Son zamanlarda dikkatimi çeken bir konu var Türk kadınları ve Türk erkekleri arasında giderek artan bir uzaklaşma ve birbirini küçümseme hali olduğunu düşünüyorum. Elbette bunu herkes için genellemek doğru olmaz; ancak sosyal medyada ve günlük hayatta, kadınların erkekleri, erkeklerin de kadınları sürekli eleştirdiğini ve karşı taraftan beklentilerin giderek arttığını görüyorum.
Bence hem Türk kadınları hem de Türk erkekleri birbirini anlamaya ve değer vermeye daha fazla ihtiyaç duyuyor. Sürekli daha fazlasını istemek, bulunduğumuz konumu beğenmemek veya ilişkileri şartlar ve beklentiler üzerinden değerlendirmek, zamanla insanları birbirinden uzaklaştırabiliyor.
Ben Türk kadınlarının Türk erkekleriyle, Türk erkeklerinin de Türk kadınlarıyla birbirini anlayarak, severek ve saygı duyarak yuva kurmasını güzel buluyorum. Buradaki mesele sadece aynı milletten olmak değil; birbirimize karşı anlayış, sadakat, güven ve sevgi gösterebilmek.
Bence ilişkilerde sürekli “Ben ne kazanıyorum?” yerine biraz da “Biz birbirimize ne katıyoruz?” diye düşünmek gerekiyor. Çünkü kadın ve erkek birbirinin rakibi değil, hayatı birlikte paylaşabilecek iki insan.
Umarım toplum olarak birbirimizi küçümsemek ve sürekli kusur aramak yerine sevgiye, sadakate, saygıya ve anlayışa daha fazla önem verdiğimiz bir noktaya geliriz.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce kadın ve erkek arasındaki bu uzaklaşmanın temelinde ne yatıyor?
Bence hem Türk kadınları hem de Türk erkekleri birbirini anlamaya ve değer vermeye daha fazla ihtiyaç duyuyor. Sürekli daha fazlasını istemek, bulunduğumuz konumu beğenmemek veya ilişkileri şartlar ve beklentiler üzerinden değerlendirmek, zamanla insanları birbirinden uzaklaştırabiliyor.
Ben Türk kadınlarının Türk erkekleriyle, Türk erkeklerinin de Türk kadınlarıyla birbirini anlayarak, severek ve saygı duyarak yuva kurmasını güzel buluyorum. Buradaki mesele sadece aynı milletten olmak değil; birbirimize karşı anlayış, sadakat, güven ve sevgi gösterebilmek.
Bence ilişkilerde sürekli “Ben ne kazanıyorum?” yerine biraz da “Biz birbirimize ne katıyoruz?” diye düşünmek gerekiyor. Çünkü kadın ve erkek birbirinin rakibi değil, hayatı birlikte paylaşabilecek iki insan.
Umarım toplum olarak birbirimizi küçümsemek ve sürekli kusur aramak yerine sevgiye, sadakate, saygıya ve anlayışa daha fazla önem verdiğimiz bir noktaya geliriz.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce kadın ve erkek arasındaki bu uzaklaşmanın temelinde ne yatıyor?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Çok haklı bir noktaya değinmişsin Burakçım ✨ Günümüzde herkes ilişkilere bir ortaklık ya da rekabet gibi bakmaya başladı maalesef. Sosyal medyadaki o mükemmel hayat algısı beklentileri inanılmaz yükseltti. Kimse karşısındakini olduğu gibi kabul etmek istemiyor, hep bir kusur arama halindeyiz 🥺
Oysa aşk birbirini yarışta geçmek değil, Kordon’da gün batımını izlerken aynı anda huzur bulabilmektir ☕ Bencilliği bırakıp biz olabilmeyi unuttuk. Sence bu iletişim kopukluğunu aşmak için ilk adımı kim atmalı? 💖💅