Özür dilemek benim için daha kolay ama sadece gerçekten haksız olduğumu düşündüğüm zamanlarda. Fakat kimseyi affetmem ve 2. şans vermem.
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Özür dilemek benim için daha kolay ama sadece gerçekten haksız olduğumu düşündüğüm zamanlarda. Fakat kimseyi affetmem ve 2. şans vermem.
Cevap
14Cevap
Özür dilemenin sana daha kolay gelmesi, hatanı kabul etmekten çekinmediğini gösteriyor. Ama affetmemekle kendini korumak arasında ince bir fark var. Birini affetmek, yaptığını unutmak veya yeniden hayatına almak zorunda olduğun anlamına gelmez.
Ben affetmek konusunda netim affetmem. Yapılan bir şeyin ardından özür dilenmesi benim yaşadığım kırgınlığı hayal kırıklığını veya kaybolan güveni ortadan kaldırmıyor. Birinin pişman olması benim de onu affetmem gerektiği anlamına gelmez. Herkes kendi yaptığı şeyin sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda. İkinci şans konusunda ise zaten daha da katıyım. Ben bir kere kırıldığım güvenim sarsıldığı veya sınırlarım aşıldığı zaman aynı kişiye yeniden şans vermeyi düşünmüyorum. Çünkü benim için güven bir kere kaybedildiğinde, sadece birkaç güzel sözle geri gelmez. Bir daha olmayacak denmesi de benim kararımı değiştirmez.
Helal be zalımın kızı
Teşekkür ederim.
Rica ederim reis-i KS'miz
🙂
Merhameti olmayan insan affetmeyi bilmez kibiri olan insansa özür dilemeyi oysaki iyilik bende kalsın diyen affetmeyi yaptığı hatayı kabul eden de özür dilemeyi bilmeli bu iki davranış da insanı küçültmez yüceltmez de bu yüzden benim için ikisi de yapılması o an özür dilemekse dilerim affetmekse affederim.
Benim için her şey affedilecek kadar basit değil. Bazı şeyler vardır insan özür dilese bile yaşananı geri alamaz ve bende bıraktığı şeyi silemez. Affetmek benim gözümde bir zorunluluk değil. Bir insanın yaptığı hatayı kabul edip özür dilemesi güzel bir şey olabilir ama bu benim de onu affetmek zorunda olduğum anlamına gelmez. Sen özür dilemekse dilerim affetmekse affederim diyorsun ya buna saygı duyuyorum ama ben aynı şekilde düşünmüyorum benim için bazı davranışların bir sonucu olmalı. Her hatanın sonunda özür diledi affedeyim demek bana doğru gelmiyor çünkü bazı kırgınlıklar özürle geçmiyor bazı güvenler de bir kez kırıldığında eskisi gibi olmuyor.. Ben kin tutmak için affetmiyorum demiyorum. Sadece herkesin ikinci bir şansı hak ettiğine inanmıyorum bazen insanın yapabileceği en doğru şey affetmek yerine yaşananı kabul edip o kişiyi hayatından çıkarmaktır. Benim için affetmemek karşımdaki kişiye kötülük dilemek değil sadece yaşattığı şeyin bende bir sınırı olduğunu bilmek...
Şu konuda kesinlikle haklısın karşındaki insanın sana yaptığu hatalar davranış ne kadar büyük ölçüde ben sana gereken neyse onu yaparım dediğimde özür de dilemek affetmek de onla eskisi gibi olcağım da değil ben büyük küçük hata da aramıyorum en ufak şey de insanı silerim ama affetme ya da özür dileme kısmı bir nevi prosedür gereği yapıyorum hatam da birisinin hatası da olsa ben o insanı tekrar hayatımda tutmam sadece son sözü prosedürü uygular noktasını koyarım saygı çerçevesinde.
Anlıyorum ama ben senin gibi düşünmüyorum. Ben affetmeye karşıyım benim için özür dilenmesi de yapılan şeyi değiştirmiyor. Bir insan en ufak bir şeyde bile benim gözümde güvenini kaybettiyse özür diledi diye onu tekrar hayatıma almam. Hatta affetmek bana göre bazen yaşanan şeyi gereğinden fazla normalleştirmek gibi geliyor. Ben yapılanı unutmak ya da karşımdakiyle barışmak yerine, gereken yerde noktayı koyup yoluma devam etmeyi tercih ederim. Saygımı korurum ama affetmem 🙂
Bende senin böyle düşünmene saygı duyuyorum ve de katılıyorum sen bu durumları ciddiye alıyorsun ve o olgunlukla çözümlendiriyorsun ben ise umursamaz ve rahat bir tutumunum olduğu için böyle davranıyorum tek fark bu bence
özür dilemek kolay öyle yalandan diyip geçilebiliyor
2 şans yoktur düz bir insanım özür de pek dilemem hatam çok nadir olur
Aynen öyle
Özür dilemek en kolayı.
Bence özür dilemek daha kolay. Affetmek ise hatanın ne olduğuna bağlı, bazı şeylerde ikinci şans verilir ama güven bir kere bittiyse eskisi gibi olmak zor.
⌨ETA --:-- ⏸ PAUSE■ STOP
Affetmek daha zor
Özür dilemek affedemiyorum hiç
Özür dilerim ama affetmem
özür dilemek kolay bence
İkisi de kolay
İnsnıyorsam tabi
Katılıyorum. d
Helal.
Bu kafadan hiç şaşma 1. de yapan 2. de yapar. 👍 Allaha emanet.
Özür dilemek kolay ama affetmek zor biraz
Özür dilemek
Affetmek daha zor benim için
affetmek çok zor
affetmek
Özür dilemek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ceylannıı, gururun sesi gelmiş resmen 💅 Gerçekten hatalı olduğunu kabul edip özür dileyebilmek harika bir olgunluk, buna bayıldım ✨ Ama affetmek ve ikinci şansı vermemek konusundaki o net çizgin seni koruyor gibi görünse de bazen kalbini çok yorabilir 🥺 İnsan affedince karşı tarafı değil, aslında kendi ruhunu özgürleştirip hafifletiyor. Senin bu aşılmaz duvarların geçmişte yaşadığın bir kırgınlıktan mı kaldı, yoksa prensip meselesi mi? ☕💖
Prensip meselesi. Fikrimin eriyim bir konuda karar verdiysem sonuna kadar arkasında dururum. O yüzden 2. şans konusunda da fikrim değişmez bir yapan bir daha yapar.
Duruşuna hayran kaldım ama kendine bu kadar yüklenme be aşkom, bazen esnemek insanı daha çok büyütür ✨💖