Sevgilim varken görücü teklifini o an reddedememem yanlış mı, kim haklı?

Bizim sevgili olduğumuzu yakın çevre, 2-3 arkadaş haric pek kimse bilmiyor. Kültür merkezinde bir seminer/konferans tarzı bir şey vardı, ona gittik. Sevgilim ve arkadaşlarla. Orada da ilkokuldan beri arkadaşlığımız olan 2 hafta önce nişanlanan kız arkadaşımla karşılaştım. Selam verdim görüştük kısa.

Bu kız görücü usulü ile nişanlandı akraba vesilesiyle. Bu çift ve aralarını yapan abla da oradaydı. Bir eleman daha vardı yanlarında, ben de dedim herhalde eniştenin tanıdığı falan. Bunlar bir ara aralarında konuştular.

(Arkadaşımın temsili ismi Ayşe olsun). Ayşe bana mesaj attı o sırada. Yanımızdaki arkadaş seni beğenmiş kendisi akrabamız, yanındaki aracı ablayı kastederek xxx ablanın bilmem neyinden şuyu oluyor diye mesaj atmış.

Sonra bu abla bana sorular sormaya başladı. Kızım, sen nişanda vardın değil mi diye. Evet dedim. Seni o gün bizim taraftan biri beğenmiş. Ayşe bekar olduğunu, hayatında kimse olmadığını söyledi. Ailene falan da söyle, sen de istersen bir görüşün, bak Ayşe'ye birini yaptım, siz de 20 yıldır arkadaşmışsınız. Seni de bu hayırlı işle buluşturalım inşallah dedi.

Şimdi ortam öyle bir ortam ki. Sevgilim var, arkadaşlar var. Etrafta başka tanıdık da olabilir, küçük şehirdeyiz duyan eden olur. Ablaya dedim ki abla bunların yeri burası değil. Ben Ayşe'yle daha sonra konuşurum dedim.

Peki kızım, eğer düşünürsen olumlu olursan Ayşe'ye annenin numarasını atarsın, ben annenle görüşür, görüşmeyi ayarlarım dedi kadın. Ses etmedim utandım sıkıldım biraz.

Sonra sevgilim trip atmaya başladı. Kadına diyemiyor musun istemiyorum diye dedi. O bahsettiği kişi orada yanlarında olan elemamış. Bana o sırada mesaj attı arkadaşım bahsedilen kişinin o olduğuna dair.

Ben de herkesin içinde reddedip çocuğu rencide etmek istemedim, beni gördü beğenmedi vs diye düşünmesin, sen olsan sen de kötü hissedersin bu durumda. O an bu teklifi beklemediğim gibi, ne diyeceğimi bilemediğim gibi çocuğu da zor durumda bırakmak, moralini bozmak istemedim. Böyle şeyler mesajla, telefonla vs söyleyince farklı. Yüz yüze söyleyince farklı.

Arkadaşıma da akşamına olumsuz olduğumu yazdım dedim (mesajı da saatiyle falan kendisine gösterdim), ben hallettim zaten, sen varken biriyle görüşecek değilim dedim.

Ama yine trip atıyor. O çocuğun hem benimle görüşmeye hem de ailemin karşısına çıkacak cesareti var. Benimle evlenmeye de cesareti var ki görücü gibi net bir şekilde görüşmeye çalışıyor. Ama kendisinin bu cesaretleri yok. Ailemle görüştüremiyorum. Para mara yok nasıl yuva kuracağız, ailene ne güvence sunacağım vs diyor.

Sevgilim varken görücü teklifini o an reddedememem yanlış mı, kim haklı?