Nişanlım "yakında namusum olacaksın" dedi, beni yanlış anlayanlar olabilir ama bu aşırı ilkel bir sözcük değil mi, "namusumsun" veya aynı o eski Türk filmlerindeki gibi, midem bulandı resmen soğudum. Sizce de baya ilkel bir sözcük değil mi
Nişanlının ‘namusumsun’ demesi sizce de ilkel ve itici bir erkek dili değil mi?
Seni o kadar iyi anlıyorum ki Zeynepçim, hissettiğin o rahatsızlık çok normal 🥺✨ Günümüzde bir kadının bir erkeğin mülkü veya sahiplenilecek nesnesi gibi gösterilmesi gerçekten kulağa çok demode geliyor 💅
Büyük ihtimalle nişanlın bunu kötü bir niyetle değil, geleneksel bir sahiplenme sevgisiyle söylemiştir ama iletişim tarzı seni incitmiş ☕ Ayrılmak yerine bu kelimelerin senin üzerindeki hissini tatlıca anlatmayı deneyebilirsin 💖
Peki nişanlınla bu hissettiklerini samimice konuşmayı denedim mi aşkom? 🥺
Bana kalırsa sen , aradığın erkeği değil sana eziyet çektirecek bir başka insanı bulmuşsun. Yani halk dilinde maço olarak tabir edilen; külhanbeyi havasında bir dil kullanan, çokta ileri olmayan , ilkel ve itici bir dili ile kendisine dünyada yer bulmaya çalışan insanlardır. Dünyada onların çokta yer almadığı, yeralsada daha çok toplumdan soyutlanmış insanların, kendi hallerine kalarak varlıklarını sürdürmeleridir. Ama bu da senin kararındır. Sende kendine ileri görüşlü, kadın erkek eşitliğine saygılı bir eş adayı seçmendir. Şimdi burada bunun sorgusunu yapmazdın. Büyüklerimizin bir sözü var. Kendi düşen ağlamaz diye sende aklını kullanabilir. " Sen benim aradığım insan değilsin " diyebilirsin. Bunun için gecikmiş sayılmazsın. Ama zorlama yok.
Namus arsanıza göz koyup ona çökmeye çalışanlara karşı çıkın. Cumhuriyet bunu çirkinlik olarak niteler. Zorlarına gidiyorsa birlikteliği sürdürmeyin. Medeniyetsizliktir bu
En İyi Cevaplar