Uzun ilişkilerde ayrılık sonrası geri dönüş olur mu. . ? Bir insanın hatasını anlamasını nasıl sağlarız?

Merhaba. 4 senedir birlikte olduğum film gibi bir aşk yaşadığım adamla ayrıldık. Onun işleri oldukça yoğunlaşmaya birbirimize hiç vakit ayıramamaya başlamıştık. Ben de haliyle ilgi bekliyordum , en güzel vakit geçirebileceğimiz zamanlar kayıp gidiyordu. Sonra aramız iyice açıldı , saçma ve ufak nedenlerden kavga etmeye başladık. Sonra bardağı taşıran damla da geldi. Kullanıcı adımdan da anlayabileceğiniz gibi ben feminist bir insanım. Yaptığım yararları işleri kötüye yormaya , fikirlerimi zedelemeye başladı. Saygı duymadı. Yanlış bildiği şeyleri düşünmeme izin vermedi. Çünkü feminizmi yanlış öğrenmiş önyargılara sahiip bir adamdı. Toplumdaki ataerkil yapının da etkisi yüksek. Ama aslında öyle düşünmeyen bir adam sırf karşı gelebilmek için farklı savunma mekanizmaları üretmeye başladı. Sonra ortak bir ayrılık kararı aldık. Korkarım bu defa son oldu. O hayatına işine projelerine mastırına vakit ayırabilirken ben yemekten uyumaktan kesildim. Devamlı birlikte gittiğimiz yerlere gidiyorum , ağlıyorum , anlamaya çalışıyorum , deli gibi seven adam nasıl olur da böyle değişibilir diyorum. Sanırım 2 ay oldu ayrı kalalı. Önceden yarım gün bensiz kalamazdı. Sesimi duymadan yapamazdı. Çok düşündüm acaba dedim. Bir yerden sonra evlliğe bağlanması gerektiği için mi bu sorunlar doğdu. Çünkü yanyanayken çok iyiyiz. Ama görüşme imkanımız yok ve görüşemedikçe kavga ediyorduk. Dün akşam gururumu da çiğneyerek adama "Evlenelim mi" dedim ben dedim ya ben. İnanamıyorum hala. sonra "genel olarak mı bu yıl içinde mi diyorsun" dedi. Afallamıştı belliydi. Ama evlenmeyi isteyen taraf ilişkimizde hep oydu. Sonra bir şey yazmadım. "Son zamanlarda seni çok üzdüm ben seni üzgün görerek yaşayamam" de
Güncellemeler
+1 yıl
yaşayamam" dedi. "Ben böyle de üzgünüm , görmüyorsun ama yaşıyorsun" dedim. Artık kimseye güvenle bakamayacağımı söyledim. "Ayrı düştüğümüz çok nokta var dedi , belki de çok yoktur bilemiyorum ama sen benden çok ayrıldın , beni bu kadar bırakma ben bu yola girersem dönüşümün zor olacağını söylemiştim" dedi. Uzunca bir zaman bir şey yazamadım sonra dedim ki "Önceden bana koklamaya kıyamadığım çiçeğim derdin , sonra kokladın ve attın" . "Ben seni atmadım" dedi. Ve bitti. Gerçekten bizim
Güncellemeler
+1 yıl
Anlam veremiyorum. Bir adam o kadar güzel kalbi olan bir adam nasıl bu hale gelebilir , nasıl bana saygı duymaz nasıl. Saygı yoksa orada hiçbir şey kalmaz. Sorun bende mi diyorum kendime bakıyorum. Ama onu uyardığım hiçbir noktada kendini düzeltmedi.
Uzun ilişkilerde ayrılık sonrası geri dönüş olur mu. . ? Bir insanın hatasını anlamasını nasıl sağlarız?