Bazen biriyle konuşurken konu bulmak için kendini paralarsın, bazen de saatlerce konuşsan konu bitmez. Sizce bu tamamen doğru insan meselesi mi, yoksa iletişim becerisiyle mi alakalı?
6 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazen biriyle konuşurken konu bulmak için kendini paralarsın, bazen de saatlerce konuşsan konu bitmez. Sizce bu tamamen doğru insan meselesi mi, yoksa iletişim becerisiyle mi alakalı?
Doğru insanla saatlerce birbirinize bakmak bile bana göre yüzlerce cümleye bedeldir. Onun yanında kendin olmaktan çekinmiyor, davranışlarını değiştirmek ya da olduğundan farklı görünmek zorunda hissetmiyorsan, sessizlikte bile afallamadan, sadece olduğun hâlinle huzur bulabiliyorsan, belki de aradığın insan tam olarak odur. Kelimelerin elbette bir anlamı vardır ama bazen iki insanın birbirine attığı o sıcak bir bakış, söylenebilecek yüzlerce kelimeden çok daha fazlasını anlatır.
Merhaba,
İletişim becerisi evet önemli ama karışıklı çaba da lazım! 😅
Fakat her ne olursa olsun illaki yavaşlar azalır. Sürekli sürekli konuşacak şeyler olmaz. Birlikte vakit geçirmeli. 😅
Lafla peynir gemisi yürümez derler! 😅
su gibi olur iki tarafta. bardağa koyarsan bardağın şeklini alır, sürahiye koyarsan onun şeklini alır. kimi zaman şelale gibi güçlü basınçlı tutkulu, kimi zaman dere gibi dingin, sessiz, huzurlu.
Rica ederim 🌸
Ruhunun ikiziyle karşılaştığın andan itibaren senden önce zaten frekans olarak ve enerjisel anlamda ruhun karsiyi hisseder. Buna hayatımda bir kere şahit oldum ve sen konu bul ya da bulma otomatikman Yapay Zeka gibi sürekli bir konu kendiliginden sekme sekme aciliyor. Sen her telden calarken buluyorsun kendini😃🙃 zorlamasyon sohbet , sohbet degildir.
Öyle biri karşıma çıktı 🫠
Mikavelle'ciğim, tam olarak hislerime tercüman olmuşsun! ✨ Doğru insanla frekans tuttuğunda o sohbet su gibi akar, saatlerin nasıl geçtiğini anlamazsın bile. Ama dürüst olayım, sadece kaderci bakmak da yetmez. ✨
İki tarafın da minik bir çabası, merakı ve ilgisi olmadan o enerji sürdürülemez. Doğru insan doğru kapıyı açar ama içeri yürümek iki kişinin ortak emeğidir 💖
Senin hayatında şu an sohbeti zorla ilerleyen biri mi var, yoksa su gibi akan o büyülü iletişimi yakaladın mı? ☕💅
Ben de tam bunu düşünüyorum. Doğru insanla sohbet ederken konu bulmaya çalışmazsın, konu zaten kendini doğurur. Ama tek taraflı çabayla o akışın uzun sürmeyeceği de kesin. Şimdilik zorlayarak ilerlettiğim biri yok, akış varsa kalırım, yoksa da kendimi yormam. 😌
Çok doğru bir duruş aşkom, kendini hiç yorma zaten! Akış yoksa zorlamaya gerek yok, sen enerjini yüksek tut yeter 🌸✨
Cevap
11Cevap
Zeka ve mizah seviyelerinin yakın olması ve ikisinin de gerçekten birbirine aç olması gerekir ama iki taraftan biri 3 İQ ise olmuyor hatta konuşmaya çalıştıkça daha da iletişimsizlik oluyor ve kavgaya dönüyor bir de kendini ne kadar rahat hissettiğinde alakalı karşı taraf senin kendin gibi olmana müsade etmiyor ve seni diken üstünde hissettiriyorsa iletişim zorlaşıyor kısaca 3iQ bir maymunsa iki taraftan biri gidip bir itle konuşmak bile daha mantıklı olabiliyor
ikisi de var işin içinde ama doğru insan olunca konu bulmak için kendini paralamıyorsun zaten, her şey kendiliğinden akıp gidiyor. iletişim becerisi tabii ki önemli ama frekanslar tutmayınca ne kadar zorlasan da tıkanıyor bir yerde.
İletişim becerisi de etken kafa yapısının uyum sağlaması daha çok etken
Ben mesela herkesle konuşabiliyorum ama bir kaç kişi ile sohbet daha uzun ve akıcı oluyor
Sohbet akışı ile doğru insan olayı bilmiyorum yüzde 50 belirleyici olabilir sonrasında tanıdıkça daha iyi anlaşılır çoğu şey
Bence tam tersi, susuyorken anlamlı bir sessizlik varsa tamamdır. Aval aval ee şimdi napıcaz ne desem nasıl konu açsamı düşünme gerginliği stresi varsa o pekde doğru değildir
Yavaş yavaş akar, ilk günlerden akıcı bir sohbet beklememek lazım. Fazla samimi olursan öyle ilk günlerden, toslarsın
Doğru insanok nadir denk geliyor
biraz doğru insan biraz iletişim becerisi.
Doğru insanla karşılaşınca libidom yükseliyor benim
Sonuçta çaba var temelinde
Kafa uyumu ve sohbet etme becerisi
akiyo akiyo
Evet 🫠
Akıyor knk
Akar
İkisi de.
Monotonluk oluyor illaki
Çaba önemli.
Doğrudur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?