Sanaldan 2 yıldır görüştüğüm, psikolojik sorunları olan sevgilimle sorunsuzca nasıl ayrılabilirim?

​2 yıldır sanaldan konuştuğum bir kız var, yüz yüze hiç buluşmadık. Kendisi zihinsel ve psikolojik açıdan ciddi sorunlar yaşıyor (doktor teşhisi ve ilaç kullanımı var). Günün 7-8 saatini bana mesaj atarak geçiriyor; yapışkan, sürekli aynı şeyleri tekrarlayan ve veda etmesi bile yarım saat süren bir iletişim tarzı var. En ufak bir iletişim aksamasında ya da sınır koymaya çalıştığımda aşırı tepkiler veriyor.

​Ayrılmak veya uzaklaşmak istediğimde yalvararak beni süreçte tutmayı başardı. Üstelik beni ailesine, kuzenlerine ve sınıftaki arkadaşlarına kadar herkese anlatmış. İletişimi kestiğimde veya engellediğimde arkadaşlarını ve çevresini devreye sokarak bana ulaşmaya çalışıyorlar. Çevresindekiler de durumu bilip bilmeden hakkımda yorum yapıyor.

​Ben kendi halinde, sporuyla ve hayatıyla ilgilenen biriyim. Ancak bu durum artık beni ruhen yormaya, insanlardan ve hayattan soğutmaya başladı. Tamamen iletişimimi kesmek ve bu bağı koparmak istiyorum ama çevresini devreye sokması ve durumu uzatması yüzünden sağlıklı bir şekilde bitiremiyorum. Bu durumdan en net ve sorunsuz şekilde nasıl sıyrılabilirim?

Sanaldan 2 yıldır görüştüğüm, psikolojik sorunları olan sevgilimle sorunsuzca nasıl ayrılabilirim?