Bazi seyler yasamadan evlendim simdi acaba hata mi ettim diyorum?

Size bir konuyu danışacaktım. Yıllar geçince gördüğüm konudur bu. Ben üniversite döneminde vs. gerçekten hiçbir ileri giden hâlim olmadı. Öyle ortamlardan uzak durdum. Karşıma zorlayanlar çıktı, sevgiliyi bitirdim. Ya da onlar terk etti.

Sonra evlendim. Eşim de benim gibi iyi, düzgün bir adam çıktı. İlk sevgilisiydim, hatta bir kızın elini bile tutmamış. Bana çok masum, anlayışlı yaklaştı, saygı duydu. Şimdi yıllar geçti. Hâlâ eşim beni çok sever ama geriye dönüp baktığımda gençliğimi yaşamamışım gibi geliyor. Yani belki de onları da o yaşta yaşamalıydım. Evliliğimizde de âşık mıyız emin değilim, sanki birbirime güvenebileceğim birini seçmişim gibi seçmişiz birbirimizi. Mesela bu aşk duygusunu ya da beraberliği gençliğimde yaşamalı mıydım? Bunun zararları ne olurdu? Şimdi benim kazancım var mı ki? Biraz boşa geçmiş hayat gibi geliyor bana hayatım. Yargılamayın. Doğru düzgün cevaplar yazın. Çünkü şöyle düşünüyorum, en kötü ne olabilirdi, beraberlik olurdu, ağlardım, zırlardım ama sonrasında hayatıma devam ederdim muhtemelen ve unuturdum ama yaşadım, kendi istediğim gibi de derdim. Şimdi sanki toplum ve ailem istemiş de onlar için yaşamışım gibi geliyor. Ot gibi geçen bir ömür gibi geliyor bana artık hayatım.

Bazi seyler yasamadan evlendim simdi acaba hata mi ettim diyorum?