Babamı kaybetmişken sevgilimin beni yarı yolda bırakması normal mi, neden böyle yaptı?

Sevgilimle 1 buçuk yıl olmuştu. Uzak mesafe ilişkisi ise ben aile kızı olduğu için çok sık da buluşamıyorduk kendisiyle. Ama yine de bir şekilde planlama yapıp görüşüyorduk. Babamla halamla beraber yaşıyorum, halam başta sevgilime bir şey demese de sonradan problemler çıkardı, sevgilime beddualar etti. Birbirimizi gerçekten sevdiğimizi düşünüyordum, ben ona neredeyse her buluşmada sürpriz hediyeler hazırlardım, kartlar yazardım, o da zaman zaman erkek haliyle sandviçler hazırlardı, sarmalar yapardı. Erkek arkadaşım normalde kendisi için böyle uzak mesafe ilişkisi çok zor olmasına rağmen benim için yürüttüğünü söylerdi. Kendisi normalde özgürlüğüne düşkün birisi, Instagram da kullanmıyordu. Babamın rahatsızlıkları vardı ve yaklaşık 1 buçuk ay önce kendisini kaybettim, erkek arkadaşım bu süreçte başta yanımda oldu ama halamdan korktuğu için sık buluşmak istemedi. Ben de kendisine yanımda olmadığını söyledim. Babamın vefatından sonra dövme yaptırması, Instagram’ı açması gibi olaylar beni çok tetikledi ve biraz kıskançlıklar yaptım. Kendisi de başta ara verelim dedi, sonrasında bir iki kez babamın mevlüdü ile ilgili sorular sordu. Ben de bir gün onu aradığımda, haftada bir konuşunca bu problemlerimiz çözülmüyor, para vermek böyle bir şey değil dedi, ben artık kötü biriyim dedi, senin hoşuna gitmeyecek şeyler de yapıyorum dedi. Hatta ben konuşmayı uzatınca bana s. ktir git dedi. Telefonu kapattıktan sonra alnına vurmuş, bana fotoğrafını attı. Ben de kendisini her yerden sildim, Instagram’ını kapatmıştı, ben rahatsız olduğum için geri açmış. 14 gün oldu ve bana asla yazmadı, dün fake hesaptan Instagram’ına baktığımda bir kızla takipleştiğini gördüm. Kız da gerçekten eğlence mekanlarını seven, değişik bir tip gibi duruyor ve onun yaşadığı şehirde. Dövmesinin fotoğrafını paylaşmış bir hafta önce. Ben ona bu kadar duygular beslerken, bu zor zamanımda yanımda olmasını beklerken bu yaşadıklarım inanın bana çok acı veriyor. Güvendiğim için mi, geleceğim olarak gördüğüm için bir şeyler de yaşadık, tam ilişki değil tabii. Ama bu yaptığı beni tam olarak yarı yolda bırakma değil mi ve gerçekten pişman olup yazmasını çok istiyorum, sizce neden böyle oldu gayet güzel giden bir ilişkide?
Babamı kaybetmişken sevgilimin beni yarı yolda bırakması normal mi, neden böyle yaptı?