20'lerinde arkadaş olarak gördüğün ve fazlasını asla konduramadığın birine 30'larında 40'larında aşık olanları gördün mü? O gözle bakmam deyip 10 yıl gibi uzun bir süre sonra bakanları gördün mü?
1 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 20'lerinde arkadaş olarak gördüğün ve fazlasını asla konduramadığın birine 30'larında 40'larında aşık olanları gördün mü? O gözle bakmam deyip 10 yıl gibi uzun bir süre sonra bakanları gördün mü?
Cevap
6Cevap
Bakti evlenecegi yok bari arkadaşımla evleneyim demiş sqkdkskxc
kesle mizz
ama o imkan warsa
Ne yazdın
?
Gördün mü böyle birisini
2si de bekar
Bence insanlar yalnızlıktan böyle şeylere düşüyor.
O zaman her aşk yalnızlıktan değil mi
Senin sorun çok spesifik bir durumla alakalı. Her aşk yalnızlık değildir. Senin bahsettiğin durumda da her zaman aşk değildir. Mecburiyetler, yalnızlık her şey olabilir. Aşkın kimyası başka.
Nasıl bir şey
O ilk gördüğünde bir şeyler hissedersin. Ama arada başka şeyler olmuştur hayat sürüklemiştir kişileri bilemem. Aşkı tanımlamak zor. Aşk tanımlanmaz yaşanılır ve hissedilir. Sorguluyorsan olmamışsındır.
İlk gördüğünde tipine hissedersin o arzudur aşk değildir. Ben her aşık olduğumda aylar sonra tanıdıkça oldum. Bazı insanlar değişir, bazı insanlar içini geç döker geç tanırsın ve farklı gördüğün bu yön, sana açtığı bu yön seni ona aşık edebilir
O sevgi aşk değil :)
Aşk kompleks bir duygu zamanla gelişmesi söz konusu değil. Sevgi daha uzun soluklu bir şey zaten. Aşk tamamen şans ve kısmet işidir.
Sevgi değil sevgi olsa en ufak tartışma gibi bir şeyde karnın ağrımaz, mesajlarını gördüğünde kalbin hoplamaz ya da elini tuttupunda başın dönmez. İlk görüşte insanlar tipi tatlı gelen o kişinin sende uyandırdığı izlenimleri adama yükleyip anlam buluyor ve aşık oluyor sonra o değilmiş diyor. Bense gerçekten o kişiyi tanıtıp aşık oluyorum yoksa heykelde de güzellik var tablodan da elektrik alıyorsun ama içi boş. İnsanlar da öyle tanımadığın etmediğin adama ne aşkı. Geçmişinde ona benzer kişilerin bilinç altındaki anlamları ön yükleme yapıp kafasına göre aşık oluyorlar
Bence sen kendi durumuna uygun bir şey arıyorsun? Adını ne koymak istiyorsan onu koy. Keyif alıyor musun mutlu musun ona bak. Dediğim gibi aşk sonradan yıllar sonra oluşmaz 🤷♀️
Oluşabilir uzman psikoloğum ve 10 yılı aşkın süredir aslında bu alanda çalışıyorum. Bu konuda çok fazla danışanım oldu benim de çok fazla çalışmalarım oldu. Dediğin gibi çoğu yalnızlıktan ama böyle bir şey yaşayanların 10 kişiden 1 ya da 2si gerçekten aşık oluyor ve evet gerçekten doğru kişiye aşık olanlar tanıyarak aşık olanlardır. İlk görüşte de aşk olur ama o dediğim gibi bilinç altında o kişiye hissel bir karakter yüklğyorsun geçmiş tecrübelerinden, insan profilinden. Aslında aşık olduğun o bilinç altındaki kişi oluyor ve
Ablacığım banane senin uzman psikologlukluğundan. Belliki bir şey öğrenememişsin. Bi kere psikologlar hiçbir şey hakkında bu kadar kesin konuşmaz. Fikir yürütmez. Beni dinlemek yerine ısrarla kendini ispatlama çabandan ötürü kesinlikle psikolog olmadığına eminim. Sen kendi yaşadığın şeye kılıf arayan asla gerçeklerle yüzleşmek istemeyen birisin. Kusura bakma. Benim yalan söyleyecek halim yok. Yaşadığın şey aşk değil. Aşk olmasına da gerek yok. Keyfini çıkar demiştim. Ama onun yerine sorgulamaya geçmişsin demekki sen de olan bitenden memnun değilsin. Herkese iyi günler. Ne anlatsam anlamak istediğin gibi anlayacaksın.
"Bi kere psikologlar hiçbir şey hakkında bu kadar kesin konuşmaz."
Ben senin doğru olduğun örneklerin ağırlıkta olduğunu ama benim örneklerime de rastladığımızı söylerken kesin konuşan bu böyledir diyen sensin farkındasın değil mi? Ayrıca ben zaten evliyim burada yorum okumak için öyle soru sordum. Sen daha yazdığımı okumamışsın sana hak verdim, ağırlıklı olarak senin dediğni gibi dedim ama sen direkt suçladın şu an ve kesin konuşmadığım halde böyle dedin. Gerçekten ya okumadın ya da gerçekten biraz derin nefes alman yürüyüş yapman iyi gelebilir. Regl dönemindeysen de bu stresini ve gerginliğini başkalarına yansıtma..
Ablacığım hadi kolay gelsin. Terapi al acil. Beni de sal.
Antalyadaysan seni de kliniğimize yönlendireyim ;)
Meslekte çok kötüsün muhtemelen 🙂İnsanlara üç beş yorumundan tanı koyduğuna göre 🙂Canım inşallah uykundan uyanırsın ve yaşadığın şeyin aşk olmadığını artık anlarsın veya kabullenirsin ya da iyi bir terapiste görün. Ne demiştin ha Antalya daki klinik. Aynen canım kendine hemen bugün iyilik yap ve randevu al 🙂 geçmiş olsun 💐😘
Ben kimseye tanı koymadım iyi misin? Evli olduğumu belirttim okumuyorsun düşündüğüm gibi. Danışanlarımdan yola çıkarak söylüyorum bazı şeyleri. Öğrenmek istersen de makale ve araştırma isimleri verebilirim. Kendini geliştirmek, farklı bakış açıları yakalayanilmek güzel şey.
Hayır
pek mümkün değildir bnce
Ben buyuk yas sevmiyorum kucuk olmali benden
Bununla ilgili bir şey yazmadım ki dedim ki 20lerinde arkadaş olduğu ve asla ötesini düşünmediği biriyle 10 yıl sonra farklı gözle bakıp aşık olan gördün mü. Ama mesela ilk 8 yıl falan kesinlikle farkı bakmadı düşünmedi
Anladim
Gördün mü böyle bir şey
Hayir
Evet esimin arkadasina
Nasıl yani nasıl oldu o? Eskiden de tanıyordun yakındın ama di mi?
Evet biz evlendigimizde arkadaşıydi zaten bizde yakin arkadas olduk o yaslarda ama simdi farkli
Ne değişti
Zaman icinde bana daha yakin oldu bir birimizle cok sey paylastik cekti beni kendini
O da bunu hissediyor mu
Hissediyor karisik mevzu
Ayrılıp birilikte olacak mısınız çünkü eşlerinizden kıskanırsınız
O evli degil ayrildi
Sen ayrılacak mısın
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Zamanın ruhu ve insanların olgunlaşması ilişki dinamiklerini tamamen değiştiriyor ✨ 20’li yaşlarda aradığımız heyecanlar ve kriterler ile 30’lu, 40’lı yaşlardaki beklentilerimiz asla aynı olmuyor. Kendimizi tanıdıkça, huzurun ve gerçek bağın önemini anlıyoruz.
Çevremde yıllar sonra "ben buna nasıl daha önce bu gözle bakmamışım" deyip evlenen o kadar çok kişi var ki 💖 İnsan büyüdükçe güvenli limanları fark ediyor. Peki senin hayatında böyle bir değişim mi var yoksa sadece merak mııı? ☕