Erkek arkadaşımda borderline kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum ne yapacağım?

Erkek arkadaşım çok büyük ihtimalle borderline. 5dakika öncesi sonrasını tutmuyor. Sürekli üstüme geliyor. Çok fazla kısıtlıyor ve aşırı kıskanç. En ufak şeye çok aşırı tepki verip bir anda sinirleniyor. Sinirlendiğinde olmadık hakaretler küfürler ediyor hatta şiddete kadar gidiyor. Hayır denilmesine tahammül edemiyor. Oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi yırtınıyor ve her dediğini bir şekilde yaptırıyor. Beni çok yıpratıyor. Mutluyken çok mutluyuz ama aramız bozulduğunda cehennemi yaşatıyor. Tehditler savuruyor seni rezil ederim insan içine çıkamazsın vs. ile beni korkutmaya çalışıyor. Ayrılmayı defalarca denedim. Bir süre ayrı kaldıktan sonra yine aramalar mesajlar geliyor. Barışmak için her şeyi yapıyor. Şu an farklı illerde olduğmuz halde barışmak için buraya geldi. Her türlü sözü verdi düzeleceğini tedavi olacağını söyledi. Fakat geri döndüğünde eski haline geri döndü. Şimdi ona hastalığını anlatmaya çalışıyorum. Beraber aşıcaz bunu diyor çok umutlu gözüküyor ama bu da bir anlık biliyorum... Ne yapmam gerekiyor nasıl davranmalıyım bilmiyorum.. Onun düzelmesini ve normal bir ilişki kurmayı istiyorum. Ya da tamamen hayatımdan çıkmasını...
Erkek arkadaşımda borderline kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum ne yapacağım?