Eski sevgilim borcunu sildirmek için beni manipüle ediyor, icra ve ilişki konusunda ne yapmalıyım?

Merhaba, kafam çok karışık ve fikirlerinize çok ihtiyacım var.

​Dün eski sevgilim beni yanına çağırdı. Şu anki sevgilisiyle olan bağının %99 bittiğini söyledi. Ben inanmayıp yalan söylediğini belirtince "O ailesinin tek kızı, bir sürü kira gelirleri var. Ailesi onu bana vermez, benim maddi durumum yok. Sen yokluk görmüş birisin, beni daha iyi anlarsın" diyerek duygu sömürüsü yaptı.

​Ardından asıl amacını açıkladı:

"Gel seninle anlaşalım, sen benden icrayı kaldır. 11 tane banka hesabıma haciz geldi, işlem yapamıyorum. Ben sana ödeyeceğime dair imzalı kağıt vereyim, sen icraya 'parayı elden aldım' de" diyor.

​Güvenmediğimi söyleyince beni etkilemek için öptü, biraz öpüştük ve o anki kafa karışıklığıyla kabul ettim. Ama eve dönünce içime sinmedi. Bugün aradığında "İcra dairesinden taksit yaptıralım, ilk taksit 50 bin TL olsun öde" dedim. Bana "Hiç param yok, nasıl ödeyeyim?" yanıtını verdi. Ben de "O zaman 4 Eylül’de paramın tamamını nasıl verecektin?" diye sorunca sıkıştı. Üstelik maaşını alamadığına dair de bir sürü yalan söylüyor.

​İşin daha da vahim tarafı; şu anki sevgilisiyle ortak bir düğün salonunu takibe almışlar ve yakın zamanda nişan yapacaklarını duydum. Adam bunu kesinlikle inkâr ediyor ama adımları ortada.

​İcrayı kaldırmayacağımı netleştirdim ama bu kadar rahat yalan söyleyip beni manipüle etmeye çalışması beni çok gerdi. Sizce bu durum karşısında nasıl bir yol izlemeliyim?

Eski sevgilim borcunu sildirmek için beni manipüle ediyor, icra ve ilişki konusunda ne yapmalıyım?