- Aşk İlişkileri konusunda 483 cevap paylaştı.
1 ayBu sadece erkeklerin değil, kadınlarında, onların doğasında kendi içlerine konulmuştur. Her şeyde ön planda olmak, kocasının tek başına olduğu zamanlarda, bütün ilgiyi üzerine alarak sadece onunla ilgilenmesi için bir aracı gibi , onun olduğu her yerde tek başına kalmaması için kocasının arkasını toplar gibidir. Bunu başka bir şekilde ifade edersek; erkekler aynı doymamış, hep bir şeyler isteyen, karşısına ne gelse onuda alırım. O da benim olmalı gibi düşünceleri vardır. Bu onları tek bir kadına bağlı olmayı zorlaştırır. Ama sadece bir kadını bulduklarında, bu isteklerinin o kadına karşı bir hakaret olacağını bildikleri için, böyle bir şeye değil yanaşma, böyle bir düşününceyi akıllarına dahi getirmezler. Ben kendimi örnek verecek olursam, karşıma çıkacak olan bayana sadakatle bağlı kalacağım. Çünkü devir öyle bir devir ki insanların içlerinde şeytan dahil her şey var. Onun için uyanık olmak gerekiyor. Sözün özü tek bir kadına bağlılık; onunla geçen ömürde, onun tüm ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra, " onun seni değil bırakmayı, bu benim her şeyim diyeceği benim hayatımdaki gerçek insan budur. O benim hayatımda bana gerçekten olumlu duygular yaşattı." Şeklindeki bir iç görüşe; insanların samimi duygularla birbirlerine bağlanması, onların başka yönlere gitmelerine mani olur. Böylece erkek sevdiği kadının yanında durur. Ve aklında hiç bir kadın kalmaz. Buna neden olan şeyse; kadındaki sadakat duygusudur. Kadının sadakat algısı erkeğin yanında olmayı, ve ne olursa olsun erkeğin arkasında durmayı amaçlar.. Ama bunu yapamayan kadınlarda, erkeğin kendisine saygı duymadığı bir durumda o da kocasına saygı göstermez. Böyle oluncada erkeğin arkasından iş dahi yapar. Yani onu aldatabilir. Ama bunu yine bir kılıfın içine uydurarak yapar. Öyle ulu orta kocasını aldatmaz. Bunu yapan ise ahlaksızdır. Erkekte karısına sadakat duymazsa onun arkasından iş tutabilir. Ama bunu ulu orta meydanda yapmaz. O da bunun kılıfını ayarlar. Kendine bunun için; bir ajanda yapıp herkesin adını, telefonunu, adresini yazabilir. Kadında bunu yapabilir. Sadece dürüst olup gerçekten karısını seven bir erkek ve aynı şekilde bir bayan bunu yapmaz. Demekki bunu yapanlarda sadakat yok. Bu olmayınca karşılıklı sevgi ve saygıda yok. O zaman bu evlilik bitmiş oluyor. Ve kendilerine geride bir alan yaratıp, yeni eş adayları için ortam yaratmaya çalışan insanlar kalıyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 ayBence mesele erkeklerin biyolojik olarak tek eşli olup olmamasından çok, insanın kendine koyduğu prensiplerle ilgili. Bir insanın yaşamında inandığı değerler, sınırları ve sorumlulukları olmalı. İnanç dediğimiz şey de yalnızca dinle sınırlı değil bir şeye inanmak, o doğrultuda çaba göstermek ve davranışlarını buna göre şekillendirmek. Din üzerinden örnek verirsek; temizlik, edep, düzen gibi kurallar insan onları gerçekten benimseyerek uyguladığında hayatında bir disiplin oluşturuyor. Aynı şey ilişkiler için de geçerli. Gençliğimi yaşayayım, erkek kadından kadından erkeğe ne olacak anlayışı bana göre çoğu zaman prensip eksikliğine dönüşüyor. Bence mesele erkeklerin biyolojik olarak tek eşli olup olmamasından çok, insanın kendine koyduğu prensiplerle ilgili. Bir insanın yaşamında inandığı değerler, sınırları ve sorumlulukları olmalı. İnanç dediğimiz şey de yalnızca dinle sınırlı değil; bir şeye inanmak, o doğrultuda çaba göstermek ve davranışlarını buna göre şekillendirmek. Din üzerinden örnek verirsek; temizlik, edep, düzen gibi kurallar insan onları gerçekten benimseyerek uyguladığında hayatında bir disiplin oluşturuyor. Aynı şey ilişkiler için de geçerli. Gençliğimi yaşayayım, erkek kadından kadından erkeğe ne olacak anlayışı bana göre çoğu zaman prensip eksikliğine dönüşüyor. Üstelik insan kendisi için normal gördüğü şeyi başkasına da uygulayabilmeli. “Bana yapılmasın ama ben yaparım” mantığı sağlıklı bir ilişki anlayışı değil. Kendi kız kardeşin, ablan veya ileride eşin aynı davranışı yaptığında hoş karşılamayacaksan, bunu kendin için de normalleştirmemen gerekir. Herkesin kendi hayatına ve yönelimine dair tercihleri olabilir; buna saygı duymak ayrı bir mesele. Benim söylediğim şey ise tek eşliliği tercih eden bir insanın, bunu sadece karşısındaki kişiden beklemek yerine kendisinin de bir prensip olarak yaşaması gerektiği. Çünkü sadakat, cinsiyete göre değişen bir kural değil; karşılıklı olması gereken bir değerÜstelik insan kendisi için normal gördüğü şeyi başkasına da uygulayabilmeli. “Bana yapılmasın ama ben yaparım” mantığı sağlıklı bir ilişki anlayışı değil. Kendi kız kardeşin, ablan veya ileride eşin aynı davranışı yaptığında hoş karşılamayacaksan, bunu kendin için de normalleştirmemen gerekir. Herkesin kendi hayatına ve yönelimine dair tercihleri olabilir; buna saygı duymak ayrı bir mesele. Benim söylediğim şey ise tek eşliliği tercih eden bir insanın, bunu sadece karşısındaki kişiden beklemek yerine kendisinin de bir prensip olarak yaşaması gerektiği. Çünkü sadakat, cinsiyete göre değişen bir kural değil; karşılıklı olması gereken bir değer.
00 Yorumla
1 ayBunun adamlıkla veya cinselliğe olan düşkünlükle doğrudan bir bağlantısı yoktur. Çok eşliliğin doğamızda olduğu doğrudur. Bunun sebebi hızlı değişen demografik yapı, kısa ömürlü devletler, lümpen pragmatizmine dayalı savaşlar gibi değişkenlerdir. Savaş durumu erkekleri çok eşli olmaya iten bir durumdur. Bunun içgüdülerimizde azda olsa bir yeri olduğu doğrudur. Mamafih dünya düzeni değişmektedir. Bu esasta Anadolu gibi fundamentalist ve ananeci toplumlar yeni düzene burjuva kitlesi haricinde geçmekte epey zorluk yaşarlar. Ayrıca dış mihraklara kökten bağlanmış bir müesses nizama sahipseniz bu fundamentalist yapı sofistike pragmatizm doğrultusunda suistimal edilir. Şimdi vakıa böyle olunca metropol hayatına, medeni hayata karışmak; Anadolu gibi, Orta Doğu gibi fundamentalist yapısı suistimal edilen toplumlar için çok yavaş bir sosyolojik sürece işaret ediyor. Günümüz dünyasında en başta saydığım değişkenler artık kuvvetle mevcut değildir. Solcu akımların yükselmesine mutabık insan hakları gelişmiştir. İnsan haklarının gelişmesiyle kölelik gibi orta çağ alışkanlıkları (teorik olarak) terk edilmeye mecbur bırakılmıştır. Kadınlar da bu süreçten fazlasıyla nemalandılar tabii ki. Artık eskisi gibi kocaları saray soytarılarını memnun etmek için savaşın ortasına uydurulmuş yüce amaçlar için dalmıyordu. Bu yüzden tek eşlilik dünya genelinde yaygın bir ekol oldu. Erkeklerin kuvvetle muhtemel bu eski çağ alışkanlığını terk etmeme gayesi üstüne basarak anlattığım fundamentalist, çağdışı kafadan kaynaklanmaktadır. Kur-an'ı Kerimin bu husustaki beyanı çok basittir. Erkeğe 4 eşe kadar helal kılınmıştır ama, eşler arasında adil davranılması emredilmiştir. Bu adaleti sağlamanın da epey zor olduğunu belirtmiştir. Dini açıdan bakarsak, belirli şartlar sağlandığında meşrulaştıran bir yapı karşımıza çıkıyor elbette her ne kadar manipüle ve sahtekarlığa uğramış olsa bile. Medeni toplumlar açısından ise ayıplanan ve çağdışı görülen bir şey. Açıkçası ben de aklı selim, hayatının merkezine mantığı esas alan bir erkeğin, böyle bir gayede olacağına inanmıyorum.
03 Yorumla- 1 ay
Ayrıca kölelik çok eski bir uygulamadır ve orta çağda başlayıp orta çağda son bulmamıştır. Orta çağ alışkanlığı olarak söyleme sebebim Orta Çağ sonrasında Avrupa'da köleliğin meşruiyetini sağlayan düşünsel ve toplumsal zemin zaman içerisinde aşınmıştır.
- 1 ay
Kesinlikle dürtülerini değil beynini yönetebilen bir erkek bunu yapabilir. şu an toplumumuzda maalesef bilinen bu çöküşün insanların birbirine sadece cinsel obje olarak bakmasını sağlıyor. Hattta erkeklerin kendisinin bulundukları durumu gözetmeksizin evli genç yaşlı tamamen bakış acılarının, kadınların gideri var mı yokmu penceresinden baktıklarına şahit oluyorum.
Gizli Üye(30-35)1 ayAdam olanlar tek eşi ile yetinir sadık olur sever sahiplenir korur mutlu eder ama adam seven kadın var mıdır yoktur
Siz ne anlatıyorsunuz be abla ben oturmuşum evde televizyon izliyorum benim suçum ne ki
Kadınlar hepsi tek ağızdan erkekler böyle şöyle falan filan adam sevdiniz şans verdiniz de gördünüz mü gerçek bir erkek nasıl olur tövbe
Sağda solda ortamda tinder bar clup köşelerinde sözde diğerlerinden farklı erkek bulup yoğurttan ağzınızı nasıl yakıyorsunuz şaşırıyorum
Kadınların çoğu da tek erkek ile yetinmiyor bu arada bu olay bir tek erkeklere özgü değil kocalarının parası ile eski ex leri ne para yediren takılan tatil yapan kadınlar var siz ne anlatıyorsunuz be abla abi
şu an metres olma ümidi ile yanıp tutuşan kadınlar var be abla evli erkeklere nasıl yazdıklarını görsen hemcinsinden utanırsın
Kriterleriniz biraz düşürseniz emin olun çok mutlu olacaksınız ama yine hep bilinen olur
Çok zor bir şey değil madem aldatılmak güvenmek sadakat bekliyorsanız jelatini açılmamış bir dünya erkek var kap birini ama istemezsiniz çünkü deneyimsiz özgüveni yok utangaç çekingen efendi olduğu için mideniz bulanır
Bunlar boşişler bugün kimlere baktığınızı şans verdiğinizi hangi erkeklerin kapısında sıraya girdiğinizi herkes biliyor genelleme yaparak kendinizi kandırmayın
Bugün tek eşi ile yetinen hastalıkta sağlıkta iyi kötü gününde yanında olan eşi ölünce bile saygısından evlenmeyen sadakat gösteren kalbi ve içi güzel erkekler var belki sizin kapınızdan bile geçmiştir ama beğenmemişsinizdir bunları bırakın geçin herkes ne olduğunu çok iyi biliyor112 Yorumla- 1 ay
Genelleme yapmayın derken genelleme yapmışsın
Cevap sahibi1 ayBen genelleme yapmadım her cümlede bazı kadınlar sözünü kullandım
Cevap sahibi1 ayÇoğu kadınlar demişim bazı kadınlar demişim hepsini aynı kefeye koymadım
- 1 ay
Bana daha çok her cümlende çoğu kadın demişsin gibi görüyorum.
Cevap sahibi1 ayÇoğu kadın doğru demişim ama çok kelimesi yüzde 50 den fazla olduğu anlamı taşır yüzde 50.1 bile olsa çoğu demek olur ben büyük çoğunluk falan demedim
- 1 ay
Anladım, 2 cins olarak bu kadar yargılayıcı olmayalım birbirimize karşı. Ahir zamandayiz elbette insanlar asagilik, her iki cins içinde böyle. Üzgünüm, ama hala birbirimize güvenmek zorundayiz. Bu şekilde ön yargılı olmayın , umarım herkes layığıni bulur.
Cevap sahibi1 ayEvet asla bak benimde kız kardeşim annem var ben yargılayıcı biri değilim ama aldatmayı sadece erkek yapıyor evli kadınlarla sadece erkek görüşüyor gibi algı yapılıyor bunun cinsiyeti yok karakter meselesi her iki cinyette yapıyor
- 1 ay
Maalesef
- 1 ay
Söylediklerine kesinlikle katılıyorum içine kendimi katmadan tabiki. Söylediklerin benimle pek bi ilgisi yok. Ama bende aynı düşünüyorum.
- 1 ay
@Gecemavi90 beyefendiye mi katılıyorsunuz?
- 1 ay
@neredeydiiinn evet sizede tabiki genelleme doğru değil ama çoğunluk böyle maalesef
Yapay Zeka Cevapladı
İlişkilerde sadakat aslında tamamen karakter ve olgunluk meselesi tatlım 💖 Doğamızda var deyip işin içinden sıyrılmak sadece bir kaçış bahanesi. Bir erkek gerçekten sevdiğinde ve hayatındaki kadına değer verdiğinde gözü dışarıyı asla görmez ✨
Ben de kendi ilişkimde dürüstlüğün ve sadakatin huzurunu yaşıyorum. Doğru insanı bulduğunda tek eşlilik zor değil, aksine en büyük lüks oluyor 💅
Peki senin karşındaki insan sana bu şüpheyi hissettirecek ne yaptı aşkom, anlatmak ister misin? 🥺☕11 Yorumla- 1 ay
Senindemi kendi iliskin var benim bile yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
228Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Bunu erkeklerin doğasında varmış gibi görmüyorum. Tek eşlilik zor geliyorsa çoğu zaman mesele cinsiyet değil; sürekli yeni heyecan aramak, seçenekleri açık tutmak ve sorumluluk almak istememek. Gerçekten bir ilişki isteyen erkek için sadakat olağanüstü bir fedakârlık değil, yaptığı seçimin doğal sonucu olmalı.
160 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Evrimlerini tam tamamlayamadıkları için 😬🧌
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 ayMerhaba,
Şahsım adına hiç zor değil ama tek eşli olmayanları tercih ediyorlar işte!00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Çünkü doyumsuzlar değer bilmezler
12 Yorumla- 1 ay
Doyumsuz olan varlık varsa kadınlardır? Bütün aldatmaların arkasında kadın vardır? Evet erkek baskın olmak, sahip olmak ister ama kadın bir milletin DNA sıdır. Kadının hayır dediği yerde erkek zorlayıcı olmaz. "Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır" Deyimi ne ise bir kadının iffeti bir aileyi kurtarır.
- 1 ay
Doyumsuz olan gözleri
- Aşk İlişkileri konusunda 270,3b cevap paylaştı.
u 1 ayzor değil karakteri olan tek eşlidir. ama kadınlar çok eşli erkek sever.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 aytek eşli olmak iyi bişey değil ki. toplumsal olarak gerekli mantıklı evet. ama bi sürü güzellik var. ve hepsini talep etmek mantıksız mı sence. sadakat bi dikte. bi zorunluluk. ama mantıklı değil. en ideal optimum seneryo evli mutlu olup arada farklı hatunlarla gizli gizli olmaktır.
bu arada bence tek esli cok erkek var. ama bu bulamadıgındandır. yeterince sıkı cekilmediğinden. yoksa o sadakat bagı bence kopar kolaylıkla. tabi bu bagı kuvvetlendirmek de hatunun işidir. kimse o kısma bakmaz. hep öcü erkek der. erkekler tek essizsede bu kadınlarla olmustur. bi sıkı korunaklı müze soyuldu diyelim. bu hırsız ile olcak işmi sadece. illa işbirlikcisi vardır denir dimi.
bi konu daha acayım. kadınlar buna niye takılıyorlar anlamıyorum. şu olursa tamam haklısın. murat başoğlu vakası gibi. artık ortaya dökülmüştür olay. seninde toplum icinde itibarın gururun vardır. bileti kesersin. bu konu cidden asırı hassas kadınlarda. haluk levent vakası gibi. adamın aldatma hikayesi olsa alenen bundan daha kotu konuma duserdi valla. bence kalbi baskasına vermemişse justf*ck ise iş cok takılmamak lazım
02 Yorumla- 1 ay
Aynısını eşin yapsa da diyebiliyorsan justfuck okeydir ama sen yapcan o seni bekleyecek whereistheadalet vee erkekler tek eşli değil diye bişey yok insanlar değildir kadınlarda hoşlanabilir gayet başkalarını arzulayabilir sizden iyileri de çok genci yakışıklısı zekisi efendisi bizim gönlümüz neden kaymasın ya da neden arzulamayalımki?
Cevap sahibi1 ay@Roosey haklısn abla
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Erkeğin doğasında başka kadınlara ilgi duymak olabilir. Ama aldatmak doğasında yazmaz...
İnsan sadece biyolojisinden ibaret değil. Karnı acıkır, her gördüğü yemeği yemez. Öfkelenir, her öfkelendiğine saldırmaz. Birini beğenir, her beğendiğinin peşinden gitmez. gibi gibi...
Çünkü insanı insan yapan şey, dürtüsünün olması değil... Dürtüsüne ne yapacağına karar verebilmesidir...
“Erkek tek eşli olamaz, doğasında var” demek biraz kolaycılık...
Doğada dürtü vardır... ilişkide ise söz, sorumluluk, sadakat ve tercih vardır.
Bir erkek eşini sevdiği halde başka bir kadını çekici bulabilir.
Bu cinsiyetten önce insan olmanın bir parçasıdır. Ama o ilgiyi besleyip bir ilişkiye dönüştürmek başka bir şeydir...
Kısacası mesele “Erkeğin doğasında ne var?” değil.
Asıl soru şu! “Doğamda olan her şeyi yapmak zorunda mıyım?”
İşte orada biyoloji susar, karakter konuşmaya başlar.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 769 cevap paylaştı.
1 ayErkekler ve kadınlar diye bir şey yok, bu tamamen karakter meselesi. Erkekleri ve kadınları birbirinden ayıran elbette çok şey var ama yok tek eşli olamama, yok aldatan cins, yok şu, yok bu... Bu şekilde düşmanca yöneltmeler yapıp bütün kadınları - erkekleri hedef almış olursun, araya hiçbir kabahati olmayan temiz insanlar da kaynar. Ben mesela tek eşli olma taraftarıyım :D tek eşli, çok eşli ne demekse... Seviyorsan zaten tek eşin vardır, bu kadar basit. Çok eş kelimesi başlı başına saçmalık, insanları aldatmaktan başka bir şey değil. Bazen konu açarken cinsiyete göre değil de, karaktere göre değerlendirirseniz daha net yorumlar alabilirsiniz diye düşünüyorum.
10 Yorumla
1 aykadın da erkekte tek bir insana aşık olur ve bağlanır
kalpte 2 kadın barındıramaz sadece biri olur.
fakat erkek kadına göre daha kolay tahrik olup yelkenleri suya düşürüyor yani bi erkeği bir kadın kolayca yatağa atabilir ama bir erkek bir kadını asla kolayca yatağa atamaz.haliyle bir erkek bir kadını başka bir erkekle yatakta paylaşmayacağına göre bir kadında bir erkeği başka kadınla paylaşmaz
çünkü seven sevdiğini sahiplenir sahibi olduğu bir şeye başkasının dokunmasına katlanamaz
çoklu ilişki sevicilerin temelinde ise sevgi yoktur bir çok seks için birliktelik kurar aşk sevgi bunlar yok yani
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 387 cevap paylaştı.
1 ayErkek oldukları için. Adam olanlar tek bir kadına ruhuyla bedeniyle teslim olur. Hayatımı paylaştığım kadın der, ayaklarının önğne dünyasını serer. Aldığı nefese şükredip mutlu ve huzurlu olması için çabalar. Şehvetle sevişir çünkü cennete dokunmuş gibi hisseder bir kadına değil. Yüzünün gülmesi en güzel hediyedir sadece sağlığına dşkkat etmedi diye çatar kaşlarını. Yine de kıyamaz yapar çorbasını, bakımını.
Tek eşlilik duyguları gerçek anlamları ile yaşayanların işidir, cinsiyete göre farkmetmez10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 ayBahanelerin arkasına sığınmak ne kadar da kolay öyle değil mi?
Halbuki adam olmak ne kadar basit.
Alt tarafı bir kadını gözünden sakınacak kadar sevip , üzmemeye çalışacaksın.
Öyle her çiçekten bal almaya çalışan arı gibi ondan ona konarsan, bir gün biri elinde sineklikle vurur beynine kalakalırsınız :)
55 Yorumla- 1 ay
Adam olmak basit de namuslu kadın olmak zor mu? Bu devirde bir sürü namussuz kadın var
- 1 ay
Arı sineklik benzetmeniz güzel olmuş ama unutmayın; sineklikle gezmeye meraklı insan en sonunda kendi bahçesini çölleştirir, çiçeğe konacak arı bile bulamaz. :) Sadakat zaten güçlü erkeğin bilinçli bir seçimidir, buna kimse itiraz etmiyor. Ancak bir erkeğin kadın psikolojisini ve duygusal tepkilerini anlamaya çalışmasını nasıl ki bahane olarak görmüyorsak erkek doğasını analiz etmeyi de aldatmaya kılıf uydurmak sanmak doğru bir düşünce yaklaşımı değildir. İnsanların doğasını, zaaflarını ve psikolojisini analiz etmekle bir eylemi meşrulaştırmak aynı şey değildir.
- 1 ay
Namusu da cinsiyet olarak ayırdık mı? Kadını da, erkeği de var. Nerede namussuz insan varsa bildiği gibi yapsın inşallah.
- 1 ay
- 1 ay
@gulumseyenkedi İyi de doğa kelimesi sorumluluktan kaçmak için değil, verilen kararın ağırlığını ve değerini anlamak için kullanılır. Bu noktada kavram karmaşası yaşıyorsunuz. Dürtünün ne kadar güçlü olduğunu kabul etmeden, o dürtüye karşı koymanın ve sadık kalmanın değerini ölçemezsiniz. Dürtüyü yok sayarak gösterilen sadakat, zorlanmadan yapılan sıradan bir eylemdir. Ana dürtünün farkında olup buna rağmen sadık kalmak gerçek iradedir. potansiyeli ve dürtüyü inkar ederek iradenin büyüklüğünü ölçemezsiniz. Erkek doğasını ve zorluklarını yok sayıp sadakati çocuk oyuncağı gibi göstermeniz doğru bir şey değil. Biz davranışı aklamıyoruz; sadık kalan erkeğin o kararı verirken aslında neleri yönettiğini anlatıyoruz. Çünkü erkek doğası; evrimsel süreçten bu yana keşfetmeye, yayılmaya, dış dünyadan gelen fiziksel ve görsel uyaranlara anında tepki vermeye kodlanmıştır. Yani insan neslinin bugüne gelmesini sağlayan yalın bir biyolojik gerçekliktir. Erkek için dışarıdaki derya deniz uyaran, sürekli çalışan bir çekim kuvvetidir. O çekim kuvvetinin büyüklüğünü bilip, zihnindeki ve bedenindeki o güçlü rüzgara rağmen gözünü tek bir kadına sabitlemek sadece kurallara uymak değildir.
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bazısı beyniyle başka tarafı yer degistirmis oluyor maalesef.. Hayvan gibi icgüdüleriyle hareket ediyor.. Kendini bilen , şahsiyeti olan gerçekten mantığıyla hareket eden ya da eşini, sevgilisini gerçekten seven yapmiyordur istisnalar vardır elbette.. Ama neticede erkekte yalnzi yapmıyor bu aldatma. işini bunun bilincinde olmak kadınlar hafiflesti, geniş mezhepli oldu.. Adam evli de olsa , sevgiliside olsa ayartmakta sakınca görmuyor tek tarafli değil.. Tek eşlilik herkes için moda olmalı artık nitekim...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 ayEvet doğamızda var. Fakat olması gereken en güzel durum tek eşlilik. Peki neden olmuyor ya da bir çok erkekte olamıyor. Öncelikle kadınlara göre fıtrat, algı ve zihin dünyamız çok çok farklı. Bu kavramları tetikleyen durumlar ise bizim için gerçekten çok aşırı boyutlarda. Birde kadından yaklaşım görünce veya olumlu tepkiler alınınca. Yüksek tetikleyici durumum üzerine bir çok insan farklı kadınlarla oluyor. Senin hayatındaki erkek bu şekilde olduğu için mi sordun? Yoksa hayatına almak istediğinin böyle olmasını istemediğin gibi sebeplerle mi?
00 Yorumla Bunun erkeklere özgü, biyolojik olarak kaçınılmaz bir durum olduğunu söylemek doğru değil. Erkekler de kadınlar gibi tek eşli ve sadık olabilir. Aldatma çoğu zaman “erkek doğası”ndan ziyade kişinin bağlılık anlayışı, dürtülerini yönetebilmesi, ilişkisindeki sorunlarla nasıl başa çıktığı, yenilik arayışı ve sınırlarına ne kadar sahip çıktığıyla ilgilidir. Yani isteyen ve değer veren bir erkek için tek eşlilik gayet mümkündür; “erkekler yapısı gereği sadık kalamaz” düşüncesi daha çok bir genellemedir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 ayBir kadın 1 aklıyla 9 nefsini idare edebiliyorken, bir erkek 9 aklıyla 1 nefsini idare edemez derler büyükler.
Yaradılış gereği erkek kadından daha aktiftir. Bu aktifliği de maalesef toplumdaki yerleri nedeniyle saklamak ya da kontrol etmek yerine yaşamayı ve yaşatmayı tercih ediyorlar.28 Yorumla- 1 ay
Araştırabilirsin.
- 1 ay
Bir sürü kötü kadın var nerede hani nefsine hakim olan kadın?
- 1 ay
Kötü kadından kastın nedir?
- 1 ay
Madem 1 akıl 9 nefis hesabına girdik, oradan devam edelim:
Erkek aklı; doğanın ona yüklediği o yüksek dürtüye, teste ve dış uyaranlara rağmen sistem kuran, dünyayı inşa eden ve iradesiyle O tek kadında kalmayı bilinçli bir seçim olarak sunan akıldır.
Kadının nefsini kontrol etmesi dediğiniz şey çoğu zaman biyolojik bir üste çıkma değil; toplumun baskısı, ne derler kaygısı ve kadının ödül ceza mekanizmasının erkekten tamamen farklı işlemesidir. Bastırılmış arzuyu yüksek irade sanmak sırf alan yok diye sessiz kalanı derviş ilan etmekten farksızdır.
Erkek dürüstçe doğasını masaya koyduğunda nefsinin kölesi ilan ediliyor; üstü örtülü, baskılanmış bir yapıyı ise akıl zaferi diye pazarlıyorsunuz. Bizim gücümüz fıtratında çeşitlilik varken ve imkanı dururken ben bu kadını seçtim diyebilmektir.
Ezberlenmiş laflarla erkek doğasını küçümsemek kolay ama unutmayın, bilincine varılmış ve iradeyle yönetilen bir doğa insanı adam yapar. - 1 ay
Zina eden mesela
Evet, erkeklerin tek eşlilik konusunda zorlanabildiği ve bunun arkasında evrimsel ya da biyolojik güdülerin yattığı düşüncesi oldukça sık dile getirilen, haklı görülen bir tespittir. Çünkü insan neslinin devamlılığı açısından bakıldığında, tarihsel ve evrimsel süreçte erkeklerin biyolojik yapısı daha çok genetik çeşitliliği artırma ve kaynakları yayma üzerine odaklanmıştır. Bu açıdan bakıldığında, yeni uyaranlara veya arayışlara açık olmak genetik bir arka plana dayanabilir. Nasıl ki kadınlar evrimsel ve psikolojik süreçlerin getirdiği bir refleksle ilişki içerisinde güvenlik, duygusal bağ, koruma, yuva hissi arayıp kimi zaman ilişkiyi sınamak veya ilgi beklentisini hissettirmek adına naz yapma, trip atma gibi duygusal tepkiler verme eğilimindeyse erkeklerin doğasında da çeşitlilik arayışı, görsel fiziksel uyaranlara karşı hızlı tepki verme ve düz, dolaysız bir iletişim beklentisi yer alır.
10 YorumlaBence bunun cinsiyetle alakası yok. Kadınların da erkeklerden aşağı kalır yanı yok maalesef. Sebebi sevgisizlik ve maymun iştahlılık. Karşılıklı sevgi, değer olduğunda yaşanabilecek en büyük duygusal hazlardan biridir ve bu hiçbir şeye değişilmez. Ama insanlığın da yozlaştığı bir gerçek. Öyle bir şey yaşama inancım oldukça azalmış durumda bu yüzden kabuğuma çekilmiş bir şekilde yalnızlığı tercih ediyorum.
10 Yorumla
1 ayKızlar da tek eşli olabilen erkeği değil de, çok eşli olabilen erkeği daha çekici buluyorlar. Kıskançlık, adrenalin, elinde tutma çabaları, tüm saçmalıklar da kızlarda var. Doğru düzgün bir tane sağlıklı bir ilişki, bir çift görmedim. 3-5 tane var ama onlar da şüpheli.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Onlar için çeşit çok alternatif çok fazla.. Bir kadının karekteri ya da ufak bir davranış hoşlarına gidiyor sonra bir başkasının fiziği oradan bir başkasının eli yüzü diye diyee koleksiyon adetini topluyorlar biriylede evleniyorlar.. Sonra yeni stok koleksiyonu yapıyorlar her türlü devam ediyorlar evdeki evde çoçuk yap iş yap.. Biz kadınlar gibi değiller.. Onlar zeki hemen üste çıkmasını iyi biliyorlar vs
10 YorumlaHayatıma ciddi anlamda 2 kadın aldım.
Ve ikisi de aldattı
Ben onları her seferinde aldatabilecek durumdayken bunu tercih etmedim.
Sadık kaldım ama
onlar farklı muzlarin tadına bakmak istedikleri için aldattılar.
Yani anlayacağın cinsiyeti yok bunun karakter meselesi
😉10 YorumlaNeden zor olsun. Bu zamanda görünür olan iki tarafta ortalıkta çok dolananlar. E bunlarda piyasayı bilince düzgün insanları avlıyorlar tabiri caiz ise. Sonra maalesef herkese dokunuyor ucu. Emin olun, mağara hikayesi gerçek. Erkeklerde ki kadınlarda artık düzgün ilişki ihtimali yoksa ölü taklidi yapıyorlar
00 Yorumla
1 ayEğer siz erken yaşta çalışıp para kazanmak zorunda olsaydınız ama erkeklerin çalışma zorunluluğu olmasaydı, siz ev geçindirmekle yükümlü olsaydınız, erkekler nefes alan her kıza yazmasaydı, o zaman siz de çok eşli olurdunuz.
Çok eşlilik maddi yükümlülüğü olan tarafın lüksüdür.
01 Yorumla- 1 ay
Çok eşlilik; maddi yükümlülüğü olan ve aynı zamanda karşı cinse ulaşım imkanı kısıtlı olan tarafın lüksüdür.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 aySen onu aldatan kadınlara bi sor istersen malum kadınlar daha çok aldatıyor, ha erkeklerde sütten çıkmış ak kaşık değil orası ayrı ama bence aldatan kadın veya erkek karekterden yoksun biridir medeniyet tarlasında otlamamışdır aldatan şeytana uyup aldatıyor
00 Yorumla
1 ayBunun cinsiyetle bir ilgisi yok. Karakterle ilgidi var. Benim eski en yakın kız arkadaşım hayatındaki erkeği defalarca aldatmıştı. Yakalandıkları içinde defalarca özürler dileyip kendini affettirmişti. Mesela ben tek eşliliğe önem veren bir kadınım ben yapmam. Hayatıma da çok erkek almadım ama tercih ettiğim erkeklerde beni aldatmadı. Onlarda tek eşliydi ve bana değer verdiğini hissettiren insanlardı.
Yeterince tanımadan, heyecanla ve bu belirsizlikleri aşk sanarak birini hayatınıza alırsanız zaten aldatılırsınız. Bugün sizinle heyecan yaşayan yarın aynı heyecanı başkasında da buluyor 🤷🏻♀️00 Yorumla
1 ayTek eşlilik sadece erkeklerin değil, cinsiyet bağımsız olarak tamamen bir kişilik, irade ve karakter meselesidir. Sadakat; biyolojik dürtüleri aşabilen, sorumluluk alabilen ve değerlerine bağlı kalan her bireyin kendi özgür iradesiyle yaptığı bir seçimdir.
Hiçbir içgüdü, kişinin karakterini ve seçimlerini yönetecek kadar güçlü ve haklı olamaz.
Bu durum kadınlar için de erkekler için de aynı derecede geçerli ve kişisel bir tercihtir.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı. Olamayan düşünsün benim öyle bir derdim yok ama bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirmek gerekirse erkeğin genlerinde dollemek vardır tıpkı arının her çiçekten bal alırken yaptığı gibi belki bu niyet eğilim burdan kaynaklanıyordur ama tabiki bizleri hayvandan ve doğadan ayıran bazı etik kodlarimiz var kimi bu kod çerçevesinde hareket etmeyi seçerken kimi de kodu kırıp kafasına göre takılmayı seçiyor
00 YorumlaBende hayatımda tek eşli kadın hiç görmedim. Ne zaman ki materyalist duygularını daha fazla okşayacak alternatif görseler hemen ufak ufak yol alırlar. Hiç kaldırım köşelerinde şaraba düşmüş kadın da görmedim, aşkından şair olmuş kadın da… Hep magdursunuz bitmiyorsunuz eyşanlar
012 Yorumla- 1 ay
Aşkından sair olmuş dedign erkeklerin hepsi eşini aldatmış metresinden umdgnu bulamamış sonra da aldattg kadına dönmek icn uğraşan asaglik tipler.
- 1 ay
Bu bahsettiklerinin hatta daha başkalarının aşk hayatını anlatan sayfalar var nazım hikmet Cemal Süreya vs vs hepsi de eşini aldatmış metresiyle olmak icn evliligni bozmuş sonra pişman olup geri dönmek icn karısına yazmış herşeyi bnde senin gbi dusunurdm ama arastrdm ve sonuç anlattgm gbi hatta instada bile bunları anlatan sayfalar var haliyle bu ornekler olmadı
- 1 ay
Yanlış bilgiler. İnstagrama bakarsak zaten yanmışız :) 10 bilgiden 9.5 ‘u yanlış maalesef. :) Hadi bu dediklerini de doğru sayalım sorun değil. Sen dürüst bir kadın olarak etrafına baktığında hemcinslerinin materyalist olmadığını, somut kavramlar peşinden gittiklerini ve bu yolda da haliyle aynı düşünen günübirlik erkeklerle karşılaşmadıklarını söyleyebilir misin? Yani tencere kapak olmuyor mu çoğu zaman? Bak şimdi. İyi erkekler yalnız ölür. İyi kadınlar ise pç erkeklerin balkonunda.
- 1 ay
Yanls bilgi mi. Smdi gir googleye Cemal Süreya karısını aldattı mı gie yaz ve gör adam hamile karısını aldatip birde metresine yazmış o bayldgnz siirlerden birini. Ve sn aşık sadık olark görüyorsun senin sadık aşık anlayisn buysa bilemem. İyi erkek derkn yogurdm ekşi diyene denk gelmedk daha sorsak herkes mükemmel zaten
- 1 ay
Evet yanlış bilgi. Eşini aldattığı iddaa edilen kadının ne ismi var ne yüzü ne cismi. Gören yok duyan yok bilen yok. C. S ‘dan başka bunu anlatan bilen de yok. Bu mümkün mü sence? Şair hayali bir kahraman yaratıp hayalindeki aşkı yaşamış ve yazıya dökmüş. Yani googledan İnstadan bakarsan bunu bilemezsin. Okuyup şairi arkadaşın gibi tanıyor olman gerek :) Ayrıca sorularımın hiçbirine cevap vermeden, sadece bu eksil bilgiyle her yorumun altına ısrarla aynısını yazıyor olman da trajikomik :)
- 1 ay
Adının ismi kim olduğu duyurulmadi die yalan mı oluyor e sn bu kafayla aldatlsan ve bunu delil nitelignde kanitlayacak biseyn olmasa aldatmadan saymayp iliskiye devam mı edicn güzel kafa😄 teknoloji cagnda ona bakma buna bakma neye bakalm kendi cinsinin her hatasını gormezden gelen cinse mi e o zaman senin yukarıdaki teorilern de çürük, dünya üzerindeki tüm kadnlari denedn mi de tek eşli olmadgni soluyorsun hayatındaki kadnlardan ibaret mi kadın milleti sana göre o ya da bı erkegn kadına aşık oldgnu gerçekten sevdgni şiir yazmasndan mi anlamamız lazm erkekler kör kütük aşık da kadnlar aldatio e o zaman dava dosyalarındaki aldatan onca erkek veya karısını/sevgilisini fuhusa sürüklemeye çalışan erkekler hayal ürünü senin teorilerine göre
Kısaca de ki bn işime ne gelirse onu görürüm işime gelmeyene inanmam de - 1 ay
Ne sordun da cvp vermedim gelmiş aldatmış erkekleri çok aşık die savunuon arka cikion 😄 aldatan serefszlere arka çıkacak ne yaşattılar sana merk ettm neys
- 1 ay
Bu soruda sadece sana yazdm benim yorumumu bu altına atlayan sazana sole bunu ayrıca zoruna gittgne göre aldatma srefszligni yapip da mağdur oynaynlardansn anlaşılan ki savunmandan velli
- 1 ay
İnanılmaz patolojik bir vakasın. Sen şiir konusuna takıldığın için okuduğum anladığım bildiğim bir konuda bilgimi paylaştım. Sen ilkokul çocuğu gibi yüzlerce şey anlatmama rağmen tek bir şeye tutunup Ordan yürümeye çalışıyorsun. Sen bütün erkekleri denedin mi de buna karşı çıkıyorsun peki? Neden bu kadar erkek tanımak zorunda kaldın? Benim çevremde bahsettiğin türden bir tane bile erkek yok mesela. Hiç de tanımadım öyle birini. Sen adli muhabir misin? Oralara bakacak olursak, sabah programlarına çıkan kadınlara bakalım. Şehrin yarısını vermiş, diğer yarısına da söz vermiş ama hala namus timsali kesilebilen binlercesi. Açtığım başlıktan bunu mu çıkarmalıyız. Sanırım seninle hiçbir şekilde ne dünya görüşümüz, ne hayatlarımız, ne arkadaşlıklarımız nede bilgi birikimimiz ve kişisel gelişimimiz asla aynı olmadığından anlaşamayacağız. Hz. Ali’nin sözüne kulak veriyorum ve O yüzden muhattap olmamayı seçiyorum. Size de hayatınızda bol şans diliyorum. 🤞
- 1 ay
Sen yukarda erkekler aşık oldg icn şair oldu falan yazmissn bnde sana o şair dediklerin eşlerini aldatan asaglik diyorm tersini iddia ediosun gelmiş tüm kadnlari denemiş gbi tek eşli kadn gormedm diyorsun bn sana aynı yaklasnca hepsini denedn mi diyorsun sn işine geldg gbi kivirtcan mi böyle. Çevrendeki kadnlar tek eşli değil die herkes böyle mi de yukarda öyle konusuyorsun peki aynı şekil sana yaklasnca nie ters tepki veriosun. İşine ne geliosa ona göre kivirt anca
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Sanırım doğamızda var. Gönlümüz çok zengin. Her çiçekte hevesimiz var. Doymak bilmiyoruz sanki. Ne eskisini bırakabiliyoruz, ne de yenisinden gözümüzü alabiliyoruz. Hep daha fazlasını arzuluyoruz. Bu biraz da farklı tatlara bakma hevesi arzusu heyecanı sanki. 🥰🌸🍃💝😎
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 896 cevap paylaştı. Erkeklerin sadakatsizliğini “doğası böyle” diye açıklıyorsak, kadınların para ve statüye olan ilgisini de “doğası böyle” diye normalleştirecek miyiz, yoksa doğa argümanı sadece işimize geldiğinde mi geçerli?
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 440 cevap paylaştı. Tamamen yalan, tabikide tek eşli olabiliyoruz. Eşine sahip çıkması gereken biziz, birden fazla eş demek daha çok sorumluluk demek, neden 2. eşi isteyeyim ki?
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayGercekten dogamizda var. Fakat islam oyle guzel bir dinki biseyde sorun yasarsan direk oradan yardim al tereddutsuz uygula arkana bile bakma.
İslam dini erkege 4 tane kadin alabilirsin izni vermis belli sartlar altinda. Ama birde demiski 1 tanesi ile evlenmen senin için daha hayirlidir demiş.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayBence kadınlar beklediğimiz gibi çıkmıyor bunu henüz öğrenemeyenler aldatmaya falan geçiyor hayla sevgilisi hiç olmayanlar of şu kız nasıl bu kız nasıl güzel kızların her şeyi en iyisi gibi insan ötesi hayal ediliyor sonra bir tanesiyle olunca heralde bu böyle başkasına bakayım döngü bu şekilde devam ediyor onlarında insansal sıkıntısı olduğunu öğrenince duruyor aldatma bence en çok sebeb olan neden bu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı.
1 aySadece erkekler değil genel olarak insan ırkının özünde çok eşli olduğuna dair veriler var. Ancak tek eşli olunca üreme ve yeni eş bulma maliyetinin düşmesi sebebiyle kültürel olarak tek eşlilik inşa edilmiş. Tabii doğamıza aykırı olarak.
10 Yorumla genellememek lazım kank tek eşli olmak güzeldir ancak ben evliyim ondan böyle düşünüyorum ondan öncesinde çok olabiliyordu , ya da zamanla ilgili diyelim :)) ne diyelim bende bilemedim :D
Merat ettiğin her şey için
merakca. com10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 ayBenim için zor değil ama bende bir soru sormak istiyorum.
Kadınlar neden hep sevgilisi olan evli olan adamlara sarıyor o kadar bekar yalnız erkek dururken?
Bunu soruyorsun ama kadınlar hep evli veya sevgilisi olan erkeğin peşinden koşuyor.10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 ayÇok eşlilik geri kalmış ülkelerin bir geleneğidir kadını herzaman bir meta gibi görür asıl olan iki ruhun birbirini bulması ve sonsuza kadar beraber olmasıdır.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 324 cevap paylaştı.
1 ayErkeğe göre değişen bir durum kafasında iki bacak arasına aşmış erkekler bence onlar için bir sorun yok onlar için bir sorun olduğunu düşünmüyorum Ama bu toplumda %99’u için bu tanım geçerli değil.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
1 ayEvli erkekleri seçen , yüzüğe düşen kim.
https://youtu.be/oxL-teKMR44?si=qiawr1z1B98LZUQV
Sizin bu sahneden haberiniz galiba yok.00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 572 cevap paylaştı. O dediginiz eskiden di.. Bunun sosyolojik ve kültürel sebepleri vardı. İnsanlik tarihind3 savaşlar ve ekonomik koşullar bu yaşam şeklini zorunlu kılmış ancak günümüzde gene ekonomik sebeplerden bir eşi idare etmek zorlasmistir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 985 cevap paylaştı.
1 ayAslında erkeklere özel değil insan doğası gereği fiziksel olarak tek eşli değil medeniyet boyunca buna uyum sağlamaya çalıştı olmuyor, erkeklerin farkı erkek egemen bir toplumda yaşadığımiz için onlar daha şanslı suç işlemek te
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
1 ayHem kadının hem erkeğin doğasında çok eşlilik var. Ancak kültürel yaşam ve sosyal bağlar tek eşli olmamızı gerektiriyor. Aldatmak marifet değil.
30 Yorumla
1 ayalakası yok karakter meselesi ben sevdiğim kadını asla aldatmam asla başka bişey görmez gözüm...
31 Yorumla- 1 ay
Genelleme yapıyorlar hocam yanlış düşünüyorlar bu arada fiat egea alınır mı
Cunku mental olarak yoruldugumuzda toparlayacak kimse olmuor mesela kizlar genelde erkeklere oranla cok fazla ilgi aliyor ama erkekler ilgi alamadigindan mentali dusuyour sk sık depresyon olabiliyor ve biriyle yakin bi temas kurmak sevmek sevilmek bunu yumusatip erkege huzur veriyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 425 cevap paylaştı.
1 ayEslerinizi elinizde tutsanız elinizden kayıp gitmez başka eşlerele ciftlesmez hatayı sadece eslerde aramayın eslerinizi biktirmayin kendimizden sogutmayinki başka ellere gitmesinler eğer sizi istemese sizi seçip evlenmezdi
10 Yorumla
1 ayfiziksel olarak bakınca; evet erkek milyonlarca sperm üretiyor, kadın tek yumurta...
öte yandan tarihsel olarak bakınca da; savaşlarda erkekler ölünce, kalan erkeklere birden fazla kadın düşmüş, bunu o dönemdeki kadın da makul görmüş çünkü yine maalesef kadının tek başına hayatta kalması çok zor, yani gönüllü olarak bir erkeğin korumasına sığınmış, neslini devam ettirmek için de...
ama yapılan araştırmalara göre kadınlar, erkeklerden daha çok aldatıyor 🤔10 YorumlaDoğalarında mı var normalleştirmeye çalışıyorlar yok artık kadın erkek ayırmaksızın düşüncem bu yönde ama erkek tarafında legalleştirmeye çalışmamız çok iğrenç
21 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Zor değil de işte, her çiçekten bal almaya çalışıyorlar. Yabancılara özeniyorlar, bu konularda rahatlar diye. Kendilerini öyle görmeye çalışıyorlar
12 Yorumla- 1 ay
İç dünyadaki tatminsizlik, eziklik diyebilir miyiz?
- Aşk İlişkileri konusunda 557 cevap paylaştı.
1 ayTek eşliyim nişan attım 6 ay oldu hala unutmadım ondayım başka kadınla olamıyorum bakamıyorum
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
u 1 ayErkekler horoz gibi olmak ister. Horoz nasıl bir kümeste 20 tavuğu idare ediyor, erkeklerde böyle olmak ister
22 Yorumla- 1 ay
Horoz da bir erkektir zaten
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 ayO kadar alçakgönüllüler ki kızlara hayır diyemiyorlar. Bir tanesi yeter mi onlara gözleri kör olasıcalar 😂
23 Yorumla- 1 ay
Erkekler gönlü kime kayıyor. kadinlara dimi. Demeki kadınlarda tek eşli değiller
- 1 ay
@Durgundeniz3474 ne alaka ya 😂
- 1 ay
Ya nasıl ne alaka ok kadınlar uzaylı mi😁😁😁
1 aykizlarda oyle artik.. sanirim toplum kokusmaya basladigi icin.. annem babam gibilerine bakinca askin ve sadakatin yureklerini yumusattigini rahatca gorebiliyorum ama yeni nesil goruntu , cinsellik ve yasayacagi hazzi dusunuyor sadece veya sadece maddi seyleri
00 Yorumla
1 ayBilimsel olarak ispatlandı. Fonlanmayan, objektif yayınlar diyor ki evet biyolojik olarak doğadaki canlıların çoğunda, özellikle memelilerin önemli bir kısmında polijini var. Bu seçilimle alakalı. En güçlü ve en güzel genlerin aktarılmasıyla. (Bilimsel olarak. Ben şahssn tam olarak buna inanmasam da bu böyle.)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı.
1 ayNeresi zor pardonda? Aldatıyorlar diye böyle düşünüyorsunuz ama bu normal değil.
ben doğuda yaşıyorum benim ailemde herkes tek eşli doğu gelişmemiş ya bazılarına göre o yüzden söylüyorum.
015 Yorumla- 1 ay
Sorsan 4 karı alıyorlar ahaha
- 1 ay
@NickBırakmadınız kim?
- 1 ay
Doğululara öyle diyorlar
- 1 ay
Ama bilmiyorlar genellikle daha sağlam güçlü aileler onlardan çıkar
- 1 ay
@NickBırakmadınız alanlar var maalesef ama tek eşlilik bir erkek için zor değil aksine daha kolay
- 1 ay
Ya ne zoru Allah aşkına, bunlar kafayı yemiş. Karşına gerçekten seven sadık biri çıktığı zaman onunla ilgileniyoruz. En azından benim gibiler böyle
- 1 ay
@NickBırakmadınız evet öyle erkekler çok kaliteli
- 1 ay
Yalnız ben genellemiyorum ama herkesi böyle görenlerin psikolojisi cidden bozuk
- 1 ay
@NickBırakmadınız aldatılmış olabilir bende iki tane aç gözlü erkeğe denk geldim herkese böyle genelleme yapıyordum ama adam gibi sevenlere denk gelince anlıyorsun
- 1 ay
2 3 kere aldatıldı diye milyarlarca erkeği böyle görmek sağlıklı kafa olamaz. Zaten böyleleri ciddi ilişki de yapamıyorlar bu kafalarından dolayı
- 1 ay
@NickBırakmadınız ama onu hasta eden erkek aldatılmasa böyle düşünmez ki?
- 1 ay
Düşünsene beni iki kız aldatıyor. Ben de burada, başka yerde, sana kızlar hakkında nefret kusuyorum. Bu arada seçenek muhabbetleri çok fazla dönüyor
- 1 ay
@NickBırakmadınız haklısın
- 1 ay
Teşekkür ederim, konu kapanmıştır 🤷
- 1 ay
Erkek olarak bence doğuda da aldatma yaygın ama kadın olarak fazla değil batıya göre batıda aldatan kız daha çok var
Gizli Üye(25-29)1 ayBence kadın erkek farketmiyor herkes için zor kadınlar şimdi bana hak vermez ama azıcık partneri istediği gibi olmadığında çabucak kayabiliriz başka yöne
31 Yorumla
1 ayAllah cezasını versin aldatan erkeklerinde aldatan kadınlarında ister kadın ister erkek , bu kadar zormu eşini sevmek
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 ayKadınların hepsi çok güzel çünkü. Kıçınızı yırtmayın güzel olacaz diye , 1 tanesiyle yetinelim biz de.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 ayTek eşlilik şu an bana fazla geliyor o nedenle sıfır eşlilik daha cazip geliyor. Kafam kaldırmıyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 726 cevap paylaştı.
1 ayBen tek eşliyim şimdi dulum tabi de yine bir hayat arkadaşım olursa onunda devam ederim yoksa yalnızlığa devamm
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 940 cevap paylaştı.
1 ayO kendini bilmez insanlar için Müslüman ülkenin kanunlarına uyarsa suç işlemez dinin emirlerine uyar günah işlemez
10 Yorumla Bunun için uzun bir liste var ama kısaca taraflardan biri aradığı herşeyi diğerinde bulursa o zaman tek eşli olur
10 Yorumla- Devamını Gör (246)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat