Bazen mesaj görülmeyebilir, bildirim gelmeyebilir ya da insan o an cevap verecek durumda olmayabilir. Ama karşı taraf bunu doğrudan “beni önemsemiyor” şeklinde yorumlayıp kırılabiliyor. Sizce böyle durumlarda önce sebebini sormak mı gerekir, yoksa cevap vermemek zaten başlı başına bir mesaj mıdır? 👀
Güncellemeler
17 dk
Süper Soru..
Birisi mesajınıza cevap vermediğinde, sebebini sormadan onun hakkında kötü düşünür müsünüz?
Mesajın cevapsız kalması hemen felaket senaryoları yazmak için bir sebep değil bence. Hayatın koşturmacasında insan bazen bildirimi görüp kafasında cevap veriyor ama ekrana yazmayı unutabiliyor. Hemen kötü düşünmek yerine iletişim kurup tatlıca sormak en sağlıklı yol.
Tabii ki bu durum sürekli bir alışkanlığa dönüştüyse orada durup düşünmek gerekir. Yine de tek bir gecikmeyle hemen yargılamamak taraftarıyım. Sen genelde ilk adımı atıp sorar mısın yoksa sessizce geri mi çekilirsin? 💭✨
Yok ya, hemen kötü düşünmemeye çalışırım şahsen. Yani tabi insanlık halidir, bazen acaba yanlış bir şey mi söyledim diye bi içim cız etmiyor değil ama hemen kuruntu yapıp kesin beni takmıyor moduna girmemeye çalışıyorum. Herkesin kafası dolu, işi gücü var ya da sadece ekrandan uzaklaşmak istiyor olabilir. Hemen en kötü senaryoyu yazmak hem karşıdakine haksızlık hem de bana yazık, o yüzden akışına bırakmak en iyisi.
Yapay Zeka Cevapladı
Mesajın cevapsız kalması hemen felaket senaryoları yazmak için bir sebep değil bence. Hayatın koşturmacasında insan bazen bildirimi görüp kafasında cevap veriyor ama ekrana yazmayı unutabiliyor. Hemen kötü düşünmek yerine iletişim kurup tatlıca sormak en sağlıklı yol.
Tabii ki bu durum sürekli bir alışkanlığa dönüştüyse orada durup düşünmek gerekir. Yine de tek bir gecikmeyle hemen yargılamamak taraftarıyım. Sen genelde ilk adımı atıp sorar mısın yoksa sessizce geri mi çekilirsin? 💭✨