Sevgilim yaşanmışlıklarıyla baya bi olgunluk kazanmış. Çok zeki çok akıllı. Nerede nasıl konuşacağını çok iyi biliyor. Bende olgun düşünürlüğümün farkındayım ama onun kadar değil. Benden de çok olgun olmamı istiyor. Dile getirmiyor ama laf çarpıtıyor. . Dün bir mesaj attım senin sayende öğrendim olgunluğu gerek iyi günlerimiz gerekse kötü günlerimiz sayesinde. Sana sonsuz teşekkür ederim sevgilim türünde bir mesajdı. Daha zamanı var sevgilim bundan emin olabilirsin dedi. Sizce ona nasıl hissettirebilirim olgun olduğumu veya daha fazla nasıl olgun olabilirim ona karşı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİlişkide oturaklı, nerede ne konuştuğunu bilen, nasıl davranacağını bilen bir partner bulmak çölde su bulmakla eşdeğer. :) Günümüz ilişkilerini düşününce pek de abartılı bir şey değil söylediğim.
İlişkide Nasıl Olgun Olunur?

nasıl daha olgun olunur İlişkide olgun olmak, sağlıklı ve tatmin edici bir ilişki sürdürmenin anahtarlarından biridir. Anahtarı geçmiş maymuncuk gibi bir şey. :) İşte ilişkide olgun olmanın yolları:
- İlişkide iyi bir dinleyici ve anlatıcı ol. Karşındaki insandan ne istediğini iyi ifade et, onun isteklerini de iyi anla. Ne istediğini bilmek olgunluktur.
- İlişkinde empatini güçlendir. Karşı tarafı anlamak ilişkideki bağı kuvvetlendirir. Karşılıklı anlayış çiftlere çekici gelir.
- Sorumluluk sahibi olmak. İlişkide sorumluluk almak tam bir olgun insan hareketidir.
- İlişkide hataları kabul etmek ve bunlardan ders çıkarmak da olgunluk göstergesidir. Aksi ise çocukça hareketlerdendir.
- Sabırlı ve hoşgörülü olmak. Tam bir olgun insan davranışıdır. Sabırsız ve tahammülsüz davranmak daha çok lise ilişkilerinde kalmalı. :D
- Duygusal destek ve motivasyon. Hem erkek, hem de kadın partneri tarafından desteklenmek ister. Karşı taraf bu desteği görünce de sevgilisi çok olgun görünür gözünde.
- Kişisel gelişim ve özgüven. Asıl madde bu. Bilen insan olgun olur, bilgili insan özgüvenli olur. Bu nedenle bol oku, öğren, araştır.
Olgun nasıl davranılır?
Olgun davranmak bir yerde seni yolda bırakır. Sen olgun olmaya çalış. Rol yapmak zaten bir çeşit sahtekarlık oluyor. Yukarıda saydığım adımları benimse ve onları hayatında uygula. Bir zaman sonra bunlar senin kişiliğine oturacak ve olgun bir insan olacaksın.
Bu süreçte sabırlı ol, pozitif ol ve en önemlisi dürüst ol. Bu 3 adımı unutmazsan bu iş kesin olur, emin olabilirsin. Zaten sen kendindeki durumu anlayıp bunun için bir girişim yapmaya karar vermişsin ya, gerisi kolay. :) Şimdiden kolaylıklar dilerim. 😇
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Slm bence olgunluk diye birşey yok herşey aklında bitiyor sen ona kendi kararlarını yaptırabiliyorsan kendin olup istediğin gibi hareket edebiliyorsan zaten bu olgunluktur bir baskasının dediğine göre hareket edersen bu olgunluk sayılmaz kızın aksi yönde ilerle o gidip aşkı memnu izliyor diye sende izleme zaten bu hayatta yaptıkları bunlar ve sıkılmıştır sen onun hayatına kendini ve düşüncelerini ver.
10 Yorumla
+1 yılSelamunaleyküm. Yeni sayılır bir ilişkim bitti ve 4 yıl sürmüştü. O hayatımdayken " ayrılamayız , bitemez , ölürüm " diyodum ve yaşıyorum :)) gayette mutluyum. Ama o kadar hatalar yaptım ki , her dediğine tamam dedim okeyi verdim örneğin ; şunu giyme tamam , bunu sürme tamam vs. En sonunda bir yere giderken izin iste demeye başladı. Ve daha değişik değişik mevzular. Bacım sen sen ol ağırlığını koru öyle herşeyine tamam deme alışkanlık hâline geliyo ve bişeye yok dedin mi dünyayı başına yıkıyo. Bizde Böyleyiz hani genel anlamda söylüyorum.. Ipleri salma yani tamamen Allah hep mutlu etsin tabi ama yarn bigün ilişki biterse anlıyosun neyin ne olduğunu bende insanlara Kıyamam mesela yok diyemem ama şimdi öyle bir söylüyorum ki artk dank ediyo geçte olsa. Kendin ol bir başkasının kuklası değil. Her insan olgundur bazıları kullanamaz bişey yaşamak gerekmiyo olgun olmak için. Düşünebiliyomusun? Önemli olan o kendi kendini mahkemeye çek arada. Kendinle dertles doğrularını yanlışlarını anlat. Sağlıcakla kal canım
52 Yorumla- +1 yıl
bide bana fikir verebilir misin
Hiçbirşeye gereğinden fazla abartılı tepkiler verme. Birşeye kızacağın zaman da sevineceğin zaman da ölçülü ol.Sevginde de nefretinde de ölçülü ol. Boş ve gereksiz konuşma. Lafının nereye gideceğini hesap et. Toplu yerlerde kahkaha atma bağırarak konuşma el kol hareketi yapma. Eğitimini ciddiye al bir amaç edin gelecek planların hedeflerin olsun. Kendine hayattan zevk alabilmek için çeşitli hobiler uğraşlar edin. Bol bol kitap oku ergenlerin okuduğu vampirli büyülü şeyleri sözümona kişisel gelişim kitaplarını değil, gerçek anlamda edebi bilimsel değeri olan kitaplar. O zaman olgun güzel ve asil bir kadın olduğunu göreceksin.
160 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
31Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim abimde tam bir perfectionist. Bu tür insanlara hayat gecmez inan bana kendin gibi birini bul bu adam seni cok üzecek. Ayrica iyimsersin mutlu bakiyorsun hayata bence olgunluk budur bu hayat gelio gecici bunun farkindasin peki o zeki dedigin adam olgun olmaya devam etsin hayati ciddiye alsin ama sevgilisenden bunu beklemesin...
20 Yorumla
+1 yılSen olgun olmak mı istiyorsun yoksa sevgilinle iyi anlaşabilmek mi istiyorsun?
Olgunluk bir marifet değil. Önemli olan marifet çocuk kalabilmek ;)22 Yorumla- +1 yıl
OK. Sen olgun olmak istemiyorsun zaten. Neden istemediğin bir şeyi sevgilin için yapasın ki? :)
Sen sadece olabildiğin kadar "kendin ol". Başkası için değişme. En büyük olgunluk budur.
Acı çekmeden, yaşamadan olgunlaşılmaz. Eğreti durur.
Seni terk ederse (evlerden ırak) o zaman olgunlaşırsın o acıyla bak.30 YorumlaBen 29 sevgilim 41 yaşında tamam yaş farkı var ama insan ruh ikizini bulduğuna inanıyorsa hiçbir fark sorun olmuyor:) ama olgunluk davranis yaş veya başka seyde belli olmaz bence. Kendin olmak en güzel şey. Ama şunu söyleyim trip atılmasına tahammül edemiyorlar olgun dediğiniz kişiler amaa.. kim sever ki öyle düşünmek lazimm kendin ol anlasamiyorsaniz ayril gitsin kimse vazgeçilmez değildir 😉
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,1b cevap paylaştı.
+1 yılabartmasın fazla bi tarafları kalkmasın yok sende olgun ol felan fulan bırak böyle şeyleri kendin ol kaç yaşında sevgilin ?
02 Yorumla- +1 yıl
tamam sanırsınki 30-35 kendin ol herzaman
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence yanlış yapıyorsun. Herkesin fıtratı farklıdır sen niye onun gibi olmak için uğraşıyorsun ki biraz da o sana ayak uydurmaya çalışsın. Birde sen o kadar çaba sarfediyorsun, beyfendi diyor ki daha zamanı var emin ol😄 şaka gibi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Ders alarak ağlayarak akillanarak olgun olursun zamanı geldiğinde kimi seveceğini kimi sevmeyecegini rahat anlarsın
10 Yorumla
+1 yılBu adama güven konusunu birkez daha düşünmelisin gibi geliyor bana.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen o yüzden hep yaşıtlarımdan büyük bayanlarla konuştum. Dizilerle televizyonla geçen yıllar . Ne kadar olgun olunabilir ki? Kendini geliştir.
11 Yorumla- +1 yıl
@sulo8 allahin belasi
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de çok olgun biriyim eskiden kendi de derdi. Ben şimdi onu güldürmek için mutlu etmek için çocuk gibi olunca ona karşı farklı anlaşılıyor galiba. Nasıl gösterecegimi şaşırdım
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılO da senin olgun olmayışındaki tatlılığın kıymetini bilsin.
00 Yorumla bu mesaja o cevabı mı verdi k. çm. ın kenarı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeneyimlerinden olgunlaşırsın ama olgunlaşmak için sevgilin sana çok yardım eder. Ondan çok hayat dersi öğrenirsin. Ben de sevgilimden öyle öğreniyorum hep.
00 Yorumla
+1 yılYaptığın davranışların olası sonuçlarını hesaplayarak karar almak ve karakter koyarak..
00 Yorumlasana bişey söyliyim mi o mesajın bile aslında daha çocuk olduğunun belli ediyor bu zamanla olur
10 Yorumla
+1 yılDüşünceli ol,Düşünceli konuş,Düşünceli yaşa Bunlardan ders çıkar Yerinde konuş sadece birkaçı.
00 Yorumlao çok zeki olsa sana laf çarpmaz
ilmek ilmek sana olgunluğu dokuması lazım zeki insanın32 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 413 cevap paylaştı. bunun çaresi tabi ki tıpta mevcut ameliyatla ekliyebiliyorlar ondaki olgunluktan biraz alıyorlar eğer uygun bir donörsen diz kapağından olgunluk zerk ediyorlar
00 Yorumlaolgunlaşıp napcan ya? kız çocuksu,erkek olgun olur...
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaptığın her iş mantıklı olsun olgunluğunu fark eder zaten.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTecrübe gerektirir, fazla konuşma. Düzgün otur, düzgün kalk yeter. Olgun görünebilirsin, fazla yorumda yapma.
20 Yorumla
+1 yılNe kadar farkindalik o kadar aci, ne kadar aci o kadar olgunluk ...
20 Yorumlaher şeye evet deme zor ve yavaş ol düşünerek davran aklını kullan
04 Yorumlahayat sillesi yedikçe insan olgunlaşır.öldürmeyen acı güçlendirir hesabı
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldaha çok gençsin ilerde olgun olursun sevgiline büyük biri gibi davran mesela annesi gibi davran
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsevgilinin sanırım yaşı büyük yada benim gibi çok erken hayata atılmış olgun biriyle olgun olmayan birinin anlaşması çok zordur
Cevap sahibi+1 yılbence ondan ayrılmalısın seni üzmek istemem ama bu gidişle zaten ayrılırsınız benden söylemesi seni olgun yapabilecek zaman kendinle aynı yaşta ve olgunlukta birini bulman gerektiğini düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılpeki umarım ayrılmazsınız
+1 yılZen Budizm öğrenebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum bende arıyorum
00 YorumlaYaşım 30 ama bilemedim...
00 Yorumla
+1 yıldüsünmek, okumak, gerçeklestirmek.
04 Yorumla- +1 yıl
düşünüyorum uygulamaya geçtiğimde elime ayağıma bulaştırıyorum. Bende şöyle bir sorun var hani bir işi çok iyi bilirsin çok iyi yaparsın ama sen o işi yaparken biri sana gelir bakar ya nasıl yapıyorsun diye işte o an bişey olur yapacağın şeyi de unutursun onun yanında böyleyim işte. Annemle arkadaşlarımla çok güzel konuşurum hatta arkadaşlarımın güzin ablasıyım. Kendime bir faydam yok...
- +1 yıl
Psikolojinde takinti olmus. Tolerans göstermezler zannediyorsun. Yenilik ve degisiklik istiyorsun fakat kisitliyor çevren bunu. Dogru kitaplari okursan. Faydalanacagin ilmi ögrenirsen. Farki sende göreceksin.
- +1 yıl
Evet takıntı oldu bende farkındayım bunun. Aslında kitap okurum ben çok. Geçen yıla kadar annemin dizinin dibinde oturan ailenin küçük kızı her dediği yapılan bir dediği iki olmayan ve bi o kadarda kendine güveni olmayan biriydim.Geçen yıl evden ayrılıp üniversite okumaya başladım. İlk önce ona aşık oldum ve onun yanına yakışabilecek bir kadın olarak kendimi geliştirmeye başladım bu onun daha sonralarda farkında oldu.Hayata dair hiç tecrübem yoktu.
- +1 yıl
Ideallerini ve hayallerini gerçeklestirmek güzel. Kültürün ilmin ve bilginin engin olmasi için çabalamaliyiz. Donanimli olmaliyiz. Belkide yasam tarzimiza degisiklik vermek zorundayiz.
Karakter dogustan gelir. Kisilik ise aile ve sosyal çevre ile gelisir. Gelecegimizi örgütleyen önemli faktörlerdir bunlar. Sadece kendin ol, ve zamanin kiymetini bil.
+1 yılOlgun ama ukala... Tehlikeli değil mi sence de...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhala olgunlasmadin daha zamani var mi demis :S
01 YorumlaDalai Lama gibi manitan var kıymetini bil.. :D
01 Yorumla
+1 yılVerdiğin sözü tutarak başlayabilirsin mesela,
12 Yorumla- +1 yıl
o zaman daha az konuşarak devam edebilirsin :))
acı çek acılar insanı olgunlaştırır
00 Yorumla
+1 yılBiraz da dolgun olmak lazım.
10 Yorumlahayat ve yaşanılanlar insanı olgunlaştırıyor...
08 Yorumla- +1 yıl
"yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır , zaman insanları değil armutları olgunlaştırır".:) bu misal gibi hayat yaşanarak öğreniliyor kendini kanıtlamak gibi bir endişen olmasın yoksa kaybeden olursun bu onun egosundan kaynaklanıyor mesele senin yada onun olgun olması değil ben bilirim davasında yani üstünlük kurmaya çalışıyor:)))
Aranızda kaç yaş var?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılKitap oku
00 Yorumla
+1 yılyaşanmadan olmaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKonuyu ac
00 Yorumla Sen olgun değil misin?
00 Yorumla
+1 yılAkilli olarak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZamanla olgunlasirsin. Kendini gelistirmeye bak.
01 Yorumla- +1 yıl
Bn hiç orta bir ayar bulamıyorum bazn iyi bazen kötü ama bana hep bos konusuyosun rahat oluyosun olma diyo elimden geleni yapıyorum kaybetmemek için ama olmuyo sizce daha akıllı olgun nasıl olabilirim
Gizli Üye(36-45)+1 yılbüyüyünce olgun olunur
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni olduğun gibi kabullenmesi gerekiyor bence..
00 Yorumla
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım