Aldatılmanın ardından insanlara yeniden güvenip kafamı nasıl toparlayabilirim?

Ben yaklaşık 4 yıldır askeri personelim Suriye ve Kuzey Irak'ta görev yaptım ve bu süreçte 4 yıllık bi ilişkim vardı devamında kız arkadaşımın beni aldattığını öğrendim kendisini aradım mesaj attım telefonu açmaya bile tenezzül etmedi daha sonrasında bana pişmanım ben senin kıymetini bilemedim vs klasik aldatma pişmanlığı tabii ki pişmansa o da tartışılır ama yine de aklımın almadığı kafamda cevapsız sorular var 4 senedir konuştuğum insan sanki o değilmiş gibi hiçbir utanma sıkılma ne bileyim yüzü bile kızarmadan sevmek suç mu söyleyecek bir şey yok dedi ben bunu seviyorum dedi Suriye'de savaş ortamında neredeyse intihar etmenin eşiğinden döndüm üstünden yaklaşık 2 seneye yakın zaman geçti ama bir türlü kafamı yastığa koyunca ben bunu hak ettim mi sorusu bir türlü kafamdan çıkmıyor herhangi bir açıklama dahi yapmadı yani biraz olsun rahatlamak kafamı toparlamak için var mı bi öneriniz

Bir de bütün samimiyetimle söylüyorum kız erkek fark etmez kimseye kendinizden fazla değer vermeyin ilk vazgeçeceği insan siz olursunuz

Aldatılmanın ardından insanlara yeniden güvenip kafamı nasıl toparlayabilirim?