Yoksa sizce kadınlara ülkede yeterli hakkın verildiğini mi düşünüyorsunuz?

bunu erkek kadın diye değil de.. kişiye göre düşünmek gerekir. erkekler adet olur mu sorusu nasıl sorulamıyorsa.. erkekler empati yapar mı? sorusu da aynı derecede saçma bir soru olur. zira empati insanların yapabildiği cinsiyete ait olmayan bir duygu. ve elbette ki erkekler de yapar.
Çok düşünüyorum hiç iyi şeyler duymak nasip olmadı kadın hakları cok az zaten ama bazıları bu durumu abartıyor adam taciz etti diyor halk toplanıp adamı dövüyor hastanelik ediyor kamera kaydında adam hiçbir sey yapmıyor bu durumlar olmadığı sürece kadınlara daha çok hak verilip savunma için ücretsiz biber gazı vs verilebilir otobüs metro veya belirli alanlara panik butonu yapılabilir ve de herhangi bir şikayette koruma polisi tahsis edilmesi lazım
Ben empati yapmam yüzünden çok zarar gördüm çünkü çok empati yapan insan bir süre sonra aynı ilgiyi karşıdan da bekliyor alamadığında ister istemez üzülüyor. Erkekler bence yerine göre empati yapıyor ama çoğu gerçekten hiç yapamıyor.
Yaparım ve kadınlara yeterli hakkın verildiğini düşünmüyorum kadın olmak gerçekten çok çok zor birşey fakat bu erkek olmanın da zorlukları olmadığı anlamına gelmez tabi herşeyin kendine göre bir zorluğu var
Cevap
54Cevap
Tabii ki yapabiliyorum yoksa Atatürk'ün yolunda gitmez, çok eşli ve mirastan tutunda trafiğe, sokağa çıkmaya kadar bütün hakların erkeklere verildiği arap kültürünün yolundan gideriz. Kadın şiddetine bu kadar üzülmezdik. Dünya'da daha kadın hakkı nedir bilinmezken kadınlara medeni haklarını tanıdığı için seviyoruz biz Atatürk'ü. (Tabii ki sadece bu sebepten değil ama)
Kadın olarak hala size yeterli değerin verilmediğini düşünüyorsanız arabistandaki, irandaki kadınların yerine empati yapmayı deneyebilirsiniz. Iste ancak ozaman burdaki halinize dua edersiniz. Kaldı ki laf atma olayları vs sadece türkiye de olan bi durum değil. Amerikayada gitsen, ispanyaya, fransaya da gitsen böyle şeylere illa denk gelirsin. Evet ülkede tecavüz olayları çoğaldı, tacizler, cinayetler çoğaldı bunu katiyen savunmuyorum. Herkesin hakettiği cezayı yaptırımı alması gerek. Ama nasıl oluyorda bi adam 2-3 yıl sonra eski eşine saldırıyor, bi adamın bu kadar gözünün dönmesi için ve hayatının geri kalanını yakmayı göze alması için cidden bi sebep olmalı. Olayları yüzeysel değil derinsel araştırmak gerek. Herkes kendi kendine biraz öz eleştiri yapmalı.
Evet anlayabiliyorum. Empati cinsiyete özgü bir şey değildir. Ayrıyeten haklar eşitti. Malum hükümet her şeyi alaşağı ettiği gibi onu da yok etti. Hiçbirimiz bu düzen de eşit değiliz. Ezildikten sonra aynı şarabız..
Asıl başlık kadınlar empati yapar mı olacak. Sen hiç erkek haklarından bahseden bi kadin gordun mü. Erkeklerin sizi düşündüğü kadar siz bizi dusunuyo musunuz? Erkek cinayetleri iki kat fazlayken bile kadın cinayetleri konusuluyo bu ülkede. Çık bı kere madende ölen inşaatta çocuk yaşta çalıştırılan insanların haklarını savun ondan sonra bu gönderiyi paylas
Empati bir beyin egzersizidir tabiki erkekler de kadınlar da yapabilir. Toplumda böyle bir algı var ama bu her kişinin bir ve aynı olduğunu kanıtlamaz.
Mümkün değil 😀 kadının yerine koyup offf yazarken bile kelimeler yetersiz kalıyor))
evet ben hep emati yaparım ve kendimce bir kadın ister ki güvenilir erkek kararına varıyorum sicede öyle mi dövmeyecek sövmeyecek sevecek güvenilir bir erkek
ne zorluğu ya dışarda erkeklerin parasını yiyip gününü gün edip şımaran kızlar gelip burda ağlamayın mk
soruya bakarak sana karşı empati yaptım valla işin çok zor ben 5sn dayanamadım sen nasıl dayanıyorsun
Empati yapmak insan olmakla alakalı, cinsiyetle alakalı değildir. Soruna cevaben; evet, manevi değerlerle yetiştirilmiş her insan empati yapabilir.
Kendime adıma konuşayım. Herhalde empati kurarım. Empati yapmazsan hiçbir zaman karşındakini anlayamazsın. Tabi bencil bir insan değilsen
Kadın - Erkek eşitliğinden yanayım. Ama bu çığırtkanlık boyutuna geldiği zaman sinir bozucu oluyor. Feministlerden nefret ediyorum
Her kadın gibi tüm konularda yapmıyorlardır ama bence kadınlar erkeklere göre empatiyi daha çok kullanır
hakkın verildiğini düşünuyorum k b ama kadının sözü dahi beyan sayılıyorsa bana zor demesinler şimidi cnianet işleniyor dickler ama bu ülkede kadından cok erkekler ölüyor bunu kimse dert etmiyor ama k b kimse
kadin erkek ayirt etmeksizin her birimiz karsimizdakine karsi empati yapmaliyiz
Ben bir günlüğüne kız olsam kesin o gün t. cavüz edilirdim 😐
Kadinlar olarak zaten tepemize ciktiniz daha ne istiyorsunuz be
yaparim hic bi kadinin sac teli bile zarar gormesin
Odunuz ama bu kadar da değil şahsen kendi adıma konuşuyorum
Kadina verilen hak haddinden fazla siz bence erkeklerle empati yapin.
Geneli empati yapmaz. Aynısını yaşamadan empati yapmak da zordur.
insan değil miyiz niye yapmayalım ne sacma sapan sorular bunlar feno
Empatim fazla geliştiği için bu ülkede yaşanmayacağını anladım
Empati kadın cinsine özel bir davranış şekli mi?
Tabiki erkeklerde empati yapar.
Ülkemizde kadınlara verilen tek hakkın şu an seçme ve seçilme olduğunu görüyorum. Can güvenliğimiz yokken kalan hiçbir hakkın da önemi kalmıyor
Erkekler empati den ne anlar, hepsi hödük.
Empatinin cinsiyet ile değil beyin ie alaaksi var diye biliyorum empati yeteneği olmayanlarda psikopat diyoruz
a-a onların empati yeteneği var mıydı ya şaşırdım
yediremeyen biride eksilemiş 😂
şu kafadan kurtulun artık ya bunun cinsiyetle alakası yokkkkk
Yapar onlar insan değil mi
Yaparlar bu cinsiyetle alakalı değil
Ülkede empati yapan yok
İnsanın diyen her insan empati yapar
Kadınlarla yaşadığım için her gün yapıyorum
onlar sadece kendilerine empati yapar
Etik olmak açısından hak etmeyenlere bile bazen
Belki inanmazsın ama yapıyoruz.
İşlerine gelmez empati yapmak..
Empati yaparım ve yapılmalı da
Empatiyi cinsellik yaşarken yapıyorum. Acaba bana böyle girse ne olurdu zevk alirmiydim falan vs
Canları isterse yaparlar.
Yok sadece kadınlar yapar yav
Sosyopat olmayan her insan empati yapabilir.
Anlıyorum ve farkındayım bu konuda bir çok şeyin
Erkekler kalp ruhu olmadan yaratıldı
Ben yaparım genellikle
Empati kuruyorum gerçekten zor.
Kadınların hiç empati yapmadığını düşünüyorum
Erkek insan evladı değil mi
hayır genelde yapmazlar
sadece işimize geldiğinde..
yapmaz
Ben yaparım başkasını bilemem.
Yapanlar vardır ama çok olduğunu düşünmüyorum
Bazısı