Erkekler partnerini gerçekten anlayıp empati kurar mı, yoksa fazla mı beklentiye giriyoruz?

Kesinlikle cinsiyetçi bi yerden sormuyorum. Kadın olduğum için haliyle partnerimin cinsiyetini baz olarak fikrinizi merak ediyorum.

Bi kesim “erkekler böyledir konuyu yüzeysel ele alır fazla beklentiye girme, ince düşünmelerini hassas olmalarını bekleme” diyor

Bi kesim de “ne hissettiğini gerçekten önemseyen bir erkek seni anlar empati kurar ve ona göre davranır” diyor

Yüzde olarak bakılırsa ikinci mantıkta ilerleyen erkekler çok nadir.(maalesef ki)

Tam tersi örnek veren kesin olucaktır:sen partnerini dinliyo musun anlıyo musun ki bunu bekliyosun:evet.

Ben her olayın her davranışın altında ne yattığına kadar düşünür, yargılamadan “belki zamanında şunu yaşadığını için böyle davranıyor” bilinciyle derininden çözmeye çalısıyorum. Ama aynı anlaşılmayı, düşünülmeyi göremiyorum. Bu konuyu seviyeli bi şekilde tartışalım istiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.

Erkekler partnerini gerçekten anlayıp empati kurar mı, yoksa fazla mı beklentiye giriyoruz?