1000 lira borcu var
2 aydır ödemiyor ama iphone 13 almş kendine
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap

güldüm usta Tam "Param seni vereyim de mi kötü olayım, vermeyimde mi kötü olayım" olayı. Sen istemeye sıkılır utanırsın da, alan kişi sanki sen ondan borç para istiyormuşsun gibi davranır. Yüzüde hiç kızarmaz. Yarın der, 1 hafta sonra der, 1 ay sonra söz der, derde der. Çare ya vermesini bekleyeceksin ya da arkadaşlığını, dostluğunu zedeleyip ciddi bir şekilde paranı geri isteyeceksin.
60 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğer borç olduğuna dair bir kayıt yoksa üstüne bir bardak soğuk su içiniz ki öyle kişiler isteseniz bile vermeyebilir, unuttum ödeyeceğim der geçiştirir sürekli. Borç vermemeye çalışın kimseye bende çok bir para değil tabi de birkac ay önce 100 TL borç istenmişti verdim gidip kupon yapmış sonra baya para kazandım diyor parayı istiyorum verdiğim parayı verse yeter onu bile vermiyor yani bazı insanlar ufacık 100 TL borcunu ödeyemiyor ödemiyor daha doğrusu yani o parayı unutun derim.
10 Yorumla
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 439 cevap paylaştı. gidip telefonuna el koyacaksın parayı getir telefonu al benim kimsede borcum kalmadı kimseye kadar borç takmaya çalışan da zarara girdi telefonlarına el koydum paşa paşa getirdi parayı :D :D
10 Yorumla
+1 yılöder ödemez onu o kişi bilir ayrıca telefon almışsa sana ne alır almaz sen karışmazsın sana borcu varsa neden telefon almasın alamaz diye bir kaidemi var
09 Yorumla- +1 yıl
Doktor kendi haline bırakın dedi arkadaşlar 🤣
- +1 yıl
kızın ister hakaret edin gerçek bu borçlu adam evine eşya mı almayacak ona karışamazsınız o kişinin tamamıyla kendi vicdanına kalmış ve bana küfür ve hakaret eden arkadaşlar buradan bu yazdıklarınız ekran görüntüsünü alıp savcılığa versem hepinizden birer 20 şer 30 bin tazminatı alır çatır çatır yerim sosyal mecrada yazdıklarınızdan sizler sorumlusunuz biliyorsunuz demi ve yaptığım yorumu okuduğunuzda illa cevap vermenize gerek yok hadi şimdi yol alın gidin
- +1 yıl
Şikayet etsen ciddiye bile almazlar bro
- +1 yıl
Bence de almazlar
- +1 yıl
Borç vermeden önce senin yorumunu gösterip ne kadar haklı diyecem tepkisine göre borç veririm artık
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
81
Cevap
105Cevap
- Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 23,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence direk iste ayıp etmiş
00 Yorumla
+1 yılSana borcu olan arkadaş ;
Borcuna karşılık eşdeğer veya borcuna ait fiyatın üstündeyse aldigi ipone 13 makul bir harekettir ama senin fikrini alması gerekirdi.
Ama fikrini almadan almissa kabul esilebilirliği vardir.
Arkadaşlik seni sevdigi icin yaomistir, borvu olup vermeyen nice insanlar var,
Sonuc itibari ile seni dusunmus ve borcuna sadik kalmistir.
Saygilarimla...00 YorumlaBen olsam dalga mı geciyorsun derdim gidip direk yuzleşirdim özellikle çok görüşmediğin bir arkadaşınsa unutuyor bunlar kime kaç TL borcu olduğunu. Dk başı iste vermek zorunda kalsin. Bide yüzsüz gibi dolanıyordr ortalıkta iPhone 13 üm var diye gerçekten sinir bozucu
00 Yorumla
+1 yıl1000 lira için kendini karakterini zedeleme kardeşim. 2 sene önce ben de 700 lira verdim ve arabasını sattığı halde hala alamadım. Kötü düşünceleri üzerinden at ve pozitif ol. O para dönüp dolaşıp seni bulacaktır. İçini ferah tut, kendine iyi bak. Saygılar...
00 Yorumla
+1 yılGit polise hatta tanıdığın avukat savcı varsa de bakayım sana gülerler ve bir bardak soğuk su iç derler bu devirde 2000 TL üstüne direk senet yaparım hiç darılmaca gücenmece yok çünkü başıma seninki gibi olumsuz bir durum gelince ki gelme olasılığı yüksek meydan boş çünkü beni koruyacak bir sistem çok net şekilde yok o yüzden kendimi bu şekil rahatlatabilirim hiç yoktan paramı alamasamda o bok herifinde burnundan getiririm o parayı ya da korkusundan paramı yatırma ihtimali olur.
00 Yorumla
+1 yılTelefonunu, haczedemezsin. Ama T. C kimlik numarasını biliyorsan ve borç verdiğine ilişkin de kanıt varsa ; Avukat tut icraya ver. Ya da bileğinin gücüne güveniyorsan, arayıp tehdit et ama mesaj atma. Mesaj atarsan, suç duyurusunda bulunabilir. Böylece senden korkuyorsa, vade farkı bile öder. Zira öyle borçlular gördüm ki kefilinden korkup anında borcunu ödüyorlar. Tehdidine rağmen ödemese, onu bul ve sıkıştır. Biraz da sert yap, anında havale bile eder. Ama sakın, delil bırakma
00 Yorumla
+1 yılEşime 4 bin borcu olan adam eşimin yanında karısına 15 bin liralık altın almış. Bir kere de değil 3 kere falan eşime 500 vereyim her ay diyormuş. Enayisiniz sen de eşim de ben olsam ağzına tükürürdüm.
12 Yorumla- +1 yıl
Geçen 1 lira eşime vermişti. Gidip gelip istiyor eşim sen haklıymşsn diyor. Eşime sende verme biraz yüzü çıksın dedim. Hemen çıktı yuzu
+1 yılSıkıntım var, borcunu verirmisin, kendine bu telefonu alacak kadar paran varsa bana da borcunu verecek paran vardır diye söyleyin hala verme niyetinde deyilse telefonuna el koyun paranızı verince telefonunu alır
00 Yorumla
+1 yılBen böyle biir şeyin sağlıklı arkadaşlık olduğunu düşünmüyorum o yüzden de arkadaşlığımı bozma pahasına isterim paramı ki yaptım da maksat verdiğim para da değil kullanıldığı mi hissetmiş olmam işte o zaman biter her sey
010 Yorumla- +1 yıl
Açarım 🤣açmaya tehdit etmiştim de
- +1 yıl
Aldım bir gub akşam sekize kadar süre verdim sonrasında attı
- +1 yıl
Beş biin lira idi
- +1 yıl
Hemen ödedi ay ne banaane onun durumundan umrumda değil kestim iletisimi
- +1 yıl
Hayırlısı be gülüm 🤣🤣
- Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSenin ki yine iyi. Yeğenim abi 3000 lira ver yarın vereyım hesap limitini aştım yatırıp getırecem sabah dedı
Aldı parayı gece story atmıs kız arkadaşıyla içmeye gitmiş. 2 sene oldu hala getırmedı 😂00 Yorumla Bu yazdığın sorunun ekran görüntüsünü al. İnsanlar hakaret etmiş olacak muhtemelen, birkaç tane yorumu da ekran görüntüsüne sığdır ve onun görebileceği sosyal mecralarda paylaş. 😌
10 Yorumla
+1 yılArkadaşım abimin benden 12000$ borcu var 4binini aldım adam gitmiş lokanta açmış me diyorsun buna senin arkadasinsa benim abimmmm aynı anne babadaniz🤣
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda kimseye borç verilmez. İspatın varsa hukuk yoluyla ara derim. Zaten arkadaşlık menfaatler üzerine kurulu. Ya borç para isterler ya ders notu isterler ya da başka bir şey isterler.
00 Yorumla
+1 yılBorcu alıp vermemek bu nasıl rahatlık sonunda ölüm var 1000 liraya ihtiyacı olan biri iPhone alıyor
Knk iste ya seve seve ya da s*** s*** yani kusura bakma da00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı durum bende de var kiraya zam yaptık 250 tl normalde 2bin veriyorlardı 2bin 250 tl vermek istemiyorlar kiracı bizle konuşmaya gelmiş elinde iphone 13 var 2250 tl ödeyemeyiz çok fazla diyor 30 bin tllik telefon taşımayı biliyor ama
11 Yorumla- +1 yıl
Bir laf varda buradan söyleyemiyorum işte. Hak ediyorlar ama
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir ustaya çatıyla ilgili bir iş vermiştik önden para istedi verdik ve hicbirsey yapmadı. ne zaman geri istesek vereceğim dedi ama vermedi. Kurbanda dana almışlardi hala para yok ama çok belalar geldi başına çok yapmış böyle insanlara
00 Yorumla
+1 yılGidip isteyeceksin alacağını vermezse toplum içinde rencide edeceksin madem ıphone alacak durumu var borcunu ödesin
00 Yorumla
+1 yılimalı bir şekilde telefonun çok güzelmiş benden aldığın 1000 tlnin üzerine para koyarak mı aldın de
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlar böyleler kanka don alacak paraları yok ama sözde statü ve zengin görünmek adına böyle itemler almaya devam ediyorlar. Bankada 10Milyon TL param var geçtiğimiz aylarda kur korumalı 2M getirdi ona rağmen iphone 13 almadım.
00 Yorumla
+1 yılBenimde 5500 TL birine borcum vardı. 1 sene önce vermiştim daha yeni yeni taksitle ödüyor. Gidip konuş bana lazımdır vs söyle
00 Yorumla
+1 yılBorcuna sadık olmayan birisinden adam olmaz, haindir , ihanet eder , yarı yolda bırakır, Ver lan paramı de
00 Yorumla
+1 yılSana kazık atan dan arkadaş olmaz net söylüyorum arkadaşlığını ciddi anlamda gözden gecirmeni tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılPara konusunda ya acımasız olacaksın ya da böyle enayi yerine koyulacaksın.
10 Yorumla
+1 yılSsnin gibi 12 enayi daha bulduysa neden almasın ki.
10 YorumlaBizim millette borç namus değildir, iPhone namustur.
00 Yorumla
+1 yılÇok üzücü. Önce paranı sonra kendini kurtarmaya çalış.
00 Yorumla
+1 yılBu sorunun görüşleri neden bana bildirim olarak geliyo?
00 YorumlaHala arkadasim mi diyosn. Acikca iste parani al sonra da hayatindan sil ondan bi halt olmaz
00 YorumlaKanka ben de uyuz oluyorum bu tiplere
30 k verir telefon alırlar
Ne borç verirler ne de destek00 Yorumla
+1 yılBelki hediye edilmiştir arkadaşına o TLF nereden biliyorsun
00 Yorumla
+1 yılO değilde kapak fotosunu fatih portakalla benzeten bı tek bne miyim
00 Yorumla
+1 yılİlk parayı al sonra arkadaşına mesafe koy. Borç verme bence bir daha , bu devirde özellikle.
00 YorumlaKimseye borç verilmeyeceğini öğrenmiş oldun
00 YorumlaTokatla al elinden borcundan fazlaysa üstüne parasını ver
00 Yorumla
+1 yılOlmaz öyle şey , çok ayıp yaptığı, güzellikle söyleyip isteyin alacağınızı. Borç önceliktir.
00 YorumlaVallahi arkadaşlığınıza zarar gelse bile iste borcunu.
00 Yorumla
+1 yıltelefonun ekranını sök satarsın sende iphone alırsın kılıfı varsa onuda al
00 YorumlaGerekli resmi deliller ile birlikte arkadaşını icraya ver
00 YorumlaDün aynısı oldu
Bin lira alacağım var. IP13 aldı arkadaş
Güle güle kullansın00 Yorumlaal zorla eger odemez ise ortamda herkesin icinde dile getir utansin
01 YorumlaTelefonunu al 1000 liralık zarar ver dghssgjfftugf
00 Yorumla
+1 yılSeni dolandiriyo ben sana diyeyim uzak dur ondan
00 YorumlaMadem yeni telefon alacak paran var bana borcumu öde
07 Yorumla- +1 yıl
sen karışmazsın ister öder ister ödemez borçlu olması demek telefon almayacağı anlamına gelmez
- +1 yıl
mantıklı kimse kimsenin ne alacağına ne vereceğine karışamaz ister borcu olsun ister olmasın kimse kimseye karışamaz bu bu kadar net
- +1 yıl
benim sert çıktığıma bakma ama hayatın olağanıdır bu adam borcunu biliyordur ama o an telefonu arızalıdır ya da modeli eskidir almak zorunda kalmıştır bir şeyin iç yüzünü bilmeden eleştirilme yapılmaz ilk önce hakikat öğrenirdir sonra karar verilir ne demiş Allah gözünle görmeden kulağınla duymadan duydum ya da gördüm dersen yarın ahiret günün de hesaba sorar seni o sözünden sorumlu tutarım işin çok ince çizgisi vardır abim
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 403 cevap paylaştı. Böylelerini varya.. neyse..
Böyle yaparlar sonra borç vermeyince de cimri derler.00 YorumlaAkıllı Telefon Alışverişi konusunda 1b cevap paylaştı. Böyle rezillik olmaz. apple. com' a şikayet et.
00 Yorumla
+1 yılHocam alacaksın bir tane pompalı tüfek gideceksin hesap sormaya Bu kadar basit
00 Yorumla
+1 yılHahaha o telefonu aldıysa paran kalmaz kanki korkma
00 Yorumla
+1 yılcok basit cekeceksin kenara kafasini kifacaksin. seni keklemenin cezasini vereceksin
00 Yorumlaİste ayıp senin ayıbın değil o utansın ihtiyacım var de hakkını aramaktan korkma bence
00 Yorumla
+1 yılİşte böyle alıyolar zaten, senin gibi bi kaç kişiden toplamıştır bin bin 😀
00 Yorumla
+1 yılAra ana avrat soy sülale koyma bak bakalım paran nasıl geliyor
00 YorumlaBorç vermem genellikle, verirsem de geri gelmesini beklemem. Dövebileceğin biriyse çak azına 2 tane
00 YorumlaYuh yaa yuzsuzluk bu gercekten. Parani iste ondan
10 Yorumla
+1 yılSıkıntıya girdiğini borcun olduğunu acil paraya ihtiyacım var sana verdiğim bin liraya ihtiyacım var ne zaman verirsin de
00 Yorumlaartık bu kişiler çoğaldı, borcu var ama ödemiyor, lakin orada burada yemek yiyip paylaşıyor, bide bu arkadaş gene borç istiyor, dedim borcumu verme ama borçta isteme, sana güvenmiyorum dedim bitti
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAramda menfaat bulunmayan kimseye borç vermem. Bırak arakadaşa ana babaya!
00 Yorumla
+1 yılben de eski erkek arkadaşıma 100 lira vermiştim sonra ödeyeceğini söylediği vakit gelince de vermeseydin demişti :d manyak olduğunu anlayınca ayrıldım tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSic ağzına valla sinir oluyorum öyle yüzsüz insanlara
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılZaten kendi kazanan adam iphone a 30 bin vermez. Hep etraftan otlananlar aliyor
00 Yorumla
+1 yılSenden borç aldığına dair bir kanıtın varsa ona deki eğer borcunu odemezsen seni mahkemeye şikayet edicem de. O popo korkusuyla parayı verecektir sonra parayı alınca onla arkadaşlığını bitir
00 Yorumla- Devamını Gör (126)
Devamını Gör(171)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Akıllı Telefon Alışverişi > Sorular > Bana borcunu ödemeyen arkadaşım iPhone 13 almış, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım