Ben almanyada yaşıyorum ve üniversitede Sosyoloji bölümünde okuyorum. 1,5 seneye bitiriyorum okulu. Çok iyi derecede almanca iyi derecede ingilizce biliyorum. Okulum biter bitmez türkiyeye taşınıp orada ise başlamak istiyorum. Sizce hangi alanlarda çalışma imkanım olabilir? Sosyoloji bölümü mezunları için iş imkanları neler? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,3b cevap paylaştı. Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan bir öğrenci hem kamu hem de özel sektörde geniş bir iş yelpazesi içinde iş bulabilmektedir.Kamu kuruluşları olarak devlet bankaları, Başbakanlık Aile Araştırma Teşkilatı ,Devlet İstatistik Enstitüsü, ayrıca Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’na uzman, proje yöneticisi ve sosyolog olarak görev yapmaktadır. Buna ilaveten mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak görev yapabilmektedirler. Özel kuruluşlarda ise; özel bankalarda, reklam ve pazarlama şirketlerinde, büyük holdinglerin insan kaynakları birimlerinde ve araştırma şirketlerinde çalışabilmektedirler.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de istediğin üniversiteyi bitir fark etmiyor istediğin işe giremiyorsun girsen de istediğin ücreti alamıyorsun şöyle söyleye bilirim Örnek: Turizm işletmeciliği bitirmiş birisi komi olarak ta çalışa biliyor :)
04 Yorumla- +1 yıl
Kısıtlama olmaz merak etme zaten 1 yabancı dilin olması bile yeterli ki almanca biliyor olman senin için avantaj işsiz kalmazsın memleketimiz ayrı bir güzel gelmenizi tavsiye ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim Hayatınız ve kariyerinizde şimdiden başarılar
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhabalar bu soruya denk geldim ilgimi cekti ve merak ediyorum
bolumu bitirdinmi?
Bitirdiysen turkiyedemisin simdi ve is bula bildinmi?10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
8Cevap
+1 yılCezaevlerine sosyolog olarak girebilirsin ama kpss'den yüksek puan alman gerekiyor. Tabi yerinde olsam Almanya'da bir iş bulup çalışırım. Neden Türkiye?
04 Yorumla- +1 yıl
Burada dogup yasamak benim secimim degildi. Isinamadim bu ülkeye ve kendimi hicbir zaman evdeymisim gibi hissetmedim. Ömrümün geri kalanini burada gecirmek istemiyorum. Bunu türkiyede yasayan insanlar anlayamaz. Cok farkli görüyorlar burayi. Hic zannettikleri gibi degil bundan emin olabilirsiniz. Ayrica burada dogup büyüyen yeni türk nesillerin bir cogu da ayni fikirde. Egitimlerini bitirip türkiyeye yerlesmek. Burada hayat tamamen bitmis bir vaziyette.
- +1 yıl
Benim arkadaşımda bu söylediklerini söylüyor. Hatta o arkadaş kuzenimin eşi olacak yakın zamanda o da Türkiye'ye yerleşecek. Eğer ki nedeniniz buysa tamamdır. Ancak burada da o biçim işsizlik falan var. Şimdi biz buradan desek şöyle iş bulursun böyle iş bulursun vs. vs. buraya gelip iş falan da bulamazsan psikolojikmen bunalıma girme ihtimalin var yani. Bir de nerede yaşamak istiyorsun o da var tabi.
- +1 yıl
Kafanız sanki biraz karışık gibi ama staj yapma fikri güzel. İstanbul'a gelip staj yaparsanız ve buraları daha net bir şekilde görürseniz o zaman düşünceleriniz daha netleşir.
O bolümü biteren cok kişi var. cogu da kendi meslegi haricinde yerlerde calışıyor. kısacası sosyolojiye burada devlet haricinde iş yok
00 Yorumla
+1 yılBankalarda çalışabilirsin. Olmadı KPSS deneyip Adliye'de zabıt katibi olabilirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Bankalarda nasıl çalışılabilir acaba biraz açabilir misiniz
+1 yılAkademik kariyer hariç bence kamuoyu araştırması, pazar araştırması vb işlerle meşgul olan birçok uluslararası firmada çalışabilirsin, bildiğin lisanlar burada artı olacaktır.
01 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılOrda kal burda kendini harcamam. İş bulsan da seni tatmin etmez.
10 Yorumla
+1 yılÇok güzel dış ticaret uzmanı olur senden.. (bölümden dolayı) başka da bir şey olmaz!
00 Yorumlasosyoloji alanında ilerleyebilirsin
00 YorumlaOrada kal
11 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası