beni çok seven astsubay bir çocuk var aslında bende istiyorum ama o meslekte tayin olayları çok olduğu için çok tedirginim sizce ne yapmalı tavsiyesi bilgisi olan arkadaşlar?
Cevabın nedir?
+1 yılBelki kararini verdin ama ben baskalari icinde yazayim. Bence evlen ya da evlenme demek yanlis olur benim meslegim cunku. Insanlar mesleklerle evlenmezler bence once neden evlenmek zorundasin ya da evlilikten ne bekliyosun sorusunu kendine sor ve beklentilerini karsilayacak kisiye kafanda kriter belirle bosanmalarin cogu hep bu ilkesiz birliktelikler nedeniyle oluyor beklentilere cevap bulunamiyor ve evliligin ne kadar bos oldugu sonucuna varan es ayrilmaya karar veriyor. Bu her meslek icin dikkat edersen gecerli. Gelelim meslege. Meslek isini bilenler icin guzeldir ozellikle havaciysa daha guzeldir zira cok az tayin olur ve gittikleri sehirler hep hava limani olan yani buyuk sehirlerdir. En doguda diyarbakira giderler o da bir kereye mahsus olur. Yani eger gitmisse oyle bir soeunu da yoktur. Diger devlet memurlerina gore net maasta fazla alirlar ama diger memurlar ek dersti ek mesai derken toplam maasta gecerler. Hayatin zorluklariyla cok sik karsilastiklarindan hayati ve insanlari cok iyi tanirlar bu da onkara guncel hayat sorunlarina entellektuel yaklasimlar kazandirir. Meslekler de diger statuler gibi toplumsal rollerdir. Evinde karisina koca cocuguna baba astina komutan ustune ast markete musteri vs dirler. Yani eger kisisel gelisimini tamamlamissa uniformasini giydigi surece rolunu oynar yoksa o da bir insandir. Organ kacakciligi yapan serefsiz bir doktor olabildigi gibi cok serefli doktorda olabilir ya da serefsiz bir asker olabildigi gibi bulunmaz da olabilir. Ama gelelim soruya sence onunla evlenmeli misin bence hayir. Cunku eger mutlu olmayi hakeden birisiyse sen kendini dusunen birisisin meslege gelecek gozuyle bakiyosun ama emekli oluncaya kadar kocana ikincil gozle bakan birisisin ama o olunceye kadar. Secimlerin sorunun basitliginde gizli. Evlilik oyle bir muessesedir ki o senin son nefesini kucaginda verecegin beraber gozlerinizi yummak istediginiz kisidir oysa senin henuz agzin sut kokuyor yasinin bir onemi yok. Selam ve saygilarimla
53 Yorumla- +1 yıl
EIC bu olmaliydi, kizimiz cidden henuz kucuk belli ki cunku kendisine yurumeyi gectim kosan abiyi EIC secmis ve bir de ondan akil beklemis. :)
- 1 yıl
merhabalar sizi ekliyorum, kabul ederseniz sevinirim. meslekle alakali soru sormak istiyorum..
+1 yılHayatda herseyin bir (+ ) birde (-) var.
Bu yüzden Senin icin önemli olmasii gereken neler onlari belirlemelisin.
Hayatinda yapmak isdediklerini neler Hayatda Seni neler Mutlu ediyor bunlari bilmelisin.
Damat Adayina gelince Güzel Onurlu bir Meslek secmis ve bu Kisinin , Kisiliginin Sosyal oldugunu isder isdemez yansitir.
Asker olup olmamasi Sence cokda önemli olmamali önemli olmasi gereken Senin icin onun Yaninda Mutlu olup olmadigin..
Ve gelcekde Tahini cikdiginda Senin icin Sorun olacakmi ?
Geceleri onsuz yasdiga bas koymak Senin icin hicde Kolay olmuyacak merak edeceksin Askim nasil göreve cikdimi cikmadimi diye.
Yeri gelecek bir hafda hic haber alamiyacaksin ve Sen bunlari Kaldira bilecekmisin.
Ve Askerin görev yerine göre Piskolosijide isder isdemez degisiyor Insan , isder isdemez etkileniyor yasadiklarindan helede birisini vurupda öldürmen gerekdiginde Uykusuz gecelerin oluyor Terliyorsun. Vesayireler.
Bu durumlar isder isdemez iliskinizide etkileyecek ve Sen belki Ayrilma karari alacaksin Cünkü kendini isder isdemez degersiz Vazifsiz göreceksi buda Seni zamanla Bunalticak...
Yani göründügü kadar kolay bir Evlilik degil her halukar düsünmen gerekir dedigim gibi..
Iyi bir Analiz yapmak gerekir bunuda yapmam icin Senin basdan Sona yasadiklarini bana Anlatman lazim ve anlatacagin icelige göre tarafsiz bir Analiz yapip sana olaya cok farkli acidan bakmani Saglar.
Yani böyle ..
Anlamisindir nedemek isdedigimi umarim..311 Yorumla
Soran+1 yılhavacI olarak calisiyor kendisi pek bilgim yok astsubaylik hakkinda aslinda ne yapar ne eder Ben kisilik olarak onu cok begeniyorum seviyorumda fakat kendimi geri cekiyorum hep bu sebepten Cunku benimde kariyer planlarim var ve 1 sene sonra muhendis olacagim Cok kararsizim Onu da kaybetmek istemiyorum
- +1 yıl
Hayat gercekden Tesadüflerle dolu isder inan isder Inanma benimde bir Mühendise ihtiyacim var.
Beni Hayalimdeki Evi Cizmesi icin. Mühendislik güzel bir is. Gelecegi olan bir is eger titiz calisirsan. Havaci olmasi biraz daga farkli olur ama Havaci cok büyük Kavram cünkü Helikopter Pilotu olur Helikopterde Silah basinda Havadan desdek veren olur yani cok genis bir alan.
Yasin gercekden cok Genc ve idaeleri olan birisisin anladigim kadariyla Dünyayi görmeden kisiligini kesfetmeden Evlilik yanllS
Soran+1 yılhemen evlilik planim yok zaten oyle evlilik meraklisi biri degilim fakat onunla baslarsam onunla dewam eder inaniyorum ,oyle cok insan taniyip olayin buyusunu bozmak ta istemiyorum, bir olsun tam olsun,cok bekledi beni ve hakkina girmek istemiyorum .ya olacak yada olmayacak,mantikli hareket etmeye gayret ediyorum
- +1 yıl
Simdi Güzel Duygular icinde olabilirsin ama böyle durumlarda ilk olarak kendi Mutlulugunu Gözetmelisin ve ona göre kararlar almalisin neden söyle farz et Sen bir Meyve Agacisin ve Senin Dallarin Yeserdikce Seni Budayan Bahcivan Mutlu olacak ve verdigin Meyveler onu bir kat daga fazla Mutlu edecek fazlasinida Cevrende olanlar alacak ve Onlarda Mutlu olacak. Ama Sen Meyve Agaci olarak Solmus bir Agac olsan Kendin Mutlu olmadigin gibi cevrenden gecenlerde Mutlu olmaz Seni umursamazlar. Anladin ?
Soran+1 yılEvet bunlarin farkindayim eksi yada artilarin Fakat iste kararm net degil.Kendimde nasil daha mutlu olacagimi bilemiyorum ki sonuc ta hayatta nelerle karsilasacagimizida bilemiyoruz..Sanirim zaman gerekecek yine bekleyisler...
- +1 yıl
Asil sorun ne biliyormusun Kendini gercek anlamda Tanimaman..
Insanlarin cogunlukla yapdigi hatalardan birisi Kendilerini kesfedip Tanimamalari buda gelecek icin atacaklari Temelin er yada gec felaketle Catlamasina sebeb oluyor.
Bu yüzden benim Sana Tavsiye dedigim gibi Zamana birakman ve kendini cokda karsindaki kisiye baglamaman vede ona karsin cokda sorumlulugun oldugunu düsünmeyi birakman.
Sen yasiyacaksan ilk kendin icin sonra baskalri icin bu Partnern olsada.
Illada birisi olmasi grk
Soran+1 yıldusuncelerin cok guzel ve en onemlisi cok mantikli .cok tesekkur ederim.Zaman herseye cozum olur ins bakalim ..tesekkur ederim tekrar
- +1 yıl
Gerek duydugunda herzaman bana yazabilirsin. Arkadaslikda gönderebilirsin.
Önemli olan Hayatda Insanlarin Korkularini taniyip onlari yenmesi bircok insan bundan dolayi verimli olamiyor hayatda helede Türkiye gibi bir Ülkede Insanlar birbirlerini Yönetmesini Seviyor ama yanlis yaklasim.
Insanlar kendi Kisiliklerini her konumda Ruhlariyla Yasamali.
Iyi Geceler dilerim Hayatin neresinde olursan ol Mutlu ol mutluluk Sana daga cok Yakisacagindan eminim. :=) Iyi geceler
Soran+1 yılcok cok tesekkur ederimm ..seninle konusmk isterim tabiki dusuncelerin mantikli ve mantikli insanlari severim .)))
- +1 yıl
Benim Hayatimda yer almak isdeyen Insanlarin Dürüst olmasi gerekiyor ilk olarak Kendilerine sonra bana. Benim hayatimda yer alan Insanlarin kendi hayatlarina sokduklari kisileri secerken titiz davranmalilari gerekir ne benim hayatimda yer alan zarar görsün nede Ben.
Hayatda Insanlar bir cok seyi Paylasir önemli olan Cogunluk degil önemli olan az ama gercekdelikli Paylasimlar , eger Bunlar Insanlarin Hayatinda var olursa o Insanin ve Cevresindekilerin Mutsuz olma Sansi yok ..
Simdi Karar Senin. - +1 yıl
Bişey sormak istiyorum...
Benim bir sevgilim var ve astsubay veya uzman çavuş olmayı çok istiyor
Ben istemiyorum çünki birbirimizden uzak kalicagimizi düşünüyorum
Eger evlenirsem bu çocukla onu ne kadar görebilirim bir bilgim yok yılık izinleri mazeretsiz 30 gün ben şimdi yılda sadece 30 gün Mü görucem?
astsubayları bilmem ama normal olanlardan bi cacık olmuyo yasadım gördüm malasef :( ama tabi bu kişilikle alakalı bi durum evet cok gezersin istediğin gibi esya almassın bir sürü zorlukları var tabi ama seviyosan ki eger hepsine deger die düsünüyorum ama dikkatli ol derim..
13 Yorumla
Soran+1 yıldikkatli ol derken ne demek istedin ? kararsizim bende cok
- +1 yıl
bak canım kafan karsık benim sevgilim jandarma üstegmendi şu an doguda görev yapıo halen cok iyi bir insan gibi tanıyodum evlilik planları kuruyoduk beni cok seviyodu falan filan ama sonradn ögrendimki hepsi palavra bosmus tabi kişilik meselesi diorum senin hayatında olan bu sekil olmayabilir ama yanlız oldukları için zor sartlarda calıstıkları için farklı bi duygusal yapıları var ve farklı düsünüyolar ama diorum eger seviyosan herseye deger
Soran+1 yılben liseden beri taniyorum onu yaklasik yedi sene oluyor bi hatasini gormedim duzgun cocuk en onemlisi imani kuvvetli Senin durumunu anladim haklisin ruh halleri farkli olabilir Bende karar asamasindayim kaybetmekte istemiyorum ama iste boyle
+1 yılAskerler karizma oluyorlar yahu :D Bence seviyosan çok da bunu düşünmenin anlamı yok
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
12Cevap
Ben assubayım karacıyım meslek suresı boyunca 3 sark gorevımız var ama herseyden onemlısı tum arkadaslar ıcın yazıyorum bu yazıyı meslek geregı evet stresı cok , tayını cok , çilesi cok ama hersey karakterde ve sızın ılıskınızın saglamlıgına bakar sevmek sevdıgın ıcın olmek degılmıdır eger sevıyorsanız onun yanınızda olmadıgı her yer cehennem degılmıdır ınsana bu bagı kurabılırım dıyorsan nereye gıdersenız gıdın mutlu olursunuz tabıkı dogru cıft secımı yaptıysanız tayın sube evlı eslerın durumunuda gozetıyor tayınlerde hadı dıyelım dogu gorevı cıktı ama sen memursun doguya gıdemıyorsun kadron acık degıl onun ıcın dılekce verıp 24 aya kadar ucretsız ızın alıp gıdebılırsın cok takmamak lazım bu prosedurlerı gozu kara olmalı ınsanın herkese sevdıgı ınsanla evlenmek nasıp olmaz evlılık bır muessesesıdır menfeat dusunmek ya da kendı menfeatını dusunmek yanlıs ınsallah aydınlatabılmısımdır
41 Yorumla- +1 yıl
Ya ben pek şahit olmadım benim kuzenlerim hep astsubay la flört etti genellikle psikolojileri de ilişkilerine yansıyor
Başladığınız işi yarıda bırakmayın bence seviyorsan katlanacaksın ekmek kazanırsın ama sen o genciin hayallerine rüyalarına düşlerine ve duasına giriyorsun ve astsubay asker oldugu için terkedip gidiyorsunuz aslında böle yapanlar cok bencil bence o cocugu yıkıp kendi rüyasının peşinde gidiyor ve o cocugun ahını alıyor işte sen kariyer dersin yaparsın ama o cocugun ahını aldığın için tam anlamıyla mutlu olamazsın yaşadığın hayatta sıkılırsın incittiğin yerden incinirsiniz bende astsubay askerim sonuc yine değişmeyecek ve yandığım ve zoruma giden tek nokta hayatında o düşündüğü mantığı yansıtmıyorlar ve böylesi Konularda mantık diosunuz
21 Yorumla- +1 yıl
Ya sen neşiyorsan ya ben sevdim de ne oldu beni bırakan kendisi oldu
+1 yılYorumları okumak için siteye girdim insanlar Astsubaylar hakkında ne düşünüyor acaba diye kendim astsubayim 4 yıllık yorumları okuduktan sonra üye oldum ve yorum yapmak istedim. O kadar sallama yorumlar yapılmış ki yok görev yok bilmem dağa çıkmak bilmem psikolojisi bozuk vs vs öncelikle kimsenin kimseye küfür etme olayı ya da hakkı yok ben denk gelmedim hiç. Maddi olarak şartları çok iyi zaten en büyük problem ilişkilerde maddiyat olur başka her şey aşılır. Sana tavsiyem yapılan olumsuz yorumlara bakma çoğu saçmalamış yalan yanlış bilgi vermişler onlara uyarsan sonradan pişman olma olasiliğin fazla kişinin yaptığı iş çokta önemli değil psikolojisi bozuk olanın her yerde psikolojisi bozuk olur
50 Yorumla
+1 yılBence gözünüzde cok buyutuyorsunuz askerle evlenilir bende suanda kara ast subayiyim inşallah 2 yila bir anlaştığı kizla evlilik düşünüyoruz allah nasip ederse biz nasil vatan uğruna can veriyorsak sevdiklerimiz uğruna da can veririz zaten bizim amacımız da bu degilmi sevdiklerimizin huzurlu mutlu bir ülkede yaşaması için kelle koltukta yasamayi goze almis insanlariz yok efendim memur muhendis odur budur hepsi hikaye seven adam silahından cikan barut kokusunda bile onun kokusunu arar sanki mühendisler vb kisiler sizi çok mutlu edicek ne siniz bulunmaz hind kumaşı mı hayir adamin bir bagi yok ama bir askerin yasamak icin bir nedenidir sevdigi kadin o yuzden seviyorsan inan ne olduğunu fark etmez adam olsun yeter gerisi gelir zaten
00 Yorumla
+1 yılona sor bi askerle evlenmek kolay mı sen ne düsünüyosun de..
Şahsen ben bi asker olarak yalnız olmam yalnız yasamam gerektiğini düsünüyorum e tabi doğuda yada ölme riski büyük yerlerde görev yapıyorsa oda benim gibi düsünmeli bence ama diğer türlü tayinler felan sorun olmaz askere sor askere...10 Yorumla
+1 yıltayin olayları çok mu ? bilader astsubay 4 senede bi tayinleri war bu da 4 tane tayin yapar emekli olana kadar.çok ta değil ya.
113 Yorumla
Soran+1 yıl4 oldugu kesin mi ? ben degisik biliyorum ve ben istanbulda yasiyorum kariyer planlarim var
- +1 yıl
kariyer dedn sçtn o zman üzgünüm..belki hayatınn aşkını kaçırcaksn bunu da bi düşün enine boyuna derim
Soran+1 yılevet haklisin sictim sanirim
- +1 yıl
walla ben haz etmiyom bu kariyer muabbetinden ya.yapmak isteyen yapsn kariyer mariyer ama.ben anne istiyorm iş kadını değil be.eş olarak..
Soran+1 yılsen oyle dusunebilirsin anlarim bunu fakat benim hayallerim bu sekilde O kadar sene okudum emek verdim bosa mi gitsin hersey Cok karisik
- +1 yıl
iş hayatında başarılar..ya da allah bi yastıkta kocatsın,mesut,bahtiyar etsin.seç işte :)
Soran+1 yılAllah hayirlisini nasip etsin ne diyeym ozman _)
- +1 yıl
Soran+1 yıl.)))) tesekkur ederimm
- +1 yıl
mutlu ol da nasıl olcaksan ya artk.allah yardımcın olsun :)
Soran+1 yılamin cumlemizin yardimcisi olsun ins .))) bakalim hayat nelerle karsilastiracak
- +1 yıl
nasip herşey :)
- +1 yıl
Sadece 4 kez 2 ila 4 yil arayla guneydogu gorevi sekerim. Diger tayinleri saymiyorum bile. Benimki jandarma assubayi bu seferki sonuncu dogu gorevi ve 9. Tayini 2017 yilinin haziraninda kismetse adapazari ya da kocaeli yazacak. Biz sadece iki ayda bir bulusabiliyoruz, atlayip ucaga hakkariye gidiyorum bir kac saat gorebilmek icin.
boşver ya askerle polisle evlenilmez işinin stresini eve yansıtır çoğu
30 YorumlaEvlilik bu! tayini mi düşünür. tereddütlerin varsa evlenme bile çocuk zaten zor bir meslekte tayin yüzünden tedirgin bir eşi olmasın bari bir erkek evlilikte onunla heryere gelebilecek birini ister
10 Yorumlaordan oraya sürüklenirsiniz askerleri bol bol seni anar ona küfürederken.
10 Yorumla
+1 yılasker eşi olmak fedakarlık ister bu soruyu soruyosan bırak git iki güne vazgeçersin sen çocuğa yazık
30 Yorumlatek kelime gülü seven dikenine katlanır
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZor valla bir astsubayla evli olmak.
30 Yorumla
+1 yılBoşver evlenmee:d
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası