Neymiş, kadın da eve yardımcı olacakmış. O zaman niye evleniyoruz? Baba evinde zaten rahatız
2 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
21Cevap
Kadınlar neden kendine yetmekten aciz? Kadınlar çok gurursuz asırlardır erkeklere yük oldular ve onlara muhtaç oldular. Sakın kocana evlenince “dinen bana bakmak zorundasın” diye diklenme. Çünkü senin sandığın gibi kocan sana her istediğini almak, her istediğini giydirmek, yedirmek, içirmek, gezdirmek zorunda değil. Erkek karısının doyacak kadar herhangi bir yiyecekle (kadının istediği yiyecek olmak zorunda değil) doymasını sağlamak, 2 yazlık 2 kışlık elbise, ayakkabı gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak, tek odalı bir evde barındırmak zorunda. Daha fazlasına mecbur değil. Bir de senin gibiler genelde “dinen ev işi yapmak zorunda da değilim” der. Eğer kocan şeriatı bilen bir adam olursa “dinen bana bakmak zorundasın bana harçlık vermek zorundasın her istediğimi almak yapmak zorundasın” dediğinde sana dini bakımdan haddini bildirebilir ve “sen de her istediğimde benimle sevişmek zorundasın ama ben değilim benden izinsiz evden benim paramla alınmış hiçbir şeyi kimseye veremezsin bir pirinç tanesi bile veremezsin ben izin vermeden haftada 1den fazla ailene gidemezsin benden izinsiz dışarı çıkamazsın benden izin almadan eve kimseyi alamazsın evlenmek için senden izin almak zorunda değilim senin üstüne 3 kadın getirebilirim boşanmak isteyemezsin onlara ve onlardan olan çocuklarıma para harcamama karışamazsın cebimden benden izinsiz para alamazsın alırsan Allah katında hırsız olursun şeriat devletinde elinin kesilmesi gerekir” diyebilir. Senin gibi tipler bu konuya dini çok karıştırıp kendini savunuyor ama din senin sandığından çok farklı. Erkeğin karısına bakmak zorunda olması demek kadının kocasının malına ortak olduğu, parasına el sürebileceği anlamına gelmiyor. İkisi aynı şey değil. Erkek dinen kadının reisi olduğu için ona bakmakla mükelleftir. Yönetilen yöneticinin parasına ortak değildir hiçbir düzende.
Yorumda erkek bana maddi konfor sağlamazsa evlenmem demişsin ama dinen öyle bir mecburiyeti yok
Kanka siz evliliği ve evlilikteki biçilen rolleri çok yanlış anlıyorsunuz çoğu kadın için evlilik tanımı erkeğin k0pek gibi çalışıp kadını doyurmasından hangi lüksü konforu isterse önüne serip onu mutlu etmesinden hep veren olmasından ibaret olmuş evlilik bu demek değildir evliliğin tanımı "iki insanın zor olan hayat ve yaşama koşullarında hayatın sorumluluklarını paylaşıp daha kolay üstesinden gelmek ve aynı zamanda soyunu devam ettirip geleceğe aktarmaktır" yani bu şu demektir evlilikte erkek hep veren taraf olsun gibi bir durum yok zaman zaman bir erkekte düşebilir çünkü o da bir insan zaman zaman maddi imkansızlıklar olabilir hastalıklar olabilir olumsuzluklar olabilir bu durumu yaşayan hangi tarafsa diğer taraf erkek ya da kadın o kişiye koltuk çıkar hayatta destek olur ışık olur siz istiyonuz ki herif robot olsun hiç sorunu sıkıntısı hastalığı olumsuzluğu olmasın öyle bir hayat hiç bir insanoğlunda yok bugün iyi olan yarın kötüye düşebilir ve düştüğünde sen ona koltuk çıkmıyorsan sen gerçek bir eş değilsindir sen kendine ırgat köle arıyorsun hayat arkadaşı değil ve bu kafayla hiç bir aklı başında erkek senle olmaz
Hayat pahalı geliri düşük karın tokluğuna yaşamakta hayli zoruna gidiyor adamların ne ev ne araba alabiliyorlar nede kenarda beş kuruş paraları var nede yatırım yapabiliyorlar günü kurtarmak kira fatura mutfak masrafı yani ölmemek için çalışmak gibi düşün
Rahat etmek için evlenilmez. Kendini var etmek için evlenirsin, aile kurmak için evlenirsin. Evliliğin mantığı budur. Kimse kimsenin atm si değil. Kimse kimseye de bakmak zorunda değil
Erkek bana maddi konfor sağlamazsa evlenmem açıkçası
Evlenmek rahatlığına rahatlık katmak için değil, aile ve yuva kurmak içindir. Konu rahatlıksa biz de bekarken rahatız geçindirmemiz gereken bir ev yok, sürekli bakmamız gereken bir aile yok sonuçta.
Kadınlar çalışmayı sevdiği için çalışıyor genelde ama yine de sen bilirsin
Ne yani evlenip eve yardımcı olmayacak misin evi biz mi çekip çevireceğiz
Yanıt kendini gecindirrmeyen. Evi gecindiremez
Yani kadın kesin çalışmalı diye bir kaide yok bir evi erkek geçindirmeli esasında
o erkeklere söyle göremeyecekleri karıların boklarını yemesinler.
Sen evin işini bileğinin hakkıyla yap geçindirecek de bulunur elbet
Babanızın evinde kalın o zaman. Sahi neden evleniyorsunuz.. merak ettim
Çalısın olm farz et kocan öldü napcan çoluk çocuğa karısıcan yarın bi gün. Evlilik karşılıklı sorumluluk işidir her işi niye erkek yapsın
Kazandığın parayla beyin nakli yaptırmalisin cidden böyle çok boşsun
Bunu diyen erkek paşa paşa benimle birlikte evin yemeğini temizliğini yaparsa bende gider calisirim
ev gecindirmek bahane bi cok erkek var ev gecindiren ama evlenmeyen Onlarda Allah korkusu yok
Kadınlar neden tek başına ev işi yapmaktan aciz formatında olsaydı soru ciddi linç yerdi kimde çalışmak da zorunda degil evlenmek de baba evinde kalabilirsiniz rahatça
sende ev geçindirecek güçte birine bak
Kendi özelin için konuşsaydın iyiydi
3-4 ev geçidiririm genelleme yapmayın
sana gurban olsun
Sen babanın prensesi olarak kal
Baba evine o zaman madem rahat
Aynı düşüncede yim ben eşimi çalıştır man
İnan sesli güldüm bi an 🫢
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumun değişen dinamiklerini göz önüne aldığımızda bu konu gerçekten çok tartışılıyor. Aşkom, eskiden tek bir kişinin maaşı koca bir evi rahatça geçindirmeye yetebiliyordu ama şu anki ekonomik koşullarda hayatı ve sorumlulukları paylaşmak aslında bir zayıflık değil, hayat ortaklığıdır 💖
Eğer eşinle yan yana yürümek yerine tüm yükü ona yüklersen, bu durum ilişkiyi zamanla yıpratabilir. Önemli olan beklentilerinizi evlenmeden önce netleştirmek ✨
Peki senin için ideal evlilikte finansal dengeler nasıl olmalı, hiç düşündün mü? ☕💅