Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten diye bir laf attılar ortaya. Bu sözle her karşılaştığımda kadın ve erkeğin fıtratının ne derece farklı olduğunu daha fazla anladım düşündükçe.. Hatta genellikle çevremde olup biteni sessizce gözlemleyen biri olarak.. Pek tabi kendi yaşadıklarımı da düşünerek.. ve her an yaşamaya devam ederek...
... Aldatmak... Kimisi için heyecan , kimisi için intikam , bazıları içinse gayet sıradan..
... Aldatılmak... Ölüyorum dese bir yudum su vermem diyeceğim düşmanımın başına bile gelmesin diyeceğim kadar ağır bir travma.. Benim de başıma gelmiş bir travma..
Günümüz dünyasında pek çoklarınca normalleştirilmiş bir şey olarak yapılan , ve yapanın bunu yapmaktan utanmadığı bir şey aldatmak.. Kimisi içinse , çok garip bir şekilde ekstra çekici bir şey.. Ben çevremde bunlara şahit oldukça midemin zannettiğim kadar sağlam olmadığı hissine kapılıyorum artık..
Sorundaki bir ayrıntı benim için özellikle önemli bir nokta... "güvenemiyorum" .. Ben bu kelimeyi farklı bir pencereden değerlendirmek istiyorum.. Nedir güven? Nasıl ve ne zaman güveniriz , kimlere güveniriz? Ne kadar güveniriz? Bunlara insanlar türlü cevaplar veriyorlar. Bazıları denerim diyor.. Bazıları zamanla diyor.. Bazıları , bana güven verdi diyor... Ama bir bakıyoruz , 20 yıldır tanıdığımız bir dostumuz veya 20 yıllık bir eş hatta 20 yıllık bir kardeş , evet tam 20 yıl sonra bir anda hançerini sırtımıza saplayarak bizi yerle bir ediveriyor.. O zaman güvenmek konusunda bir yerde kavram kargaşasına düşüyoruz demek değil midir? Gerçekten zamanla veya deneyerek mi güveniyoruz insanlara... Yoksaaaa...
Güvenmek istediğimiz bir insanı seçerek , ona güvenmeye mi karar veriyoruz aslında _ ? Sevdiğimiz insana güvenmeyi istiyoruz ve ona mı güveniyoruz yoksa aslında?
Yani kısacası bir insana güvenmeyi "seçiyoruz" ... Büyük de bir risk alıyoruz.. ama gözlerimiz öyle kör olmuş oluyor ki , güvenmeyi seçtiğimiz insana güvenmekten de vaz geçemiyoruz.. ne oldu? bana hiç yalan söylemedi bu güne kadar.. Yarın söylemeyeceği ne malum? Beni hiç aldatmadı bu güne kadar.. Yarın aldatacak belki? Beni hiç yarı yolda bırakmadı.. ee Yarın ? ... örnekler çoğalabilir...
Biz insanız.. Birisine veya birilerine güvenmeye "ihtiyacımız" var.. Ailemize, arkadaşlarımıza , ve bir de sevdiğimize... Bu yüzden onlara güvenmek istiyoruz ve güveniyoruz..
Günün birinde öğreniyoruz ki , boynuzlarımız kapılardan geçmiyor.. Şok oluyoruz.. Sonra kalbimiz sıkışıyor.. İstemsizce gözlerimizden yaşlar boşanıyor.. Sonra bir panik hali başlıyor.. O malum çarpıntı , ve seri ve kısa nefes alış verişler.. ve o soğuk ter boşalması.. Tansiyonumuz da düşüyor.. Yaslanacak bir yer arıyoruz.. ve bir köşeye kıvrılıp ağlamaya başlıyoruz.. Elimizden başka bir şey gelmiyor... Sonrasında olanlar da kişiden kişiye değişir..
... Sonra kendimizi kapatıyoruz.. Duvarlar örüyoruz.. Ben artık kimseye güvenemem.. Ama bir gerçeği atlıyoruz.. Bizim gerçekten er ya da geç tekrar güvenmeye ihtiyacımız var.. İnsanoğlu çok zayıf yaratılmış bir organizmadır.. Hem fizyolojik olarak hem de duygusal olarak çok zayıfız.. ve güvenmek zorundayız tekrar.. İçgüdüsel olarak güvenecek birilerini aramaya devam ediyoruz.. mantığımız karşımızda duruyor o sıra.. güvenemem tekrar diyor.. Ama içgüdüsel olarak fıtratımızdan gelen çok kuvvetli bir arzuyla , tekrar aramaya başlıyoruz güveneceğimiz birisini.. sonra günün birinde biriyle karşılaşıveriyoruz.. Bir bakıyoruz, ne olduğunu anlamadan içimiz ısınıvermiş ona.. mantığımız yine karşımıza dikiliyor.. ama ben tekrar güvenemem... derken , bir bakıyoruz farkında bile olmadan tekrar güvenmeye başlamışız.. Bir balonu sürekli şişirmeye devam ederseniz, er geç o balon patlayacaktır.. O balona üfleyen şey ruhumuzdur işte.. Güvenme arzusu.. ve ihtiyacı.. en zayıf noktamız.. Er geç farkında bile olmadan tekrar güveneceksin birisine ablacım... Ne olduğunu bile anlamadan...
.. en başta Mars ve Venüs demiştik.. erkek ve kadının fıtratları çok farklı.. kadınlar daha çok tek eşliliğe meyilli yaradılıştan gelen bir fıratın sonucu olarak.. öte yandan , erkekler de tam tersi.. Cinsel arzuları çok daha yüksek ve yine fıtrat olarak daha çok çiçekten bal almaya meyilli.. Zaten medeni ve sağduyulu bir erkeğin olayı nedir.. kendi kendini dizginlemek ve diğer çiçeklere ilişmeden tek bir çiçeğe dikkatini vermek.. Bazı erkekler bunu umursamasa da , halen dünya üzerinde de bizim aramızda da sahip olduğu kadından başkasına dokunmayan pek çok erkek var buna emin olun.. Burada kadınlara da iş düşüyor biraz.. Bir erkeği fazla başı boş bırakmamak gerekir.. Kendi haline bırakırsanız tamamen , bir süre sonra gözü başı oynamaya başlar pek çok erkeğin.. Biraz biraz kontrol altında tutulmalıdır erkek , perde arkasından bile olsa.. artı , olabildiğince size son derece düşkün bir erkek seçilmeye özen gösterilmelidir.. Her zaman derim , erkek sevdiğinin, kadın seveninin yanına daha çok yakışır diye.. Neden? Böyle bir ilişkide , daha fazla mutluluk yaşanıyor genelde ve ihanet olasılığı çok düşüyor.. Karşınıza geçtiğinde dizleri titreyen kem küm eden o boynu bükük çocuklar yok mu.. işte onlar size gerçekten hayran olan erkeklerdir.. Onları daha çok değerlendirin.. Tabi bu söylediklerim bir kural veya kesinlik içermez.. Ama sizin seçimleriniz ve erkeğinize olan tavrınız da sadakat olasılığını arttıracaktır bir noktada..
ve sonuç olarak.. er geç birine güvenmek zorundayız hepimiz.. yine seveceğiz birini ve ona güvenmeyi SEÇECEĞİZ.. Bu yüzden kendimizi çok kasmamamız gerekiyor.. Sadece daha temkinli olacağız, seçimlerimizde daha dikkatli olmaya çalışacağız.. Sen şimdi gidip ortamdaki en yakışıklı popüler playboyla olursan , diğer erkeklerden birini seçmene göre 3 - 5 kat daha aldatılma ihtimali vardır.. basit matematik..
ve asla unutmayın.. Yalnız değilsiniz. pek çok aldatılmış erkek ve kadından birisiniz. Hatta aramıza hoşgeldiniz. Kaybedenler grubu deyin isterseniz, veya boynuzları cilalayalım grubu.. hepimiz yaşadık.. Dünyada sadık erkekler de yaşıyor çok sayıda.. Ön yargılı olmayın lütfen.. sadece daha dikkatli ve temkinli olmaya çalışın.. ve sizi gerçekten çok seven bir erkeği değerlendirin öncelikle..20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl
Konuyu bir çok açıdan değerlendirmek lazım aramızda 3-4 yaş fark var yaşadıklarını anlıyor gibiyim lakin ben çok şükür hiç aldatılmadım. Bir çok kez izlemeye aldığım ilişkilerim oldu, çok sevildim, çok sayıldım anlaşarak konuşarak ortak ayrılıklar oldu.
Sana tavsiyem çok güzel ve bakımlı bir kadında olsan bence karşındakini tipine göre değerlendirme, seni seviyor mu? Temizliğine önem veriyor mu? Düşük maaşlı işi bile olsa zamanında işe gidip geliyor mu? ya da aksatıyor mu? Bununun gibi bir çok izlenimle, erkeğin vücut dilinden gelecekte neler yapabileceğini az çok ölçebilirsin.
Örneğin kadına şiddet konularından dolayı çekimser davrandığını belirtmişsin. Kadın cinayetlerinin %90 ı yine aynı kadınlar tarafından engellenebilirdi. Görücü usulü aile dayatmasıyla evlenenleri %10 luk kısımda tutuyorum.
Kadınlarımız kendisine değer veren işinde gücünden ama sessiz mülayim erkekler varken bir çok kez şahit olduğum kadarıyla. Nerde it kopuk serseri belinde kelebek taşıyan, silah taşıyarak kendisini adam sanan insan müsfettelerini daha çekici buluyor. Adamın kolları façalı hayatında çalıştığı hiç bir işte 1 yılını dolduramamış insanlar, nasıl bir kadına çekici verir anlayamıyorum.
Bu tarz insanlar asla ama asla kadınına tahammül edemez. Ölen kadınlarımız için hakettiler demiyorum lakin engellenbilir bir ölüme göz kırptılar.
Sana söyleyeceğim son şey hayatına umarım seni seven, el üstünde tutan, ailenin yanında seni küçük düşürmecek, işinde gücünde iyi bir aile evladı denk gelir ve ön yargılarından kurtulup mutlu olursunuz..
İyi akşamlar.00 Yorumla
+1 yılHayatta her şey insanın başına gelebilir. İnsanı üzen bir yaşantı fakat karşına çıkan her insan seni aldatacak diye bir kanıya varmakta yanlış. Mutluluğu sadece karşı cinste bulacaksın diye bir kural da yok fakat karşına biri çıkarsa şans tanımalısın. Tabi sen de hoşlanırsan.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
+1 yılMerhaba sizin güven bulanimi yasamabiz normal tüm medya ve interneti izleyince insan bu haberlerden sonra bunaliyor
Elbette dürüst birileri vardır
Onunnasil anlayacaksin
Diyelim biri ile tanıştım
Sık sık gorus tanımaya çalış onu
İlk gorusmelerde cinsellik ifade ederse yolla gitsin
Ondan sonra seninle ilgileniyorum
Senin düşüncelerine önem veriyor mu
Bazen görüştüğüm insanı
Deneye bilirsin bir gün bira açık giyinip renkli giyinip git bak tepkisine mesala
Ne bileyim konuştukça tanırsın anlarsın
Telefonunu kariatiyorsa cok fazla hesap soruyorsa uzak dur14 Yorumla- +1 yıl
Güzel tavsiyeler verdiğim için teşekkür ederim
- +1 yıl
Kadınların işi zor
Son tavsiye arabaya lukse aldanma - +1 yıl
Malda mülkte gözü olan birisi değilim. Benim için önemli olan karşılıklı olarak birbirimizi destekleyip, birbirimize saygı ve sevgi duyduğumuz bir ilişki kurabilmek. Bana olan sevgisi bitse bile aldatmasın mesela, gelse dese ki ben başka birisinden hoşlanmaya başladım, bu ilişkiden soğudum. Daha az canım acır. Dürüstçe bitirdi diyebilirim arkasından en azından.
- +1 yıl
Dogru önemli olan dürüstlük sevgi saygı çok az insanda vsr
Aldatıldım güvenim paramparça oldu ama her insanın farklı olduğunu unutmamak lazım. Yeni insanlara her zaman şans verilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Size tavsiyem biriyle tanışırken daha dikkatli olmalısınız ve tamamen tanımadan bağlanmamaya çaba göstermelisiniz.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Valla güzelim öncelikle birine güvenmen şart tanıdığın biriyle olursa daha rahat edersin sanırım. adınıda hemen koymazsınız zaman verirsin kendine zamanla aşarsın gibi
10 Yorumla
+1 yılNe diyim bilemedim. Umarım tüm bu travmalarını atlatabileceğin biriyle tanışırsın. Ama insanoğlu çiğ süt emmiştir. Yaşadığın olayların tekrar etme riski her zaman vardır. O yüzden Allah herkesi iyi insanlar ile karşılaştırsın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÜzüldüm haline ama aşılamayacak bişe değil. Yıldız haritana bakmamı ister misin? Böylelikle eksiklerini görüp neler yapman gerektiği konusunda bilgi sahibi olursun yani kendini tanır ona göre hareket edersin.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılBikere sen bana göre yanlış bir psikoloji içindesin ve senin karar verme mantık gibi düşüncelerin beyin organların bazı şeyleri bu ilişki konularında kapanıyor sadece kalp açık kalıyor insan devamlı da aynı yanlışı yapmaz
00 Yorumla
+1 yılValla ne kadar güvenirsen güven, ne kadar zaman tanırsan tanı insan bu, puşt olur. O yüzden ben sana hak veriyorum. Kaç senedir ben de kimseye yanaşamıyorum. çok da diyecek bir şeyim yok. Ama sohbet etmek istersen edelim. buralardayım.
00 YorumlaBu durumu aşmak için sürekli güvenebileceğin biriyle sohbet etmenin gerekir
Ve muhakkak bir başlangıç yapmalısın
Çünkü yapacağın başlangıç senin en büyük özgüvenindir.
Bence denemekte faysal var
Haydi bir dene.00 Yorumlabence kesinlikle güvenmemeye devam etmelisin çünkü güvenmemeliyiz ne kadar güvenirsek o kadar büyük olur aldığımız darbeler
00 YorumlaBence vardir ama senin de begenmenle alakali o turleri...
03 Yorumla- +1 yıl
Ne vardır? Neyden bahsettiğini anlamadım
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBunu takıntı yapmaktan vazgeçmelisin. Çünkü hayatının geri kalanını hep olumsuz etkiler. Sürekli büyüyen bir kaygı haline gelir ki buda sonuç antidepresanlar olur.
00 Yorumla Erkekte seni nelerin etkilediğini bir gözden geçir belki yanlış şeylerden etkileniyorsundur.
00 Yorumla
+1 yılZor ama zamanla birine tekrar güvenerek aşılıyor, çivi çiviyi söker misali
00 Yorumlaİnsanlara hemen güvenememeye başlamışsın. Bundan dolayı da insanlarla yavaştan iletişim kurmaya çalışmalısın. İlk başlarda güvenmesen de güvenini yazanacak birisi karşına çıkarsa geç olda bile başarmış olursunn.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç karşına aklı başında biri çıkmadı mı güvencegin
010 Yorumla- +1 yıl
Kendimi kapattım insanlara 3-4 senedir ama öyle birisiyle tanışsam fark ederdim diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılAşağı da yorumlarını okudum da baya yorulmuş gibisin
- +1 yıl
Yoruldum inan ki. Neler yaşamadım ki ya. İlk aşkım, tutkuyla sevdiğim adamın evli olduğunu, karısının fotoğraf atmasıyla öğrendim. Kadında da zerre gurur yokmuş bu arada. Bir diğeriyle sevgili olduk ama bir hafta sonra ben yapamıyorum dedi. Ötekisi de ben onu seviyorum diye benimle olmuş aslında, benim kadar sevmemiş, beni üzmek istememiş... Kimi sevdiysem, kime bağlandıysam, değer verdiysem hep incitildim bir şekilde. Artık tahammül edemiyorum acı çekmeye.
Cevap sahibi+1 yılGaliba devir çok farklı Bir devir ya da ben mi eski kafayımmı bilmiyorum
Artık insanlar da şeref ş kalmamış üzme kendini
Cevap sahibi+1 yılBir ilişkide Sevgi vs bitmesi olmaz
Herşey saygı vefadır saygı vefayı vefa sevgiyi getirir zaten- +1 yıl
Haklısın. ben alıştım artık yalnızlığa. acı çekmekten daha iyi
Cevap sahibi+1 yılÜzme kendini ama bir elma ağacında tüm elmalarda kurtlu deme
Devir gerçek den belki millet için oyun olmuş duygular ile oynamak buda bir kadını maf eder
Yapmacık oyuncak insanlar çıkmış ki artık yapmacık insanlar dolu devirde anlama ihtimali çok az
... Müsait isen özelden konuşalım mı öyle kafayı yemiş insanlar dan sanmayın da Bir arkadaş edasında
Cevap sahibi+1 yılSizi bekliyorum
Cevap sahibi+1 yılGaliba sapık sandın bende hiç bir kızla hiç bir şey yaşamadım kimseyi sevmedim zaman dedim
Cevap sahibi+1 yılNeden hiç bir şey yazmadın ben piçlikk için yazmadım
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan iste bende karimi aldattim guvenmiyom. hep supe ediyom
05 Yorumla- +1 yıl
Karını aldattın ama karından mı şüphe ediyorsun?
Cevap sahibi+1 yılAynen
- +1 yıl
Pes doğrusu
Cevap sahibi+1 yılAynen sen evlimisin
- +1 yıl
Değilim, senin gibi örnekleri gördükçe de evlilikten ve sevgililikten daha da soğuyorum
nasıl aşacağını sana net söylüyorum
bu devirde kimseye güvenme iyi misin herkes uçkur derdinde et olsada kessem tavuk olsada yolsam derdinde akıllı ol06 Yorumla- +1 yıl
Kimseye güvenmediğim için yıllardır yalnızım ya zaten.
- +1 yıl
Allah bu ülkedeki erkeklere akıl fikir versin, her kadına cinsel obje gözüyle bakmasın, reddedilince şiddet uygulamaya kalkmasın diyelim bence
- +1 yıl
Sen kendini öyle görüyorsan bir şey diyemem ama ben öyle olmadığım gibi, belki de yalnızlığımın sebebi kendim gibi birisine denk gelmemiş olmamdır. Belki de televizyonda gördüğümüz manyaklarla birlikte olmaktansa yalnızlık daha iyidir
- +1 yıl
Ayrıca cinsiyetçi konuşmadım. Bu ülkede kadınların erkeklerin elinden çektikleri eziyetin ne boyutta olduğunu televizyonlarda da, çevremizde de görüyoruz. Kadınların da erkeklere karşı hataları elbette oluyor ama bunu cinsiyetçiliğe bağlaman yanlış. Ben olanı söylüyorum.
biraz zor bende aynı durumdayım güveniyorum ama en ufak bi hatası bile benim için yetiyor.
kimseye güvenmemeliyiz bence herkes herşeyi yapabilir00 YorumlaAçıkçası bende aldatıldım ama pes etmiyor um ciddi kişiyi arıyorum buna zaman tani
00 YorumlaMillet satır satır konuşmuşta boş aşılmaz sadece kendine güven üzülmeden yaşa
00 YorumlaBen de öyleyim kimseye güvenemiyorum ilişki yapmayı da düşünmüyorum bir daha
01 Yorumla- +1 yıl
Daha 18 yaşındasın güvenme ama ilişki yaşamaktan da kaçınma sonra bir bakmışsın gençlik gitmiş pişman olmuşsun.
Herkes aynı değildir bunu sakin unutma. Dogru zaman doğru insan
00 Yorumla
+1 yılbence psikologa görun herkes aldatacak diye birsey yoktur
00 Yorumla
+1 yılKimseye guvenme sende
00 YorumlaGüvenme daha huzurlu olursun
00 Yorumla
+1 yılÇok haklısın... dinlemek isterdi. Seni...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüzgün birisini tanımaya çalışman lazım
010 Yorumla- +1 yıl
Düzgün olup olmadığını nasıl anlayabilirim ki? Bir insanı tanımak için onunla uzun zaman geçirmek gerekiyor, öyle hemen sevgili olmak değil, bir süre arkadaşlık tarzı flört vs... Ama çok düzgün, beyefendi görünenlerin bile bir bakıyorsun içinden yaratık çıkabiliyor. Haberlerde bazı tipler görüyoruz evet onlar bas bas bağırıyor ben tehlikeliyim diye, biraz gözü açık bir kadın kendini onlardan korur zaten. Sorun düzgün görünüp, düzgün olmayanlarda...
Cevap sahibi+1 yılHeh baya bilge birisi olmuşsun zamanla zaten. Tam da önemli yere parmak bastınız. Evet birisini hem seveceksiniz hem her şeyini anlatmayıp hemde az güveneceksin. İnsanlar böyle. Şöyle düşün bak:sen ona karşı tedbirli olsan ve o mükemmel olsa ne olur? Üzülmez ve ihanete uğramazsın. Ama aldığın tedbirler sayesinde ihanet olsa bile hazır hissettiğin için daha az hasar alırsın.
- +1 yıl
Her şetini anlatmamak ve az güvenmek ilişkinin başları için geçerli olabilir evet. Bir de böyle düşünelim: Bir akrabamın 4 yıldır ilişki yaşadığı ve nişanlandığı kişi işi için yurtdışına gitti ve kızı orada aldattı. Böylece ilişkileri de sona erdi. 4 sene boyunca verilen emekler çöp edildi. Belki çok mutlu değillerdi ama nişan aşamasına kadar gelinmiş. Bir başka örnek biliyorum yine uzun süreli ilişki, herkesin örnek gösterdiği bir çift, adamın Tinder kullanmasıyla sona ermiş. Ya böyle bir şey yaşarsam? Aldatılmanın nasıl can yaktığını biliyorum ve o riski alamıyorum işte. Ayrıca çok düzgün birisi olsa bile hayallerimi desteklemeyebilir, mesela yurtdışına gitmemi istemeyebilir vs ki işim gereği bunu yapmam gerekebiliyor. Sırf sevgilisi, nişanlısı istemiyor diye gitmeyip, aldatılan ve fırsatları kaçıran öyle çok insan tanıdım ki! veya aldatılmasa bile bir şekilde ilişkisi biten... Onca emek verdiğim kariyerimin yanlış bir ilişki yüzünden istemediğim bir yöne sapmasını istemiyorum. Karşılıklı sevgi, saygı ve birbirine destek olma düşüncesine sahip biriyle tanışana kadar sanırım yalnız kalacağım, kim bilir belki de kaderimde bu vardır.
Cevap sahibi+1 yılSen direkt aşırı güven bekliyorsun. Bunun olacağını sanmıyorum. Ona bakarsan iş için gidip aldatan kadınlarda var. Aldatılıp aldatan kadınlarda var. Sen karşıya yakıyorsun bir çok şeyi. Böyle birisi olabilir ama bulabilir misin bilemem. Güven duygun çok aşırı azalmış ve bu yüzden karşı tarafın hakkında içinde birikmiş bir çok şey var. Benim tedbirli ol dediğim şey tüm hayat boyunca, bende biliyorum aldatılmanın nasıl bir his olduğunu. Ne kadar koyduğunu, ne kadar yıktığını. Evet haklısın, o kadar sevgi pıtırcığı olmaları bile inandırıcı değil. Olayda bu zaten. Artık insanlar baştan emin olma eğiliminde. Hayat böyle değil maalesef, ne oldum değil ne olacağım diyeceksin diye bir laf var. Aldatılman, güzel ve karakterli erkekleri de bırakmana sebep mi olucak? Sen baya mantık katmaya başlamışsın, böyle olursan iyice soğursun ve iyice temkinli olarak ilişki falan kuramaz hale gelebilirsin.
Cevap sahibi+1 yılZaten baştan aldatıldığını ve ihanete uğradığını söyleyerek başlarsan karşıdaki insanı zan altında bırakarak başlarsın bana göre. İlişkiler tek başına büyür, bir önceki ilişkinin üstüne yapılmaz. Önceki duyguları tamamen silmediğin sürece başlama.
- +1 yıl
Bu konuda haklısın. Eskiden hep duygularımla hareket ederdim. Yalnız aşk konusunda değil, her konuda... Olayların akışına bırakırdım kendimi, kontrol etmeye çalışmazdım. Ne olacaksa olsun, ne yaşayacaksam yaşayayım. Lakin artık öyle yoruldum, öyle yıldım ki hayal kırıklığına uğramaktan. Yaşıtlarımın çoktan çocukları ve iyi bir evlilikleri varken benim hala hayatımda güvenebileceğim birisi yok. Gittikçe daha da garantici ve duygularını geri plana atan birisine dönüştüm. Bu halimi sevdiğimden emin değilim ama eski halimi de sevmiyorum. Acı çekmekten çok korkuyorum, yeniden güvenip hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyorum çünkü birisiyle birlikte olmam için onu tutkuyla sevmem gerek, ona her şeyimle güvenmem gerek. Aksi halde sürekli temkinli olarak veya beni aldatabilir ihtimalini göz önünde bulundurarak o insanla birlikte olamam. O dengeyi belki de hiçbir zaman kuramayacağım.
- +1 yıl
Önceki duygularını silme konusunda da haklısın. Yıllardır silebilmiş değilim. Belki de silebildiğim gün düzelecek bir şeyler.
Cevap sahibi+1 yılYani eğer yaşın doğru ise baya akıllısın ya, ben seninle anca konuşurum. Naçizane tavsiye verebilirim. Aklıma gelenler senin endişelerine hak vermemi sağladı tabiki de ama nasip bana göre bu işler. Sağlam insan bulmak cidden çok zor, kafayı buna takmakta iyice sıkıntı çıkarır. Sana önerim önüne bakman ve hayatı akışına bırakman. Seni isteyenler olursa tanımaya çalış, gözüne takılan olursa tanımaya çalış. Olay basit, deneme ve bekleme yolu. Bu yüzden bunlara alışman lazım. Baya akıllı birisisin, umarım kalbine göre birisini bulursun. Onca erkek güvenilir kadın arar, onca kadın güvenilir erkek arar. Birbirinize denk gelirsiniz umarım.
Cevap sahibi+1 yılYani seni anlıyorum da dediğim şeyler belli ve anlamışsın. Sağlam insan bulmaya çalışıp iyice tanımayı deniyeceksin.
- +1 yıl
Bir arkadaşım var ama onunla böyle bir yola girmek ister miyim emin değilim. Olgun sayılabilecek birisi ama arkadaşlığımızı riske atmaya değer mi bilmiyorum. Zaman gösterecek sanırım.
- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılsenin kafan karışmış bence.
00 Yorumla
+1 yılHerkes aldatmacak diye birşey yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Haklısın...
00 Yorumla
+1 yılAlamazsın bu sorunu.
00 Yorumla
+1 yılAşılmıyor maalesef
00 Yorumla
+1 yılErkeklere güvenme
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Bu yaşadığınız durum maalesef bu aralar çok yaygın olarak insanların çok ciddi bir sorunu haline gelmiş vaziyette. Özellikle danışanlarımdan çok sayıda kişi tekrar sağlıklı ilişki yaşayamıyor, güvensizlik ve değersizlik hisleri güçleniyor, yaşamına giren tüm partnerlerinin aynı şeyleri yaşatacağı kaygıları, korkuları ile kısır döngüler halinde ilişkiler yaşıyorlar, bu durumu çözmek için çözüm arıyorlar.
Ayrıca son dönemlerde kadına şiddet ve kadın cinayetleri çok gündeme geldiği için yeni bir ilişki kuracağı zaman şiddet görme korkuları da maalesef son zamanlarda çoğalmış durumda. Pandemi corona olma ihtimali de ölüm korkusunu son zamanlarda tetikleyen unsurlardan biridir.
Peki bu durumdan nasıl çıkabiliriz? Nasıl hayal ettiğimiz kaliteli, mutlu, huzurlu ilişkiyi yaşayabiliriz?
Bu sorunun cevabı kolay olsa bile o cevabı uygulaması ciddi istikrarlı ve kararlı bir içsel çalışmayı gerektirir.
Öncelikle çok yanlış bilinen söz maalesef çivi çiviyi pek de sökmüyor. Çünkü öyle olsaydı ciddi çoğunluk defalarca üst üste sorunlu, baskılayıcı ilişkiler yaşamazdı. Sonunda da çoğu kişi yorulup artık yalnız kalmayı seçmezdi.
Aldatılmış kişi içsel olarak geçmişten arınma, şifalanma, kabullenme, affetme, duygusal özgürleşme gibi çalışmalar ile geçmişi ile zihnen, kalben barışmadığı sürece gelecek yeni ilişkilere yeni alanlar açılamıyor. Bilinçaltı düzeyde geçmiş olumsuz çekirdek inançlar (örneğin erkekler aldatır, artık kimseye güvenim kalmadı, vs) ve kin-nefret-öfke-korku gibi yıkıcı enerjiler çalışılmalı dönüştürülmelidir. Güvensizlik, değersizlik, yetersizlik duyguları 0-7yaş anne-baba ve yakın çevreden aktarılmışsa oraları da belli güçlü tekniklerle (gerekiyorsa profesyonel destek alarak) çalışılıp dönüştürülmeli, kişiye özgüvenli, yeterli, değerli hisleri yüklenmelidir.
Duygu, düşünceleri olumlu hale dönüşen, geçmişi ile barışan kişi artık mutlu, huzurlu yeni ilişkilere hazır olur.