar bir de kyk kredisi) tek başıma yaşıyorum. Sorum kızlara erkekler de fikir belirtebilir. Seviyorsanız güveniyorsanız evlilik teklifi ettiysem bu şartlarda evlenir misiniz? Okul bitince iyi de bir uzmanlık kazanacağıma inanıyorum. Ama okul sürecinde maddi anlamda sıkıntı ve sınavlar da ağır çokça ders çalışmam gerekiyor. Bunları anlayışla karşılamayı göze alıp evlenir misiniz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılaçıkcası bu çok zor... Çünkü senin gibi kızda okuyo olucak ve bir sürü isteği olucak bu durumda nişanlılık olabilirde neden evlenmeyi istesin yani ailesi bir çok isteğini alabilirken sen alamıcaksın işinin başına geçene kadar bu durumda evlenmeyi kabul edecek kız zor bulunur gibi ama bu işler bellide olmaz tabi. Birde açıkcası hani ders çalışman yoğun olman bugün ameliaytlara giren doktorların çoğu zaten yoğun çalışıyo, gece nöbeleti oluyo, evlerine döndüklerinde yorgun oluyolar ama biri o kişiyle evlenice zaman normalde bunları zaten göze alıyo önemli olan sevmek ve saygı göstererek anlaşabilmek yani bunları çok düşünme bence bugün tıp dediğin zaman hoşuna giden bir sürü kız var açıkcası benim sevdiğim kişi tıp okuyo olsaydı bunları çokta takmazdım çünkü işi o asıl çalışmazsa tuhaf gelir derslerindne kalsın istemem doktor olsun bir an önce derim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayal edilen bir şeydir ama zor yani hemde baya
74 Yorumla- +1 yıl
seviyorsam ailemde onaylarsa olabilir zorda olsa olur tabi kızın mesleği nedir? doktorluk ağır bir meslek kızda ona denk olmalı bence
Soran+1 yılo öğretmenlik okuyor aynı sene mezun olacağız ama evlenme teklif etmedim düşünüyorum
Hocam bende tip ogrencisiyim ve bizim fakultede evli olanlari taniyorum. Gorunurde hicbir zorluk cekmiyorlar ve gayet iyi gibi duruyor yasantilari ama tabi birde onlardan dinlemek lazim her seyi bilemeyiz sonucta :) seni anlayabiliyorum tus a falan hazirlanirken duzgun yasantim olsun diyorsun cunku tip affetmiyor. Kendime cok uygun birini buldum ve her sartta anlastik diyorsan evlen bence. Maddiyati da ikinci plana atmaya bak en kotu sen mezun olana kadar biner lira aileleriniz atsa gul gibi gecinir gidersiniz. Hayatinin duzene girmesi de yanina kar kalir :)
00 Yorumla
İgiona bir başkasından anlayış beklerse bu büyük olasılıklar bir başka igioana tarafından olacaktır! tavsiyem kimi sevebileceğinizi önceden seçme lüksünüz olmamasına rağmen yine bir başka siz seçmeye çalışmanız yönünde. Küçük bir olasılık da olsa igoanaya anlayış gösterecek olan bir başkasının karınca olması da muhtemel bir durumdur, şeklinde düşünceye sahip olmanızın da yararı olacağını göz ardı etmemelisiniz!
03 Yorumla
Soran+1 yılKanka * et evliligi anlayisi sen ne ictin onu soyle bana
Soran+1 yılFena biseyler goturmussun onu anlayabildim bitek baska bisey anlayamadim :D
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
250
Cevap
136Cevap
Evlilik ağır sorumluluk gerektirir. Çocuk düşünmemen + olur senin için. Geçim sıkıntım olmaz diyorsan, en önemlisi karşındakini mutlu edebileceğinden ve onunda seni mutlu edebileceğinden eminsen elini taşın altına koyabilirsin. Ben bunlardan yola çıkarak evlenebilirdim. Evlilik sorumluluk gerektirir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin yazdığın bu şartlarda evliliğe karar vermem. Ama insan bu görmüyor değiliz aşık olup her şeyi göze alan insanlarla dolu hayat. Sonra ne mi oluyor aralarından bir çoğu zoru başaramayıp çocukla ayrılığı planlıyor. Yıpranıyorsun daha fazla. Bak sende bölümün zorluğunu biliyorsun. Yaşa gez eğlen. Evlilikte acelen ne? Seviyorsan sevdiğini bir ömür yanında tutarsın zaten. Düzene girdin mi hayatın. Evlenirsin. Çalışırsınız gezersiniz eğlenirsiniz. Evlilik benim gözümde. Geleceğe yatırım demek çocuklarının geleceği için uğraşmak demek. Ben bu gözle görür böyle söylerim 😉😊
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de tıp öğrencisiyim. daha yolun başındayım. daha şimdiden ben ne zaman evlencem ya diyorum. okurken evlensem dedim zaten dersler ağır kafamı kaldıramam bir de yuva mı kuracağım dedim. sonra sırf bu yüzden eşimle aramda büyük sıkıntılar çıkabilir diye otur oturduğun yerde hç değilse 6. Sınıfı bitir ondan sonra yavaştan bir şeyler yapmaya bak. seni seven adam zaten bekler seni dedim. 6. Sınıfta hala birbirimizi seviyor olursak nişan yaparım, uzmanlığa yoğunlaşırım. belki uzmanlıktayken evlenirim diye düşünüyorum ama bakalım ne olacak...
00 Yorumla
+1 yılSeni seviyorsa paranın ne önemi var bu ülkede asgeri ücretle geçinen insanlar var.. Ama sen nedne evlenmek istiyorsun ki uzmanlığımı alıcam diyorsun belki ilerde karşına senin kadar kariyeri yerinde olan ve çok seviceğin biri çıkıcak ve evli olucaksın... Erken karar verme çok gençsin... Ha donumu yıkasın yemeğimi yapsın düzenim olsun diyorsan.. Bunu sevgilinle aynı evde yaşamaya başlarsan oda yapar :D
01 Yorumla
Soran+1 yılDoktor kızla evlenmek istemem ki hem sevdiğim varken ne gerek var başka fırsat aramaya :) Birlikte yaşamak konusunda ise nikahsız birlikte yaşamaya ikna etmem evlenmekten daha zor bize ters o iş :D
+1 yılBence uzmanlığını tamamlamadan böyle şeylere yönelmemelisin önceliğin meslek olmalı. Çünkü insanlarla "can" la uğraşacaksın. Kutsal bir görev. Evlilik bekleyebilir. Kız sıkıştırdıysa da yani kusura bakma da kolaysa o okusun tıpı. İyi bir gelecek için senin mesleğin kariyerin daha önemli
01 Yorumla
Soran+1 yılOhooo uzmanlık bitmeye 30 yaşı geçicem en büyük çocuğumla 35 yaş olursa artık baba değil dede desinler bana
+1 yılIsleri aceleye getirmeye gerek yok dıye düşünüyorum. Şuanda kiza güzel bir düğün Imkani sunabilecek misin? Hersey olmasi gerektiği gibi olacak mi? Aceleye getirip o düğün heyecani, o surecin keyfini yasayamicaksaniz mantıklı olan beklemek. Herşey zamanında olunca güzel. Evlilik zaten ciddiyet isteyen bir müessese. Düzeninizi kurunca isleri yordamiyla yoluna koyun derim ben.
03 Yorumla
Soran+1 yılSevdiğim insanı elimden geldiğince memnun etmek isterim zamanı gelince ama beni değil de düğünü beni değil de güzel mobilyaları beni değil de paramı önemseyen bir kızla da evlenmek istemem zaten
- +1 yıl
Bu seni değil baska şeyleri onemsemek değil ki. Bir kere ailesi de hersey yordamiyla olsun ister. Soz, Nisan , kina gecesi vs icin vaktiniz olacaksa evlenin. Okuyorsunuz o yüzden diyorum. Sadece nikah olacaksa bilemem.
Soran+1 yılHaklısın olsa da baya zor olur
+1 yılAz önce Pembe renkli GİZLİ KULLANCI da evlilik teklifi etti ne yapayım diye soruyordu..
Kız da Psikoloji okuyor di mi :)
www.kizlarsoruyor.com/.../q3184649-sevgili-evlilik-teklifi
Cevap: Gidin evlenin laa.. Gidin evlenin.. Aynı soruları da farklı renklerde sormayın.03 Yorumla
Soran+1 yılYok valla henüz etmedim teklif :D
- +1 yıl
Allah mesut etsin :)
Soran+1 yılİnşallah :D gönderdiğin link sayesinde durumumda yalnız olmadığımı gördüm sağol :D
senin gibi doktorluk okuyan ve ayninsekilde sevdigi insan da doktor okuyan ogrenciler evlendi.
maddi yonden müthiş iyidi hizmetcileri yemk faln herseyi ayarlaniyodu bir nevi balayi karma ogrencilik
akraba yani anlattığım yıllar oldu evliler meslekleei d ellerinde yani.
imkanlar iyise evlenebilirsin. diger türlü zor olabilir.04 Yorumla
Soran+1 yıliki arkadaş öğrenci evinde kalmaktan daha mı zor olur? maddi yönünü soruyorum
Soran+1 yılmaddi derken sadece para değil evi işi vs herşey
- +1 yıl
cift surunmektense yanliz sürü n daha iyi.
evlilk basit degil. tm ysninda olck faln ama.
maddi sikintilar old da sevgi artmiyo kavgalar falan ve bitiyo
bu riski goze almamalisin
erkeksin ayaklarinin ustunde durdugun al bir edin olmalu
sadece beraber llup zor gunleri atlatmak icin degil.
evligin mutlulugu gixlerinixi kastirip dersleri sallayabilirsiniz bile
risk be kardes
lüzum u yok.
ama ben ustedinden gelirim hazirim dersen de en iyi karar senin kararindir benim sshdi gikrim sadece - +1 yıl
ev isi yemk diyosun.
emin ol tm demekle olmuyo ikinizde ayni pozisyonda olacaksiniz
beraber yani sanma kurtulucsn
Allah askina agritmsyan basini agritma gerek yok
accuk sürün ya ölmez sin m. etme yemk iş fsln spor olur fena mi;)
univ de hayay öğrenilir sen crkmemk icin kurtulys yolu saniyosunn amaa degilll riskli
+1 yılevlenen olur ama bence acele etme. şimdi "abazanlık" olarak algılanmasın ama bekar hayattan tecrübeler edinmeden, insanları tanımadan evlilik yoluna girme. anladığım kadarı ile gençsin. hayatta yalnız dik dur. aile desteği olmadan. sevgili desteği olmadan. yalnız ol. sonra biri ile birleştir hayatını.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlıyorum
1300 lirayla maddi anlamda zorluk mu yaşıyorsun? 950 lira asgari ücretle 4 kişilik aile geçindiriyor insanlar dostum yapma ama. Okul masrafı cart curt deme ben de üniversite okudum. ayda 700 liraya tek başıma evde kalıyordum paşalar gibi de geziyordum.
04 Yorumla- +1 yıl
İlden ile değişir ben 1000 liraya AC geziyorum zaman zaman
Soran+1 yılmaddi olarak rahatım yerinde zaten tek başıma ama evlenince işler nasıl olur onu düşünüyorum
Bence cok mantikli mezuniyet yakinsa ozellikle evlilik olabilir erkek arkadasinla ev tutup yasayacagina karinla yasarsin. O da okuyorsa tabi birbirinizden beklentileriniz az olmali. Anlayis gostermeniz gerekir cogu seye. Maddiyattada iki tarafin ailesininde yardim edecegini dusunuyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılÖzellikle harıl harıl ders çalışmama anlayış ve moral vermesini beklerim onun dersleri rahat öğretmenlik okuyor
Bence de çok zor bir süreç olur ilişki yipranir hele birde aynı okuldaysaniz kiskancliklar 1 300 lira ile sen bunu zor basarirsin sana yeter ama evlilik saygının kadar kolay değil 😊 sanki kaç kere evlendim 😊 tahmin yani çevremde gorduklerimin gözlemi
1350 maasim var ama bana yetmiyor mesela 😊😄01 Yorumla
Soran+1 yılEvli değilken kıskançlık daha çok olur ki bence. Evlenince kimse yanımıza yanaşamaz zaten (kötü niyetli anlamda) ama para konusunda haklısınız sanırım
+1 yılailenin gönderdiği 1000 liraylamı geçineceksiniz
ya da kykdamı yasayacaksınız hacı
bide üstünde sen tıp okuyorsun senin okuduğun şeyin anlamını biliyormusun
bir ömür ders çalışacak ve her seferinde tekrar tekrar sınava gireceksin
üstüne durduk yere dayak yeyip öldürülme riskin var
bide düşünsene bir yandan da kadın dırdırı çekeceksin12 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim bölümümü ben biliyorum müsadenle üç sene bitirdim üç senem var önümde. Ama sınav dönemlerimde sevgilim de moral verdi hep ama telefonla işte ben evde ders çalışıyorum çünkü mola verince de kalkıp yanına gidemem. Yanımda olsa çok daha motive olacağımı düşünüyorum ama maddi yönü var işin bir de
- +1 yıl
sen bilirsin ben fazla ayrıntı vermeyeyim başarılar dilerim
Bence onun ailesi de izin vermez. Bitmesini bekle. İmkanların çok olacak ama henğz elinde yokken birbirinizi yıpratırsınız. Yaşlar olgunlaşmadan işini gücünü bulmadan bu iş zor bnce. İnsana tahammül gücü lazım olur. Bölüm seni yıpratrıkça sen de onu yıpratırsın. Bence bekle. Bnde tıp okuyorum. Düşünmem. Düşünemem.
10 YorumlaTabiki evlenebilirsin.
Zaten eşinin her halükarda anlayışlı biri olması gerekir.
Hatta evli olsan, bekar yaşamaktan daha düzenli bir hayatın olur ve bu da eminim okuldaki başarına yansıyacaktır.
Seni anlayacak, dinleyecek birini buldun mu, harama girmeye ne lüzum var.
Bırakınız evlensinler :)00 Yorumla
+1 yılSeni gerçekten seven kız zAten senin gelirine bakmaz o kız senden önce nasıl yaşıyorsa nasıl geliri varsa aynı o şekilde Yaşar sen durumunu düzeltene kadar o kız kendi düzeninden senin düzenine geçmesi zaman alır bu sayede durumun düzeltene kadar kız sana alışır ve ortada problem kalmaz
00 Yorumla
+1 yılYa şimdi evlenseniz de evlenmek gibi olmaz ki o. Evlendiğin zaman güzel bir düğünün olur kına gecesi olur balayı olur yeni eviniz yeni eşyalarınız olırolur ozamam tam anlamıyla evliliği tatmış olursunuz böyle bu şartlarda evlenilmez, daha kız çeyiz düzücek erkek ev alcak falan, bence acele etmeyin siz güzel bir düğünü hakediyosunuz böyle alel acele öğrenci işi değil herşey layığınca olsun
00 Yorumla
+1 yılOkul varken evlilik yürümez.. cok zor olur, boşu boşuna ilişkinizi yıpratırsınız.
onun yerine nişanlanın o ciddiyeti sağlamak için ama aynı evde maddi manevi sorunlarla olmaz..
birde bakarsın sevgilin/eşin hamile kalır, daha da masraflı olur herşey.
okulun bitince evlenin bence :)00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz, hayat düzene girmeden evlilik olursa, aşkı hayat şartları tüketir, tam feraha erildiğinde ise yaşanacak birşey kalmaz. O nedenle öğrenciyken öğrencilik yaşanmalı, sonrasında ayaklar yere sağlam bastıktan sonra evlilik yoluna adım atılmalı.. Bence. .
00 Yorumla Her şeyin vakti sırası var üni okurken öğrencilik hayatı yaşarsın evliliğe ne gerek var üni biter iş kariyer olur her şey hazır olur hadi bide evleneyim dersin evlenirsin ne acele benve gereksiz bide okurken çocuk olduğunu düşün aman aman. Ve aile in gönderdiği parayla evlilil mi olur fazla ergen düşüncesi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılee bitirince evlenin.. evlenince eşşek gibi ders çalışman lazım evliliğinin en güzel yılları böyle heba olacak hem sana hem eşine yazı. madem tıp tercih ettin sonuçlarına katlanacaksın çoğu doktorlar 30 undan sonra evleniyo... önemli olan maddi durum değil. siz eliliğiniz ilk yıllarında böyle ders bunalımı yaşayacaksanız bu iş zor :/ ... aceleniz ne yaaa :/
00 Yorumla Yok aslanım olmaz yürümez o iş sen hayatını karartırsın kızın hayatınıda aşağıdaki şarkıyı dinle detaylı ne demek istediğimi anlarsın
https://youtu.be/cKPu1EyGBv000 Yorumla
+1 yılDostum bence bekle yani güvenemiyorum bohta çıkabilir gibi bence ama hayata erken atılmak neden yani? okuldan belli bir miktarda burs falan alıyorum ki ailemin verdiğiyle birlikte aynı miktara sahibim aylık ama yani bence erken heyecan arama.. Yani ben olsam beklerdim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabam ve annem öyle evlenmişler.
annem tabuları olan bir kadınmış babamda ona zarar vermektense evlenmek istemiş.
zorluk yaşamışlar ama , annem babamın onu hep mutlu ettiğini söylüyor.
babam 4. Sınıfta annem 2. Sınıftaymış evlendiklerinde.
Uzmanlık aldığında rahatlamışlar :)
Bu durum karşılıklı birazda..02 Yorumla
Soran+1 yıltıp mı okuyorlardı yani ikisi de?
Cevap sahibi+1 yılevet
Ya bence saçmalama derim. Ne karşıdakine yeteri ilgiyi gösterebilirsin ne de derslere. İkisi bir arada yürümez birini daha ağır tutarsanda olmaz. Maddiyat desen o günümüzün en büyük sıkıntısı zaten herkes geçinme derdinde çocuğum rahat etsin derdinde bence düşünme ben olsaydım asla kabul etmezdim böyle bişeyi ve kalkışmakta mantıklı değil seviyosanız beklemeyide bilin bence :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Okurken ancak Nisan olur.. Tasima suyla değirmen dönmez.. Çok hayalperestsin :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılartık insanlar garantici o nedenle pek okurken evlenmek isteyen bulamazsın gibi geliyor. hımm ne olur yengede öğrenci olur macerapersttir olur 2 öğrenci evlenip öğrenci gibi geçinebilirsiniz bunu kabul edecek kız sayısı azdır. ve bu evlilik bol kıskançlık krizli olur gibime geliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkurken evlenirsen aşırı derecede zorlanırsın. Ki büyük ihtimalle hanım kızımız da okuyo. O sorumluluğun altına girilmez. Hem ev işi hem okul ne kadar zor olur. Ayrıca 1500 tl bu zamanda çok az bir miktar. En azından bir söz yapıp geçin. Hem ailelerin mezun olmadan izin vereceğini sanmıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim ailem sana şu an gönderdiğimiz kadar parayla geçineceksen evlenebilirsin diyor
Seviyorsam isletme de okusa evlenirim on lisans okusa da evlenirrim hic sorun etmem sahsen ben de ogrenci oda ogrenci ne fark eder insanlar asgari ucretle aile gecindiriyor da maddiyati sorun edip evlenmem demem oyle bir durumda yani seviyorsam mutlulukla da evlenirim yani
10 Yorumla
+1 yılBenim sevgilim de tıp okuyor ve biz de aynı mezun olacağız Allah kısmet ederse. Şu an bana evlenme teklifi etse kabul etmem çünkü ikimiz de ailelerimizin eline bakıyoruz. Ekonomik özgürlük olmadan evlilik olmaz, olmamalı bence.
10 YorumlaNisanlimin dersleri agirdi sinavlari coktu nerdeyse hic konuşmuyorduk birde gorusemiyorduk zaten farkli ulkelerdeyiz ama sabrettim alttan aldim arada bir tartistik tabi ama bekledim simdi de rahatladi dersleri bitti cook iyi aramiz :)
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah bozmasın :) Ben de diyorum sevdiğim yanı başımda olsa ders çalışmak çok daha kolay olur moralim hep tavan olur diyorum ama endişeliyim biraz da
Haram bir ilişki yaşayacağınıza helal bir ilişki yaşayın.
Sonradan kıza nasılsa evlendik okuma deme de.31 Yorumla
Soran+1 yılDemem niye diyim çalışmasını destekliyorum zaten ev hanımı olmak için mi bunca yıldır eğitim görüyor
Şahsen ben evlenmem. Okurken evlilik çok stresli ve bunalım hele tıp ise. Sırf tıp okuyorsun diye anlayışla karşılayacağını sananlar olur ama çok zor. Sıkıntısız stressiz okulunu tamamlamaya bak.
20 YorumlaValla kızlar kabul edebilirde etmeyebilirde orasını bilemem ama sana tavsiyem bnce okulun bitene kadar bekle yani senin iyiliğin için öyle daha iyi bir yere geldiğinde evlenirsen daha iyi olur tabiki şuandada evlenebilirsin bir sorun görmüyorum :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılİmkanım olaydı direk evlenirdim. Tıp yalnız olmuyor. Öss sınavından beter sınavlar varken ben tuvaletleri çamaşır suyuyla fırçalıyorum, bulaşıkları yıkıyorum. Bıkmamak elde değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılKimse bu yönü düşünmüyor işte. Evlilik sadece zorlukmuş sıkıntıymış gibi bakıyor herkes. Halbuki bu yönü de var. İhtiyacı olduğunda birbirinin sırtındaki yükü almak var
Bence herkes kabul etmez zor sonucta. Maddi açıdan degil sadece her yönden. Sonucta ilk yıllarinizda sen hep çalişacaksin falan ders ders ders... Belki o da okuyor olur. Çok zor. Dizilerdeki gibi degil yani. Ama cok sevdigin biri varsa şansını dene.
00 Yorumla
+1 yılPara pulu boşver de, şimdi evleneceksiniz, ikiniz de stresli birbirinizi yoracaksınız. Nasıl başlarsa da öyle gidiyor bu tür ilişkiler malesef. Ben daha rahata çıktığında evlenmeni öneririm. Gerek maddiyat olsun gerek sosyal durum olsun..
00 Yorumla
+1 yılkarin yemek yapar iste l*n ne güzel ac kalma derdin yok :D
10 Yorumla
+1 yılBence önce okulunu bitir derim. Eger sevdiğin kişi seni gercekten seviyorsa bekler zaten. Bir de evliliğin ilk dönemlerini sıkıntıyla gecirmemek lazım. Yıpratabilir.
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıltıp okuosun die evlenmek isteyen olr ama ben evlenmezdim. snçta evlenmek büyük sorumlulk gerektirir ve okuluna engel olabilir. kız tıp die gelip asgari ücrete kalırsa boşar valla :D
02 Yorumla
Soran+1 yılYapar mı cidden yoksa tıp okuyorum diye mi çıkıyor benimle :D
- +1 yıl
onu anlayabilmek için okulu bırakcam falan de :D bir iş bulur çalışırım hem evlenmemizdede sorun yaratmaz falan de :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayatının hatası olur. Siz hala doktorlugu iyi bir şey sanıyorsunuz. Muhtemelen çocuğunuz uzman bile olamayacaksınız. 15000 kişi mezun olacak sadece yılda 5000 kişi uzman olacak. Onun içinde de ancak 500 600 kadro işe yarayacak. Evlendin diyelim askerliğin bar sınav stresin var ve belki de atanma stresin var. Bunları karına yaşatmaya hakkın var mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılNe atanma stresi abicim. Bilmeden yorum yapmayın her tıp fakültesi mezununu tus sınavında hiçbir başarı elde etmese de pratisyen olarak kendisi işe girmek istemese dahi devlet atıyor ama doğuya ama batıya. Çalışmak istemezse istifa etmesi gerekiyor. Askerliği de acemilikten sonra sabah 9 akşam 5 normal mesai olarak yapıyor hekimler zorunlu hizmet gibi. Onun tayinini de ayarlarsak askerlikte de yanında olabileceğim zaten. Olumsuz yönleri de okumak istiyorum burada ama bilip bilmeden atıp tutuyorsunuz siz
Cevap sahibi+1 yılKardeş o güvendiği dhy kuraları yakında kalkacak
+1 yılSana bişey soylim mi bak sevgilini tanıyorsundur nasıl bir evde yaşadı nasıl yetisti eğer el bebek gül bebek yetismediyse ve biraz kendi başına biseyleri başarabilen güçlü bir kadınsa bence çokta güzel olur sen benim sevgilim olsan yani sonuçta doktor olcaksin çalışman gerek tabiki anlayış gösterirdim çalışsın çabalasin boş duran erkeklerden daha iyidir bence seviyorsan yap bunu dostum
00 YorumlaBende tip oyrencisiyim sevgilim bu sene evlenelim dedi aileside cok israr edince ayrildim ondan okul bitmeden evlenmem ben sende evlenme dersler zor sinav falan
00 YorumlaEvlilik için acele etme derim. Çok mutlu geçireceğiniz evliliğin ilk yıllarını acele etmenden dolayı maddi imkansızlıklarla beraber kötü geçirebilir ve ilerde istemediğin sonuçlarla karşılaşabilrisin..
00 YorumlaMezun olmana daha varsa düşünme mezun olmaya yakın bir adım atabilirsin kız arkadaşın ne düşünüyoki bu konuda
02 Yorumla
Soran+1 yılBir kaç kez lafı geçti şakalaşıyor gibi ama ciddi ciddi konuşmadım konuşucam teklif edicem
+1 yılDaha ayaklarının üstünde durmadan ne evliliği bu toktor? Ben kız babası olsam kız mız vermem askerliği yapmamış işini aşını almamış.
02 Yorumla
Soran+1 yılYuh ammk doktor damat bulcan askerligini de yapsin uzmanligini da yapsin 35yasinda gelsin kapiniza bu sefer de yasli diye vermezsiniz zaten biraz zor gelir ikinci kez :D
- +1 yıl
Niye bulunmaz hint kumaşımısın? Doktor damat bulacan? Biz mesleğe kız vermiyoruz ADAM OLANA veriyoruz. burdan da görüyoruz ki senin egon kendini beğenmişliğin fazla verilmez sana kız
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılboşver sen okulunu bitir ondan sonra evlen. doğru kişiyse bekler seni zaten ama böyle sıkıntılar evliliğinizi yıpratır. sorunları biriktirmek evliliğe iyi gelmez. okulun bitsin acelen ne :)
00 Yorumla Evlenirdim yaa neden bilmiyorm ama zor olan herşey ilgilimi çeker skntısız uğraşsız amaçları sevmem :D
01 Yorumla
Soran+1 yılTabi herşeyim tas tamam olsa evlilik sıkıcı olur zaten :D
+1 yılYa dostum bırak karıyı kızı okumana bak. Kmseden anlayış bekleme. Bu anlayış itibarsızlaştırır ilişkiyi sadakat gider. İşini gücünü eline al gerisi gelir.
00 YorumlaSen eşine evine ailelerinize vakit ayırabilicek misin eğer bunlara vakit ayırabilirim dersen neden istemesin ki sonuçta evleneceğin kişide çalışacak kendi işiyle meşgul olacak olur gibi bence
02 Yorumla
Soran+1 yılAyırırım tabii her daim çalışmıyoruz ki abartılıyor biraz. Her sınav öncesi 2 3 hafta yılda 5 yani toplasan yılda 10-12 hafta civarı ders çalıştım işte o dönemlerde anlayışa ihtiyacım olur. Onun dışında vakit ayırırım rahatça
yani anca şöyle olur. kızın da bölümü senin gibi ağır olacak anca öyle. rahat bölümden olursa sorun çıkar
10 Yorumla
+1 yılHayatının hatasını yaparsın, bak beni dinle, asla evlenme, sakın bir kadına güvenme, duygularını yok et, mantığınla düşün, ona güven, kendini geliştir, hayatını yaşa, bir kadın için kendini köreltme.
00 Yorumla
+1 yılArkadaşım var 9 aydır birlikte çocukla gayetde memnun halinden kaz gelicel yerden tavuk esirgenmez sıkıyor disini
00 Yorumla
+1 yılHayir evlenmezdim.. Okul bitimini beklerdim.. Öylesi daha doğru geliyor.. ama Nisan ya da söz olabilirdi..
00 Yorumla
+1 yılÇok sevdiğim bir abim bunu yaptı ve sonrasında ülkede siyasal bilimleri en iyi okuyabileceginiz okulu bırakmak zorunda kaldı. Hesabını iyi yapmalısın.
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki? Çalışıp ev geçindirmek için mi bıraktı yoksa ders çalışamadığından mı
- +1 yıl
Calismak için mecbur kaldı
Soran+1 yılAnladım
+1 yılBence seni gerçekten seven, senin her haline katlanır kardeşim. Anlayışla karşılanacağını tahmin ediyorum.
00 Yorumla
+1 yılöğrencilik yıllarını zehir etme bence,
evlilik öyle göründüğü gibi değil,
sevgili ol, aşk yaşa ama evlilik için acele etme !00 Yorumla
+1 yılOlabilir, neden olmasın? :) Bu zor günleri aşabilirse bir evlilik, herşeyi aşabilir. :)
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet :) Herşeyi hallet öyle gel demek yerine herşeyi birlikte hallederiz derse eğer ben onun ömür billah kölesi olurum ya :) Edicem teklif inşallah kabul eder
+1 yılben bir bayan olsam ve tıp okumasam tıp okuyan biriyle sevgilide olmam evlenmemde, bende tıp okuduğum için biliyorum anlayış lazım
00 Yorumla
+1 yılokul dönemi evlilik sıkıntı yani sancılı olur her iki taraf için. ben şahsen bittikten sonra evlenmeyi tercih ederim
00 Yorumla- Devamını Gör (326)
Devamını Gör(371)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Tıp öğrencisiyim, okurken evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler