Küs olduğum yakın arkadaşım doğum günümü kutlamadı, ben onun doğum gününe gidip kutlamalı mıyım?

10 yıllık çok yakın arkadaşımla yaklaşık 4 aydır küsüz. Son tartışmalarımızda bana “bencilsin, paragözsün, beynin yok, normal değilsin, tedavi ol” gibi çok ağır şeyler söyledi. Hatta “Sen kendini melek, beni kötü gösteriyorsun” dedi. Ben genelde kavga büyümesin diye çözmeye çalışan tarafım ama artık sürekli niyetimin kötüye yorulmasından dolayı geri çekildim. Çünkü ben uykusuz da olsam yorgun da bi telefonlarına koşa koşa pijamayla yanlarına gittiğimi biliyorum merkezi bi yere ya da sıkışıklardı cebimdeki son parayı onlara verdiğimi
Kendime ne alırsam onlara aynısından hediye aldığımı böyle olan bana yapıldı bu yorumlar
Benim doğum günüm 4 Eylül’dü. Gamze bana hiç mesaj atıp kutlamadı. Sevgilisi de kutlamadı. Şimdi Gamze’nin doğum günü 11 Eylül ve kardeşi Sibel bana “Gamze’nin doğum günü, kutlayacağız, gel” diyor.
Kardeşi Sibel’in, benim doğum günümü kutlamadığını tahmin ettiği halde “gel” demesi düşüncesizce bir davranış mı?
Küs olduğum yakın arkadaşım doğum günümü kutlamadı, ben onun doğum gününe gidip kutlamalı mıyım?