İlişkiyi bitirdim; beni sevdiğini söyleyen erkek geri dönüp evlilik için değişebilir mi?

Herkese merhaba

Yaklaşık 6 aydır bir erkekle bana göre ciddi bir ilişkim vardı. Bana “Seni seviyorum, seni istiyorum, yanındayım” diyordu ve evlilik hakkında da konuşuyorduk.

Ben ilişkiyi ciddi gördüğüm için anneme ondan bahsettim ve ona da “Ben anneme bahsettim, sıra sende artık,” dedim. Daha önce de ailesine ne zaman bahsedeceğini sormuştum. “Tamam canım,” dedi ama ailesiyle konuştuğuna dair hiçbir adım atmadı.

İlişki boyunca kendimi hayatında gizli ve ikinci planda hissettim. Bunu defalarca dile getirdim. Aradığımda bazen telefonumu açmıyor, geri de dönmüyordu. Bir keresinde “Kendimi evli bir erkeğin metresi gibi hissediyorum” dedim, o da “Çok kırıcı konuşuyorsun” dedi.

Sonunda bu belirsizlikten ve kendimi değersiz hissetmekten yorulup ilişkiyi bitirdim. Ama hâlâ seviyorum kendisini ve canım çok yanıyor bu durumdan.

Erkeklere soruyorum: Bir erkek gerçekten sevdiği bir kadınla böyle davranabilir mi? “Seni seviyorum, seni istiyorum” deyip ilişkiyi ailesine anlatmak veya evlilik konusunda somut bir adım atmak için neden hiçbir şey yapmaz? Sizce burada gerçek duygu var ama evlilik niyeti/cesareti yok mu, yoksa sözleriyle davranışları mı çelişiyor?
İlişkiyi bitirdim; beni sevdiğini söyleyen erkek geri dönüp evlilik için değişebilir mi?