İphone 8 plus kullanıyorum, 3 buçuk yıl oldu eskimeye başladığını hissediyorum bozulana kadar da kullanıcam ondan sonra da kaliteli bir androidtelefona geçicem, ilk aldığım zamanlar kendimi senin kendini sanacağım gibi anti ezik, havalı sanıyordum ama göz alışınca elindeki telefonun hiçbir anlamı kalmıyor hızlı olsun yeter diyorsun. Eve kocaman dev plazma tv aldık 1 hafta sonra normal bi tv ye dönüştü benim için. O yüzden sana tavsiyem alıcağın telefonu özellikleriyle seç al. Adı olsun yeter diye bir şey yok bence.
Bir şeye sahip olmadığın için kendini ezik hissediyorsan, sana çok kötü bir haberim var. O şeyi aldıktan sonra, kendini ezik hissetmek için yeni bir neden bulacaksın. Hem bu sefer kredi borçlu ezik olacağın için, bu kısır döngüde kalmak için daha fazla sebebin olacak.
eziklik psikolojisi, içten gelen bir durum. Bir materyale bağlayarak o olsaydı şu olurdu demek ise sadede bahane. Sorunun kendinle! önce bunu çözmelisin.
Teknolojiyi en üst seviyede kullanmak yerine aklınla doğru orantılı olarak kullanman seni başarılı yapar, elinde para varsa değerlendir borca girip bişey almanı tavsite etmem, bu seni ezik yapar paranı iyi değerlendir telefon bi araçtır sonuçta aynı kişileri arayacak, aynı mail leri alacak aynı sosyal medya uygulamalarına gireceksin başka bi özellik yok, benim görüşüm bu.
Gereksizlikten başka bir şey değil. Sırf arkadaşlarında var diye onlarla yarış yapmanın neresi mantıklı? Halihazırda telefonun varken neden borca giriyorsun? Telefonun sorunluysa da orta halli imkanına uygun seni zorlamayacak telefon alabilirsin.
Arkadaş grubunu değiştirsen de böylesi bir masrafa girmek zorunda kalmasan daha mantıklı değil mi sence? Maddi durumun yok iken kendini zora sokup krediyle telefon alman daha ezikçe. Düşünsene durumun yok ama çevrendekiler ile aşık atıyorsun. Onlara yetişmeye çalışıyorsun. Eminim ki arkadaş çevren zaten senin durumunu biliyorlar, böyle bir bütçenin olmadığının da farkındadırlar. Ama sen yine de bir telefona o fiyatı verip almak istiyorsun. Ki alınca da aferin demeyeceklerine göre bence alıp ta kendini de masrafa sokma
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu beyinler bu ülkede olduğu sürece Bu ülkede enflasyon da olur Faizler de yüksek olur... Beyne bak beyne... Mide bulandırıcı Sonra da ekonomi çok kötü yeaeaaaea Tayyip istifa yeaeaae diye havlarsiniz Hem beyinsiz hem de nankör...
Sırf ezik hissettiğin için borca girmek daha ezikçe. O telefonu aldın diyelim sana nasıl bir artı katacak, ne işine yarayacak? Altı üstü İnstagram, Facebook, YouTube gireceksin iki fotoğraf çekeceksin. İşine yarıyorsa yap da yani gerek yok bence.
Arkadaşlarımın önünde kendimi ezik hissetmemek için borca girmem mantıklı değil. Son çıkan telefonları takip etmiyorum. Benim için asıl şey, iyi çalışmasıdır. Her zaman Samsung'u tercih etmişimdir. Ve ediyorum. IPhone'a ısınamadım.
Yani ayfon kast sistemine göre almak zorundasın ama şu da var sen daha o krediyi bitirmeden ayfon 14 ya da 15 çıkacak yine ezik kalican o arada parayı bulamazsan 😉
Çok mantıklı hemen yapmalısın. Boş şeyler için borca girmeyeceksen neden yaşıyorsun ki
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İphone 13 alınca dünyanın en tehlikeli insanı olacaksan kredi çek al ama sonra İphone için kredi çektim geçinemiyorum , borca battım diye ağlayanlar kervanına katılma.
Abi saçmalama yaa bir telefona o kadar verilmez. Hele hırs için asla. Ben redmi kullanıyorum. note 8 pro çok memnunum.4.600 e temiz temiz kullanıyorum. ne gerek var borca girmeye?
Ölsem tele pafa vermem o kadar acun bile olsam vermem su donemde cidden son model bisey almak yerine tutumlu olmak daha mantıklı borca gir3cegine dusuk modellerinden al