Bekar, tek yaşayan memur, geçim sıkıntısı olmayan ablanız sizi evine kabul etmezse, “istemiyorum, gelme” derse ne yaparsınız
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bekar, tek yaşayan memur, geçim sıkıntısı olmayan ablanız sizi evine kabul etmezse, “istemiyorum, gelme” derse ne yaparsınız
Cevap
8Cevap
Giderdim, ama tartışıp kendimi de küçük düşürmezdim. “İstemiyorum, gelme” çok net bir sınır; ablanın maddi durumunun iyi olması, evine seni almak zorunda olduğu anlamına gelmez. Kırılır, nedenini merak eder ve ilişkiyi buna göre yeniden düzenlerdim. Akrabalık, insanın özel alanına otomatik giriş hakkı vermez.
Önce elimden geldiğince bunun asıl nedenini öğrenmeye çalışırdım. Akabinde eğer haklı taraf kendisi ise ( keza bende haksız olurdum yüksek ihtimalle ) hassasiyetine saygı gösterirdim.
Artık kardeşim olarak bakmam maalesef altında bir neden varsa da açıkça söylemesi gerekir
Ablanız için diyorsunuz yani
Evet ablam kardesim sonuçta
Bana açık ve net olmadan bu şekilde davranıyorsa demek ki bir bağımız yokmuş derim
Aynen de mi çok ayıp aslında bende birkaç ay önce onun yanındaydım sıkılıyorum evde kendisi biraz uzakta geliyim yanına dedim gelme istemiyorum dedi halbuki kendisi de tek arkadaş olarak yanında kalırdım
Dediğim gibi özel bir nedeni varsa açıklama yapması lazım eğer bunu saklayarak gelme diyorsa zaten arada bir bağ oluşmamış boş ver canını sıkma yinede ablan boş ver gitsin
Gitmem ama bir daha da artık öyle bir ablam olmaz
İnsanın gururuna dokunuyor de mi
Tabiki sonuçta evladiyelik kalmayacaksın ablan da olsa bir süre ayrı ev tutacağına ne güzel ablanın evinde kalmak he varsa bir sebebi bunu belirtip şart koşabilir
Örneğin çok dağınık birisindir onun parasına çok fazla bağlanırsın herşeyi o alsın o karsilasin modunda olursan normaldir he eğer öyle değilse o kişiye abla denmez
yani ileride şayet benim de bir kardeşim var abi ben senin olduğun yere gelip aynı evde kalabilirmiyim diye sorduğunda evet derim yani sonuçta kardeşim o benim
Ben birde onun evini temizliyorum bulaşıklarını yıkıyorum sadece gelirim olmadığı için o harcama yapıyor ama maaşı da gayet iyi
muhtemelen o bunu istemiyor seni fazlalık gibi görüyor boş ver öyle insanları
Gitmem, çağırdıında da gelmiyorum derim
Gitmeyiz ne yapalım
Olabilr
Bende gıtmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum kesinlikle insanın kalbini biraz kırar 🥺 Ama ablanın da kendine ait bir alan isteyebileceğini veya o an zihinsel olarak çok yorgun olabileceğini unutmamak lazım ✨
İnsan bazen kendi kabuğuna çekilmek isteyebilir, bu seninle ilgili bir problem olmayabilir tatlım. Ona biraz zaman verip sakin bir anda güzellikle hislerini anlatmak en doğrusu ☕
Peki sen bu olayın arkasında başka bir sebep olabileceğini düşünüyor musun? 💖