Sevgilim borçları için iPhone 13’ümü satmamı istiyor; kim haklı, ne yapmalıyım?

Arkadaşlar lütfen yargılamadan bi çözüm fikir sunar mısınız 1 yıllık ilişkim var sevgilimin kredi borcu var benim de var onunki öğrenci bunun borcunu babası bi kere kapattı ful sonra biz bunla tekrar harcadık onun kredisini şimdi de ödeme gününden 3 ay geçmiş sms gelmiş yasal işlem vs daha öncesinde bi kez daha dara düşmüştük ben buna dedim yardım ederim sana felan diye bu yine taksit yüzünden kendi telefonu sattı kazıklandı yani bi telefon aldı dolandırıldı ben de dedim işte benimkini satalım ikimize alalım diye felan o zaman öyle bişey yapmadık bugün de 3500 taksit için bana iPhone 13'ü satar mısın taksiti kapatalım gerisine 2. el alalım 13 dedi ailem tekrar borç yaptığımı öğrenmesin dedi daha önce de bi kaç kez ödemişler ben de yok dedim satmak istemiyorum dedim sonra konuyu kapattı sustu benden özür bekliyormuş ben de anlamadım gece yazdı işte şöyle böyle bana niye umut verdin o zaman satarım diye niye dedin felan baya ağır sabah da ben bi makyaj kursu var ona yazılıcaktım hala derdin bu mu dedi baya ağırdı yani en son eski sevgilisi ile karşılaştırdı felan sonra bu sinirden kendine zarar vermiş evde eli ağrıyormuş bana diyor ki dua et sınava kadar elim iyileşsin geleceğimi çaldın benim yoksa kendine kaçacak delik ara ben de her şeyi duyunca bitirmek istedim sabah bitirmek istiyorum bitirmiyor ayrılalım diyorum ağlıyor ne yapıcam ya bugün de doğum günüm dün bana doğum gününü nokta nokta dedi yani o kadar çirkinleşti ki kim haklı sizce

Sevgilim borçları için iPhone 13’ümü satmamı istiyor; kim haklı, ne yapmalıyım?