Allah vermek istiyorsa istetir mi, dua ediyorum ama hala barışma olmadı ne anlama geliyor?

Aylar önce ablamın ehliyet sınavı vardı ben ne kadar dua etmek istesem de erteledim son dakika iki dua okudum ablam da ehliyet alamadı aynı şey başka şeylerde de geçerli oldu yani hangi şeye dua etmeye üşensem ertelesem edecek bir neden bulamasam kendimde o şey olmuyordu ben de demin ki o kişi için hayırlısı değilmiş diye yorumluyordum daha sonrasında böyle bir sözle karşılaştım Allah vermek istemeseydi istemeyi vermezdi diye her neyse ben sevgilimden ayrıldım bundan önceki ayrılmamızda aradan bir ay geçmişti ve bana bir şekilde ulaşmıştı yani arkadaşı tarafından istek atmıştı bu sayede de ona yazmamı sağlamıştı bir şekilde barışmıştık ve ben o barışma sözüne de sürekli sürekli dua ediyordum sürekli sürekli içimde bir dua etme isteği oluyordu bu ayrılmamız üzerinden 27 gün geçti sebepsiz ve bir anda oldu yani çok çabuk öfkelenen birisi o sırf öfkeden dolayı bu sefer net bitti falan dedi ve engelledi aradan işte 27 gün geçti ve ben hâlâ hâlâ dua ediyorum ve olacağına inanıyorum ama ne zaman olur Allah bilir fakat bir arkadaşım artık nedeni neyse bilmiyorum bana “27 gün geçmiş hâlâ tık yok mu diğerinde bir ay geçince olmuştu ee ne oldu olmaz bu iş “ falan deyip duruyor yani ben hangisini düşüneceğimi şaşırdım Allah vermek istiyorsa istetir mi

Allah vermek istiyorsa istetir mi, dua ediyorum ama hala barışma olmadı ne anlama geliyor?