Sevdiği kız onu istemiyor diye gurur yapıp bir daha ulaşmaz mı bana?
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sevdiği kız onu istemiyor diye gurur yapıp bir daha ulaşmaz mı bana?
Kızların en büyük arzusu , erkekten ayrılcak aslında ama yalvarmasını istemek. Bunun adına filmler diziler yapılıyor ve aslında istenen duyguyu vererek kadın arzsununu doyuruyorlar. Gerçekte erkek 1 kere karar verdiyse dönmez. Çünkü kadının bundan zevk alacağını vede aslında sonra ayrılacağını biliyor. 2000 li yıllara kadar erkekler daha duygusaldı sefilliği kabul edebiliyordu. ama 2000 den sonra kurallar değişti. Erkekler prenses oldu denilen bu aslında , kadının istediği zevki gurur zevkini vermemesi, Oysa Erkekelrin de guruu var hepimiz onurlandırlmışız
erkekte aynı oranda aynı etkileri göstermeyen bir şeydir. kimi, bu gurur uğruna gözü hiçbir şeyi görmeden ceketini alıp gidebilir, arkasına bakmaz; bıraktıkları ne olursa olsun içinde onun isteğini yok edebilir, kimi çok kolay üstünden atlayıp hayatına devam edebilir. karşı cinsin anlayamayacğı bir duygudur, her kadın onurlu olmadığı gibi her erkek de gururlu değildir. fazlası zarar gibi gözükse de aslında değildir, sadece hayat bazen acımasızdır ve maddiyat çoğu zaman hiçbir şeydir..
“Erkeklik gururu” denilen şey, erkeğin kendine olan saygısı, güçlü görünme isteği ve bazı durumlarda duygularını kolay kolay belli etmek istememesiyle ilgili bir kavram. Özellikle kırıldığı, üzüldüğü veya gururunun incindiği durumlarda bunu açıkça söylemek yerine içine atması ya da geri adım atmaması “erkeklik gururu” olarak ifade edilebiliyor. Ancak bana göre duygularını göstermek veya gerektiğinde özür dilemek bir erkeği güçsüz yapmaz. Asıl önemli olan, insanın kendine saygısını korurken karşısındaki kişiye karşı da dürüst ve anlayışlı olabilmesidir.
Mesela manitanın yanında birinden herhangi bir konuda yardım almaktır. Bu durumda yardıma ihtiyaçları olduğunu kati suretle kabul etmezler. Kaybolursak adres sormaz, taşıdıkları şey ağırsa fıtık olma pahasına taşırlar. Ya da mesela kavanoz kapağı açmak, o kapağı açamadıkları gün gidip cinsiyet değiştirme ameliyatı falan olurlar o derece.
Erkeklik gururu dediğimiz şey bazen aşırı ego, bazen de kocaman bir kırılganlık maskesi aslında. Reddedilme korkusu veya yetersizlik hissi yüzünden kendilerini korumak için hemen o gurur duvarını örüyorlar. Sevse bile tekrar hayır cevabı alıp karizmayı çizdirmek istemiyor.
İletişimi tamamen kesip geri çekilmek onlar için en güvenli alan oluyor. Erkeklerin bu savunma mekanizması hakkında sen ne düşünüyorsun, senin de başından böyle bir şey geçti mi? 💭✨
Cevap
43Cevap
gurur her şeyden önemli.
Evet, olabilir. Bazı erkekler sevdiği kişi tarafından reddedilince gururundan dolayı bir daha ulaşmaz. Bu, mutlaka sevgisinin bittiği anlamına gelmez.
Bazen düşüncesi şudur: “Beni istemedi; bir daha kendimi onun karşısında küçük düşürmem.”
Ama uzun süre hiç çaba göstermemesi, zamanla vazgeçtiğini de gösterebilir.
Hayırın hayır olduğunu bilirim. Israrla istemek yüzsüzlüktür diye öğretildi bize. O yüzden nazlı birini mutlu edemem diye düşünüyorum çünkü kızlar beğendikleri kişinin kendisine yalvarmasını, kendileri de defalarca reddedip lütuf etmiş gibi davranmayı seviyorlar.
Grup yaptığı için değil ki hisler kaşılıklı büyüyor. Bana olan duygusubdan eminsem zaten hissim azalıp bitiyor ki. Severim karşılık bulursam uğraşırım uğraşıp karşılık aldıkça yavaş yavaş benim olduğunu gördükçe hislerim kuvvetlenir. Beni istemediğini anladığımda körelir ki duygu. Grurla ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum
Konu biraz uzun ama erkeklerde bir zafer kazanmanic güdüsü olur yani kız olmaz dediğinde onunilna etmeyi başarma hırsı... Onu basardiginda her şey biter başka hedefe yonelebilir... Hayır demek yerine ona bunun olmayacağına ikna edin bunu hayır demeden yapın... En iyi yöntemlerden birisi korkusuna hitap etmektir. Her erkeğin bir korkusu vardır onu bulup oraya hitap edersen vazgecer
Erkeklerin erkeklik gururu diye bir şey yok knka kimsede görmedim. Çok onursuz ve gurursuzlar. Mesaj atma arama dersin kapına geliyolar. ben hiç görmedim kimsede erkeklik gururu bizim ülkedeki erkeklerde yok bence. Atsan atamazsın satsan satamıyorsun.
@Darknesxq Öncelikle kadınlarla nasıl konuşman gerektigini bilmiyorsun. 2. Önce git bir aynaya bak bu söyledigin cümle ile tipinin alakasını gör.
Ona göre konuş.
Ben seni tanısam bu uslupla konuşmana şahit olsam merhaba bile demem kardeşim. hadi bak işine ikile.
Evet büyük ihtimalle sırf gururu yüzünden ulaşamayabilir 🙄 bir ihtimal. Sevdiği tarafından reddedilmek tamda o bahsettiğin gurura tam ortasından dokunabilir...
Sevgilimm onceden bir kizdan hoşlanıyormuş. Kızı aylar sonra gördük üst geçitte karşılaştık. Aniden kızı görünce heyecanlanip ustune dogru yoneldi sonra kiz kafasini kaldirinca hemen kendini topladi neden?
İlk hareketi istemsizce olmuştur ister istemez... Her zaman aşk veya hâla hoşlandığı anlamına da gelmez bence ya 🙄 burada ne işi var nereden çıktı gibi şaşkınlığından da olmuş olabilir bence...
Yok baya heyecan ve istekle
Hmm sonrasında ki konuşması, davranışları da önemli...
Gizliden cikar misin
Buyrun.
Mantıksız kibirli hareketlere deniyor özetle. Sevdiği kişiye gerektiği halde ulaşmama, özür dilemesi gereken yerde dilememe, eksikliğini kabul etmeme vs.
*Gurur kibir demektir.
Neden hala o kişinin peşinden koşmasını bekliyorsun hep senin peşinde mi olmak zorunda kabul etmedin diye kendi hayatına bir yenilik getirip yaşantısına devam etmeye çalışması da anormal bir durum bu kadar merkezi bencil olma bu kadar merak ediyorsun da karşındaki insanı sebebini sorarak bir adım da sen atmış ol.
Erkeğin de bir gururu var demektir. Kabullenemediği durumlar karşısında ortaya çıkar. Bunlar erkeklere toplum içinde yakışmayan davranışların incineceği kaygısıdır.
Gerçekten seven bir erkekte gurur falan olmaz sadece vazgeçemediği kadın olur bunu asla aklından çıkarma.
Ona insan olmak diyoruz. Ulaşmaya çalışması taciz ya hani
var. sadece erkeklik gururu değil sağlıklı insan davranışı. sen de reddettin şimdi uğraşsın istiyorsun dimi ŞLİAKSJDHOlkasjhdn
İstenilmeyen yerde kalmak yüzsüzlük olur, gurursuzluk değil.
bu olayın gururla alakası yok.
Senin egonu tatmin etmiyor ya nasıl da zoruna gitmiş kaliteli insanmış bence 🤣🤣
Zamaninda israr etti simdi ne oldu diom🙄😂💛
Tamam işte diyorum ya kaliteli biriymiş değerini fazla düşürmek yerine başka denizlere yelken açmak daha mantıklı gelmiş seninle ne kadar uğraşacaktı ki 🤣
Ne kadar kaliteli bastan istemedigimde neden takip ve taciz ediyordu😂🤷🏻♀️😂❤️
Karşı tarafı dinlemeden bu yazdıklarının bir değeri olamaz ya da taciz ettiğine kanıt olmadan bu senin söylemin olarak kalır ki kimse tacizcisini aramaz hoslanma olmadıysa
🤷🏻♀️ tekrar gelmesin diye 😂
Hoşlanmiyorum sevmiyorum 🤷🏻♀️
Anladım 😬
Hani insanların kendisine de saygısı vardır ya
Onceden de istemiyordum yine israr ediyordu sonunda ne oldu da gurur yapio
İyimisin sen kız kabul etmiyorsa neden sürekli ısrar etsinki. Erkeklik gururu lndan ziyade kişilik ve karekter olayı.
+Nasılsın Mine, hoş olmuşsun bugün..
-İyidir abi sen nasılsın?
+Abi mi (iç ses)..
Ulasmaz ulasmak icin cabalamaz ve kimisi kadin gelse de kabul etmez
Bilmene gerek yok, maalesef pek kalmadı artık.
İstemiyorum dediysen hâlâ neden bekliyorsun ki
Ya seviyorsan cok oyle zorlama karsi tarafi. Karsi tarafin art niyeti yoksa gerek yok. Zorlastirma
İstemiyorsun ama peşinden koşsun mu istiyorsun ne biçim bişey lan bu
Seven insan rahatsızlık vermeyecek şekilde her türlü ulaşılır hiçbir yapamazsa bile ulaşılabilirlik kapısını kapatmaz gurur yapıyorsa zaten sevmemiştir
o artık seni salmış çayıra kim bilir şimdi kime yalvarıyordur 😀
ee fazla naz aşık da usandırıyor yaa biraz , ama gurur yaptığını nereden çıkardın acaba?
Erkeklik gururu bambaşkadır kadın dener umursamaz ama onu bir kere kırarsan bir daha tamir edmezsin
Nasil bir sey sevse kiskansa bile vazgecio
Ölse dönmez
Niçin
Erkekler ilkeldir dominat ve maskülenliklerini kırarsan guçlü hissetmezler güçsüz olduğu yerde bulunmazlar
Gucsuz derken
Baya bildiğin ıd benlikle yapilan bir eylem gururun kırinca güçsuz hissetmiş
Erkek dayanışması yapmam gerekir bu soruda ama yapamıyorum “erkeklik gururu varmıymış” komik yani
Onu sormaya gelmiştim 😅
Olmayan değerin nesini soruyorsun 😁 tamam hemcinslerimin tamamı aynı olmayabilir bu konuda ama bir çoğunda yok hele ki günümüzdeki erkeklerden yana
Gerçektende doğru söylüyorsunuz yok valla
İstenmediğimiz yerde durmamak kıymet bilmeyenle muhatap olmamak bu
Erkekler gurursuz ve onursuz varlıklar ne onurları ne gururları var
Kimse istenmediği yerde durmaz
Onceden de istemiyordum yine israr ediyordu sonunda ne oldu da gurur yapio
Hata etmiş ısrar ederek ama sonunda olmayacağını kabullenmiş neden ısrar etmeye devam etsin?
Aynen kabullensin
Kendisi sucluydu cunku korkuttu beni sonra sen istemedin oluyor yaa normal davranmadi ki ;(
Yapacak bir şey yok herkes artık kendi hayatına bakmak zorunda
Kendisi beni takip ediyordu korkmakts haksiz miyim
Korkmanı gerektirecek bir şey yaptıysa korkman normal ama neden gurur yapıyor ve hala ilgilenemiyor diye düşünmen normal değil.
Tabi istemeyince birakacak dogru
Sevdigi kiz onu istemiyor cunku
Erkeklerin çoğunun gururu yoktur
Pipi erkeklik gururu
Eksik yönünü yüzüne vuruyoruz kaldıramıyor
Ataerkillik
Biz memeliler anlayamazsınız onu
Hiç uğraşmam banane ya
Yapmışlıgım var kimse vazgecilmez değildir
İstemiyorsa niye zorlasın ki
Seni istemeyen birine yazar mısın?
İstemeyeni niye istesin