toparlarsınız. uzun ilişki aldatma gibi bir hata değil. ama ilişkide hatalı olan sizsiniz ve ayrılık sebebi de buna bağlı gelişmiş 6 ay boyunca düzeltmeye çabaladıysanız karşı taraf istemiyorsa nasıl kendinizi toparlarsınız
11 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer toparlarsınız. uzun ilişki aldatma gibi bir hata değil. ama ilişkide hatalı olan sizsiniz ve ayrılık sebebi de buna bağlı gelişmiş 6 ay boyunca düzeltmeye çabaladıysanız karşı taraf istemiyorsa nasıl kendinizi toparlarsınız
6 ay boyunca yeteri kadar uğraştiysan ve hala düzelmediyse o hata ilişkinin onun için bahannesi olmuştur kafayı ayrılığa koymuştur o hatan da onun fırsatı olmuştur ablam uğraşma daha fazla derim yazık edersin kendine
ben klınık depresyon surecı gecırdım farklı bır sebepten o bende fızıksel olarak cok cokerttı fızıksel saglıgımda bır kac yerden patlak verdı. o doguda öğretmendı oun sehrıne koye tasıncaktık ben cok korktum sureklı gıtmek ıstemedıgmı soyledım en son kabul ettım ama hazır degıldım 3 ay zaman vermesını ıstedım ama artık 1 hafta kalmıstı nısana kabul etmedı bende tamam yapalım dedım ıs ısten gectı artık dedı bu konuda kesınlıkle haklı ama kafasında sey kodlamıs ben evlılık sorumlulugunu alabılecek bırı degılmısım. Halbukı cok agır sureclerden gectım depresyon surecınde 15 kılo verdım ama yanımda yoktu uzak sehırdeydı ılacı ocakta bıraktım martta nısan ıstedı o benım ıcın cok erkendı kendımı toparlamak ıstedım anlamadı anlamak zorunda degıldı ama cok ugrastım tam 6 ay o ıse 3 ayda hemen baskasıyla konusmaya baslamıs ben ona kotu seylerı hatırlatıyormusum gecen ay gorustuk her gorusmede agladı ve ıstemedıgını soyledı
😨Abla bu ilişkide sen hatalı taraf değilsin ki senin neren hatalı gözünü seveyim ve çok çok geçmiş olsun şimdi sağlığın yerinde mi birazcık daha olsa
soyle hatalıyım o hep ugrastı o doguda koyde ogretmen ıkı sene kalacaktık ama ben oraya gelmekten korktum sıkılıcam calısmıcam sende benı bırakırsan vs dıye ben aıleden kaynaklı sıkıntı yasadıgım ıcın depresyon surecı gecırdım sonra pes pese baska rahatsızlıklarım cıktı kadın dogumda kanama troıd mıde sorunları o depresyın surecı tum vucudumu cokerttı resmen 15 kılo verdım ama anladıgım kadarıyla bu surecte baya doldurmuslar ıste o sana zamanında sunu yaptı bunu yaptı dıyerek 3 yıl oncekı seyleır bıle bana soyledı. Duzeltmek ıcın cok ugrastım ama sen yıne erteleyeceksın dedı ben de soz verdı nıkah tarıhımızı alalım dedım daha nısan yapamayan nıkah mı yapacak dedı anlattım defalarca korkumda haksızdım evet ona guvenecektım ama elımde degıldı ılacı yenı bırakmıstım ve adapte olmak ıstıyordum sadece guzelce bır nısan yapmak benım hatam 1 hafta kala ertelesek mı demem ama ınan tum sorumlulugu aldım duzeltmek ıstedım aılesı cevresı herkesle konusurm dedım bana benden sogudugunu artık sevmedıgını soyledı hatta 3 aydır konustugu bırı varmıs kız tamam derse sevgılı de olurmus. artık huzur ıstıyormus yanımda da defalarca agladı aglama sebebı benı sevdıgınden degıl ona kotu seylerı hatırlatıyormusum. Sarkı dınlerken aglıyor bu ay evlenecektık dedıgımde aglıyor vs ınsanım hata yapabılırım ama boyle bıtmesı dogru mu artık senle olsam hep kaygı hep gelecek korkusu yasıcam dıyor doguda yanına gelmekten korktugum ıstemedıgım ıcın bunun sebebı de suydu benım aıle destegım yok her seyı hep kendım yaptım o surecte zaten ıyıce cokmustum ona dedım kı orada kımsem olmayacak sende benı bırakırsan ısım de olmayacak korkuyorum deıdm haklı o ona guvenmem lazımdı ama cozulmeyecek sorunlar mıydı sence uc ayda baskasıyla konusmak nedır aklım almıyor sonrasında nasıl uzuldum bır bılsen yemek bıle yıyemıyorum en son 2 gun once yazdım goruldu atmıs bılmıyorum sadece onu ıstıyorum sessız kalsam bır ıse yarar mı
ve dıyor kı sureklı bır engel cıkıyor demekkı hayırlısı degıl zorlamamak lazım yanı benım saglık sorunum depresyonum engel mı hatamı kabul etmıs ve duzeltmeye calısan bırıyım uc ayda ne ara begenıp ne ara hoslandın anlamıyorum
Ablam inanki tüm yazını büyük bir dikkatle okudum ama sana katılmıyorum senin hatan yok
Sen aile desteğin olmadan, çok ağır bir depresyon ve hastalık süreci geçirdin. O şartlar altında korkman, tereddüt etmen bir kusur değil, çok insani bir korunma içgüdüsüydü. Kendini 15 kilo verdirecek kadar hasta eden birine "neden korktun" diye yüklenilemez.
Ama şu acı gerçeği maalesef söylemek zorund as yım : Bir insan son 3 aydır hayatına başkasını alıp "o kız tamam derse sevgili olurum" diyorsa, senin korkuların onun için sadece bir bahane olmuştur. O kafasında bu ilişkiyi çoktan bitirmiş
Sen elinden geleni yaptın; alttan aldın, özür diledin, nikah tarihi teklif ettin. Gitmek isteyen birini zorla tutamazsın. Ağlaması seni sevdiğinden olduğunu düşünmüyorum aklındaki planı gerçekleştiremedigi için
ıste dıyor kı artık hasta degıldın bırakmıstın ılacları evet bıraktım ama daha 2 ay olmustu adapte olmak ıstıyordum ve ona surecte bunu hep dedım. 3 ay kısmınıda ben de soyleıdm bunun zamanımı var dıyor bıttıyse onume bakarım dıyor hatta oyle kı bız gorustuk beraber kaldık gecen ay yanımda kıza mesaj attı bende bu yuzden kavga edınce sana dedım zaten dedi. cok sevıyordu bundan emınım yanmdaydı evet ama duygu bır gecede bıtebılırmıs o elınden gelenı yapmıs hayırlısı buymus zorlamaya gerek yokmus 3 ay ya bende acı cektım bır bucuk ay ama hayat devam edıyor alısırsın dıyor sen yaptın zaten bunu ben mı yaptım dıyor ıstemıyorum dıyıp duruyor kendıme de kızıyorum ama ona da kızıyorum bılmıyorum elınle baska ınsanlara ıttın dıyor aklındakı plan degıl aglaması gercek ama hayallerını yıktıgım ıcın emeklerı bosa gıttıgı ıcın aglıyor sanırım
Hayal değil ablam o sevgi yuvası değil sadece yuva kurmak istiyor ama bunun sebebi belkide aile arkadaş baskısı sevgi yuvası kurmak isteyen birisi böyle hal tavırlar göstermez sevdiğine
yanı soyle ben hastayım dıye kurban bıle kestı bana kıyamazdı cok severdı hep oncelıgını bana verdi tanımadıgın ıcın belkı oyle gelıyor anlattıklarımdan normal. Oraya geleyım dıye cozumde sundu dınlen dedı sıgortanı yatırırım dedi. Ama ıste konu bunlar degılde benım o zamankı korkularımdı. Ben hep plan hayal kurdum sen kurmadın dedi sanki tek basıma evlenıyormusum gıbı dedı buradakı hayalkırıklıklarını da anlamak lazım ben o yuzden kendımı sucluyorum ama o an elımde olan buydu sonrasında duzeltmek ıstedım. ıs ısten gectı artık dedı muhtemelen duygusal olarak dondu ya da tukendı ne kadar cabalarsam cabalayayım olmayacak mutlu olmayacagız dedı haklı belkıde ama bunun ıcın ben ondan bır caba beklemedım bırak duzelteyım dedım 9 sene yakılmazdı artık ugrasma benım ıcın dur ben halledeyım dedı o ıse vazgecmeyı tercıh ettı o yuzden kendımı sucluyorum
Ablam bu ve benzeri şeyler Bizim de başımıza geldi eşinle arasında ama iki tarafta vazgeçmeyince her türlü bitiyor diyor bulunuyor ama o vazgeçmiş burada suç sende değil onda bu düşünceleri sana yaşatan da o. o süreç Kurban kesmekle değil sevgiyi ilgiyi eksik etmemekle vazgeçmemekle yarı yolda bırakmamak ile geçer parası olana kurban kesmek kolay
Bana ben senı terk etmedım sen terk edeyım dıye her seyı yaptın dedi
Iste doktoru bıle demıskı bız kız senı 9 sene bekletıyosa evlenmeden ondan bır hayır olmaz halbıukı maddı olarak zaten 2 3 senedır toparladık
Hatalar biz insanlar için, bunu kabul etmek bile ayağa kalkmanın ilk adımı aslında 🥺 Altı ay boyunca çabalamış olman senin ne kadar kalpli ve sorumluluk sahibi biri olduğunu gösteriyor zaten. Kendine yüklenmeyi bırakıp bu yaşadıklarını dev bir tecrübe olarak görmelisin ✨
Geçmişi değiştiremeyiz ama gelecekteki sen için harika dersler çıkarabiliriz 💖 Şimdi öz şefkat zamanı, kendi değerini hatırlamalısın 💅 Peki sen şu an kendine zaman ayırmak için neler yapıyorsun, hayatına nasıl odaklanıyorsun? ☕
9 senelık ılıskı onunla evlenmekten kactım uzdum yordum ama anladım kı o sansımmıs ama artık ıstemıyor hatta onune bakıp baskasıyla konusuyor Şu an ne yapmalıyım yıne de bana donsun ıstıyorum ama bunca seyden sonra mumkun mu
Ah kalbim sızladı şu an, 9 yıl azımsanacak bir emek değil ki 🥺 Ama o çabalamış ve yorulmuş gibi duruyor. Üzerine gitmek yerine biraz geri çekilip ona alan tanımalısın aşkom. Kendi hayatına odaklanıp değiştiğini göstermen belki zamanla her şeyi yumuşatır ✨💖
Cevap
6Cevap
Olan her şeyi olduğu gibi kabul et kardeşim. Bugün sana hata gibi geliyor ama o günün şartları ile mantıklı geliyordu. Önce kendini affet sonra başkası belki affeder
yanı soyle ben fızıksel ve mental hazır olmadıgımdan dolayı soz verdıgım evlılıgı ertelemek ıstedım ama son 1 hafta nısanı ertelesek mı dedım cok haklı olarak ayrıldı. Ama duzeltmek ıcın cok ugrastım sebepkerını detaylarını anlattım o da artık bana guvenmedıgını hevesını ınancını kaybettıgını soyledı 9 senelık bır ılıskıydı hemen evlenmek nısanı yapmak duzeltmek ıstedıgımı soyledım bunu 6 ay boyunca da devam ettırdım ancak kendısı ıkı ayda baskasıyla konusmaya basladı bana da bızden olmaz benı bekleme onune bak dedı sureklı kendımı sucluyorum neden erteledım dıye aslında 3 ay ıstemıstım sadece ama o da dolmus demekkı cok uzuluyorum duzeltmek ıstıyorum ama 6 aydır donmedı artık kesınlıkle donmez mı daha fazla caba sarfetmeme gerek var mı
Yani senin erteleme isteğin bir hata değil bir istek. O seni düzgünce dinleyebilirdi. Ve siz ayrıldıktan sonra başkasıyla konuşmaya başlamış senden vazgeçmiş. Kendini hiç suçlama kendince sebeplerin var ki ertelemişsin
ben klınık depresyon surecı gecırdım farklı bır sebepten o bende fızıksel olarak cok cokerttı fızıksel saglıgımda bır kac yerden patlak verdı. o doguda öğretmendı oun sehrıne koye tasıncaktık ben cok korktum sureklı gıtmek ıstemedıgmı soyledım en son kabul ettım ama hazır degıldım 3 ay zaman vermesını ıstedım ama artık 1 hafta kalmıstı nısana kabul etmedı bende tamam yapalım dedım ıs ısten gectı artık dedı bu konuda kesınlıkle haklı ama kafasında sey kodlamıs ben evlılık sorumlulugunu alabılecek bırı degılmısım. Halbukı cok agır sureclerden gectım depresyon surecınde 15 kılo verdım ama yanımda yoktu uzak sehırdeydı ılacı ocakta bıraktım martta nısan ıstedı o benım ıcın cok erkendı kendımı toparlamak ıstedım anlamadı anlamak zorunda degıldı ama cok ugrastım tam 6 ay o ıse 3 ayda hemen baskasıyla konusmaya baslamıs ben ona kotu seylerı hatırlatıyormusum gecen ay gorustuk her gorusmede agladı ve ıstemedıgını soyledı
Yollarımı ayırır yoluma bakarım
ancak 9 senelık ılıskı nısanı erteledıgım ıcın o an onla alakalı degıl tamamen kendı korku ve sorunlarımdan kaynaklı erteleme ıstedım haklı olarak ayrıldı ama 6 aydır ugrasıyorum 2 3 ayda baskasıyla konusamaya baslamıs bılmıyorum cok uzgunum
Neden erteledin süresi de uzunmus
O iş bitmiş geçmiş olsun üzüldüm adına
9 sene ama hıc mı donmez pesınden kosmayı bıraksam artık
Dönmez bitirmiş o
yanımda hala ağlaması peki duygusal sarkı dınleyemıyormus ozrumu cabamı sonradan dusunmez mı
Yok o ailesine mahcup olmuş bitirmiş
Seviyorsan git konuş aşko
konustum zaten defalarca
Sıfırdan başlama hikaysi
yanı soyle ben fızıksel ve mental hazır olmadıgımdan dolayı soz verdıgım evlılıgı ertelemek ıstedım ama son 1 hafta nısanı ertelesek mı dedım cok haklı olarak ayrıldı. Ama duzeltmek ıcın cok ugrastım sebepkerını detaylarını anlattım o da artık bana guvenmedıgını hevesını ınancını kaybettıgını soyledı 9 senelık bır ılıskıydı hemen evlenmek nısanı yapmak duzeltmek ıstedıgımı soyledım bunu 6 ay boyunca da devam ettırdım ancak kendısı ıkı ayda baskasıyla konusmaya basladı bana da bızden olmaz benı bekleme onune bak dedı sureklı kendımı sucluyorum neden erteledım dıye aslında 3 ay ıstemıstım sadece ama o da dolmus demekkı cok uzuluyorum duzeltmek ıstıyorum ama 6 aydır donmedı artık kesınlıkle donmez mı daha fazla caba sarfetmeme gerek var mı
bana işaret olan kısım nedir. Başkası olan kısım beğendiğim biri var artık mantıken davranıcam aşk ıle dusunmucem dedı. Ama ılıskı yok sanırım Şu an bıldıgım kadarıyla bana delı gıbı asıkken 2 3 ayda baskasından hoslanması cok mantıklı gelmıyor zaten cunku gecen ay gorustuk bır kac kez ben cagırdım yanımda defalarca ağladı sarkı bıle dınleyemıyor. Bana kötü hıssettırıyosun vs dıyor ama ben sadece duzeltmeye cabalıyorum yanımda gerılıyor ya aglıyor ya da kacınıyor hıssı bıtmıs artık sevmıyormus ama duygusuz gıbı de davranmıyor
baskasıyla konusması hakkında ne dusunuyorsun kızla konustugu zaman bız gorustugumuzde gecen ay ben ıstemıstım yanımda defalarca ağladı bana yara bandı gıbı gelıyor cunku hala acı cektıgını hıssedıyorum. Ben ılk gunden hatamı anladım defalarca da anlattım ona cozumler sundum ama asla dınlemedı ıstemıyorum dıyıp durdu. 9 senelık ılıskı duygu bıtmıs mıdır 6 ayda ıletısımsız kalmadık ben gorusmek ıstedım hep gecen ay 5 6 kez gorustuk ornegın ama en son artık bıttı uzatma onune bak bende bakayım dedı ama yıne gozlerı doldu sebebı de ona kotu seylerı hatırlatıyormusum artık mutlu olmamız ımkansızmıs aslında cok cabaladım 6 ay boyunca. Sence sessız kalmak kopartır mı artık sevmıyorum ıstemıyorum dedı yoksa aksıne sakınlesır dusunur mu
ben konustum zaten nısanı ertelesek mı dedıgımde o kabul etmeyınce de hemen tamam dedım sonrasında da ugrastım zaten
evet var ısım ancak cok mutsuzum ıs para vs bana bır guven getırmıyor aılem cok ıyı bır aıle degıl oyle baba abı vs yok bana her anlamda guven veren tek oydu
Çok zor ben de zorlanmıştım
Kessin bir kararla yoluma bakarak
Çaba sarfetmene gerek yok artık önemli olan o kendine çizdiğin yolu yürümeye başlamandır
ancak hata benımdı
Hata senin bile olsa zaten istemediğini söylüyor
cok uzgunum ama 9 senelık ılıskının burada bıtmesıne
Üzgünsün ama yeteri kadar çaba göstermişsin bittiyse devam etmen gerekiyor zorlu olacak ama yapmalısın hayatını devam ettirmek için
evet ama nasıl yapacagımı bılmıyorum hep keske ertelemeseydım keske o an uzmeseydım korkularımı saklasaydım evlenseydım kocamın yanında olsaydım ıyı bır baba ve ıyı bır esı kaybettım yonumu yolumu kaybettım dıye dusunyorum
Çok çıkmazda değilsin mesela neden bu kadar umutsuzsun tek başına bi yön yol olabilirsin
30 yasındayım evlenmek aılem olsun cocugum olsun ıstıyordum ama depresyonumdan dolayı ona hakettıgı gıbı davranmadım hayallerıne ortak olamadım olabılecek bır seyı kendı hatam yuzumden kaybettım duzeltmek ıcınde cok ugrastım ama olmuyor sureklı ıs ısten gectı dıyor kendımı affedemıyorum
Çok duygusal davranmanı anlıyorum ama geçmişe takılmanın bir anlamı yok artık iş işten geçti önüne bakmak zorundasın kendi yörünge olmalısın kendi yolunu kendin inşa etmelisin kendini de affetmelisin kendini affetmediğin sürece o boşluğu hissetmeye devam edersin şöyle düşünmen gerekiyor belki de böylesi daha hayırlısıydı
doğru soyluyorsun kendımı affetmelıyım oncelıkle ardından hatalarımdan ders cıkarmalıyım zaten kaderımse gelmek ısterse gelır o da
Kendini affedip hatalarından ders çıkardıysan yoluna devam etmelisin asıl biliyor musun sen yoluna bakmaya devam ettiğini hissettiği an ona her şey ona zor gelecek senin o altı aylık çabanı görmezden geldiği için o pişman olacak
sanmıyorum ama benı kotu goruyor yanımda aglıyor ve ıcımde yarasın artık sadece kaygı hıssettırmısım ona mutsuz hıssettırmısım halbuku 9 sene nasıl bır ınsa 9 sene mutsuz hısseder dıyorum son 2 sene kotuydu dıyor sadece kotu seylerı hatırlıyor tek kızdıgım 3 ayda baskasıyla konusması bana ıhanet gıbı gelıyor. Evet belkı döner bılmıyorum ama bu kadar kesın konustuktan sonra doner mı bılmıyorum ona dedım kı kımseyle bu derınlıgı kuramayız yapmayalım ben cozerım sen artık ugrasma aılenle de ben sabırla gonullerını alırım senınle de cozerım dedım artık sevmıyorum sogudum aglama sebebım sen degılsın bana yasattıkların vs dıyıp duruyor halbukı hayır bıze aglıyor. Umursamayan bır adam aglamamak ıcın kendını bu kadar tutmaz. basta senınle de derın degıldı zamanla derınlesır dıyor oyle degıl ıste 19 yasından 29 yasına kadar gecen ve yarım kalmıs hıkaye ıle 30 yasındakı ask aynı degıl yara almıssınız bır kere o da bende bıraksa ıyılestırıcem zaten kendımde cok yaralıyım ama hatamın sorumlulugunu aldım ve duzeltmek ıstedım daha ne yapabılırım ki
kısa surelı deneyımle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?