Birden evlenme teklifi aldım? Dusunmek istiyorum dedikten sonra da konuyu kapatalım dedi? Neden boyle yaptı?

Görüştüğüm biri vardı ama öyle sevgili flört vs değil. Aramızda başka bir ilişki vardı. Hani iş arkadaşı ilişkisi olur, hasta-hekim ilişkisi vs olur ya o tarz bir ilişki vardı. Ara sıra ağzımı da yokladı evlilikle ilgili fikirlerimi.

İlk yemeğe davet etti kabul etmedim. Sonra bir şekilde katakulliye getirip yemeğe çıkardı.(Arkadaşlarla hep beraber olacağız sanarken bizi yalnız bıraktılar)

O yemekte de bir şeyler söylemeye başladı. Ben seni yakınımda hayal ettim vs diye. Evlilik teklifi yaptı ben şok oldum. Beklemiyordum. Kendisine de söyledim. Diz çöktü ben diyeceğimi bilemediğimden ayağa kalkar mısın dedim. Beklemiyordum dedim. Bir şey demedi benden cevap bekler gibiydi.

Sonra dedim ki ben sizi diğer türlü tanıdım. Senden nasıl bir eş olur, baba olur buna bakmadım, kafamda fazla tartmadım, bana bunları biraz düşünme ve seni de biraz bu bakış açısıyla tanıma imkânı verir misin dedim. Ben seni eşim olarak düşündüm, hayal ettim, sen beni hiç böyle düşünmedin mi dedi. Hayır anlamında kafamı salladım.

Tamam belli ki biraz senin açından ani oldu dedi. Sonra çıktık. Arabayla eve bırakacaktı beni yol boyu hiç konuşmadı. Eve geldiğimizde de ikimiz de arabadan indik.

Biraz bozulmuş gördüm kendisini. Seni üzdüysem özür dilerim dedim. Bir şey demedi. Kendine dikkat et dedim. O an şunu söyledi. (İsmim temsili olarak Buse olsun diyelim)

Buse az önce mekânda kabul etsen ederdin, bence düşünecek bir şey yok. Bu konuyu kapatalım dedi.

Seni o anlamda düşünmek için zaman istedim dedim. (Evet ya da hayır demedim) Yok, bu vakte kadar düşünsen, benimle ilgili bir niyetin olsa düşünür beni tartardın zaten. Bir şey demesen de cevap benim için olumsuzdu. Konuyu kapatalım dedi.

Yani o da kendince haklı olabilir de ben genel olarak evliliğe pek sıcak bakmayan biriyim. Ağzımı aradığında da söyledim bunları. Ama yine de böyle bir adım attı. Benim onu kabul etmeme sebebim kendisi değil, evliliğe genel bakış açım, başkası olsa da aynı tavrım olurdu.

Birden evlenme teklifi aldım? Dusunmek istiyorum dedikten sonra da konuyu kapatalım dedi? Neden boyle yaptı?