Merhaba kızlar, soruyorum. Sevgilim ile ilk yıl dönümümüz. Bana bu kolyeyi almış. Kolyenin çiçek detayını, tasarımını çok sevdim. Ama rengi hoşuma gitmedi. Ben gümüş kadınıyım, gümüş rengi takıları kendime daha çok yakıştırırım, altın rengi takmam. Sevgilimle defalarca buluştuk, bu gümüş rengi takıları sevdiğimi biliyor ki defalarca anlattım kendime yakıştırdığımı, tenime gittiğini. Bu yüzden bunu çok sevemedim. Rengi rose-gold gibi. Ben daha önce o renkte birtakım olmadı ki takmam da. Açıkçası rengi solmuş altın, bakır ve ucuz bijuteri takı gibi duruyor. Onu seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum. Hediye alırken illaki düşünüyor ama rastgele alıyor gibi hissediyorum. O kadar sevdiğim, kullandığım şeyleri bilmesine rağmen tam tersi bir şey alması beni çok üzdü. Elbette bu bir hediye ama hediyenin karşı tarafın zevklerine, sevdiklerine uyması gerektiğini düşünüyorum. Bu kolyeye verdiği bin küsür TL için de açıkçası üzülüyorum. Üzüldüğüm için de kendimi çok bencil hissediyorum. Belki hediye geldiğine şükret diyeceksiniz ama, bana gelen hediye o kadar da sevgilimin beni dinlemediği, zevklerimi tanımadığını anlatıyor. Sizce ne yapmalıyım
Sevgilimin yıl dönümü hediyesi kolyeyi rengini sevmedim, söyleyince bencil mi olurum?
Bence bencil değilsin; hediyenin maddi değerinden çok, seni ne kadar tanıdığını hissetmek istiyorsun. Üstelik gümüş sevdiğini defalarca söylemişsen, farklı renkte bir kolye gelmesi seni hayal kırıklığına uğratabilir. Ama “ucuz bijuteri gibi duruyor” kısmını kesinlikle ona söylemezdim, çünkü bu onun emeğini ve düşüncesini gereksiz yere incitebilir. Ben olsam önce teşekkür eder, gerçekten tasarımını beğendiğimi söylerdim. Sonra uygun bir zamanda “Ben gümüşü daha çok kullandığım için keşke bunu da gümüş renginde seçseydik, değiştirme şansımız var mı?” diye nazikçe anlatırdım. Böylece hem zevkini ifade etmiş hem de hediyeyi küçümsememiş olursun.
0
2 Yorumla
Soran
5 gü
Sonunda olması gerektiği bir gerçek erkek yorumu. Teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için. Asla ona kötü şekşlde söylemem zaten merak etmeyin. Kızgınlığımı çok iyi anlamışsınız. Teşekkürler